Як готувати смачні слойки з м'ясом в домашніх умовах
Що може бути простіше слойок? Тим більше, що тісто часто купується вже в готовому вигляді. Залишається просто приготувати ситну начинку — і відмінний перекус готовий. Можна брати з собою, давати дітям у школу і просто їсти замість вечері.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 1 шт. |
листкового тіста - | 0,5 кг |
лука - | 1 шт. |
фаршу - | 0,4 кг |
часнику - | 2 зубці |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 293 Ккал |
Як спекти слойки з м'ясом:
- З цибулі і часнику необхідно зняти лушпиння;
- Далі обидва продукту нашаткувати ножем як можна дрібніше. Якщо подобається, можна перебити в пюре і вмішати в фарш, додати сіль і приправи;
- Розморожене тісто треба розкачати в пласт. Для цього знадобиться трохи борошна, якій потрібно присипати стіл;
- Далі отриманий квадратний пласт розрізати на кілька однакових квадратиків;
- У центр кожного квадрата необхідно покласти начинку, приблизно дві столові ложки;
- Далі скріпити краю. Можна скріпити два протилежних по діагоналі, щоб вийшли трикутники, а можна зібрати в конверт, з'єднавши всі чотири кута в центрі над начинкою;
- Викласти все слойки на деко, можна на пекарській папір;
- Збити в мисочці яйце і за допомогою пензлика змастити всі слойки;
- Зверху зробити два-три надрізи гострим ножем;
- Відправити приблизно на півгодини в духовку при 200 за Цельсієм. Подавати можна і теплими і холодними.
Слойки з м'ясом і грибами з домашнього тесту
- 260 мл води;
- 950 г борошна;
- 0,5 кг масла;
- 5 г солі;
- 680 г фаршу;
- 30 мл молока;
- 380 г печериць.
Час: 3 ч.
Калорії: 307.
Процес випікання:
- Спочатку потрібно зробити тісто і на це піде багато часу, зате результат набагато краще, ніж у покупного варіанти. Борошно просіяти;
- Далі всипати до неї сіль і додати близько двох ложок м'якого масла, розмішати;
- Частинами лити крижану воду. Її потрібно так, щоб тісто могло без проблем зібратися в кулю, і після цього місити його ще п'ять хвилин;
- Далі розкачати в пласт в півтора сантиметра товщиною;
- Масло нарізати слайсами з такою ж товщиною і розподілити його по поверхні тіста у вигляді квадрата;
- Краї загорнути. Спочатку один, потім другий, вони повинні трохи накладатися один на одного;
- Прибрати в холодильник хвилин на двадцять. Дістати і почати розкачати пласт від себе, щоб не вичавлювати масло. Потім знову скласти так, як в перший раз. Прибрати в холод ще на двадцять хвилин і знову розкачати. Виконати весь процес ще двічі. В ідеалі, щоб тісто витримувало в холодильнику до восьми годин за кожен підхід, але і такий варіант підходить для слойок;
- Почищені шампіньйони необхідно порізати тонкою соломкою;
- Перекласти фарш в сковороду і злегка його обсмажити, потім додати сюди гриби і готувати ще хвилин сім. Весь сік повинен пропасти, начинка повинна бути сухою. Приправити;
- Тісто знову розкачати в пласт і порізати його на прямокутники;
- На половину кожного трикутника покласти начинку, накрити його порожній частиною тіста, краї щільно скріпити;
- Проткнути кожну слойку зубочисткою у кількох місцях;
- Викласти їх на пергамент і змастити молоком, зовсім небагато;
- Відправити на двадцять хвилин в духовку при 220 за Цельсієм.
Сирна запіканка в мікрохвильовці — читайте як приготувати дієтичну випічку з родзинками і спеціями.
Як замаринувати кролика на шашлик читайте в нашій статті.
Рецепти з фото — візьміть на замітку добірку страв зі свинини.
Слойки з куркою і сиром
- 160 г масла;
- 0,6 кг борошна;
- 1 яйце;
- 10 г солі;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 0,2 кг курки;
- 90 мл кефіру;
- 5 г порошку для тіста;
- 160 г сиру;
- 120 печериць.
Час: 1 год 30 хв.
Калорії: 73.
Випікання шарувань:
- Вже розм'якшене вершкове масло слід покласти в миску, сюди ж влити кефір;
- Всипати відразу сіль, вбити одне яйце і додати розпушувач;
- Перемішати за допомогою ложки або віночка, а потім частинами всипати сюди всю муку і вже вручну замішувати тісто;
- Воно повинно вийти щільним і жирноватым, при цьому до рук липнути не буде;
- Покласти тісто загорнути в пакет і прибрати в морозилку на півгодини;
- Курку відварити, як зазвичай. Це займає близько двадцяти хвилин. У воду можна додати спеції;
- Далі розібрати м'ясо на волокна і покласти в сковороду;
- Очищені від сміття гриби нарізати тонкими слайсами, додати до курки і обидва інгредієнта обсмажити на невеликій кількості олії. У процесі смаження злегка присолити;
- Дрібно порізати зелену цибулю і вмішати його до вже обсмаженою інгредієнтів;
- Дістати тісто і поділити його приблизно на десять кульок, можна більше;
- Розділити кожну кульку навпіл після того, як його розкатали;
- На одну пластину викласти трохи м'ясної начинки, присипати зверху сиром;
- Накрити другою частиною слойку і всі краї защипнути;
- Зверху зробити акуратні надрізи. Повторити процес з усіма кульками;
- Перекласти на пекарській папір. За бажанням, можна змастити верх жовтком для рум'яності;
- Випікати при 200 за Цельсієм двадцять п'ять хвилин.
Рецепт слойок з м'ясом і картоплею
- 15 г паприки;
- 1 пачка листкового тіста;
- 1 картоплина;
- 1 цибуля;
- 15 мл олії оливи;
- 240 г яловичого фаршу;
- 1 зубець часнику.
Час: 50 хв.
Калорії: 290.
Випікання шарувань:
- У сковороді нагріти трохи олії. Можна взяти і не оливкову, але з ним смачніше;
- Зняти з лушпиння цибулі і дрібно його нашаткувати. Відправити смажитися на сковороду;
- Часник теж почистити і пропустити його через давильню в ту ж сковороду, перемішати;
- Коли цибуля став м'яким, до нього потрібно додати фарш. Слід постійно заважати лопаткою, щоб м'ясо не збиралося у великі грудки;
- Всі ці інгредієнти слід смажити до золотистого кольору. Коли м'ясо трохи схопилося, до нього потрібно всипати мелену паприку, перешкодити. Після цього встановити мінімальний вогонь;
- З картоплі зчистити шкірку, вимити її, зварити до напівготовності. Воду можна трохи посолити;
- Витягнути коренеплід і порізати його досить дрібними кубиками. Пересипати до фаршу в сковороду, перемішати і готувати тепер вже до готовності картоплі. Поперчити і приправити іншими спеціями, перешкодити, вимкнути плиту;
- На столі, припыленном борошном, необхідно трохи розкачати розморожене тісто. Розрізати його на однакові квадрати;
- У кожен квадрат покласти трохи начинки зі сковороди і скріпити краї: можна як вигляді трикутників, так і конвертів;
- Відправити випікатися на сковорідці з олією приблизно на двадцять п'ять хвилин при 210 за Цельсієм. Витягнути, злегка остудити і подавати.
Дані рецепти лише мала частина того, як можна приготувати хрусткі слойки. З ними дуже просто експериментувати, змінюючи як м'ясо, так і доповнюють його інгредієнти. Аромат цієї випічки підкуповує моментально!