16 апрель 2019 8 022

Як готувати смачні слойки з м'ясом в домашніх умовах

Що може бути простіше слойок? Тим більше, що тісто часто купується вже в готовому вигляді. Залишається просто приготувати ситну начинку — і відмінний перекус готовий. Можна брати з собою, давати дітям у школу і просто їсти замість вечері.

Випічка з готового листкового тіста
Інгредієнти Кількість
яєць - 1 шт.
листкового тіста - 0,5 кг
лука - 1 шт.
фаршу - 0,4 кг
часнику - 2 зубці
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 293 Ккал

Як спекти слойки з м'ясом:

  1. З цибулі і часнику необхідно зняти лушпиння;
  2. Далі обидва продукту нашаткувати ножем як можна дрібніше. Якщо подобається, можна перебити в пюре і вмішати в фарш, додати сіль і приправи;
  3. Розморожене тісто треба розкачати в пласт. Для цього знадобиться трохи борошна, якій потрібно присипати стіл;
  4. Далі отриманий квадратний пласт розрізати на кілька однакових квадратиків;
  5. У центр кожного квадрата необхідно покласти начинку, приблизно дві столові ложки;
  6. Далі скріпити краю. Можна скріпити два протилежних по діагоналі, щоб вийшли трикутники, а можна зібрати в конверт, з'єднавши всі чотири кута в центрі над начинкою;
  7. Викласти все слойки на деко, можна на пекарській папір;
  8. Збити в мисочці яйце і за допомогою пензлика змастити всі слойки;
  9. Зверху зробити два-три надрізи гострим ножем;
  10. Відправити приблизно на півгодини в духовку при 200 за Цельсієм. Подавати можна і теплими і холодними.

Слойки з м'ясом і грибами з домашнього тесту

  • 260 мл води;
  • 950 г борошна;
  • 0,5 кг масла;
  • 5 г солі;
  • 680 г фаршу;
  • 30 мл молока;
  • 380 г печериць.

Час: 3 ч.

Калорії: 307.

Процес випікання:

  1. Спочатку потрібно зробити тісто і на це піде багато часу, зате результат набагато краще, ніж у покупного варіанти. Борошно просіяти;
  2. Далі всипати до неї сіль і додати близько двох ложок м'якого масла, розмішати;
  3. Частинами лити крижану воду. Її потрібно так, щоб тісто могло без проблем зібратися в кулю, і після цього місити його ще п'ять хвилин;
  4. Далі розкачати в пласт в півтора сантиметра товщиною;
  5. Масло нарізати слайсами з такою ж товщиною і розподілити його по поверхні тіста у вигляді квадрата;
  6. Краї загорнути. Спочатку один, потім другий, вони повинні трохи накладатися один на одного;
  7. Прибрати в холодильник хвилин на двадцять. Дістати і почати розкачати пласт від себе, щоб не вичавлювати масло. Потім знову скласти так, як в перший раз. Прибрати в холод ще на двадцять хвилин і знову розкачати. Виконати весь процес ще двічі. В ідеалі, щоб тісто витримувало в холодильнику до восьми годин за кожен підхід, але і такий варіант підходить для слойок;
  8. Почищені шампіньйони необхідно порізати тонкою соломкою;
  9. Перекласти фарш в сковороду і злегка його обсмажити, потім додати сюди гриби і готувати ще хвилин сім. Весь сік повинен пропасти, начинка повинна бути сухою. Приправити;
  10. Тісто знову розкачати в пласт і порізати його на прямокутники;
  11. На половину кожного трикутника покласти начинку, накрити його порожній частиною тіста, краї щільно скріпити;
  12. Проткнути кожну слойку зубочисткою у кількох місцях;
  13. Викласти їх на пергамент і змастити молоком, зовсім небагато;
  14. Відправити на двадцять хвилин в духовку при 220 за Цельсієм.

Сирна запіканка в мікрохвильовці — читайте як приготувати дієтичну випічку з родзинками і спеціями.

Як замаринувати кролика на шашлик читайте в нашій статті.

Рецепти з фото — візьміть на замітку добірку страв зі свинини.

Слойки з куркою і сиром

  • 160 г масла;
  • 0,6 кг борошна;
  • 1 яйце;
  • 10 г солі;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 0,2 кг курки;
  • 90 мл кефіру;
  • 5 г порошку для тіста;
  • 160 г сиру;
  • 120 печериць.

Час: 1 год 30 хв.

Калорії: 73.

Випікання шарувань:

  1. Вже розм'якшене вершкове масло слід покласти в миску, сюди ж влити кефір;
  2. Всипати відразу сіль, вбити одне яйце і додати розпушувач;
  3. Перемішати за допомогою ложки або віночка, а потім частинами всипати сюди всю муку і вже вручну замішувати тісто;
  4. Воно повинно вийти щільним і жирноватым, при цьому до рук липнути не буде;
  5. Покласти тісто загорнути в пакет і прибрати в морозилку на півгодини;
  6. Курку відварити, як зазвичай. Це займає близько двадцяти хвилин. У воду можна додати спеції;
  7. Далі розібрати м'ясо на волокна і покласти в сковороду;
  8. Очищені від сміття гриби нарізати тонкими слайсами, додати до курки і обидва інгредієнта обсмажити на невеликій кількості олії. У процесі смаження злегка присолити;
  9. Дрібно порізати зелену цибулю і вмішати його до вже обсмаженою інгредієнтів;
  10. Дістати тісто і поділити його приблизно на десять кульок, можна більше;
  11. Розділити кожну кульку навпіл після того, як його розкатали;
  12. На одну пластину викласти трохи м'ясної начинки, присипати зверху сиром;
  13. Накрити другою частиною слойку і всі краї защипнути;
  14. Зверху зробити акуратні надрізи. Повторити процес з усіма кульками;
  15. Перекласти на пекарській папір. За бажанням, можна змастити верх жовтком для рум'яності;
  16. Випікати при 200 за Цельсієм двадцять п'ять хвилин.

Рецепт слойок з м'ясом і картоплею

  • 15 г паприки;
  • 1 пачка листкового тіста;
  • 1 картоплина;
  • 1 цибуля;
  • 15 мл олії оливи;
  • 240 г яловичого фаршу;
  • 1 зубець часнику.

Час: 50 хв.

Калорії: 290.

Випікання шарувань:

  1. У сковороді нагріти трохи олії. Можна взяти і не оливкову, але з ним смачніше;
  2. Зняти з лушпиння цибулі і дрібно його нашаткувати. Відправити смажитися на сковороду;
  3. Часник теж почистити і пропустити його через давильню в ту ж сковороду, перемішати;
  4. Коли цибуля став м'яким, до нього потрібно додати фарш. Слід постійно заважати лопаткою, щоб м'ясо не збиралося у великі грудки;
  5. Всі ці інгредієнти слід смажити до золотистого кольору. Коли м'ясо трохи схопилося, до нього потрібно всипати мелену паприку, перешкодити. Після цього встановити мінімальний вогонь;
  6. З картоплі зчистити шкірку, вимити її, зварити до напівготовності. Воду можна трохи посолити;
  7. Витягнути коренеплід і порізати його досить дрібними кубиками. Пересипати до фаршу в сковороду, перемішати і готувати тепер вже до готовності картоплі. Поперчити і приправити іншими спеціями, перешкодити, вимкнути плиту;
  8. На столі, припыленном борошном, необхідно трохи розкачати розморожене тісто. Розрізати його на однакові квадрати;
  9. У кожен квадрат покласти трохи начинки зі сковороди і скріпити краї: можна як вигляді трикутників, так і конвертів;
  10. Відправити випікатися на сковорідці з олією приблизно на двадцять п'ять хвилин при 210 за Цельсієм. Витягнути, злегка остудити і подавати.

Дані рецепти лише мала частина того, як можна приготувати хрусткі слойки. З ними дуже просто експериментувати, змінюючи як м'ясо, так і доповнюють його інгредієнти. Аромат цієї випічки підкуповує моментально!

Що ще почитати: