Неймовірно смачні та ніжні слойки з джемом
Дуже проста, швидка і смачна випічка, яку ми вам настійно рекомендуємо. Підходить для зустрічі гостей, для свята, для сніданку, вечері або перекусу. Універсальна випічка!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
джем - | 140 г |
яйця - | 2 шт. |
вершкове масло - | 0,8 кг |
сіль - | 5 г |
вода - | 350 мл |
борошно - | 1 кг |
волоські горіхи - | 80 г |
оцет - | 30 мл |
Час приготування: 780 хвилин | Калорійність на 100 грам: 412 Ккал |
Як приготувати:
- У невелику миску розбити яйця, додати сіль і оцет.
- Всі три компоненти з'єднати між собою за допомогою віночка.
- Налити воду, ще раз змішати всі інгредієнти. Отриману рідину прибрати в холодильник.
- На робочу поверхню висипати всю муку.
- Натерти масло, весь час обвалюючи в борошні.
- В кінці з'єднати обидва компоненти (масло і борошно). Частинами почати вливати охолоджену рідину.
- Вимішувати масу до однорідності.
- Надати форму об'ємного прямокутника.
- Прибрати в пакет або загорнути у плівку і відправити в холодильник на 10-12 годин. Коли пройде час, дістати з холодильника.
- Розкачати в холодному вигляді і нарізати прямокутниками.
- Горішки висипати на суху сковороду і обсмажити до рум'яності і яскравого аромату.
- Висипати на дошку, дати повністю охолонути. Потім подрібнити гострим ножем і змішати з джемом.
- Викласти по ложці на кожен прямокутник. Скріпити його краю і викласти слойки на деко, укритий папером.
- Прибрати його в духовку і запікати 25-30 хвилин при 170 градусах.
Випікаємо з готового листкового дріжджового тіста
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопляний крохмаль | 10 г |
джем | 200 г |
молоко | 15 мл |
листкове тісто | 0,5 кг |
жовтки | 1 шт. |
Часу: 40 хв.
Калорій: 341.
Як приготувати:
- Джем відразу ж з'єднати з крохмалем.
- Попередньо тісто потрібно дістати з морозилки і розпакувати його.
- Викласти на стіл, присипаний борошном.
- Зверху накрити чистим рушником або теж присипати борошном, щоб не заветріться.
- Коли тісто стане м'яким, розкачати його і нарізати невеликими прямокутниками.
- Половину прямокутника надрізати діагональними смужками.
- На цілу половину викласти джем і прикрити його другою половинкою.
- Скріпити краї виделкою або пальцями.
- Молоко збити з жовтком, трохи збити віночком.
- Деко накрити пергаментом, викласти зверху слойки.
- Прикрити їх рушником і дати настоятися хвилин двадцять.
- За цей час вони ще трохи підростуть.
- Змастити їх жовтком з молоком за допомогою пензлика.
- Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Варіант без дріжджів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листкове тісто | 150 г |
джем | 40 г |
яйце | 1 шт. |
борошно | 15 г |
Часу: 35 хв.
Калорій: 367.
Як приготувати:
- Тісто знову ж заздалегідь витягнути, дати йому розморозитися і стати м'яким.
- Потім його розкачати, розділити на прямокутники.
- На одну половину кожного прямокутника помістити джем.
- Загорнути порожній половинкою, скріпити їх.
- Зверху можна зробити надрізи по смаку або прикрасити.
- Викласти на деко, застелений папером і змастити збитим яйцем.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 190 градусах до рум'яності.
Слойки з джемом і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
сир | 140 г |
пудра цукру | 15 г |
листкове тісто | 0,4 кг |
борошно | 50 г |
кедрові горіхи | 40 г |
джем | 0,1 кг |
Часу: 40 хв.
Калорій: 315.
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати з морозильної камери і розпакувати.
- Укласти його на робочу поверхню, присипану борошном.
- Теж зверху посипати або накрити його рушником.
- Коли відтане, нарізати кубиками невеликого розміру.
- Сир засипати в чашу мультиварки, збити його заглибним блендером до кремової консистенції.
- Горішки висипати на суху, але прогріту сковороду, обсмажити їх до рум'яності.
- На кожен квадрат викласти по ложці крему з сиру.
- Зверху помістити джем і кілька обсмажених горіхів.
- Яйце збити і змастити за допомогою пензлика в тих місцях, куди не потрапила начинка.
- Скріпити два протилежних кінця кожного квадрата між собою.
- Зверху слойки теж змастити яйцем.
- Прибрати їх на деко, укритий пергаментом.
- Запікати двадцять хвилин при 180 градусах до рум'яного кольору.
- Готовим слойкам дати охолонути, посипати їх пудрою.
Спосіб приготування слойок з кремом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 30 г |
листкове тісто | 250 г |
борошно | 15 г |
ванільна есенція | 5 крапель |
жовтки | 2 шт. |
джем | 0,3 кг |
молоко | 100 мл |
Часу: 45 хв.
Калорій: 290.
Слойки з м'ясом сподобаються не тільки дорослим, але й дітям.
За посиланням ви знайдете рецепт слойок з бананом з листкового тіста.
На швидку руку можна зробити слойки з яблуками з готового листкового тіста по цього рецептом.
Як приготувати:
- Для початку потрібно дістати тісто і дати йому нагрітися при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
- Для цього його потрібно розпакувати і викласти на робочу поверхню. Її краще присипати борошном, щоб тісто не пристало.
- Теж зверху посипати, щоб не висохло.
- Коли маса стане м'якою, включити духовку на 220 градусів, щоб вона прогрілася.
- Один жовток помістити в сотейник, додати до нього цукор, борошно, молоко і ванільну есенцію.
- Довести все це віночком до однорідної консистенції.
- Прибрати на плиту, включити слабкий вогонь і довести до кипіння.
- Не перестаючи заважати, довести крем до густоти.
- Готовий крем зняти з вогню і дати йому охолонути до кімнатної температури.
- Тісто в цей час розкачати і нарізати трикутниками.
- На широку частину кожного з них покласти по ложці крему і стільки ж джему.
- Закрутити в круасан і скріпити краї так, щоб начинка не витекла.
- Викласти на деко, змастити жовтком з допомогою пензлика.
- Помістити в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
Якщо у вас дріжджове тісто, то готові слойки потрібно викласти на деко і обов'язково накрити їх ще хвилин на двадцять. За цей час вони підростуть, стануть максимально пишними. У такому вигляді їх потрібно запікати і вже через півгодини насолоджуватися результатом.
На відео — дуже простий рецепт приготування слойок з кремом і джемом:
Слойки з джемом – це і просто, і дуже смачно. Так як вони готуються всього за пару хвилин, то завжди можуть бути свіжими. Головне, залишити в холодильнику трохи станув тесту. Або навіть приготувати його самостійно, щоб було смачніше!