12 май 2019 3 372

Як швидко спекти слойки зі згущеним молоком

Ви обов'язково повинні вміти готувати такі слойки. Це найкраще рішення «смачненького» до ранкового чаю або кави! Вони хрусткі зовні, ніжні, досить солодкі і від цього дуже ситні – як раз те, що потрібно вранці для хорошого заряду на цілий день.

Слойки зі згущеним молоком з листкового тіста
Інгредієнти Кількість
вода - 0,2 л
жовтки - 2 шт.
лимонна кислота - 3 р
борошно - 1 кг
варене згущене молоко - 1 банку
сіль - за смаком
вершкове масло - 0,3 кг
яйця - 3 шт.
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 351 Ккал

Як приготувати:

  1. Борошно поділити по склянках і чотири з них (всього вийде п'ять) висипати в миску.
  2. Обов'язково зробити це з допомогою сита, щоб не було грудочок.
  3. Зробити в центрі поглиблення, розбити туди яйця, влити воду, всипати лимонну кислоту і сіль.
  4. Перемішати спочатку ложкою, потім продовжити вимішувати руками.
  5. У результаті повинно вийти м'яке і еластичне тісто, яке не липне до рук.
  6. Якщо липне, додати трохи борошна з п'ятого склянки.
  7. Скачати з тіста кулю, покласти в миску і дати відпочити чверть години під рушником.
  8. Масло заздалегідь дістати і розкрити, щоб воно прийняло кімнатну температуру.
  9. Нарізати його кубиками і з'єднати з рештками борошна.
  10. Прибрати отриману масу ненадовго в холодильник, щоб «схопилася».
  11. Тісто дістати з миски, розкачати в прямокутний пласт.
  12. У центр викласти масло, надаючи йому форму того ж прямокутника, але меншого в розмірах.
  13. Краї загорнути до центру один за іншим.
  14. Далі загорнути верх і низ.
  15. Отриману масу розкачати в прямокутний пласт і знову згорнути у вигляді конверта.
  16. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на одну годину.
  17. Дістати, розкачати і згорнути. Процес повторити 3-5 разів.
  18. Після цього дістати його, знову розкачати і нарізати квадратиками.
  19. Банку зі згущеним молоком відкрити, помістити на кожен квадрат тесту по ложці.
  20. Згорнути слойки трикутниками, краї скріпити виделкою.
  21. Перекласти сирі булочки на деко, застелений папером.
  22. За допомогою пензлика змастити слойки жовтками.
  23. Прибрати в духовку на півгодини при середній температурі.

Равлики зі згущеним молоком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листкове тісто 0,8 кг
варене згущене молоко 1 банку

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 366 калорій.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати і розкрити, щоб воно нагрілося і стало податливим.
  2. Коли воно стало м'яким, розкачати в тонкий пласт (2-3 мм).
  3. Змастити отриманий пласт згущеним молоком з допомогою ложки, лопатки або шпателя.
  4. Гострим ножем нарізати на тонкі смужки.
  5. Склеїти по дві смужки між собою і скрутити їх в джгути.
  6. Далі з кожного джгута скрутити равлика і викласти на деко, накритий листом пекарської папери.
  7. Запікати близько двадцяти хвилин при 200 градусах.

Рецепт слойок з вареним згущеним молоком і горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
волоські горіхи 100 г
листкове тісто 0,5 кг
варене згущене молоко 380 г

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 367 калорій.

Як приготувати:

  1. Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
  2. Потім пересипати на тарілку, дати охолонути.
  3. Дрібно порубати гострим ножем або кухонною сокиркою.
  4. З'єднати отриману крихту зі згущеним молоком.
  5. Тісто заздалегідь дістати, щоб нагрілося.
  6. Розкачати його та порізати квадратиками.
  7. У центр кожного покласти ложку начинки і скрутити книжкою.
  8. Краї скріпити виделкою і перекласти слойки на деко, застелений папером.
  9. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.

Як приготувати знаменитий торт «Гусячі лапки».

Тут ви знайдете рецепт печива з сирною начинкою.

На сніданок приготуйте сирну запіканку на пару. Рецепт можете взяти тут.

Рецепт листкової випічки з бананом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
згущене молоко 1 банку
листкове тісто 0,5 кг
кунжут 10 г
банани 2 шт.

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 292 калорії.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати, розкрити і дати йому нагрітися до кімнатної температури.
  2. Листи не розкачувати, на половинці кожного з них вирізати коло за допомогою склянки.
  3. Яйце збити і за допомогою пензлика змастити слойку, накрити порожній половинкою цілу.
  4. Змастити тісто ще і навколо вирізаного кола.
  5. Банани очистити і нарізати кільцями, змішати зі згущеним молоком.
  6. Покласти по ложці центри слойок, а краї посипати кунжутом.
  7. Повторити процес з рештою тестом і начинкою.
  8. Перекласти слойки на деко, запікати десять хвилин при 220 градусах, потім ще стільки ж при 190 градусах.

Тонкощі приготування

Коли ви використовуєте готове листкове тісто, обов'язково заздалегідь дістаньте його, щоб воно розморозилося. Помістити краще на робочу поверхню, присипану борошном, щоб м'яке тісто не стало липким. Зверху теж треба присипати, щоб поверхня не заветрилась (або хоча б накрити чистим і обов'язково сухим рушником).

У приготуванні домашнього листкового тіста ви завертаєте його у вигляді конверта кілька разів. Зазвичай це 3-4 рази, не більше. Але чим більше шарів ви зробите, тим пишніше буде випічка. Звичайно, на це ви витратите більше часу, але результат вартий того!

Як спекти слойки зі згущеним молоком, дивіться у відео-рецепті:

Згущене молоко – це досить проста начинка для шарувань. Саме тому ми вам її і запропонували. Вона вже готова, робити з нею нічого не потрібно. Слойки будуть готові за лічені хвилини – хіба це не чудово? Залишилося тільки заварити чай і можна насолоджуватися!

Що ще почитати: