Слойки з шоколадом з листкового тіста до чаю або кави
Булочки з листкового тіста обов'язково повинен вміти готувати кожен з вас. Це дуже просто, так як найчастіше в рецептах використовується готове тісто, яке продається в магазинах. Так що час приготування скорочується до тридцяти хвилин.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
жовтки - | 1 шт. |
листкове тісто - | 0,9 кг |
пудра цукрова - | 10 г |
шоколад - | 350 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 422 Ккал |
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати, розкрити і дати йому розморозитися.
- Якщо у вас одне суцільне тісто, порізати його на пластини. Але найчастіше воно вже продається у вигляді пластин.
- На одну з них викласти плитку шоколаду і накрити другим листом.
- З допомогою виделки скріпити краю по всьому периметру.
- Виконати процес з усім шоколадом і тестом.
- Перекласти все це на деко, застелений папером.
- Змастити поверхню слойок жовтком з допомогою пензлика.
- Прибрати в духовку і запікати до рум'яності при середній температурі.
- Потім дістати і дати трохи охолонути.
- З допомогою чайного сита посипати слойки пудрою і подавати до чаю.
Слойки з шоколадом і бананом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
оцет | 6 крапель |
борошно | 0,7 кг |
жовтки | 1 шт. |
банан | 2 шт. |
сіль | 2 дрібку |
шоколад | 40 г |
вода | 150 мл |
вершкове масло | 400 г |
яйця | 2 шт. |
Скільки по часу – 30 хвилин + 2 дні (на тісто).
Яка калорійність – 368 калорій.
Як приготувати:
- Борошно висипати на робочу поверхню (600 г). Обов'язково з допомогою сита.
- У центрі зробити виїмку і розбити туди яйця, додати оцет, сіль, воду і замісити тісто.
- Коли вийде куля, легко отлипающий від рук, накрити його.
- Дати відпочити під рушником десять-п'ятнадцять хвилин.
- Масло дістати, нарізати кубиками і змішати з рештками борошна.
- Відпочиле тісто розкачати в пласт, розподілити по ньому масло в центрі (боки залишити порожніми).
- Загорнути в конверт і прибрати в холодильник на кілька годин.
- Потім тісто дістати, розкачати в прямокутний пласт і знову згорнути.
- Повернути холодильник, потім повторити процес ще три-чотири рази.
- Після цього тісто розкачати ще раз, нарізати невеликими прямокутниками.
- Половинку кожного з них нарізати за допомогою гострого ножа або колеса для піци.
- Банан очистити і нарізати кільцями.
- Викласти на «цілу» половинку тіста.
- Шоколад подрібнити і посипати кухонною сокиркою їм банани.
- Накрити начинку «надрізаної» половинкою і скріпити краї виделкою.
- Перекласти слойки на деко, застелений папером для випічки.
- Змастити їх жовтком і прибрати в духовку.
- Запікати до рум'яності при 230 градусах.
Рецепт з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листкове тісто | 650 г |
яйце | 1 шт. |
молочний шоколад | 0,2 кг |
пудра цукрова | 10 г |
лісові горіхи | 100 г |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 430 калорій.
Як приготувати:
- Тісто попередньо витягти на кухонний стіл, щоб воно нагрілося.
- Коли стало м'яким, розкачати в пласт за допомогою качалки.
- Шоколад дрібно порубати і розкласти на пласт тіста.
- Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім пересипати на обробну дошку і остудити.
- Далі горіхи дрібно порубати гострим ножем.
- Висипати їх поверх шоколаду.
- Згорнути тісто в тугий, щільний рулет і прибрати на піднос, відправити ненадовго в морозильну камеру.
- Коли рулет стане твердим, дістати його і нарізати у вигляді булочок гарячим ножем.
- Викласти слойки у форму для випічки, накриту папером.
- Яйце збити, змастити булочки зверху і з боків.
- Відправити в духовку при 195 градусах випікатися до готуватися.
Як спекти смачні слойки зі згущеним молоком?
Тут можна подивитися, як приготувати смажені вареники з картоплею.
Хочеться випічки, але мало часу? Приготуйте французький цибульний пиріг по цього рецептом.
Як приготувати з шоколадного тіста
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
шоколад | 0,3 кг |
сіль | 10 г |
вершкове масло | 430 г |
борошно | 420 г |
вершкове масло | 70 г |
вода | 190 мл |
порошок какао | 50 г |
сир | 650 г |
Скільки по часу – 3 дні.
Яка калорійність – 378 калорій.
Як приготувати:
- Великий шматок масла попередньо дістати і розкрити.
- Коли воно стане м'яким, змішати його з какао до однорідного кольору і текстури.
- Перекласти отримане шоколадне масло на пергамент, надати форму прямокутника.
- Загорнути і прибрати в холодильник на всю ніч.
- Меншу частину масла помістити в сотейник і прибрати на плиту.
- Дати йому розтопитися, зняти з вогню і повністю остудити.
- Борошно засипати в миску з допомогою сита, зробити в центрі поглиблення.
- Воду змішати з сіллю і залити в поглиблення.
- З'єднати з борошном і влити остигле масло.
- Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Загорнути його в пакет або харчову плівку, прибрати в холодильник на всю ніч.
- Вранці дістати його і розкачати в прямокутник, який в два рази більше масла.
- Помістити в центр шоколадне масло і загорнути його в тістовій конверт.
- Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години.
- Через дві години процес розкочування і «складання» тесту повторити ще кілька разів.
- Все тісто дістати, розкачати, зібрати і остудити шість разів.
- В останній раз розкачати і нарізати невеликими прямокутниками.
- Шоколад дрібно порубати кухонною сокиркою, з'єднати з сиром.
- Отриману масу рівномірно розподілити по скибочкам тесту.
- Скріпити їх кінці за допомогою вилки і перекласти на деко.
- Прибрати в духовку і запікати всього двадцять хвилин.
Рецепт з додаванням кориці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 15 мл |
листкове тісто | 2 аркуша |
кориця | 5 г |
шоколад | 0,2 кг |
яйце | 1 шт. |
цукор | 15 г |
Скільки по часу – 30 хвилин.
Яка калорійність – 402 калорії.
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
- Розкачати завтовшки 2-3 мм, але катати тільки в одному напрямку.
- Нарізати на 8-12 прямокутників.
- Яйце збити в легку піну з водою.
- Отриманою рідиною змастити кожен шматочок тіста з допомогою пензлика.
- Шоколад нарізати або поламати невеликими кубиками.
- Викласти по скибочці на тісто, але з краю, щоб можна було скрутити в рулет.
- Цукор змішати з корицею.
- Деко накрити папером і перекласти на неї рулетики.
- Змастити їх яєчною масою і посипати цукром з корицею.
- Прибрати в духовку на чверть години при 180 градусах.
Особливості приготування
Щоб ваші булочки апетитно блищали після випічки, не забудьте змастити їх сирими яйцями, жовтками, солодкою водою, олією. Зверху можна посипати звичайним і ванільним цукром, корицею або мускатним горіхом.
Відео-рецепт приготування слойок з шоколадом з листкового тіста:
Шоколадний слойки ідеально підходять до гарячого чаю, кави, какао. Їх люблять діти і дорослі, ними з радістю смакують гості і всі інші, кому пощастить вчасно забігти до вас на пару хвилин. Обов'язково приготуйте!