08 июнь 2019 4 956

Слойки з шоколадом з листкового тіста до чаю або кави

Булочки з листкового тіста обов'язково повинен вміти готувати кожен з вас. Це дуже просто, так як найчастіше в рецептах використовується готове тісто, яке продається в магазинах. Так що час приготування скорочується до тридцяти хвилин.

Слойки з шоколадом з листкового тіста
Інгредієнти Кількість
жовтки - 1 шт.
листкове тісто - 0,9 кг
пудра цукрова - 10 г
шоколад - 350 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 422 Ккал

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати, розкрити і дати йому розморозитися.
  2. Якщо у вас одне суцільне тісто, порізати його на пластини. Але найчастіше воно вже продається у вигляді пластин.
  3. На одну з них викласти плитку шоколаду і накрити другим листом.
  4. З допомогою виделки скріпити краю по всьому периметру.
  5. Виконати процес з усім шоколадом і тестом.
  6. Перекласти все це на деко, застелений папером.
  7. Змастити поверхню слойок жовтком з допомогою пензлика.
  8. Прибрати в духовку і запікати до рум'яності при середній температурі.
  9. Потім дістати і дати трохи охолонути.
  10. З допомогою чайного сита посипати слойки пудрою і подавати до чаю.

Слойки з шоколадом і бананом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оцет 6 крапель
борошно 0,7 кг
жовтки 1 шт.
банан 2 шт.
сіль 2 дрібку
шоколад 40 г
вода 150 мл
вершкове масло 400 г
яйця 2 шт.

Скільки по часу – 30 хвилин + 2 дні (на тісто).

Яка калорійність – 368 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно висипати на робочу поверхню (600 г). Обов'язково з допомогою сита.
  2. У центрі зробити виїмку і розбити туди яйця, додати оцет, сіль, воду і замісити тісто.
  3. Коли вийде куля, легко отлипающий від рук, накрити його.
  4. Дати відпочити під рушником десять-п'ятнадцять хвилин.
  5. Масло дістати, нарізати кубиками і змішати з рештками борошна.
  6. Відпочиле тісто розкачати в пласт, розподілити по ньому масло в центрі (боки залишити порожніми).
  7. Загорнути в конверт і прибрати в холодильник на кілька годин.
  8. Потім тісто дістати, розкачати в прямокутний пласт і знову згорнути.
  9. Повернути холодильник, потім повторити процес ще три-чотири рази.
  10. Після цього тісто розкачати ще раз, нарізати невеликими прямокутниками.
  11. Половинку кожного з них нарізати за допомогою гострого ножа або колеса для піци.
  12. Банан очистити і нарізати кільцями.
  13. Викласти на «цілу» половинку тіста.
  14. Шоколад подрібнити і посипати кухонною сокиркою їм банани.
  15. Накрити начинку «надрізаної» половинкою і скріпити краї виделкою.
  16. Перекласти слойки на деко, застелений папером для випічки.
  17. Змастити їх жовтком і прибрати в духовку.
  18. Запікати до рум'яності при 230 градусах.

Рецепт з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листкове тісто 650 г
яйце 1 шт.
молочний шоколад 0,2 кг
пудра цукрова 10 г
лісові горіхи 100 г

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 430 калорій.

Як приготувати:

  1. Тісто попередньо витягти на кухонний стіл, щоб воно нагрілося.
  2. Коли стало м'яким, розкачати в пласт за допомогою качалки.
  3. Шоколад дрібно порубати і розкласти на пласт тіста.
  4. Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти до рум'яності і яскравого аромату.
  5. Потім пересипати на обробну дошку і остудити.
  6. Далі горіхи дрібно порубати гострим ножем.
  7. Висипати їх поверх шоколаду.
  8. Згорнути тісто в тугий, щільний рулет і прибрати на піднос, відправити ненадовго в морозильну камеру.
  9. Коли рулет стане твердим, дістати його і нарізати у вигляді булочок гарячим ножем.
  10. Викласти слойки у форму для випічки, накриту папером.
  11. Яйце збити, змастити булочки зверху і з боків.
  12. Відправити в духовку при 195 градусах випікатися до готуватися.

Як спекти смачні слойки зі згущеним молоком?

Тут можна подивитися, як приготувати смажені вареники з картоплею.

Хочеться випічки, але мало часу? Приготуйте французький цибульний пиріг по цього рецептом.

Як приготувати з шоколадного тіста

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шоколад 0,3 кг
сіль 10 г
вершкове масло 430 г
борошно 420 г
вершкове масло 70 г
вода 190 мл
порошок какао 50 г
сир 650 г

Скільки по часу – 3 дні.

Яка калорійність – 378 калорій.

Як приготувати:

  1. Великий шматок масла попередньо дістати і розкрити.
  2. Коли воно стане м'яким, змішати його з какао до однорідного кольору і текстури.
  3. Перекласти отримане шоколадне масло на пергамент, надати форму прямокутника.
  4. Загорнути і прибрати в холодильник на всю ніч.
  5. Меншу частину масла помістити в сотейник і прибрати на плиту.
  6. Дати йому розтопитися, зняти з вогню і повністю остудити.
  7. Борошно засипати в миску з допомогою сита, зробити в центрі поглиблення.
  8. Воду змішати з сіллю і залити в поглиблення.
  9. З'єднати з борошном і влити остигле масло.
  10. Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
  11. Загорнути його в пакет або харчову плівку, прибрати в холодильник на всю ніч.
  12. Вранці дістати його і розкачати в прямокутник, який в два рази більше масла.
  13. Помістити в центр шоколадне масло і загорнути його в тістовій конверт.
  14. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години.
  15. Через дві години процес розкочування і «складання» тесту повторити ще кілька разів.
  16. Все тісто дістати, розкачати, зібрати і остудити шість разів.
  17. В останній раз розкачати і нарізати невеликими прямокутниками.
  18. Шоколад дрібно порубати кухонною сокиркою, з'єднати з сиром.
  19. Отриману масу рівномірно розподілити по скибочкам тесту.
  20. Скріпити їх кінці за допомогою вилки і перекласти на деко.
  21. Прибрати в духовку і запікати всього двадцять хвилин.

Рецепт з додаванням кориці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 15 мл
листкове тісто 2 аркуша
кориця 5 г
шоколад 0,2 кг
яйце 1 шт.
цукор 15 г

Скільки по часу – 30 хвилин.

Яка калорійність – 402 калорії.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
  2. Розкачати завтовшки 2-3 мм, але катати тільки в одному напрямку.
  3. Нарізати на 8-12 прямокутників.
  4. Яйце збити в легку піну з водою.
  5. Отриманою рідиною змастити кожен шматочок тіста з допомогою пензлика.
  6. Шоколад нарізати або поламати невеликими кубиками.
  7. Викласти по скибочці на тісто, але з краю, щоб можна було скрутити в рулет.
  8. Цукор змішати з корицею.
  9. Деко накрити папером і перекласти на неї рулетики.
  10. Змастити їх яєчною масою і посипати цукром з корицею.
  11. Прибрати в духовку на чверть години при 180 градусах.

Особливості приготування

Слойки – це завжди смачно. І чим більше в низ ваших улюблених інгредієнтів, тим смачніше! Тому радимо додати в начинку підсмажені горіхи, кокосову стружку, цукати, сухофрукти, різні прянощі.

Щоб ваші булочки апетитно блищали після випічки, не забудьте змастити їх сирими яйцями, жовтками, солодкою водою, олією. Зверху можна посипати звичайним і ванільним цукром, корицею або мускатним горіхом.

Відео-рецепт приготування слойок з шоколадом з листкового тіста:

Шоколадний слойки ідеально підходять до гарячого чаю, кави, какао. Їх люблять діти і дорослі, ними з радістю смакують гості і всі інші, кому пощастить вчасно забігти до вас на пару хвилин. Обов'язково приготуйте!

Що ще почитати: