Як зварити суп-пюре із зеленого горошку
Як приготувати нескладний і яскравий суп з незвичайною подачею? Треба взятися за популярні супи-пюре! Тепер готують їх не тільки маленьким дітям, але і подають в ресторанах. А неймовірно апетитний і зелений суп з горошка – один з найпопулярніших у світі. В ньому так багато користі!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масла - | 40 г |
моркви - | 1 шт. |
зеленого горошку - | 0,4 кг |
води - | 1200 мл |
сметани - | 20 мл |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 36 Ккал |
Як варити суп-пюре із зеленого горошку:
- Воду закип'ятити і покласти в неї весь горох. Якщо він заморожений, його можна попередньо не розморожувати;
- Коли закипить, встановити мінімальний вогонь;
- Хвилин через десять, коли боби трохи проварятся, до них потрібно додати два листочки лавра;
- З моркви зчистити шкірку, вимити її та порізати дрібними кубиками, покласти в воду;
- Варити обидва продукту до повної готовності. Потім зняти з плити і витягнути лаврушку;
- Заглибним блендером перемолоти горох і морква в пюре. Якщо хочеться більш ніжну консистенцію, її можна пропустити через сито;
- Далі додати сюди пучок пряних трав, можна десять грам сушеної м'яти, посолити. Якщо вийшла густа консистенція, можна розбавити її киплячою водою. Поперчити і, за бажанням, додати цедру лимона;
- Покласти шматочок масла і всю суміш знову довести до кипіння;
- Після цього подавати зі сметаною і грінками з білого хліба.
Суп-пюре із замороженого зеленого горошку з вершками
- 2 цибулини;
- 0,5 л бульйону;
- 160 мл вершків;
- 0,4 кг гороху;
- 45 р масла.
Час: 35 хв.
Калорії: 148.
Варіння супу:
- Зняти лушпиння з двох невеликих цибулин, перекласти їх в сковороду і злегка обсмажити на олії. Важливо, щоб масло не почало горіти, тому вогонь потрібен маленький;
- Злегка розморожений горошок додати в сковороду і теж злегка його обсмажити;
- Потім влити сюди бульйон і готувати хвилин десять. Звичайно, можна замінити бульйон звичайною водою, але тоді буде не так смачно;
- Влити сюди вершки і зняти з вогню. Інтенсивно перемішувати. Бажано, щоб вершки мали високий відсоток жирності, від 30;
- Блендером перебити продукти в пюре, потім додатково пропустити через сито;
- Присолити, додати перець, подавати зі свіжою рубаною зеленню. Кількість вершків можна додавати кожному в тарілку.
Суп-пюре із зеленого горошку з беконом
- 30 г олії;
- 1 цибуля;
- 2 стебла селери;
- 950 г горошку;
- 4 шматочка хліба;
- 1400 мл овочевого бульйону;
- 90 г бекону;
- 15 г меленої паприки;
- 1 лимон.
Час: 50 хв.
Калорії: 53.
Процес варіння:
- Звільнений від лушпиння цибулю необхідно порізати тонкою соломкою. Якщо він гірчить, потрібно залити його окропом і через десять хвилин воду злити;
- Вимитий селера слід дрібно порубати;
- Обидва продукту перекласти в сотейник або сковороду і обсмажити на олії, поки вони не стануть м'якими;
- Потім всипати сюди горошок і додати паприку. Всі перешкодити і обсмажувати до семи хвилин;
- Далі влити сюди овочевий бульйон і продовжувати готувати ще хвилин п'ятнадцять, але можуть знадобитися додаткові п'ять хвилин;
- Зняти з вогню і за допомогою блендера перебити все в пюре. Додати сюди сік всього лимона, сіль, можна трохи поперчити. Повернути на вогонь і влити вершки, перешкодити, довести до кипіння, вимкнути;
- Окремо на сковороді обсмажити смужки бекону до хрускоту;
- Хліб нарізати на кубики і викласти їх на деко, злегка просушити в духовці на невеликому вогні;
- Суп подавати з шматочками хрусткого бекону і сухариками, можна присипати зверху зелені.
Рецепт супу-пюре з консервованого зеленого горошку з рисом
- 180 г горошку;
- 40 г масла;
- 90 г рису;
- 550 мл води;
- 10 г солі.
Час: 30 хв
Калорії: 66.
Як зварити:
- До промиту рісу влити склянку води і зварити до повної готовності. Потім блендером перетворити його в пюре;
- Витягнути горох з маринаду і теж перебити його в пюреобразную масу. Обов'язково пропустити його потім через сито;
- Рис змішати з горошком;
- Решту воду прогріти і додати до неї сіль;
- Далі влити солону воду до решти інгредієнтів і поставити все на плиту. Довести до кипіння і проварити кілька хвилин, достатньо і п'яти;
- Додати масло і розмішати його, після чого суп можна подавати. Прикрасити можна свіжими листям м'яти.
Бісквіт з яблуками — ще один варіант смачної випічки, в якій головним інгредієнтів є фрукти.
Читайте як приготувати соус для домашньої шаурми — кілька рецептів, які вас приємно вразять.
Як приготувати вишукані десерти з полуниці і сиру читайте в нашій статті.
Суп-пюре із зеленого гороху з копченостями
- 90 мл молока;
- 0,3 кг горошку;
- 0,3 л овочевого бульйону;
- 1 гілочка м'яти;
- 90 г копченого м'яса;
- 1 зубець часнику.
Час: 40 хв.
Калорії: 51.
Як зварити суп:
- Будь копчене м'ясо, наприклад, курячі стегенця, необхідно порізати на невеликі шматочки. Звичайно, кістки не використовувати;
- Розігріти в сковорідці трохи олії, покласти сюди м'ясо. Його необхідно обсмажити, всього пара хвилин. Повинна утворитися хрустка скоринка, а весь жир повинен вытопиться. В курці його набагато менше, ніж у свинині, тому є різниця по часу готування. Після цього перекласти м'ясо в друшляк або просто на серветку;
- Потім м'ясо перекласти в каструлю і сюди ж додати розморожений горох;
- Влити овочевий бульйон і покласти гілочку м'яти;
- Далі влити молоко;
- Звільнити часник від лушпиння і дрібно порубати, додати до решти інгредієнтів;
- Дати закипіти, встановити середній вогонь і варити десять хвилин;
- Гілочку м'яти витягнути. Можна обдерти листочки і повернути їх в суп, але це за бажанням;
- За допомогою блендері всі продукти перебити в пюре;
- Додати спеції і сіль. Можна взяти пряні трави або навіть перець чилі, просто зеленого кольору;
- Подавати відразу і прикрашати на свій розсуд. Як варіант, можна м'ясо не перебивати в пюре, а в кінці кожного окремо покласти кілька шматочків.
Хитрощі шеф-кухарів
Такий суп можна готувати і тим, хто сидить на дієті, і хто дотримується посту, і хто хоче вберегти себе від авітамінозу. Вегетаріанці часто вдаються до нього, що ще раз доводить їх багатогранну кухню.
Подавати страву можна практично з будь-якими інгредієнтами: грибами, яйцями і чисто жовтками, сиром, різними видами м'яса, наприклад, мовою, з картоплею, з різними овочами, з креветками та іншими морепродуктами, з брокколі і т. д. Воно дійсно універсально. Тому, готуючи кожен раз одну й ту ж основу, що її можна перетворювати величезна кількість разів.
Зелений горошок дуже поживний і корисний, тому і суп з нього можна приготувати на ситний обід. Завдяки можливості використовувати консервований продукт, страва доступний круглий рік. А його колір піднімає настрій!