Як зварити курячий суп зі свіжої або замороженої броколі
Брокколі виглядає дуже яскраво і апетитно, а вітаміни в цій капусті так і стрибають! Несподівано легкий, смачний і цікавий суп можна приготувати на його основі. А щоб додати ситності, варто використовувати курячий бульйон та інші овочі. Швидкий обід, який подарує цілий заряд енергії!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулин - | 1 шт. |
листя лавра - | 3 шт. |
петрушки - | 1 пучок |
моркви - | 1 шт. |
курячих стегенець - | 1 шт. |
стебел селери - | 1 шт. |
брокколі - | 160 р |
локшини - | 160 р |
кукурудзи - | 0,2 кг |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал |
Як приготувати:
- Моркву очистити від шкірки, а з лука зняти лушпиння.
- Вимити курячий окорочок, помістити його в каструлю і залити водою. Сюди ж покласти вищеперелічені овочі.
- Зварити бульйон протягом півгодини, в кінці додати спеції. Цибуля витягнути і викинути, а моркву нашаткувати соломкою і відставити у бік.
- М'ясо розібрати на волокна і повернути в каструлю.
- Очищений селеру нашаткувати, покласти в бульйон і варити його хвилин десять.
- Брокколі вимити, розібрати на суцвіття і опустити в бульйон.
- Відразу ж додати локшину і варити все ще хвилин сім.
- Витягнути кукурудзу з банки. Якщо це цілий качан, зерна потрібно зрізати і покласти в суп.
- Дрібно порубати петрушку і теж додати її до решти маси.
- Дати закипіти, потім вимкнути, додати спеції і відразу подавати з хлібом.
Курячий суп з замороженої броколі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
курки | 0,3 кг |
спецій | за смаком |
броколі | 150 г |
моркви | 40 г |
картоплі | 150 г |
цибулин | 1 шт. |
петрушки | 1 пучок |
Знадобиться на приготування – 1 годину 10 хвилин.
Скільки калорій – 104.
Як приготувати:
- Зняти шкіру з курки, якщо вона є. М'ясо вимити і помістити в сотейник.
- Залити приблизно два літри води, поставити на вогонь і дочекатися закипання.
- Після цього воду злити, курку знову промити, залити чистою водою і знову закип'ятити. Такий процес дозволяє зробити пісний бульйон, а заодно він прибирає всі шкідливі компоненти з м'яса.
- Звільнити від лушпиння цибулину і помістити її в повільно киплячий бульйон.
- Моркву почистити і покласти в сотейник.
- Зі стебел петрушки зняти листя, відкласти їх убік, а самі палички додати в суп.
- Приправити і варити ще хвилин двадцять.
- Після цього всі овочі і зелень викинути, вони вже віддали свій смак. М'ясо теж витягнути і відокремити його від кісток. Останні викинути, м'ясо поділити на рівні шматочки і повернути в сотейник.
- Зняти шкірку з картоплі, порізати її кубиками середнього розміру і покласти в бульйон.
- Приправити і варити хвилин десять.
- Маленькі суцвіття брокколі розморожувати не треба, їх можна відразу кинути в суп.
- Варити все разом ще хвилин п'ять, а потім вимкнути і дати постояти хвилин десять перед подачею.
- Листя петрушки посікти і присипати зверху в кожну тарілку.
Як приготувати з рисом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рису | 30 г |
олії соняшникової | 15 мл |
філе курячого | 0,1 кг |
спецій | за смаком |
картоплин | 2 шт. |
моркви | 1 шт. |
води | 2,5 л |
цибулин | 1 шт. |
броколі | 0,2 кг |
Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.
Скільки калорій – 21.
Як приготувати:
- Очищену картоплю порізати невеликими кубиками і покласти в каструлю.
- Таким же способом і моркву подрібнити, попередньо очистивши її.
- Цибулину без лушпиння слід порубати кубиками поменше і разом з морквою викласти до картоплі.
- Залити продукти водою і поставити на вогонь. Дати закипіти, прибрати всю піну, приправити і влити трохи соняшникової олії.
- М'ясо вимити, обсушити його рушником і нарізати брусочками.
- Рис добре промити, після чого разом з м'ясом покласти до киплячим овочів.
- Варити все разом приблизно двадцять п'ять хвилин на невеликому вогні.
- Броколі відварити і розібрати руками на суцвіття, покласти їх у каструлю.
- Варити ще хвилин п'ятнадцять, а потім вимкнути плиту. Накрити кришкою суп і дати йому постояти п'ятнадцять хвилин до подачі.
Курячий суп-пюре з брокколі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 4 шт. |
моркви | 1 шт. |
броколі | 0,3 кг |
пармезану | 50 г |
грінок | 0,1 кг |
вершків | 0,2 л |
курячої грудки | 0,4 кг |
спецій | за смаком |
цибулин | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 1 годину 25 хвилин.
Скільки калорій – 101.
Як приготувати:
- Обполоснути під водою м'ясо, а потім перекласти в каструлю.
- Зняти з лушпиння цибулі і покласти його до м'яса.
- Обидва ці продукту залити водою і поставити варитися спочатку на середній вогонь. Після закипання його потрібно зменшити, а утворену зверху піну зняти ложкою.
- Дати покипіти хвилин двадцять. Якщо це одне філе, а не два невеликих, то потрібно півгодини.
- Після цього додати в суп порізаний на кубики картоплю, заздалегідь очищену від шкірки.
- В цей же час покласти і моркву. Її треба попередньо почистити і порізати на такі ж кубики або соломкою.
- Варити хвилин п'ятнадцять. В цей час броколі розібрати на суцвіття і перекласти їх в суп, готувати ще десять хвилин.
- М'ясо вийняти, порізати невеликими шматочками.
- Перелити суп в миску або чашу блендера і ретельно подрібнити всі продукти.
- Потім влити сюди вершки і знову добре перемішати. Повернути масу в каструлю і поставити на вогонь.
- Хвилини три прогрівати суп, але не давати йому закипіти.
- Вимкнути плиту, а суп розлити по тарілках. Зверху покласти шматочки курки і готові грінки (їх можна легко приготувати самостійно з додаванням часнику і пряних трав).
- Сир крупно натерти і присипати зверху на все блюдо. Подавати відразу ж.
Рекомендуємо також дізнатися, як можна смачно приготувати крем-суп з брокколі.
Ви коли-небудь готували курячі грудки з брокколі? Це дуже смачно. Ось рецепти, в яких описані всі тонкощі.
А тут ми розмістили славні рецепти розсипчастого рису з капустою брокколі. Коли приготуєте, не забудьте залишити відгук в кінці статті — нам важлива ваша думка!
Спосіб приготування із зеленим горошком і брокколі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зеленого горошку | 170 г |
філе курячого | 2 шт. |
броколі | 0,2 кг |
кропу | 10 г |
спецій | за смаком |
картоплин | 3 шт. |
курячого бульйону | 1 л |
цибулин | 1 шт. |
моркви | 1 шт. |
олії соняшникової | 20 мл |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 66.
Як приготувати:
- Очищені цибулину і моркву необхідно нашаткувати дрібними кубиками і перекласти в сотейник.
- Сюди ж влити масло і поставити на вогонь. Обсмажити ці овочі протягом п'яти хвилин.
- За цей час філе порізати на шматочки середнього розміру і додати їх у ту ж каструлю. На середньому вогні обсмажити до легкої скоринки. Приправити.
- Влити сюди гарячий курячий бульйон.
- Картоплю почистити і потім подрібнити кубиками, додати в суп.
- Варити все разом п'ятнадцять хвилин, після чого необхідно додати маленькі суцвіття брокколі і свіжий горошок. Можна взяти у банку, але рідина використовувати не слід.
- Варити ще десять хвилин, додати приправи. Зверху присипати дрібно порубаним кропом і відразу подавати до столу.
Корисні поради
Доповнити блюдо можна вареними яйцями, красиво будуть виглядати перепелині. Також можна використовувати яловичину або свинину, гриби та різні боби. Рецепти універсальні і легко піддаються експериментів.
Приємний і легкий суп, у якому багато овочів, ідеально підходить для будь-якого сезону. Адже багато овочі продаються в замороженому вигляді. Так приємно згадати смак літа взимку!