21 июнь 2019 3 464

Прості рецепти салатів з капустою і шинкою

Капуста володіє цілющими властивостями і необхідними вітамінами, саме тому дієтологи радять включати в раціон якомога більше цього овоча. З капусти можна створити величезну кількість страв і закусок. Досить урізноманітнити інгредієнти і можна експериментувати.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
перець - 1 шт.
шинка - 300 г
оливкова олія - для обсмажування
капуста - 300 г
кукурудза - 1 баночка
крекер - 100 г
житній хліб - 100 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 139 Ккал
  1. Добре перець помити, витерти сухим рушником. Розрізати перець навпіл. Очистити від усіх насіння. Потім порізати на кубики. Для салату потрібно червоний, великий перець;
  2. Капусту помити. Видалити непотрібні листя. Дрібно порізати;
  3. Нарізати тонкими смужками шинку;
  4. Взяти глибоке блюдо, покласти туди нарізаний перець і всі інші нарізані продукти;
  5. Відкрити банку кукурудзи, вилити весь маринад, об'єднати з іншими інгредієнтами. Все перемішати;
  6. Житній хліб порізати на кубики, покласти на деко. Помістити в попередньо розігріту духовку на 180 °C на чверть години. Додати сухарики в салат перед подачею на стіл.

Салат з шинки, капусти, помідорів і огірків

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • шинка — 300 г;
  • сіль — щіпка;
  • помідори – 2 свіжих;
  • два свіжих огірка;
  • олія з оливок — 100 мл;
  • 300 р свіжого вилка;
  • чорний перець – щіпка.

Загальний час приготування: 15 хвилин.

Калорії: 86.

  1. Опустити яйця у воду з сіллю, поставити на плиту. Варити їх близько десяти хвилин після того, як вони закиплять. Помістити ємність з яйцями під холодну воду, щоб вони трохи охолонуть, очистити від шкаралупи. Порізати на дрібні шматочки;
  2. Тонко нарізати шинку;
  3. Взяти серцевину качана, подрібнити;
  4. Помити помідори і огірки, витерти їх рушником, подрібнити;
  5. Розкрити банку з кукурудзою, вилити маринад. У глибоку миску викласти яйця, шинку, подрібнений качан, огірки, помідори. Додати кукурудзу, сіль, перець, залити оливковою олією, акуратно все перемішати.

Салат з шинкою, огірком, яйцем і пекинкой

Інгредієнти:

  • пів качана капусти;
  • шинка – 200 гр.;
  • два огірка;
  • два зварених яйця;
  • одна головка цибулі;
  • сік вичавленого лимона;
  • майонез;
  • трохи солі.

Час: 15 хвилин.

Калорії на 100 г: 87.

  1. Нарізати цибулю кубиками. Помити під краном з холодною водою. Додати трохи лимонного соку;
  2. Подрібнити пекінську капусту і м'ясний продукт. Яйця і огірки можна порізати по-різному. Це залежить від особистого смаку;
  3. Об'єднати всі інгредієнти з майонезом, сіллю і перемішати.

Салат з пекінською капустою і сиром

Інгредієнти:

  • один вилок пекінкі;
  • один огірок;
  • шинка – 250 г;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • майонез;
  • щіпка солі, перцю.

Час приготування страви: 30 хв.

Калорії на 100 г: 125.5.

  1. Пошинкувати свіжий качан;
  2. Помити під краном огірок, висушити, нарізати соломкою;
  3. Порізати скибочками м'ясний продукт;
  4. Скласти все у глибоку посуд, зверху потерти сир;
  5. В кінці, додати майонез, спеції. Змішати всі інгредієнти разом.

Салат з китайською капустою, шинкою і сухариками

Інгредієнти:

  • пів качана китайської капусти;
  • 250 г шинки;
  • 1 банка кукурудзи;
  • жменю зеленої цибулі;
  • один перець;
  • сухарики;
  • 4 ст. л. майонезу.

Необхідний час: 10 хвилин.

Калорії: 126.

  1. Свіжий качан порізати соломкою;
  2. Помити перець, обсушити. Подрібнити за смаком;
  3. Тонко порізати м'ясний продукт;
  4. До цих інгредієнтів додати кукурудзу. Наприкінці заправити майонезом, перемішати, зверху прикрасити сухариками.

Салат з цвітної капусти на зиму — спробуйте приготувати закуску на зиму.

Як зварити борщ з буряком за класичним рецептом читайте в нашій статті.

Рецепт скумбрії гарячого копчення — покрокові рекомендації з приготування риби гарячого копчення.

Теплий салат з макаронів і цвітної капусти з шинкою – шалено смачно!

Інгредієнти:

  • макарони – 400 г;
  • цвітна капуста – 250 г;
  • морква – 150 г;
  • шинка – 400 г;
  • масло рослинне – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • паста томатна – 1 ст. л.;
  • трохи солі, цукру, перцю.

Загальний час: 45 хвилин.

Калорійність: 251 ккал.

Як приготувати соус:

  1. Змішати томат з рослинним маслом;
  2. Додати майонез, інші спеції.

Приготування салату:

  1. Відварити макарони у великій, підсоленому кількості води. Дати їм охолонути;
  2. Помити моркву і капусту. Після нарізки опустити в киплячу воду, проварити до готовності. Коли охолонуть, об'єднати з макаронами;
  3. Додати нарізаний м'ясний продукт;
  4. В кінці потрібно заправити салат соусом, викласти в глибоку ємність.

Маленькі секрети

  1. Якщо не подобається якийсь інгредієнт, його можна прибрати, або замінити на інший, беручи до уваги сполучуваність продуктів;
  2. Бажано використовувати тільки свіжі продукти, не ті, яким уже двоє чи троє діб.
  3. Якщо не подобається шинка, її можна замінити беконом.

Підводячи підсумок, варто зазначити, що капуста і шинка – універсальні інгредієнти. Вони поєднуються з багатьма продуктами, завдяки наявності яких створюється враження, що салат – один і той же, тільки смак – завжди інший. Враховуючи показники калорійності страви, можна вирішити, у який час дня подавати той чи інший салат.

Що ще почитати: