Прості рецепти салатів з капустою і шинкою
Капуста володіє цілющими властивостями і необхідними вітамінами, саме тому дієтологи радять включати в раціон якомога більше цього овоча. З капусти можна створити величезну кількість страв і закусок. Досить урізноманітнити інгредієнти і можна експериментувати.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перець - | 1 шт. |
шинка - | 300 г |
оливкова олія - | для обсмажування |
капуста - | 300 г |
кукурудза - | 1 баночка |
крекер - | 100 г |
житній хліб - | 100 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 139 Ккал |
- Добре перець помити, витерти сухим рушником. Розрізати перець навпіл. Очистити від усіх насіння. Потім порізати на кубики. Для салату потрібно червоний, великий перець;
- Капусту помити. Видалити непотрібні листя. Дрібно порізати;
- Нарізати тонкими смужками шинку;
- Взяти глибоке блюдо, покласти туди нарізаний перець і всі інші нарізані продукти;
- Відкрити банку кукурудзи, вилити весь маринад, об'єднати з іншими інгредієнтами. Все перемішати;
- Житній хліб порізати на кубики, покласти на деко. Помістити в попередньо розігріту духовку на 180 °C на чверть години. Додати сухарики в салат перед подачею на стіл.
Салат з шинки, капусти, помідорів і огірків
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- шинка — 300 г;
- сіль — щіпка;
- помідори – 2 свіжих;
- два свіжих огірка;
- олія з оливок — 100 мл;
- 300 р свіжого вилка;
- чорний перець – щіпка.
Загальний час приготування: 15 хвилин.
Калорії: 86.
- Опустити яйця у воду з сіллю, поставити на плиту. Варити їх близько десяти хвилин після того, як вони закиплять. Помістити ємність з яйцями під холодну воду, щоб вони трохи охолонуть, очистити від шкаралупи. Порізати на дрібні шматочки;
- Тонко нарізати шинку;
- Взяти серцевину качана, подрібнити;
- Помити помідори і огірки, витерти їх рушником, подрібнити;
- Розкрити банку з кукурудзою, вилити маринад. У глибоку миску викласти яйця, шинку, подрібнений качан, огірки, помідори. Додати кукурудзу, сіль, перець, залити оливковою олією, акуратно все перемішати.
Салат з шинкою, огірком, яйцем і пекинкой
Інгредієнти:
- пів качана капусти;
- шинка – 200 гр.;
- два огірка;
- два зварених яйця;
- одна головка цибулі;
- сік вичавленого лимона;
- майонез;
- трохи солі.
Час: 15 хвилин.
Калорії на 100 г: 87.
- Нарізати цибулю кубиками. Помити під краном з холодною водою. Додати трохи лимонного соку;
- Подрібнити пекінську капусту і м'ясний продукт. Яйця і огірки можна порізати по-різному. Це залежить від особистого смаку;
- Об'єднати всі інгредієнти з майонезом, сіллю і перемішати.
Салат з пекінською капустою і сиром
Інгредієнти:
- один вилок пекінкі;
- один огірок;
- шинка – 250 г;
- 100 г сиру твердих сортів;
- майонез;
- щіпка солі, перцю.
Час приготування страви: 30 хв.
Калорії на 100 г: 125.5.
- Пошинкувати свіжий качан;
- Помити під краном огірок, висушити, нарізати соломкою;
- Порізати скибочками м'ясний продукт;
- Скласти все у глибоку посуд, зверху потерти сир;
- В кінці, додати майонез, спеції. Змішати всі інгредієнти разом.
Салат з китайською капустою, шинкою і сухариками
Інгредієнти:
- пів качана китайської капусти;
- 250 г шинки;
- 1 банка кукурудзи;
- жменю зеленої цибулі;
- один перець;
- сухарики;
- 4 ст. л. майонезу.
Необхідний час: 10 хвилин.
Калорії: 126.
- Свіжий качан порізати соломкою;
- Помити перець, обсушити. Подрібнити за смаком;
- Тонко порізати м'ясний продукт;
- До цих інгредієнтів додати кукурудзу. Наприкінці заправити майонезом, перемішати, зверху прикрасити сухариками.
Салат з цвітної капусти на зиму — спробуйте приготувати закуску на зиму.
Як зварити борщ з буряком за класичним рецептом читайте в нашій статті.
Рецепт скумбрії гарячого копчення — покрокові рекомендації з приготування риби гарячого копчення.
Теплий салат з макаронів і цвітної капусти з шинкою – шалено смачно!
Інгредієнти:
- макарони – 400 г;
- цвітна капуста – 250 г;
- морква – 150 г;
- шинка – 400 г;
- масло рослинне – 100 г;
- майонез – 100 г;
- паста томатна – 1 ст. л.;
- трохи солі, цукру, перцю.
Загальний час: 45 хвилин.
Калорійність: 251 ккал.
Як приготувати соус:
- Змішати томат з рослинним маслом;
- Додати майонез, інші спеції.
Приготування салату:
- Відварити макарони у великій, підсоленому кількості води. Дати їм охолонути;
- Помити моркву і капусту. Після нарізки опустити в киплячу воду, проварити до готовності. Коли охолонуть, об'єднати з макаронами;
- Додати нарізаний м'ясний продукт;
- В кінці потрібно заправити салат соусом, викласти в глибоку ємність.
Маленькі секрети
- Якщо не подобається якийсь інгредієнт, його можна прибрати, або замінити на інший, беручи до уваги сполучуваність продуктів;
- Бажано використовувати тільки свіжі продукти, не ті, яким уже двоє чи троє діб.
- Якщо не подобається шинка, її можна замінити беконом.
Підводячи підсумок, варто зазначити, що капуста і шинка – універсальні інгредієнти. Вони поєднуються з багатьма продуктами, завдяки наявності яких створюється враження, що салат – один і той же, тільки смак – завжди інший. Враховуючи показники калорійності страви, можна вирішити, у який час дня подавати той чи інший салат.