Як смачно приготувати салат з шинкою і кукурудзою
Простий і дуже швидкий варіант повсякденного салату. Варіння яєць — це «складне», що буде в наших рецептах. А так як з цим впорається кожен з вас, можете пробувати прямо зараз.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | 70 мл |
солодкий перець - | 1 шт. |
кукурудза - | 1 банку |
цибулю - | 1 головка |
петрушка - | 10 г |
шинка - | 0,1 кг |
сіль - | за смаком |
сир - | 100 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 204 Ккал |
Всього двадцять хвилин, і все готово! Неймовірно, правда? Але головне те, що салат ще й казково смачний.
Як приготувати:
- Кукурудзу розкрити, злити з банки рідину.
- Висипати зерна в салатник і поки відставити його.
- Шинку позбавити від шкірки, нарізати кубиками або соломкою.
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Перець помити і почистити, видалити нутрощі.
- Нарізати м'якоть соломкою.
- Сир натерти на тертці і відправити разом з перцем кукурудзи.
- Додати трохи солі, подрібнену петрушку і майонез.
- Все це ретельно перемішати і подавати до столу.
Салат з копченою шинкою і кукурудзою в сметанною заправці
Дуже оригінальний варіант! Все завдяки сметані, яка готується з простих, але дуже несподіваних інгредієнтів.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухарики | 80 г |
салат фризі | 1 шт. |
оцет | 30 мл |
кукурудза | 220 г |
сіль | за смаком |
сметана | 40 мл |
копчена шинка | 150 г |
копчена паприка | 5 г |
помідор | 1 шт. |
Піде на приготування – 25 хвилин.
В одній порції – 110 калорій.
Як приготувати:
- Оцет з'єднати з паприкою, сметаною і додати трохи солі.
- Салат обполоснути і порвати на шматочки.
- Помідор вимити, нарізати кубиками.
- Кукурудзу злити на друшляк, дати рідини стекти.
- Зерна з'єднати з кубиками томати і салатом.
- Шинку нарізати так само і додати до решти інгредієнтів.
- Всипати крутони і все перемішати.
- Заправити підготовленим соусом і подавати.
Порада: сухарики можна зробити самостійно, так буде смачніше.
Салат з кукурудзою, маринованими опеньками і шинкою
Якщо серед вас є любителі грибів, зберігайте цей рецепт. Виходить смачно і до того ж дуже швидко. Все буде готова менш ніж за півгодини.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кріп | 10 г |
мариновані опеньки | 1 банку |
сир | 0,2 кг |
майонез | 150 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
шинка | 0,3 кг |
сіль | за смаком |
консервована кукурудза | 1 банку |
часник | 2 шматочка |
Піде на приготування – 20 хвилин.
В одній порції – 249 калорій.
Як приготувати:
- Гриби відкрити і злити на друшляк.
- Кукурудзу відправити туди ж, компоненти з'єднати і висипати в салатник. Але якщо гриби досить великі, їх потрібно нарізати половинками, четвертинками або соломкою.
- Шинку покришити невеликими кубиками.
- Відправити її до грибів і кукурудзі.
- Сир натерти на будь тертці, з'єднати з іншими компонентами.
- Часник почистити і пропустити через прес.
- Кріп помити і дрібно покришити.
- Додати обидва компоненти до всіх інших.
- Все перемішати, посолити і заправити майонезом.
Порада: замість кропу можна вибрати іншу зелень за смаком.
Приготування з квасолею
Наступний салат можна назвати досить ситним через наявність у ньому квасолі. Разом з нею обов'язково йде кукурудза і трохи шинки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
сіль | за смаком |
помідор | 1 шт. |
консервована кукурудза | 1 банку |
шинка | 150 г |
чорний мелений перець | за смаком |
часник | 2 шматочка |
консервована квасоля | 1 банку |
білий хліб | 100 г |
майонез | 170 мл |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 237 калорій.
Як приготувати:
- Квасоля відкрити, злити на друшляк і боби промити під проточною водою.
- Шинку нарізати соломкою або кубиками.
- Помідори помити і нарізати невеликими скибочками, обов'язково видалити плодоніжки.
- З'єднати в ємності квасоля, томат і шинку.
- Часник почистити і через прес, додати до решти інгредієнтів.
- Кукурудзу відкрити, прибрати рідина.
- Зерна додати в ємність до інших компонентів.
- Присипати сіллю і перцем, заправити майонезом, все з'єднати.
- Хліб нарізати невеликими кубиками.
- У сковороді нагріти масло і викласти шматочки хліба.
- Обсмажити скибочки до хрускоту.
- Посипати салат і подавати до столу відразу ж.
Порада: якщо подавати салат не відразу, сухарики можуть швидко розмокнути.
Читайте, як смачно приготувати салат з капустою і кукурудзою, зберігаючи свіжість та всі корисні вітаміни.
Візьміть на замітку простий рецепт смачного пирога з шинкою і сиром.
Тут ви знайдете легкі способи приготування домашньої шинки в мультиварці.
З заправкою на основі йогурту
Ви і уявити собі не можете, наскільки це божественно! Якщо салат заправляється йогуртом, а в ньому ще й шинка з кукурудзою, його обов'язково потрібно пробувати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
яйця | 4 шт. |
консервована кукурудза | 200 г |
зелень | 20 г |
солодкий перець | 1 шт. |
йогурт | 60 г |
чорний мелений перець | за смаком |
огірок | 1 шт. |
часник | 1 шматочок |
шинка | 0,3 кг |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 141 калорія.
Як приготувати:
- Яйця покласти в сотейник з водою і прибрати на вогонь.
- Дати закипіти і варити до готовності.
- Потім їх остудити, почистити і розділити на білки і жовтки.
- Солодкий перець обполоснути і почистити зсередини.
- М'якоть нарізати соломкою.
- Огірок вимити, зрізати шкірку, якщо є необхідність. Іноді це потрібно зробити з тієї причини, що шкірка гірчить.
- Нарізати плід соломкою або натерти.
- Шинку нарізати тонкою соломкою або брусками.
- Зелень помити і дрібно покришити.
- Жовтки розім'яти виделкою, з'єднати їх з йогуртом.
- Туди ж додати сіль, часник, пропущений через прес, і чорний перець.
- Всипати кріп і всім перемішати.
- Білки нарізати кубиками.
- Кукурудзу відкрити і позбавити від рідини.
- З'єднати з перцем, огірком, шинкою, білками і заправити соусом.
Порада: якщо заправка виходить занадто густа, її можна розбавити невеликою кількістю масла або молока.
Як приготувати з домашніми сухариками
Це варіант є одним з найбільш довгих і займає півгодини. Але все з-за домашніх сухариків, які так смачно доповнюють шинку і кукурудзу, що їх можна є просто так, без салату. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
твердий сир | 140 г |
рослинна олія | 40 мл |
білий хліб | 100 г |
консервована кукурудза | 190 г |
чорний мелений перець | за смаком |
шинка | 150 г |
пряні трави | 15 г |
часник | 2 шматочка |
пекінська капуста | 1 качан |
майонез | 170 мл |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 131 калорія.
Як приготувати:
- Для початку «замаринувати» сухарики. Для цього їх потрібно нарізати невеликими кубиками.
- Рослинне масло з'єднати з травами.
- Часник почистити і пропустити через прес, відправити його в масло.
- Висипати в отриману масу шматочки хліба і все це перемішати.
- Дати настоятися хоча б двадцять хвилин.
- Капусту помити, розібрати на окремі листочки.
- Нарізати їх соломкою або порвати на невеликі шматочки.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Шинку нарізати соломкою або порізати її кубиками.
- Викласти капусту, шинку і сир в салатник.
- Кукурудзу відкрити, злити і всипати її до всіх інгредієнтів.
- Все це приправити перцем і заправити майонезом.
- Коли все готово, хліб висипати на суху сковороду.
- Обсмажити, помішуючи, до хрускоту з усіх боків.
- Висипати на салат і подавати до столу.
Порада: замість сиру можна взяти сир, салат буде оригінальним і ніжним.
Смачний рецепт салату з зеленню
У цьому рецепті ви не знайдете нічого незвичайного. Все просто і тому дуже смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 20 г |
кріп | 20 г |
шинка | 0,4 кг |
яйця | 3 шт. |
консервована кукурудза | 400 г |
майонез | 0,2 л |
огірки | 2 шт. |
солодкий перець | 1 шт. |
сіль | за смаком |
Піде на приготування – 25 хвилин.
В одній порції – 197 калорій.
Як приготувати:
- Яйця в першу чергу відварити до повної готовності.
- Очистити їх і потім довільно нарізати.
- Солодкий перець помити і видалити нутрощі.
- Нарізати м'якоть соломкою або кубиками.
- Кукурудзу відкрити, злити і з'єднати з яйцями в салатнику.
- Туди ж відправити солодкий перець.
- Зелену цибулю і кріп помити і дрібно порубати гострим ножем.
- Шинку нарізати тонкою соломкою.
- Огірки вимити, почистити і теж довільно нарізати.
- Додати разом з шинкою і зеленню в салатник.
- Посолити компоненти, заправити майонезом і подавати до столу.
Корисні поради
У багатьох наших рецептах ви зможете знайти майонез у складі рецепта. Радимо вам приготувати його самостійно, якщо хочете отримати ще більше смачне і насичене блюдо. Результат і десять хвилин роботи однозначно варті того!
Щоб салат вийшов пікантним, обов'язково додайте в нього велику кількість часнику. Але якщо цього мало, використовуйте червоний мелений перець замість чорного або свіжий стручок перцю чилі. Будьте готові до того, що буде пекуче.
Чим більше різних інгредієнтів буде в вашому салаті, тим смачніше він вийде! Тому ні за що не бійтеся експериментувати. Це можуть бути самі різні овочі: солодкий перець, солоні огірки, капуста, брокколі, кабачки і багато іншого.
Якщо ви вирішили використовувати сир, то добре подумайте, чого ви від нього хочете. Потрібна ніжність? Однозначно беріть сир або моцарелу. Щоб салат був солонуватим, краще взяти фету або бринзу. Для аромату можна використовувати пармезан, але нехай він буде витриманим.
В одному або двох рецептах ми готували домашні сухарики. З ними, звичайно, вийшло набагато смачніше, але їх підготовка вимагає часу. Так що якщо у вас знайдеться вільних тридцять хвилин, обов'язково спробуйте їх.
Салат з шинкою і кукурудзою – це дуже просто. У таких салатах 99% інгредієнтів вже готові (сир, шинка, квасоля, томати). Їх всього лише потрібно подрібнити або очистити і все змішати. Хіба може бути простіше? Спробуйте, вам точно сподобається такий підхід до кулінарії.