02 июнь 2019 4 412

Як приготувати салат з шинкою і помідорами

Всі ми любимо максимально прості і швидкі рецепти. Сьогодні саме той випадок, коли ми поділимося такими скарбами. Будемо готувати ситні і легкі салати в своє задоволення!

Салат з шинкою, помідорами і твердим сиром
Інгредієнти Кількість
часник - 3 шматочка
шинка - 250 г
сир - 100 г
томати - 0,3 кг
хліб - 80 г
майонез - 100 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Всього чверть години, і на вашому столі вже готовий вечерю! Салат виходить в міру ситним, тому підійде і в якості обіду. Приємного апетиту!

Як приготувати:

  1. Томати обполоснути і вирізати плодоніжки.
  2. Далі плоди нарізати і покласти в миску.
  3. М'ясний продукт теж подрібнити на кубики і додати до томатів.
  4. Сир розпакувати і натерти на тертці.
  5. Хліб нарізати кубиками і засипати його в сковороду.
  6. Обсмажити, помішуючи, до легкого хрускоту.
  7. Змішати всі інгредієнти в салатник.
  8. Часник очистити і відправити під прес.
  9. Змішати з білим соусом, заправити салат і відразу подати.
Порада: салат дійсно потрібно подавати відразу, інакше через розмоклих сухарів він перетвориться на кашу.

Салат «Червона шапочка» з томатами і шинкою

Наступний варіант у нас трохи складніше, він буде листковим, тому смак його ще яскравіше, як і зовнішній вигляд. Дуже смачно виходить!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
шинка 180 г
томати 4 шт.
гриби 300 г
рослинна олія 30 мл
сир 150 г
цибуля 1 шт.
майонез 130 мл
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 180 ккал

Як приготувати:

  1. Гриби очистити і видалити ніжки.
  2. Порізати їх кубиками і відставити.
  3. Луку зчистити лушпиння, обполоснути його, порубати кубиками.
  4. У сковороду влити масло, прожарити і засипати цибулю з грибами.
  5. Готувати їх, помішуючи, близько двадцяти хвилин.
  6. М'ясний виріб нарізати дрібними кубиками.
  7. Яйця зварити до твердих центрів, потім дати охолонути, очистити і подрібнити на тертці.
  8. Помідори помити і порізати їх кубиками, видалити плодоніжки.
  9. Сир подрібнити на крупній тертці.
  10. Далі скласти салат шарами, промазуючи кожен майонезом.
  11. Спочатку шинка, потім гриби з цибулею, яйця, сир і томати.

Порада: щоб салат був незвичайним, використовуйте замість сиру сир.

З шинкою, грибами і свіжими помідорами

Мабуть, це один з найбільш ситних варіантів з усіх. Тут і яйця, і цибулю з грибами, і томати, і шинка – все це разом перетворюється в щось поживне і просто незабутнє.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 150 г
томати 0,3 кг
спеції за смаком
шинка 200 г
яйця 3 шт.
печериці 0,3 кг
соняшникова олія 40 мл
майонез 180 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 ккал

Як приготувати:

  1. З цибулини зчистити шкірку, промити, покришити кубиками.
  2. Гриби очистити і дрібно порубати.
  3. М'ясний продукт нарізати кубиками.
  4. Томати промити і нарізати їх точно так само.
  5. Яйця відварити до повної готовності.
  6. Остудити їх, зняти шкаралупу і натерти.
  7. Сковорідку наповнити маслом, прожарити його.
  8. Викласти цибулю і обсмажити до м'якості.
  9. Туди ж відправити гриби і тушкувати все це до готовності.
  10. Потім остудити їх, змішати з шинкою, яйцями і помідорами.
  11. Додати спеції і перемішати.
  12. Заправити білим соусом, з'єднати і можна їсти.

Порада: використовуйте перепелині яйця, вони будуть корисніше, але їх знадобиться шість штук.

Ситний варіант з квасолею

Всі знають, що бобові – це ситно. Саме тому наступний рецепт салату буде з квасолею. Поживно і яскраво!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 3 шматочка
помідори 2 шт.
майонез 130 мл
зелень 20 г
шинка 120 г
сир 80 г
консервована квасоля 220 г
яйця 2 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 ккал

Як приготувати:

  1. Шинку порізати дрібною соломкою і відставити.
  2. Сир натерти на крупній тертці.
  3. Яйця зварити до готовності, поступово охолодити їх, очистити і порізати кубиками.
  4. Помідори помити і подрібнити на кубики.
  5. Квасоля розкрити, вилити на сито і промити, дати стекти.
  6. Часник позбавити від лушпиння, пустити через тисняву.
  7. Зелень промити і подрібнити.
  8. Змішати часник з майонезом.
  9. Томати з'єднати із зеленню, шинкою, сиром, квасолею і яйцями.
  10. Заправити пікантним соусом, перемішати і подавати.

Порада: зелень можна додати абсолютно будь-яку за смаком.

Салат зі свіжими огірками

Більш легкий і максимально швидкий рецепт вже перед вами. Багато свіжих компонентів, тому все буде готове вже через кілька миттєвостей.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 3 шматочка
кріп 30 г
спеції за смаком
томати 2 шт.
сир 180 г
шинка 300 г
майонез 30 мл
огірки 1 шт.
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясний продукт нарізати тонкою соломкою.
  2. Томати вимити, помити і нарізати кубиками.
  3. Огірки теж промити, порізати дрібно і тонко.
  4. Сир натерти на тертці.
  5. Зелень помити і дрібно порубати.
  6. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  7. Змішати м'ясний виріб, томати, огірки, сир, кріп і часник.
  8. Додати білий соус, поєднати це все і подавати до столу.

Порада: для ситності можна додати трохи зеленого горошку.

Як приготувати з солодким перцем

Знову ж таки буде багато свіжих овочів і багато смаку. Ситності додасть рис і майонез з яйцями. Це дуже смачно, обов'язково варто спробувати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 250 мл
рис 75 г
шинка 450 г
яйця 7 шт.
спеції 10 г
помідори 5 шт.
сир 250 г
солодкий перець 2 шт.
часник 2 шматочка
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Помістити в сотейник і залити водою.
  3. Прибрати на плиту, додати спеції і дати рісу закипіти.
  4. Після цього варити до готовності.
  5. Потім зняти сотейник з вогню, закрити його кришкою.
  6. Нехай він постоїть ще трохи, за цей час як раз «дійде».
  7. Яйця теж зварити, але їм знадобиться всього чверть години.
  8. Потім залити їх прохолодною водою.
  9. Коли охолонуть, почистити і нарізати кубиками.
  10. Перець промити, вирізати його середину.
  11. Далі м'якоть покришити соломкою.
  12. М'ясний продукт і сир точно так само порізати смужками.
  13. Помідори помити, видалити зелені ділянки.
  14. Нарізати плоди скибочками однакового розміру.
  15. Часник очистити і пропустити через тисняву.
  16. Змішати його в мисці з остившім рисом, м'ясних виробом, яйцями, помідорами, спеціями, сиром і перцем.
  17. Додати білий соус, перемішати все ретельно — і готово!

Порада: для пікантності можна використовувати свіжий стручок чилі.

Візьміть на замітку, як смачно приготувати салат з шинкою і кукурудзою.

Тут ви знайдете легкі способи приготування домашньої шинки в мультиварці.

Читайте тут, що таке прошутто, з чим його їдять і які страви з них готують.

Яєчна закуска на швидку руку

Ще один ситний варіант швидкого салату, який вийде у кожного з нас. Результат дивує різноманітністю смаків і яскравістю!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
шинка 240 г
огірки 2 шт.
яйця 2 шт.
майонез 170 мл
болгарський перець 1 шт.
сир 190 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 267 ккал

Як приготувати:

  1. Зелень промити і дрібно порубати гострим ножем.
  2. М'ясний продукт позбавити від упаковки, порізати кубиками.
  3. Огірки промити, зрізати кінці.
  4. Далі при необхідності плоди очистити від шкірки. Це в тому випадку, якщо він буде гірчити, наприклад.
  5. Нарізати овочі точно так само, як і м'ясний виріб.
  6. Яйця відварити до готовності, охолодити їх і почистити.
  7. Після цього нарізати на кубики.
  8. Солодкий перець промити, вирізати з нього насіння.
  9. Овоч нарізати соломкою однієї товщини.
  10. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  11. Змішати його з перцем, яйцями, огірками, м'ясних виробом і зеленню.
  12. Заправити все це майонезом і подавати до столу.

Порада: для оригінальності можна використовувати мариновані або солоні огірки.

Як приготувати з кукурудзою

З кукурудзою шинка і помідори поєднуються дуже добре! Уявіть тільки цей набір кольорів. Справжнє божевілля, а не салат!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
помідори 150 г
майонез 180 мл
шинка 150 г
консервована кукурудза 1 банку
сир 150 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 267 ккал

Як приготувати:

  1. Кукурудзу відкрити, злити на велике сито і дати стекти.
  2. Помідори промити, порізати невеликими кубиками.
  3. М'ясний продукт нарізати так само, як і томати.
  4. Сир натерти і змішати з м'ясним продуктом, помідорами і кукурудзою.
  5. Додати білий соус і все це перемішати.

Порада: щоб вийшло ситніше, можна додати відварену картоплю.

Салат з додаванням ананасів

Екзотичний салат з шинкою і помідорами доповнить ще і ананас. Всього десять хвилин, і можна відкривати для себе нові смаки.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сулугуні 200 г
шинка 0,1 кг
спеції 10 г
помідори 2 шт.
майонез 160 мл
консервований ананас 100 г
петрушка 10 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 253 ккал

Як приготувати:

  1. Шинку нарізати соломкою.
  2. Помідори вимити, нарізати їх кубиками.
  3. Петрушку помити, дрібно порубати ножем.
  4. Ананаси розкрити і злити з них сироп.
  5. Нарізати фрукти дрібним кубиком.
  6. Сир порізати так само або натерти – за бажанням.
  7. Змішати сир, м'ясний виріб, помідори, ананас і петрушку.
  8. Додати спеції і білий соус, перемішати і подавати.
Порада: замість сулугуні можна взяти бринзу або сир фета.

Корисні поради

У кожному салаті у нас використовується майонез. Щоб салат вийшов оригінальним, використовуйте замість нього інші соуси. Їх можна приготувати і самостійно на основі зелені, сметани, часнику, йогурту або томатів, приміром.

Щоб отримати більш насичений смак, дайте настоятися вашій страві хоча б півгодини на холоді. Цього часу буде цілком достатньо.

Салат з шинкою – це завжди смачно і ароматно. Але коли туди додаються ще й томати, то все виходить в рази соковитіше, яскравіше і солодше. Це дуже смачно, настійно рекомендуємо!

Що ще почитати: