Як приготувати салат з шинкою і помідорами
Всі ми любимо максимально прості і швидкі рецепти. Сьогодні саме той випадок, коли ми поділимося такими скарбами. Будемо готувати ситні і легкі салати в своє задоволення!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 3 шматочка |
шинка - | 250 г |
сир - | 100 г |
томати - | 0,3 кг |
хліб - | 80 г |
майонез - | 100 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
Всього чверть години, і на вашому столі вже готовий вечерю! Салат виходить в міру ситним, тому підійде і в якості обіду. Приємного апетиту!
Як приготувати:
- Томати обполоснути і вирізати плодоніжки.
- Далі плоди нарізати і покласти в миску.
- М'ясний продукт теж подрібнити на кубики і додати до томатів.
- Сир розпакувати і натерти на тертці.
- Хліб нарізати кубиками і засипати його в сковороду.
- Обсмажити, помішуючи, до легкого хрускоту.
- Змішати всі інгредієнти в салатник.
- Часник очистити і відправити під прес.
- Змішати з білим соусом, заправити салат і відразу подати.
Салат «Червона шапочка» з томатами і шинкою
Наступний варіант у нас трохи складніше, він буде листковим, тому смак його ще яскравіше, як і зовнішній вигляд. Дуже смачно виходить!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
шинка | 180 г |
томати | 4 шт. |
гриби | 300 г |
рослинна олія | 30 мл |
сир | 150 г |
цибуля | 1 шт. |
майонез | 130 мл |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 ккал |
Як приготувати:
- Гриби очистити і видалити ніжки.
- Порізати їх кубиками і відставити.
- Луку зчистити лушпиння, обполоснути його, порубати кубиками.
- У сковороду влити масло, прожарити і засипати цибулю з грибами.
- Готувати їх, помішуючи, близько двадцяти хвилин.
- М'ясний виріб нарізати дрібними кубиками.
- Яйця зварити до твердих центрів, потім дати охолонути, очистити і подрібнити на тертці.
- Помідори помити і порізати їх кубиками, видалити плодоніжки.
- Сир подрібнити на крупній тертці.
- Далі скласти салат шарами, промазуючи кожен майонезом.
- Спочатку шинка, потім гриби з цибулею, яйця, сир і томати.
Порада: щоб салат був незвичайним, використовуйте замість сиру сир.
З шинкою, грибами і свіжими помідорами
Мабуть, це один з найбільш ситних варіантів з усіх. Тут і яйця, і цибулю з грибами, і томати, і шинка – все це разом перетворюється в щось поживне і просто незабутнє.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 150 г |
томати | 0,3 кг |
спеції | за смаком |
шинка | 200 г |
яйця | 3 шт. |
печериці | 0,3 кг |
соняшникова олія | 40 мл |
майонез | 180 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 ккал |
Як приготувати:
- З цибулини зчистити шкірку, промити, покришити кубиками.
- Гриби очистити і дрібно порубати.
- М'ясний продукт нарізати кубиками.
- Томати промити і нарізати їх точно так само.
- Яйця відварити до повної готовності.
- Остудити їх, зняти шкаралупу і натерти.
- Сковорідку наповнити маслом, прожарити його.
- Викласти цибулю і обсмажити до м'якості.
- Туди ж відправити гриби і тушкувати все це до готовності.
- Потім остудити їх, змішати з шинкою, яйцями і помідорами.
- Додати спеції і перемішати.
- Заправити білим соусом, з'єднати і можна їсти.
Порада: використовуйте перепелині яйця, вони будуть корисніше, але їх знадобиться шість штук.
Ситний варіант з квасолею
Всі знають, що бобові – це ситно. Саме тому наступний рецепт салату буде з квасолею. Поживно і яскраво!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 3 шматочка |
помідори | 2 шт. |
майонез | 130 мл |
зелень | 20 г |
шинка | 120 г |
сир | 80 г |
консервована квасоля | 220 г |
яйця | 2 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 217 ккал |
Як приготувати:
- Шинку порізати дрібною соломкою і відставити.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Яйця зварити до готовності, поступово охолодити їх, очистити і порізати кубиками.
- Помідори помити і подрібнити на кубики.
- Квасоля розкрити, вилити на сито і промити, дати стекти.
- Часник позбавити від лушпиння, пустити через тисняву.
- Зелень промити і подрібнити.
- Змішати часник з майонезом.
- Томати з'єднати із зеленню, шинкою, сиром, квасолею і яйцями.
- Заправити пікантним соусом, перемішати і подавати.
Порада: зелень можна додати абсолютно будь-яку за смаком.
Салат зі свіжими огірками
Більш легкий і максимально швидкий рецепт вже перед вами. Багато свіжих компонентів, тому все буде готове вже через кілька миттєвостей.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 3 шматочка |
кріп | 30 г |
спеції | за смаком |
томати | 2 шт. |
сир | 180 г |
шинка | 300 г |
майонез | 30 мл |
огірки | 1 шт. |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 204 ккал |
Як приготувати:
- М'ясний продукт нарізати тонкою соломкою.
- Томати вимити, помити і нарізати кубиками.
- Огірки теж промити, порізати дрібно і тонко.
- Сир натерти на тертці.
- Зелень помити і дрібно порубати.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Змішати м'ясний виріб, томати, огірки, сир, кріп і часник.
- Додати білий соус, поєднати це все і подавати до столу.
Порада: для ситності можна додати трохи зеленого горошку.
Як приготувати з солодким перцем
Знову ж таки буде багато свіжих овочів і багато смаку. Ситності додасть рис і майонез з яйцями. Це дуже смачно, обов'язково варто спробувати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 250 мл |
рис | 75 г |
шинка | 450 г |
яйця | 7 шт. |
спеції | 10 г |
помідори | 5 шт. |
сир | 250 г |
солодкий перець | 2 шт. |
часник | 2 шматочка |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 233 ккал |
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води.
- Помістити в сотейник і залити водою.
- Прибрати на плиту, додати спеції і дати рісу закипіти.
- Після цього варити до готовності.
- Потім зняти сотейник з вогню, закрити його кришкою.
- Нехай він постоїть ще трохи, за цей час як раз «дійде».
- Яйця теж зварити, але їм знадобиться всього чверть години.
- Потім залити їх прохолодною водою.
- Коли охолонуть, почистити і нарізати кубиками.
- Перець промити, вирізати його середину.
- Далі м'якоть покришити соломкою.
- М'ясний продукт і сир точно так само порізати смужками.
- Помідори помити, видалити зелені ділянки.
- Нарізати плоди скибочками однакового розміру.
- Часник очистити і пропустити через тисняву.
- Змішати його в мисці з остившім рисом, м'ясних виробом, яйцями, помідорами, спеціями, сиром і перцем.
- Додати білий соус, перемішати все ретельно — і готово!
Порада: для пікантності можна використовувати свіжий стручок чилі.
Візьміть на замітку, як смачно приготувати салат з шинкою і кукурудзою.
Тут ви знайдете легкі способи приготування домашньої шинки в мультиварці.
Читайте тут, що таке прошутто, з чим його їдять і які страви з них готують.
Яєчна закуска на швидку руку
Ще один ситний варіант швидкого салату, який вийде у кожного з нас. Результат дивує різноманітністю смаків і яскравістю!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
шинка | 240 г |
огірки | 2 шт. |
яйця | 2 шт. |
майонез | 170 мл |
болгарський перець | 1 шт. |
сир | 190 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 267 ккал |
Як приготувати:
- Зелень промити і дрібно порубати гострим ножем.
- М'ясний продукт позбавити від упаковки, порізати кубиками.
- Огірки промити, зрізати кінці.
- Далі при необхідності плоди очистити від шкірки. Це в тому випадку, якщо він буде гірчити, наприклад.
- Нарізати овочі точно так само, як і м'ясний виріб.
- Яйця відварити до готовності, охолодити їх і почистити.
- Після цього нарізати на кубики.
- Солодкий перець промити, вирізати з нього насіння.
- Овоч нарізати соломкою однієї товщини.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- Змішати його з перцем, яйцями, огірками, м'ясних виробом і зеленню.
- Заправити все це майонезом і подавати до столу.
Порада: для оригінальності можна використовувати мариновані або солоні огірки.
Як приготувати з кукурудзою
З кукурудзою шинка і помідори поєднуються дуже добре! Уявіть тільки цей набір кольорів. Справжнє божевілля, а не салат!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
помідори | 150 г |
майонез | 180 мл |
шинка | 150 г |
консервована кукурудза | 1 банку |
сир | 150 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 267 ккал |
Як приготувати:
- Кукурудзу відкрити, злити на велике сито і дати стекти.
- Помідори промити, порізати невеликими кубиками.
- М'ясний продукт нарізати так само, як і томати.
- Сир натерти і змішати з м'ясним продуктом, помідорами і кукурудзою.
- Додати білий соус і все це перемішати.
Порада: щоб вийшло ситніше, можна додати відварену картоплю.
Салат з додаванням ананасів
Екзотичний салат з шинкою і помідорами доповнить ще і ананас. Всього десять хвилин, і можна відкривати для себе нові смаки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сулугуні | 200 г |
шинка | 0,1 кг |
спеції | 10 г |
помідори | 2 шт. |
майонез | 160 мл |
консервований ананас | 100 г |
петрушка | 10 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 253 ккал |
Як приготувати:
- Шинку нарізати соломкою.
- Помідори вимити, нарізати їх кубиками.
- Петрушку помити, дрібно порубати ножем.
- Ананаси розкрити і злити з них сироп.
- Нарізати фрукти дрібним кубиком.
- Сир порізати так само або натерти – за бажанням.
- Змішати сир, м'ясний виріб, помідори, ананас і петрушку.
- Додати спеції і білий соус, перемішати і подавати.
Корисні поради
У кожному салаті у нас використовується майонез. Щоб салат вийшов оригінальним, використовуйте замість нього інші соуси. Їх можна приготувати і самостійно на основі зелені, сметани, часнику, йогурту або томатів, приміром.
Щоб отримати більш насичений смак, дайте настоятися вашій страві хоча б півгодини на холоді. Цього часу буде цілком достатньо.
Салат з шинкою – це завжди смачно і ароматно. Але коли туди додаються ще й томати, то все виходить в рази соковитіше, яскравіше і солодше. Це дуже смачно, настійно рекомендуємо!