Як приготувати салат з пекінською капустою і крабовими паличками
Салат з пекінською капустою і крабовими паличками – завжди затребувана на урочистому столі холодна закуска. Це просте у приготуванні блюдо виходить легким і в той же час ситний.
Зробити такий салат можна в будь-який час року – всі компоненти завжди доступні в гастрономах. Єдиний нюанс – це правильно вибрані крабові палички або м'ясо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пекінська капуста - | 1 шт. |
крабові палички або м'ясо - | 300 г |
майонез - | 150 мл |
огірок - | 2 шт. |
сіль - | щіпка |
шинка - | 200 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 58 Ккал |
Для цього салату використовують палички або крабове м'ясо. Але, оскільки ці продукти абсолютно різні, смак теж буде відрізнятися.
Пекінську капусту розрізаємо навпіл, промиваємо у воді і стряхиваем. Робити це обов'язково, оскільки всередині листя люблять ховатися всякі павучки і мошки.
Шинку розрізаємо на слайсы, потім – на смужки і кубики. М'ясо краще взяти вищого сорту, щоб не траплялися домішки хрящів або жив, як у дешевших варіантах. Капусту шаткуємо довгими смужками, але не дуже товстими.
Крабові палички розморожуємо, знімаємо плівку і нарізаємо кубиком.
Огірок моєму і шаткуємо.
Всі підготовлені продукти складаємо в глибоку миску, підсолюємо і поливаємо домашнім майонезом.
Салат відразу подаємо до столу, заздалегідь його краще не готувати, інакше він стече і буде вологим.
Салат: пекінська капуста + кукурудза + крабові палички
Склад:
Приготування: 10 хвилин.
Калорії: 61 Ккал/100 р.
Консервовану кукурудзу відкриваємо і зціджуємо рідина. Промиваємо, відкинувши на друшляк. Капусту розрізаємо навпіл і шаткуємо соломкою. Помідори миємо й нарізаємо кубиками. Можна взяти черрі – вони теж підійдуть – їх просто розрізаємо навпіл. Розморожені палички виймаємо з вакуумної упаковки і знімаємо з них целофанову обгортку. Нарізаємо кубиками.
Сметану беремо фермерську будь-якої жирності. Всі перекладаємо в глибокий салатник, додати заправку і перемішуємо.
В це блюдо можна всипати зелений горошок або червону квасолю, бобовий коктейль теж відмінно підійде до цього салату.
Салат з китайською капустою, сиром і крабовими паличками
До поєднання легкої капусти і крабових паличок можна додати шматочок твердого сиру, краще солоного, і кілька великих креветок. Вийде справжнє королівське блюдо.
Склад:
- капуста пекінська – 550 г;
- крабові палиці – 250 г;
- сир – 300 г;
- креветки – 150 г;
- соєвий соус – 30 мл
Приготування: 15 хвилин.
Калорії: 64 Ккал/100 р.
Витягаємо крабові палички і креветки з вакуумної упаковки. Сир нарізаємо великими кубиками. Шаткуємо капусту, коли дійдете до товстих листів – закінчуйте. Палички нарізаємо смужками уздовж, потім кубиками поперек.
У велику тарілку кладемо все інгредієнти, креветки краще залишити цілими. Не солимо. Заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і розкладаємо по тарілках.
Салат з пекінською капустою, сухариками і крабовими паличками
Цей ситний і смачний салат можна їсти хоч кожен день, змінюючи деякі компоненти та заправки.
Склад:
- китайська капуста – 1 шт.;
- крабове м'ясо – 250 г;
- хліб – 2 шт.;
- філе куряче – 250 г;
- сіль – 1 ч. л.;
- масло – 3 ст. л.
Приготування: 35 хвилин.
Калорії: 73 Ккал/100 р.
Білий хліб нарізаємо на бруски, розкладаємо на деко і ставимо в прогріту електродуховку на п'ять – сім хвилин. Розгортаємо м'ясо, якщо великі шматки, то ділимо вздовж волокон.
Охолоджене куряче філе занурюємо в закипающую воду і відварюємо двадцять хвилин. Обов'язково збираємо зверху піну – бульйон може стати в нагоді для іншої страви. Капусту миємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо.
Куряче м'ясо слухаємо, даємо охолонути й нарізаємо на довільні шматки, можна його ще підсмажити на вершковому маслі, але це за бажанням.
У салатник закидаємо всі порізані продукти, підсолюємо, поливаємо оливковою або лляною олією і перемішуємо.
Цей салат може зберігатися кілька годин, можна не переживати, що він стече або зіпсується.
Тушкована риба з овочами — ситне повсякденне блюдо, яке приготувати дуже легко.
Тушкована квасоля рецепт з покроковими фото і рекомендаціями досвідчених кулінарів.
як приготувати круасани з шоколадом читайте в нашій статті.
Корисні поради
- При виборі пекінської капусти зверніть увагу на колір її листя, він повинен бути насичено зеленого кольору, якщо листя більше білі, непоказні, значить овоч давно зрізали, в ньому мало соку і користі в цілому;
- Китайська капуста завжди чудово поєднувалася з маслинами і оливками, авокадо і соком лайма. Тому будь-який з цих продуктів буде тільки доповнювати смак салату;
- Якщо вам здається, що салат з пекінською капустою і крабовими паличками вийшов із солодкуватим присмаком, і хочеться додати кислинки, покладіть жменю стиглого червоного граната, і смак відразу заграє новими ароматами і відтінками;
- Замінити шинку або відварну курку завжди можна на копчений окіст, тільки перед нарізанням обов'язково зніміть з нього шкуру;
- Якщо у вас залишилися зайві палички, використовуйте їх для іншої страви. Заморожувати цей продукт по кілька разів не рекомендується;
- Обов'язково подивіться на склад та термін придатності крабових паличок перед покупкою. Якщо один з цих показників стертий, купувати їх не варто;
- Сухарики можна купити готові і не витрачати будинку на цей час, тільки він буде з різними спеціями, найкраще взяти сметану і зелень, у них найменше барвників та ароматизаторів;
- Не знайшлося будинку оливкової або лляної олії – замініть звичайною нерафінованою соняшниковою.
Приємного апетиту!