06 май 2019 3 648

Як приготувати салат з пекінською капустою і крабовими паличками

Салат з пекінською капустою і крабовими паличками – завжди затребувана на урочистому столі холодна закуска. Це просте у приготуванні блюдо виходить легким і в той же час ситний.

Зробити такий салат можна в будь-який час року – всі компоненти завжди доступні в гастрономах. Єдиний нюанс – це правильно вибрані крабові палички або м'ясо.

Не варто економити на цьому продукті – салат вийде несмачним. Майонез краще зробити самостійно, щоб бути упевненим в його користь.
Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
пекінська капуста - 1 шт.
крабові палички або м'ясо - 300 г
майонез - 150 мл
огірок - 2 шт.
сіль - щіпка
шинка - 200 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 58 Ккал

Для цього салату використовують палички або крабове м'ясо. Але, оскільки ці продукти абсолютно різні, смак теж буде відрізнятися.

Пекінську капусту розрізаємо навпіл, промиваємо у воді і стряхиваем. Робити це обов'язково, оскільки всередині листя люблять ховатися всякі павучки і мошки.

Шинку розрізаємо на слайсы, потім – на смужки і кубики. М'ясо краще взяти вищого сорту, щоб не траплялися домішки хрящів або жив, як у дешевших варіантах. Капусту шаткуємо довгими смужками, але не дуже товстими.

Крабові палички розморожуємо, знімаємо плівку і нарізаємо кубиком.

Огірок моєму і шаткуємо.

Всі підготовлені продукти складаємо в глибоку миску, підсолюємо і поливаємо домашнім майонезом.

Салат відразу подаємо до столу, заздалегідь його краще не готувати, інакше він стече і буде вологим.

 

Салат: пекінська капуста + кукурудза + крабові палички

Поєднання соковитою пекінкі з десертною кукурудзою і крабовим м'ясом завжди дає солодкуватий і ніжний смак.

Склад:

  • капуста – 650 г;
  • кукурудза – 300 мл;
  • крабові палички – 300 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • сметана – 150 мл

Приготування: 10 хвилин.

Калорії: 61 Ккал/100 р.

Консервовану кукурудзу відкриваємо і зціджуємо рідина. Промиваємо, відкинувши на друшляк. Капусту розрізаємо навпіл і шаткуємо соломкою. Помідори миємо й нарізаємо кубиками. Можна взяти черрі – вони теж підійдуть – їх просто розрізаємо навпіл. Розморожені палички виймаємо з вакуумної упаковки і знімаємо з них целофанову обгортку. Нарізаємо кубиками.

Сметану беремо фермерську будь-якої жирності. Всі перекладаємо в глибокий салатник, додати заправку і перемішуємо.

В це блюдо можна всипати зелений горошок або червону квасолю, бобовий коктейль теж відмінно підійде до цього салату.

Салат з китайською капустою, сиром і крабовими паличками

До поєднання легкої капусти і крабових паличок можна додати шматочок твердого сиру, краще солоного, і кілька великих креветок. Вийде справжнє королівське блюдо.

Склад:

  • капуста пекінська – 550 г;
  • крабові палиці – 250 г;
  • сир – 300 г;
  • креветки – 150 г;
  • соєвий соус – 30 мл

Приготування: 15 хвилин.

Калорії: 64 Ккал/100 р.

Витягаємо крабові палички і креветки з вакуумної упаковки. Сир нарізаємо великими кубиками. Шаткуємо капусту, коли дійдете до товстих листів – закінчуйте. Палички нарізаємо смужками уздовж, потім кубиками поперек.

У велику тарілку кладемо все інгредієнти, креветки краще залишити цілими. Не солимо. Заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

Салат з пекінською капустою, сухариками і крабовими паличками

Цей ситний і смачний салат можна їсти хоч кожен день, змінюючи деякі компоненти та заправки.

Склад:

  • китайська капуста – 1 шт.;
  • крабове м'ясо – 250 г;
  • хліб – 2 шт.;
  • філе куряче – 250 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • масло – 3 ст. л.

Приготування: 35 хвилин.

Калорії: 73 Ккал/100 р.

Білий хліб нарізаємо на бруски, розкладаємо на деко і ставимо в прогріту електродуховку на п'ять – сім хвилин. Розгортаємо м'ясо, якщо великі шматки, то ділимо вздовж волокон.

Охолоджене куряче філе занурюємо в закипающую воду і відварюємо двадцять хвилин. Обов'язково збираємо зверху піну – бульйон може стати в нагоді для іншої страви. Капусту миємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо.

Куряче м'ясо слухаємо, даємо охолонути й нарізаємо на довільні шматки, можна його ще підсмажити на вершковому маслі, але це за бажанням.

У салатник закидаємо всі порізані продукти, підсолюємо, поливаємо оливковою або лляною олією і перемішуємо.

Цей салат може зберігатися кілька годин, можна не переживати, що він стече або зіпсується.

Тушкована риба з овочами — ситне повсякденне блюдо, яке приготувати дуже легко.

Тушкована квасоля рецепт з покроковими фото і рекомендаціями досвідчених кулінарів.

як приготувати круасани з шоколадом читайте в нашій статті.

Корисні поради

  1. При виборі пекінської капусти зверніть увагу на колір її листя, він повинен бути насичено зеленого кольору, якщо листя більше білі, непоказні, значить овоч давно зрізали, в ньому мало соку і користі в цілому;
  2. Китайська капуста завжди чудово поєднувалася з маслинами і оливками, авокадо і соком лайма. Тому будь-який з цих продуктів буде тільки доповнювати смак салату;
  3. Якщо вам здається, що салат з пекінською капустою і крабовими паличками вийшов із солодкуватим присмаком, і хочеться додати кислинки, покладіть жменю стиглого червоного граната, і смак відразу заграє новими ароматами і відтінками;
  4. Замінити шинку або відварну курку завжди можна на копчений окіст, тільки перед нарізанням обов'язково зніміть з нього шкуру;
  5. Якщо у вас залишилися зайві палички, використовуйте їх для іншої страви. Заморожувати цей продукт по кілька разів не рекомендується;
  6. Обов'язково подивіться на склад та термін придатності крабових паличок перед покупкою. Якщо один з цих показників стертий, купувати їх не варто;
  7. Сухарики можна купити готові і не витрачати будинку на цей час, тільки він буде з різними спеціями, найкраще взяти сметану і зелень, у них найменше барвників та ароматизаторів;
  8. Не знайшлося будинку оливкової або лляної олії – замініть звичайною нерафінованою соняшниковою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: