Як смачно приготувати свинину в мікрохвильовці
Мікрохвильова піч — незамінний агрегат на кухні сучасної господині. І, на жаль, не всі знають про те, що він призначений не тільки для розморожування заморожених продуктів і розігрівання готових страв. У мікрохвильовій печі можна з легкістю приготувати повноцінні страви для всієї родини! До того ж – набагато швидше, ніж з використанням звичайної газової або ж духовий печі. І це є чи не головним і незаперечним плюсом.
У даній статті ми розглянемо використання мікрохвильової НВЧ печі на прикладі приготування свинини. Адже соковитий шматок запеченого м'яса – це неймовірно смачний і найбільш часто використовуваний варіант страви, що подається до столу. Його можна гарнірувати абсолютно всім: картопляним пюре, відварними макаронами, кашами, несолодкими запеканками і овочами. Кожен зможе підібрати для себе саме те, що він найбільше любить. Свинину в мікрохвильовці можна запікати в натуральному (відкритому) вигляді, в рукаві, в жаростійкою посуді (відразу з гарніром). У будь-якому випадку вона виходить соковитою і не пересушеною.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча вирізка - | 1 кг |
морська сіль - | за смаком |
часниковий перець - | за смаком |
суміш спецій «Для свинини» - | 10 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
Запечена свинина в мікрохвильовці готується таким чином:
- Охолоджену вирізку умийтесь і насухо витріть паперовими рушниками;
- Для запікання м'яса в мікрохвильовій печі вам знадобиться спеціальна скляна сковорода. Помістіть її в мікрохвильовку і попередньо прогрійте протягом 2 хвилин;
- Далі покладіть осушене шматок свинини в гарячу сковороду і відправте на 12 хвилин у мікрохвильову піч, використовуючи режим Гриль+НВЧ (накривати сковороду нічим не потрібно);
- Після того, як прозвучить сигнал про готовність, переверніть шматок м'яса на іншу сторону і продовжите готування дотримуючись той же температурний режим і протягом того ж часу;
- Після закінчення відведеного часу, вийміть сковороду з печі і вже запечену вирізку посипте зі всіх сторін кристалами морської солі, часниковим перцем і сумішшю спецій. Далі накрийте сковороду кришкою або фольгою і залишити на 7-10 хвилин. Після цього нарізайте ароматну, рум'яну свинину на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Свинина в пакет для запікання
Інгредієнти:
- свинина без кістки – 0,5 кг;
- гірчиця «Гостра» — 1 ст. л.;
- перець лимонний;
- суміш спецій Для м'яса»;
- сіль крупнокаменная.
Тривалість приготування: 20 хв.
Енергетична цінність на 100 г: 262 кКал.
Покрокове опис:
- Свинину рекомендовано брати свіжу (охолоджену). Але якщо у вас такої немає в наявності, але є заморожена – не біда. Ви з легкістю зможете швидко розморозити її за допомогою мікрохвильовки. Просто покладіть м'ясо в глибоку тарілку, накрийте спеціальною кришкою і відправте його на 10-15 хвилин у піч, вибравши режим «Розморожування». В середині процесу розморожування м'ясо необхідно буде 1 раз перевернути на зворотний бік. Злийте утворилася в процесі відтавання рідина, а саме м'ясо обсушити кухонним серветками;
- Осушене м'ясо натріть з усіх боків гірчицею, намагаючись, як можна ретельніше її «вмасировать». Сіль і спеції на даному етапі приготування вам не знадобляться, вони будуть використовуватися в останню чергу;
- Помістіть змазане гірчицею м'ясо в пакет для запікання, потім зав'яжіть його краю спеціальними затискачами, придатними для використання в мікрохвильових СВЧ печах. У верхній частині пакета зробіть кілька проколів – вони необхідні для виходу гарячого пара в процесі запікання;
- Покладіть пакет з м'ясом в тарілку з високими бортиками і відправте в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на повну потужність (800 Вт) на 20 хвилин. Відразу після сигналу про готовність дверцята СВЧ печі відкривати не варто – залиште свинину постояти в ній ще на 7-8 хвилин (вже вимкненій), а потім виймайте;
- Розріжте пакет, перекладіть запечену свинину на блюдо, посипте кристалами солі, натріть лимонним перцем і сумішшю спецій. Розріжте приправлене м'ясо на пластинки, прикрасьте свіжими овочами та зеленню. Подавайте до столу, доповнюючи улюбленим томатним соусом і гарніром на свій смак.
Як приготувати свинину з рисом в мікрохвильовці
Складові:
- м'якоть свинини – 300 г;
- рисова крупа – 150 г;
- томат-пюре – 2,5 ст. л.;
- м'ясний бульйон – 350 мл;
- солодка паприка – 1 шт.;
- болгарський цибуля – 1 шт.;
- кам'яна сіль;
- суміш мелених перців;
- часникові зубчики – 3 шт.
Тривалість приготування: 20 хв.
Кількість кКал на 100 г: 180.
Поетапне опис приготування:
- Перше, що необхідно підготувати – це м'ясо. Наріжте м'якоть свинини на смужки, посипати їх сіллю і сумішшю перців, а потім перемішайте;
- У спеціальну скляну каструлю для приготування їжі в мікрохвильових печах покладіть промитий рис, нашатковану цибулю і нарізану кубиком смужками паприку. Додайте томат-пюре, залити все бульйоном і перемішайте. Зверху розкладіть шар підготовленої свинини і зубчики часнику;
- Накрийте каструлю кришкою і поставте на 10 хвилин на повну потужність в МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Потім зменшіть потужність до 600 Вт і продовжуйте готування ще 7 хвилин;
- Свинина з рисом, приготована в мікрохвильовій печі виходить дуже смачною, ароматною і неймовірною соковитою. Всього за 17 хвилин у вас на столі буде повноцінний вечерю, який залишиться лише доповнити улюбленим салатом і зеленню.
Спробуйте приготувати смачні деруни без борошна — прекрасне блюдо, яке потрібно подавати до сметані або до чесночному соусу.
Читайте як приготувати повітряну чіабатту в домашніх умовах, прекрасна основа для тостів або для закусок.
Візьміть на замітку рецепт печінкової ковбаси, яку просто приготувати в домашніх умовах.
Свинина з картоплею в мікрохвильовці
Інгредієнти для приготування:
- свиняче філе – 400 г;
- картопля – 200 г;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- сир «Пошехонський» — 100 г;
- сметана – 5-6 ст. л.;
- часник – 5 зубчиків;
- крупнокаменная сіль;
- часниковий перець;
- масло вершкове – 1 ст. л.
Тривалість приготування: 30 хв.
Харчова цінність на 100 г: 170 кКал.
Приготування:
- Свиняче філе наріжте поперек волокон на смужки. Покладіть їх на дно скляної форми для запікання (попередньо змазаній шматочком масла);
- Змастіть м'ясо сметаною, посипте дрібно нарубаним часником і кільцями шинкованої цибулі;
- Далі слід викласти шар картоплі, нарізаного дуже тонкими пластинками. Посипте картоплю сіллю і часниковим перцем, потім промажте сметаною і посипте натертим сиром;
- Запікається свинина з картоплею при максимальній потужності протягом півгодини.
Корисні поради
Запекаемую в мікрохвильовій печі свинину солять безпосередньо після запікання. Якщо ж посолити м'ясо відразу, то зовнішня скоринка м'яса вийде сухою і жорсткою.
Якщо ви хочете отримати м'ясо з рум'яною, хрусткою скоринкою зовні і соковите зсередини – віддавайте переваги великими шматками із шкірою і запікайте безпосередньо з нею (типу рульки).
М'ясо, приготоване в мікрохвильовій печі, не варто виймати з неї відразу після закінчення приготування. Залиште його в печі (не відкриваючи дверцята) ще на 10-13 хвилин. Або ж, якщо ви витягнете його — все одно залиште трохи постояти, але обов'язково накривши відрізів харчової фольги.