Як смачно приготувати гречку з печерицями
Гречка з печерицями — дуже просте, але при цьому смачне блюдо. Його нескладно приготувати навіть новачкові. Якщо ви любите гриби, то можете приступати хоч відразу. Крім них, можна додавати різні овочі і коренеплоди, щоб зробити страву ще більш насиченим, смачніше і ситніше. А що буде, якщо додати ще й трави, спеції...
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
рослинної олії - | 45 мл |
печериць - | 300 г |
крупи - | 170 г |
моркви - | 1 шт. |
каррі - | 8 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 283 Ккал |
Як приготувати гречку з грибами:
- Гречку ретельно промити водою і потім залити водою (води повинно бути рівно в два рази більше крупи);
- Прибрати на газ і варити близько двадцяти хвилин під кришкою, не помішуючи;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати соломкою;
- Моркву вимити, почистити і подрібнити теркою;
- Нагріти сковорідку, влити олію і нагріти його;
- Всипати моркву і цибулю, тушкувати до м'якості інгредієнтів;
- За цей час грибів очистити ніжки і капелюшки;
- Порізати кожен із них на чотири частини;
- Додати їх до коренеплодів, закрити кришку і тушкувати знову трохи, але періодично доведеться помішувати продукти
- Додати каррі, перемішати і туди ж всипати готову крупу;
- Перемішати всі інгредієнти і подавати.
Гречка з печерицями по-купецькому
- 30 мл олії;
- 250 г крупи;
- 550 мл бульйону;
- 2 моркви;
- 230 г печериць;
- 1 перець жовтий;
- 2 цибулі.
Час на підготовку – 1 годину і 25 хвилин.
Калорійність – 87 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Моркву вимити, очистити від шкірки і порізати на кубики;
- Цибулини теж очистити, сполоснути і порізати його на кубики;
- Розігріти сковороду з маслом, додати коренеплоди;
- Готувати до прозорості цибулі і м'якості моркви;
- Якщо гриби заморожені, попередньо їх розморозити в друшляку, щоб зайва вода скла. Свіжі ж потрібно попередньо відварити;
- Перець сполоснути, порізати його кубиками;
- Додати обидва продукту в сковорідку, готувати до м'якості, помішуючи;
- Гречку промити, перебрати, якщо є необхідність;
- Перемістити крупу в каструлю або форму для запікання і залити бульйоном;
- Додати всі овочі і коренеплоди з сковорідки, спеції;
- Прибрати каструлю з вмістом в духовку на сорок п'ять хвилин;
- По закінченню часу подавати до столу.
Гречка з печерицями та цибулею в мультиварці
- 180 г крупи;
- 1 цибуля;
- 270 г грибів;
- 3 скибочки часнику;
- 30 мл соняшникової олії.
Час приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Калорійність – 173 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Гриби очистити, порізати їх пластинками однакового розміру;
- Нагріти в мультиварці масло і на режимі випічки гасити їх до готовності;
- Цибулю очистити, сполоснути і нарізати півкільцями;
- Додати його в каструлю, перемішати і готувати до прозорості;
- Всипати крупу, спеції за смаком;
- Залити водою так, щоб страва накрило, і готувати сорок хвилин;
- Коли час пройде, можна нести до столу.
Гречка з куркою і грибами
- 1 куряче філе;
- 15 мл олії;
- 230 г гречки;
- 10 грибів (печериць).
Час на підготовку – 30 хвилин.
Калорійність – 122 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Крупу ретельно промити, перебрати її;
- Залити водою в пропорції 50:100 водою або бульйоном. У другому випадку буде ситніше;
- Додати спеції за смаком і прибрати на плиту варитися;
- Готувати до готовності під кришкою, не перемішуючи;
- Філе вимити, видалити жир і порізати м'ясо кубиками;
- Гриби почистити і нарізати маленьким кубиком;
- Розігріти сковорідку, влити олію, додати м'ясо і гриби, приправити спеціями;
- Перемішати інгредієнти і готувати п'ятнадцять хвилин, помішуючи;
- Додати гречку, навіть якщо вона ще не готова;
- Дочекатися, поки випарується вся зайва рідина і подавати.
Гречка з печерицями та овочами
- 1 головка цибулі;
- 70 г крупи;
- 1 перець;
- 160 г грибів;
- 25 г томатної пасти;
- 3 скибочки часнику.
Час на приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 80 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Гречку перебрати, промити її і зсипати в сотейник;
- Залити водою або бульйоном і прибрати на газ;
- Довести до кипіння і готувати під кришкою;
- Гриби почистити, нарізати і товстими пластинками;
- Нагріти сковорідку з маслом, всипати їх;
- Тушкувати до готовності, і поки вони готуються, зайнятися іншим;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати маленькими кубиками;
- Часник теж очистити, пустити його через прес;
- Перець вимити, видалити насіння і перетинки, нарізати соломкою;
- Цибулю, перець і часник відправити в сковороду, тушкувати до м'якості;
- Коли всі компоненти стануть м'якими, додати томатну пасту і перемішати;
- Готову крупу додати, перемішати і подавати до столу.
Запіканка з печерицями та гречкою в духовці
- 160 мл сметани;
- 140 г гречки;
- 2 яйця;
- 25 мл оливкової олії;
- 1 цибуля;
- 1 пучок кропу;
- 550 г грибів;
- 240 г сиру.
Час на підготовку – 55 хвилин.
Калорійність – 156 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Гречку переглянути, вимити її і зсипати в каструлю;
- Додати води 1:2 і варити до готовності під кришкою без помешиваний;
- Поки готується крупа, прогріти сковорідку з олією;
- Поки гріється сковорода, гриби очистити і дрібно нарубати;
- Помістити їх у сковорідку і відразу ж очистити і вимити цибулю;
- Його теж подрібнити, але півкільцями і отруїти в сковорідку;
- Тушкувати, поки не випарується вся вода і всі хоч трохи не підсмажаться;
- Кріп вимити, дрібно порубати і додати в сковорідку;
- Туди ж відправити сметану, спеції за смаком;
- Перемішати і дати час протушкувати;
- Сир подрібнити на тертці і залишити в мисці;
- Яйця збити і змішати їх з частиною сиру – трохи більше половини, змішати;
- У форму викласти частину крупи, на неї шар грибної (теж частина), потім половину сирно-яєчної маси;
- Знову повторити всі шари і розподілити по поверхні залишки сиру;
- Прибрати в гарячий (до 180 за Цельсієм) шафа на двадцять хвилин.
Як приготувати смачні і ароматні рибні консерви в мультиварці читайте в нашій статті.
Пісні котлети з геркулесу можна готувати не лише в піст, але і кожен день якщо ви отиті наповнити своє меню корисними злаками.
Свиняча грудинка в цибульному лушпинні — це цікаво! Рецепт тут.
Суп з печерицями і гречкою
- 2 картоплі;
- 330 г печериць;
- 1 морква;
- 120 г крупи;
- 3 гілки петрушки;
- 1 цибуля;
- 20 мл соняшникової олії.
Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність – 89 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Гриби почистити, порізати їх кубиками;
- Залити водою в каструлі, посолити і довести на кипіння;
- Варити двадцять хвилин на слабкому вогні;
- Нагріти сковорідку, ока варяться гриби разом з маслом;
- Натерти моркву, попередньо вимити і очистивши її;
- Цибулю теж очистити, вимити і дрібно порізати;
- Додати цибулю, моркву у сковороду з розпеченою олією;
- Тушкувати до м'якості;
- Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками;
- Промити картоплю від крохмалю і ввести до готових грибів;
- Коли картопля наполовину готовий, всипати гречку. Її, до речі, бажано попередньо вимити і перебрати;
- Коли до готовності крупи залишилося пару хвилин, відправити туди цибулю і моркву;
- Готувати ще деякий час;
- За цей час вимити й подрібнити кріп, додати в суп і дати йому настоятися.
Хитрощі кулінарів
Щоб гречка вийшла ще смачніше, можна трохи прожарити на сухій сковороді перед варінням. Це додасть їй ще аромат і трохи незвичайний смак.
Для приготування відмінною гречки важливо знати, що її не можна заважати під час варіння – ризикуєте отримати пригоріла кашу, а не розсипчасту крупу. Також не можна знімати кришку, інакше приготується тільки нижня частина, а верхня залишиться сирою.
Як тільки крупа з печерицями готова, її потрібно зняти з вогню і кришку не знімати, щоб вона «дійшла». Якщо залишити її на плиті, вона буде продовжувати готуватися.
Шматочок вершкового масла ніколи не завадить крупі. Він зробить крупу тільки ніжніше і соковитіше. Так що не забудьте додати зовсім небагато, для смаку.
Можете поекспериментувати з грибами, і вийде нова страва. Наприклад, можна взяти лисички, білі гриби, підосичники, сироїжки та інші. Пробуйте, буде смачно і ново! Таким блюдом можна не тільки близьких нагодувати, але й подати його гостям, якщо вони раптово вирішили провідати вас. Їм точно сподобається, не сумнівайтеся!