Кілька способів приготування мідій в томатному соусі
Сьогодні ми будемо готувати страв з морепродуктів в надзвичайно насиченому і цьому соусі. Ви обов'язково повинні це спробувати, адже це шалено смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
чорний мелений перець - | 3 дрібку |
часник - | 3 шматочка |
вино - | 0,1 л |
мідії - | 1 кг |
сіль - | за смаком |
базилік - | 5 г |
чилі - | 1 стручок |
томати у власному соку - | 1 банку |
цибулю - | 1 головка |
масло оливи - | 30 мл |
орегано - | 5 г |
вода - | 0,2 л |
цукор - | 1 пучку |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 Ккал |
Як приготувати:
- Мідії покласти в друшляк або велике сито.
- Ретельно промити їх проточною водою і потім перебрати, щоб викинути погані.
- Цибулю почистити і вимити, нарізати дрібними кубиками.
- З часнику зняти лушпиння і зрізати хвостики, часточки пустити через прес.
- Чилі теж помити, вирізати перетинки і насіння, м'якоть подрібнити.
- У сотейник влити олію і нагріти, всипати цибулю з часником.
- Помідори порізати і вилити в чашу, з допомогою заглибного блендера пробити компоненти до однорідної маси.
- Влити до цибулі, туди ж всипати базилік, сіль, орегано, цукор, чорний перець, чилі, додати воду і вино.
- Все ретельно перемішати і дати закипіти при слабкому вогні.
- На цьому етапі всипати мідії і готувати все разом ще близько десяти хвилин.
Як приготувати в томатно-часниковому соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухе біле вино | 30 мл |
чебрець | 10 г |
томати | 3 шт. |
мідії | 0,3 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
масло оливи | 30 мл |
часник | 1 шматочок |
сіль | за смаком |
розмарин | 10 г |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 72.
Як приготувати:
- Томати ретельно вимити, нарізати половинками і видалити плодоніжки.
- Далі плоди подрібнити заглибним блендером в однорідну масу.
- Отриману масу перелити в сотейник і додати сіль, чорний перець.
- Дати томатам закипіти, потім злити все на сито і протерти ложкою або лопаткою.
- Часник почистити і нарізати його тонкими пластинками.
- У невеликій сотейник налити масло оливи і прибрати його на плиту.
- Помістити до нього розмарин і чебрець.
- Всипати часник і готувати все на протязі однієї хвилини.
- Після цього дістати часник і влити вино.
- Через хвилину всипати мідії і обсмажити їх небагато (не більше 60 секунд).
- Коли мета досягнута, влити томатний соус і готувати все протягом п'яти хвилин.
Дізнайтеся, як приготувати варено-заморожені мідії.
Дуже смачно виходять мідії у вершковому соусі, тут можна подивитися рецепт з фото.
На вечерю зробіть спагетті з мідіями в вершковому соусі по цього рецептом.
Мідії у вершково-томатному соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 1 шт. |
пластівці чилі | 5 г |
зелений горошок | 0,1 кг |
часник | 2 шматочка |
біле вино | 150 мл |
масло оливи | 15 мл |
20% вершки | 0,1 л |
зелень | 15 г |
томати у власному соку | 0,4 л |
червоний цибулю | 1 головка |
мідії | 1 кг |
свіжий хліб | 5 скибочок |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 60.
Як приготувати:
- Луку прибрати цибулі і коріння, головку дрібно порубати.
- Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
- У сотейник влити олію, всипати цибулю і часник, гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Після цього налити вино і довести його до кипіння.
- Готувати кілька хвилин, потім вилити томати і додати чилі, перемішати.
- Всипати мідії і дати їм три хвилини – за цей час вони встигнуть розкритися.
- Влити вершки, всипати зелений горошок і подрібнену петрушку.
- Готувати ще хвилини дві і можна подавати зі свіжим хлібом і часточками лимона.
Спагетті з мідіями в томатному соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 2 шматочка |
масло оливи | 20 мл |
паприка | 3 дрібку |
спагетті | 150 г |
томатний сік | 50 мл |
цибуля | 1 головка |
сухий базилік | 5 г |
запашний мелений перець | за смаком |
мідії | 0,1 кг |
сіль | за смаком |
томатна паста | 60 мл |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 173.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і подрібнити.
- З часнику зняти лушпиння, пропустити часточки через тисняву.
- У сковороді нагріти масло, всипати обидва компоненти і гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Додати томатну пасту, сік помідор, базилік, духмяний перець і паприку.
- Все це перемішати, довести до кипіння і варити протягом п'яти хвилин.
- Після цього збити все до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. З тією ж метою можна скористатися ситом.
- Далі повернути масу на вогонь і додати мідії.
- Готувати ще трохи, не більше п'яти хвилин.
- Спагетті в цей час теж відварити до готовності по інструкції, зазначеної на упаковці.
- З'єднати їх з мідіями і подавати до столу.
Приготування з рисом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
овочевий бульйон | 0,7 л |
чорний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
петрушка | 15 г |
рослинна олія | 60 мл |
мідії | 0,2 кг |
рис | 250 г |
консервовані помідори | 0,4 кг |
вершки | 0,2 л |
сіль | за смаком |
часник | 2 шматочка |
листи лавра | 2 шт. |
італійські трави | 10 г |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 98.
Як приготувати:
- У сотейник невеликого розміру залити масло і покласти його на слабкий вогонь.
- Луку стягнути лушпиння і зрізати коріння, вимити його в холодній воді.
- Після цього дрібно порубати з допомогою ножа.
- Часник теж почистити, нарізати пластинками.
- Всипати цибулю з часником в розігріте масло і смажити їх, помішуючи, до золотистого кольору.
- Рис в цей час промити до прозорої води.
- Далі висипати його в сотейник і обсмажити трохи.
- Налити вказану кількість бульйону і додати листочки лавра.
- Довести до кипіння і варити близько двадцяти хвилин до повної готовності. При цьому рис краще не заважати, щоб не склеился.
- Коли пройде час, і зерна будуть готові, влити відкриті томати.
- Дати закипіти і висипати мідії, влити вершки.
- Готувати ще п'ять хвилин, потім довести до смаку і подавати.
- Перед подачею радимо посипати страву тертим петрушкою.
Смачний рецепт з овочами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 1 шматочок |
петрушка | 20 г |
морква | 1 шт. |
сіль | за смаком |
помідори | 0,3 кг |
цукор | 1 пучку |
мідії | 280 р |
чилі | 1 стручок |
масло оливи | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
чорний мелений перець | за смаком |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 37.
Як приготувати:
- Якщо морепродукти заморожені, їх потрібно попередньо дістати і дати їм дійти до кімнатної температури і стекти.
- Промити мідії і відставити. У сковорідку налити трохи олії оливи і викласти морепродукти.
- Смажити їх, помішуючи, до тих пір, поки не виділиться сік.
- Після цього готувати їх ще трохи, до рум'яності.
- Додати цукор, перець і сіль, перемішати. Моркву почистити і натерти, з лука зняти лушпиння і дрібно порубати.
- В сусідню сковороду теж налити трохи олії, всипати цибулю і моркву.
- Гасити коренеплоди, помішуючи, до м'якості.
- Помідори вимити й подрібнити блендером разом з чилі, потім протерти через сито.
- Додати соус до мідій разом з морквою і цибулею. Прогріти все разом і можна подавати до столу, посипавши петрушкою.
Щоб дізнатися, чи добра мідія, опустіть всі морепродукти в миску і залийте їх холодною водою. Всі раковини, що піднімуться, можна викинути. Решта сміливо використовуйте для приготування страви.
На відео — дуже простий рецепт приготування мідій в томатному соусі з часником:
Мідії в томатному соусі – це дійсно дуже незвично і смачно. Приготуйте їх за всіма нашими рецептами, щоб знайти серед них самий смачний варіант.