11 июнь 2019 2 643

Кілька способів приготування мідій в томатному соусі

Сьогодні ми будемо готувати страв з морепродуктів в надзвичайно насиченому і цьому соусі. Ви обов'язково повинні це спробувати, адже це шалено смачно!

Мідії в раковинах в томатному соусі
Інгредієнти Кількість
чорний мелений перець - 3 дрібку
часник - 3 шматочка
вино - 0,1 л
мідії - 1 кг
сіль - за смаком
базилік - 5 г
чилі - 1 стручок
томати у власному соку - 1 банку
цибулю - 1 головка
масло оливи - 30 мл
орегано - 5 г
вода - 0,2 л
цукор - 1 пучку
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 Ккал

Як приготувати:

  1. Мідії покласти в друшляк або велике сито.
  2. Ретельно промити їх проточною водою і потім перебрати, щоб викинути погані.
  3. Цибулю почистити і вимити, нарізати дрібними кубиками.
  4. З часнику зняти лушпиння і зрізати хвостики, часточки пустити через прес.
  5. Чилі теж помити, вирізати перетинки і насіння, м'якоть подрібнити.
  6. У сотейник влити олію і нагріти, всипати цибулю з часником.
  7. Помідори порізати і вилити в чашу, з допомогою заглибного блендера пробити компоненти до однорідної маси.
  8. Влити до цибулі, туди ж всипати базилік, сіль, орегано, цукор, чорний перець, чилі, додати воду і вино.
  9. Все ретельно перемішати і дати закипіти при слабкому вогні.
  10. На цьому етапі всипати мідії і готувати все разом ще близько десяти хвилин.

Як приготувати в томатно-часниковому соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухе біле вино 30 мл
чебрець 10 г
томати 3 шт.
мідії 0,3 кг
чорний мелений перець за смаком
масло оливи 30 мл
часник 1 шматочок
сіль за смаком
розмарин 10 г

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 72.

Як приготувати:

  1. Томати ретельно вимити, нарізати половинками і видалити плодоніжки.
  2. Далі плоди подрібнити заглибним блендером в однорідну масу.
  3. Отриману масу перелити в сотейник і додати сіль, чорний перець.
  4. Дати томатам закипіти, потім злити все на сито і протерти ложкою або лопаткою.
  5. Часник почистити і нарізати його тонкими пластинками.
  6. У невеликій сотейник налити масло оливи і прибрати його на плиту.
  7. Помістити до нього розмарин і чебрець.
  8. Всипати часник і готувати все на протязі однієї хвилини.
  9. Після цього дістати часник і влити вино.
  10. Через хвилину всипати мідії і обсмажити їх небагато (не більше 60 секунд).
  11. Коли мета досягнута, влити томатний соус і готувати все протягом п'яти хвилин.

Дізнайтеся, як приготувати варено-заморожені мідії.

Дуже смачно виходять мідії у вершковому соусі, тут можна подивитися рецепт з фото.

На вечерю зробіть спагетті з мідіями в вершковому соусі по цього рецептом.

Мідії у вершково-томатному соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
пластівці чилі 5 г
зелений горошок 0,1 кг
часник 2 шматочка
біле вино 150 мл
масло оливи 15 мл
20% вершки 0,1 л
зелень 15 г
томати у власному соку 0,4 л
червоний цибулю 1 головка
мідії 1 кг
свіжий хліб 5 скибочок

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 60.

Як приготувати:

  1. Луку прибрати цибулі і коріння, головку дрібно порубати.
  2. Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
  3. У сотейник влити олію, всипати цибулю і часник, гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  4. Після цього налити вино і довести його до кипіння.
  5. Готувати кілька хвилин, потім вилити томати і додати чилі, перемішати.
  6. Всипати мідії і дати їм три хвилини – за цей час вони встигнуть розкритися.
  7. Влити вершки, всипати зелений горошок і подрібнену петрушку.
  8. Готувати ще хвилини дві і можна подавати зі свіжим хлібом і часточками лимона.

Спагетті з мідіями в томатному соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 2 шматочка
масло оливи 20 мл
паприка 3 дрібку
спагетті 150 г
томатний сік 50 мл
цибуля 1 головка
сухий базилік 5 г
запашний мелений перець за смаком
мідії 0,1 кг
сіль за смаком
томатна паста 60 мл

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 173.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і подрібнити.
  2. З часнику зняти лушпиння, пропустити часточки через тисняву.
  3. У сковороді нагріти масло, всипати обидва компоненти і гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  4. Додати томатну пасту, сік помідор, базилік, духмяний перець і паприку.
  5. Все це перемішати, довести до кипіння і варити протягом п'яти хвилин.
  6. Після цього збити все до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. З тією ж метою можна скористатися ситом.
  7. Далі повернути масу на вогонь і додати мідії.
  8. Готувати ще трохи, не більше п'яти хвилин.
  9. Спагетті в цей час теж відварити до готовності по інструкції, зазначеної на упаковці.
  10. З'єднати їх з мідіями і подавати до столу.

Приготування з рисом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
овочевий бульйон 0,7 л
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
петрушка 15 г
рослинна олія 60 мл
мідії 0,2 кг
рис 250 г
консервовані помідори 0,4 кг
вершки 0,2 л
сіль за смаком
часник 2 шматочка
листи лавра 2 шт.
італійські трави 10 г

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 98.

Як приготувати:

  1. У сотейник невеликого розміру залити масло і покласти його на слабкий вогонь.
  2. Луку стягнути лушпиння і зрізати коріння, вимити його в холодній воді.
  3. Після цього дрібно порубати з допомогою ножа.
  4. Часник теж почистити, нарізати пластинками.
  5. Всипати цибулю з часником в розігріте масло і смажити їх, помішуючи, до золотистого кольору.
  6. Рис в цей час промити до прозорої води.
  7. Далі висипати його в сотейник і обсмажити трохи.
  8. Налити вказану кількість бульйону і додати листочки лавра.
  9. Довести до кипіння і варити близько двадцяти хвилин до повної готовності. При цьому рис краще не заважати, щоб не склеился.
  10. Коли пройде час, і зерна будуть готові, влити відкриті томати.
  11. Дати закипіти і висипати мідії, влити вершки.
  12. Готувати ще п'ять хвилин, потім довести до смаку і подавати.
  13. Перед подачею радимо посипати страву тертим петрушкою.

Смачний рецепт з овочами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
петрушка 20 г
морква 1 шт.
сіль за смаком
помідори 0,3 кг
цукор 1 пучку
мідії 280 р
чилі 1 стручок
масло оливи 20 мл
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 37.

Як приготувати:

  1. Якщо морепродукти заморожені, їх потрібно попередньо дістати і дати їм дійти до кімнатної температури і стекти.
  2. Промити мідії і відставити. У сковорідку налити трохи олії оливи і викласти морепродукти.
  3. Смажити їх, помішуючи, до тих пір, поки не виділиться сік.
  4. Після цього готувати їх ще трохи, до рум'яності.
  5. Додати цукор, перець і сіль, перемішати. Моркву почистити і натерти, з лука зняти лушпиння і дрібно порубати.
  6. В сусідню сковороду теж налити трохи олії, всипати цибулю і моркву.
  7. Гасити коренеплоди, помішуючи, до м'якості.
  8. Помідори вимити й подрібнити блендером разом з чилі, потім протерти через сито.
  9. Додати соус до мідій разом з морквою і цибулею. Прогріти все разом і можна подавати до столу, посипавши петрушкою.
Обов'язково додайте свіжу зелень, хоча б при подачі страви. Це зробить його яскравим і ще більш смачним, ось побачите! Можна взяти кріп, м'яту, розмарин, базилік, чебрець, естрагон і ін

Щоб дізнатися, чи добра мідія, опустіть всі морепродукти в миску і залийте їх холодною водою. Всі раковини, що піднімуться, можна викинути. Решта сміливо використовуйте для приготування страви.

На відео — дуже простий рецепт приготування мідій в томатному соусі з часником:

Мідії в томатному соусі – це дійсно дуже незвично і смачно. Приготуйте їх за всіма нашими рецептами, щоб знайти серед них самий смачний варіант.

Що ще почитати: