Кілька способів приготування мідій в томатному соусі
Сьогодні ми будемо готувати страв з морепродуктів в надзвичайно насиченому і цьому соусі. Ви обов'язково повинні це спробувати, адже це шалено смачно!
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| чорний мелений перець - | 3 дрібку |
| часник - | 3 шматочка |
| вино - | 0,1 л |
| мідії - | 1 кг |
| сіль - | за смаком |
| базилік - | 5 г |
| чилі - | 1 стручок |
| томати у власному соку - | 1 банку |
| цибулю - | 1 головка |
| масло оливи - | 30 мл |
| орегано - | 5 г |
| вода - | 0,2 л |
| цукор - | 1 пучку |
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 Ккал |
Як приготувати:
- Мідії покласти в друшляк або велике сито.
- Ретельно промити їх проточною водою і потім перебрати, щоб викинути погані.

- Цибулю почистити і вимити, нарізати дрібними кубиками.

- З часнику зняти лушпиння і зрізати хвостики, часточки пустити через прес.

- Чилі теж помити, вирізати перетинки і насіння, м'якоть подрібнити.

- У сотейник влити олію і нагріти, всипати цибулю з часником.

- Помідори порізати і вилити в чашу, з допомогою заглибного блендера пробити компоненти до однорідної маси.

- Влити до цибулі, туди ж всипати базилік, сіль, орегано, цукор, чорний перець, чилі, додати воду і вино.
- Все ретельно перемішати і дати закипіти при слабкому вогні.

- На цьому етапі всипати мідії і готувати все разом ще близько десяти хвилин.
Як приготувати в томатно-часниковому соусі
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| сухе біле вино | 30 мл |
| чебрець | 10 г |
| томати | 3 шт. |
| мідії | 0,3 кг |
| чорний мелений перець | за смаком |
| масло оливи | 30 мл |
| часник | 1 шматочок |
| сіль | за смаком |
| розмарин | 10 г |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 72.
Як приготувати:
- Томати ретельно вимити, нарізати половинками і видалити плодоніжки.
- Далі плоди подрібнити заглибним блендером в однорідну масу.
- Отриману масу перелити в сотейник і додати сіль, чорний перець.
- Дати томатам закипіти, потім злити все на сито і протерти ложкою або лопаткою.
- Часник почистити і нарізати його тонкими пластинками.
- У невеликій сотейник налити масло оливи і прибрати його на плиту.
- Помістити до нього розмарин і чебрець.
- Всипати часник і готувати все на протязі однієї хвилини.
- Після цього дістати часник і влити вино.
- Через хвилину всипати мідії і обсмажити їх небагато (не більше 60 секунд).
- Коли мета досягнута, влити томатний соус і готувати все протягом п'яти хвилин.
Дізнайтеся, як приготувати варено-заморожені мідії.
Дуже смачно виходять мідії у вершковому соусі, тут можна подивитися рецепт з фото.
На вечерю зробіть спагетті з мідіями в вершковому соусі по цього рецептом.
Мідії у вершково-томатному соусі
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| лимон | 1 шт. |
| пластівці чилі | 5 г |
| зелений горошок | 0,1 кг |
| часник | 2 шматочка |
| біле вино | 150 мл |
| масло оливи | 15 мл |
| 20% вершки | 0,1 л |
| зелень | 15 г |
| томати у власному соку | 0,4 л |
| червоний цибулю | 1 головка |
| мідії | 1 кг |
| свіжий хліб | 5 скибочок |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 60.
Як приготувати:
- Луку прибрати цибулі і коріння, головку дрібно порубати.
- Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
- У сотейник влити олію, всипати цибулю і часник, гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Після цього налити вино і довести його до кипіння.
- Готувати кілька хвилин, потім вилити томати і додати чилі, перемішати.
- Всипати мідії і дати їм три хвилини – за цей час вони встигнуть розкритися.
- Влити вершки, всипати зелений горошок і подрібнену петрушку.
- Готувати ще хвилини дві і можна подавати зі свіжим хлібом і часточками лимона.
Спагетті з мідіями в томатному соусі
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| часник | 2 шматочка |
| масло оливи | 20 мл |
| паприка | 3 дрібку |
| спагетті | 150 г |
| томатний сік | 50 мл |
| цибуля | 1 головка |
| сухий базилік | 5 г |
| запашний мелений перець | за смаком |
| мідії | 0,1 кг |
| сіль | за смаком |
| томатна паста | 60 мл |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 173.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і подрібнити.
- З часнику зняти лушпиння, пропустити часточки через тисняву.
- У сковороді нагріти масло, всипати обидва компоненти і гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Додати томатну пасту, сік помідор, базилік, духмяний перець і паприку.
- Все це перемішати, довести до кипіння і варити протягом п'яти хвилин.
- Після цього збити все до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. З тією ж метою можна скористатися ситом.
- Далі повернути масу на вогонь і додати мідії.
- Готувати ще трохи, не більше п'яти хвилин.
- Спагетті в цей час теж відварити до готовності по інструкції, зазначеної на упаковці.
- З'єднати їх з мідіями і подавати до столу.
Приготування з рисом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| овочевий бульйон | 0,7 л |
| чорний мелений перець | за смаком |
| цибуля | 1 головка |
| петрушка | 15 г |
| рослинна олія | 60 мл |
| мідії | 0,2 кг |
| рис | 250 г |
| консервовані помідори | 0,4 кг |
| вершки | 0,2 л |
| сіль | за смаком |
| часник | 2 шматочка |
| листи лавра | 2 шт. |
| італійські трави | 10 г |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 98.
Як приготувати:
- У сотейник невеликого розміру залити масло і покласти його на слабкий вогонь.
- Луку стягнути лушпиння і зрізати коріння, вимити його в холодній воді.
- Після цього дрібно порубати з допомогою ножа.
- Часник теж почистити, нарізати пластинками.
- Всипати цибулю з часником в розігріте масло і смажити їх, помішуючи, до золотистого кольору.
- Рис в цей час промити до прозорої води.
- Далі висипати його в сотейник і обсмажити трохи.
- Налити вказану кількість бульйону і додати листочки лавра.
- Довести до кипіння і варити близько двадцяти хвилин до повної готовності. При цьому рис краще не заважати, щоб не склеился.
- Коли пройде час, і зерна будуть готові, влити відкриті томати.
- Дати закипіти і висипати мідії, влити вершки.
- Готувати ще п'ять хвилин, потім довести до смаку і подавати.
- Перед подачею радимо посипати страву тертим петрушкою.
Смачний рецепт з овочами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| часник | 1 шматочок |
| петрушка | 20 г |
| морква | 1 шт. |
| сіль | за смаком |
| помідори | 0,3 кг |
| цукор | 1 пучку |
| мідії | 280 р |
| чилі | 1 стручок |
| масло оливи | 20 мл |
| цибуля | 1 головка |
| чорний мелений перець | за смаком |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 37.
Як приготувати:
- Якщо морепродукти заморожені, їх потрібно попередньо дістати і дати їм дійти до кімнатної температури і стекти.
- Промити мідії і відставити. У сковорідку налити трохи олії оливи і викласти морепродукти.
- Смажити їх, помішуючи, до тих пір, поки не виділиться сік.
- Після цього готувати їх ще трохи, до рум'яності.
- Додати цукор, перець і сіль, перемішати. Моркву почистити і натерти, з лука зняти лушпиння і дрібно порубати.
- В сусідню сковороду теж налити трохи олії, всипати цибулю і моркву.
- Гасити коренеплоди, помішуючи, до м'якості.
- Помідори вимити й подрібнити блендером разом з чилі, потім протерти через сито.
- Додати соус до мідій разом з морквою і цибулею. Прогріти все разом і можна подавати до столу, посипавши петрушкою.
Щоб дізнатися, чи добра мідія, опустіть всі морепродукти в миску і залийте їх холодною водою. Всі раковини, що піднімуться, можна викинути. Решта сміливо використовуйте для приготування страви.
На відео — дуже простий рецепт приготування мідій в томатному соусі з часником:
Мідії в томатному соусі – це дійсно дуже незвично і смачно. Приготуйте їх за всіма нашими рецептами, щоб знайти серед них самий смачний варіант.












