Як приготувати ароматні гриби у вершковому соусі
Готуємо сьогодні просте блюдо, яке точно оцінить кожен з вас. Все до жаху просто, настільки ж смачно і ароматно! Адже за грибів будь-яке блюдо стає ще краще!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
петрушка - | 15 г |
рослинна олія - | 15 мл |
вершки - | 100 мл |
печериці - | 0,4 кг |
чорний мелений перець - | за смаком |
цибулю - | 1 головка |
вершкове масло - | 30 г |
лимон - | 1 шт. |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 85 Ккал |
Всього двадцять хвилин, і у вас готова основа до вечері або обіду! Ароматні гриби в ніжному соусі здатні звести з розуму ваші смакові рецептори.
Як приготувати:
- З грибів зняти плівки, нарізати їх, якщо великі.
- Потім покласти їх у невелику ємність.
- Лимон вимити і розрізати навпіл.
- З обох частин видавити весь сік.
- Полити їм гриби.
- Цибулю почистити, вимити і дрібно порубати.
- У сковороду налити обидва види олії, з'єднати їх.
- Всипати цибулю і тушкувати протягом хвилини.
- Додати гриби і спеції.
- Влити вершки і подрібнену петрушку.
- Вилити сік лимона, який залишився після грибів.
- Тушкувати протягом п'яти хвилин, потім подавати.
Гриби з куркою у вершковому соусі
Такий варіант можна подати і як повноцінне блюдо. Але за бажанням, звичайно, можна доповнити все і гарніром: картоплею, рисом, макаронами.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
чорний мелений перець | за смаком |
курка | 1 кг |
зелена цибуля | 20 г |
сіль | за смаком |
гриби | 0,4 кг |
вершки | 150 мл |
часник | 3 шматочка |
рослинна олія | 30 мл |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 147 калорій.
Як приготувати:
- В якості курки можна використовувати будь-яку частину. Це може бути філе, стегна, ніжки або четвертинки. Вимити продукти, обсушити.
- По можливості почистити м'ясо від жиру.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і подрібнити.
- З печериць зняти плівки і зрізати ніжки.
- Нарізати їх кубиками і відставити.
- У сковороді нагріти масло і викласти очищені часточки часнику.
- Обсмажити до рум'яності, потім дістати.
- У часникове масло помістити курку і обсмажити до рум'яності з усіх боків.
- Закрити кришку сковороди і тушкувати м'ясо п'ятнадцять хвилин.
- Після цього всипати цибулю і гриби, тушкувати їх до рум'яності.
- У процесі приготування ввести спеції.
- Влити вершки і дати їм закипіти, зменшити вогонь.
- Тушкувати страву ще десять хвилин під кришкою.
- Зелену цибулю вимити й подрібнити, всипати до курки з грибами.
- Дати настоятися хвилин десять і можна подавати.
Порада: якщо будете використовувати філе, то його краще попередньо нарізати.
Спробуйте замаринувати печериці і посмажити їх на грилі з друзями та родичами на природі. Успіх гарантований!
Дізнайтеся, чи потрібно чистити гриби печериці перед приготуванням їжі.
Рецепти самого смачного і затребуваного італійського вершкового соусу до спагетті.
Печериці з макаронами у вершках
Ось тепер у нас дійсно повноцінне блюдо, яке може бути готова швидше ніж за годину! Хіба це не чудово? Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 30 мл |
вершки | 0,3 л |
вершкове масло | 30 г |
паста | 0,4 кг |
сіль | за смаком |
часник | 3 шматочка |
печериці | 300 г |
цибуля | 1 головка |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 200 калорій.
Як приготувати:
- Вершкове масло і все оливкова додати в сковороду.
- Прогріти його і додати цілі, але очищені часточки часнику.
- Обсмажувати протягом трьох хвилин.
- За цей час почистити гриби і нарізати їх пластинками.
- Всипати в сковороду, де вже немає часнику, і тушкувати до випаровування рідини.
- Поки все це готується, почистити і подрібнити цибулю.
- В цей раз смажити обидва компоненти до рум'яності.
- Після цього доповнити все сіллю, перцем і вершками.
- Ретельно перемішати і готувати десять хвилин.
- У цей час відварити пасту до готовності в підсоленій воді.
- Коли вони будуть готові, злити на друшляк і промити.
- З'єднати їх з грибним соусом і подавати до столу.
Корисні поради
Щоб ваше блюдо з макаронами вийшло максимально оригінальним, приготуйте пасту самостійно. Знадобиться лише сире яйце і борошно з сіллю. У тісто можна додати різні компоненти і зробити макарони кольоровими. Наприклад, взяти шпинат, морква, томати, паприку, гриби і ін
Для отримання більш насиченого соусу використовувати бульйон, бажано м'ясний. Тоді соус буде ще поживніше і смачніше! Можна взяти і грибний варіант, і рибний для різноманітності.
Спеції вміють змінювати смак і зовнішній вигляд страви кардинально. Використовуйте їх з цією метою і ні в якому разі не бійтеся експериментувати. Вийде в будь-якому випадку, але важливо пам'ятати про золоту середину. Тут дуже важливо не переборщити.
Гриби в соусі завжди готуються дуже легко, виходять у всіх смачно! Якщо ще і використовувати лісові гриби, то буде неймовірно ароматне. Обов'язково спробуйте як-небудь на дозвіллі, не пошкодуєте!