Як самостійно приготувати тісто на локшину для лагмана
З кожним роком лагман не тільки не втрачає своєї популярності, але й постійно її набирає. Навчитися його готувати хочуть все більше людей – і це не дивно. Дотримуючись наших рекомендацій, можна приготувати дуже смачний і традиційний лагман, але почнемо з тесту для локшини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
солі - | 10 г |
яєць - | 2 шт. |
води - | 440 мл |
масла рослинного - | 160 мл |
борошна - | 0,9 кг |
соди - | 3 р |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 274 Ккал |
Етапи приготування тіста для лагмана вручну:
- Взяти миску з глибокими бортиками і в неї вбити два яйця. Додати половину вказаної кількості солі;
- Збити яйця і додати 2/3 всієї води. Вона повинна бути теплою, але не гарячою. Перемішати;
- Просіяти в іншу миску борошно, зробити в центрі невелике подобу кратера і в центр вилити яєчно-водну суміш;
- Почати змішувати інгредієнти ложкою, а потім вручну замісити тісто;
- Викласти тісто на стіл і, якщо потрібно, підсипати борошно, замісивши досить круте тісто. Це займає хвилин десять точно;
- Накрити тісто мискою і залишити на годину;
- В цей час в ще одну глибоку миску всипати соду, другу половину соди і залишки води, розмішати;
- По закінченню часу тісто дістати і втерти в нього трохи водо-сольового розчину. Потім скрутити його в джгут і знову трохи втерти. Продовжувати, поки воно не стане еластичним;
- Рівномірно викласти тісто на дошку, розкачати його та порізати на невеликі смужки. Викласти їх на піднос, де є масло. Залишити на двадцять хвилин, знову накривши мискою;
- Далі взяти одну із смужок і трохи пропустити її крізь пальці. Потрібно прокручувати смужку, щоб вона набула товщину звичайної кулькової ручки;
- Повторити процес з усіма смужками і відокремити їх один від одного, щоб не злиплися;
- Нагріти велику каструлю з водою і сіллю, опускати туди кожну смужку окремо. Це вбереже від склеювання. Варити не більше п'яти хвилин. Після цього обдати холодною водою і додати масло, перешкодити. Використовувати далі за рецептом страви.
Полуниця з вершками — вишуканий десерт з ніжним смаком, який сподобається всім.
Сирна запіканка з яблуками — дієтичний десерт, який готується з легкістю.
Рецепт простого торта, який так легко приготувати за кілька хвилин. І для цього вам необхідна лише сковорода і кілька простих продуктів.
Тісто для локшини на лагман — уйгурський рецепт
- 1 яйце;
- 970 г борошна;
- 460 мл води;
- 15 г солі.
Час приготування: 2 ч.
Калорії: 226.
Як готувати:
- У велику миску просіяти борошно, а потім вбити в неї яйце, перешкодити;
- У воді розчинити сіль, а потім цю воду поступово додавати до борошна, щоб замісити досить ніжне тісто. Воно м'яке, як пластилін;
- Потім тісто скачати в кулю і дати постояти хвилин сорок;
- Після цього витягнути його на стіл і руками, змазаними в маслі, злегка придавити, щоб отримати досить товстий корж. Її необхідно порізати на кілька смуг, приблизно за півтора сантиметра в товщину;
- Змастити руки ще раз і взяти одну зі смуг. Крутити її в руках, щоб вона видовжувалась, набувала форму циліндра;
- Продовжити розгортати олійними руками на столі. Те ж саме проробити з усіма іншими смужками. При цьому потрібно постійно чергувати джгути, щоб вони не засохли, а тісто, яке варто, слід щоразу накривати поліетиленом. Якщо ви робите це вперше, рекомендуємо взяти лише третина порції;
- Коли джгутики сталі товщиною приблизно з мізинець, їх потрібно по спіралі покласти в таз. При цьому необхідно ще і ще змащувати їх олією, щоб не прилипали один до одного;
- Накрити плівкою і залишити ще на півгодини постояти;
- Після цього взяти кінець спіралі і прокручувати його між пальцями, отримуючи досить тонкий джгут. Діяти необхідно швидко;
- Одержаний джгут необхідно намотувати на обидві руки, як зазвичай намотують нитки. Потім їх слід розтягувати і укладати на стіл, знову брати і знову розтягувати. Краще подивитися відео, як це роблять майстри. Рухатися слід швидко;
- Після цього зварити локшину, як звичайно, і промити. Подавати під традиційною підливою і їсти паличками. Вважається, що так смачніше.
Як приготувати класичний лагман
- 4 зубчики часнику;
- 4 болгарських перцю;
- 90 г жиру;
- 6 картоплин;
- 0,7 кг баранячого м'яса;
- 480 г локшини для лагмана;
- 1 цибуля;
- 1 чорна редька;
- 2 моркви;
- 45 г томатної пасти.
Час приготування: 5-6 годин (з урахуванням варіння бульйону).
Калорії: 160.
Готування лагмана покроково:
- Відокремити м'ясо від кістки і зварити на ній бульйон;
- Саме м'ясо слід порізати невеликими шматочками і обсмажити на смальці до утворення скоринки;
- Моркву, редьку і цибулю треба очистити, а у перцю необхідно витягнути насінну коробочку;
- Всі чотири інгредієнти слід порізати невеликими кубиками;
- Додати томатну пасту до м'яса і протушкувати ще десять хвилин;
- З картоплі зняти шкірку, порізати його на шматочки, приправити. Сюди ж додати дрібно нарізаний часник, перешкодити, присолити;
- Всі продукти перемістити до м'яса, залити їх бульйоном, тушкувати на дуже маленькому вогні до повної готовності. Якщо соус вийшов дуже густим, можна розбавити його кип'яченою водою або додатковою порцією бульйону;
- Окремо зварити локшину у великій каструлі і промити її;
- Розкласти її по тарілках, зверху викласти вміст сковороди, рясно полив соусом. Подавати зі свіжою зеленню і лавашем.
Корисні поради
Лагман подається в різних країнах, часом набуваючи іншого назва. Але деякі принципи дотримуватися потрібно обов'язково. Наприклад, локшину ні в якому разі не можна переварити, інакше вона розлізеться і перетвориться на кашу. Досить варити до п'яти хвилин, а потім обов'язково обдати холодною водою, щоб зупинити термічну обробку.
Лагман дуже схожа за консистенцією на угорський гуляш. Замість масла краще використовувати жир, адже він надає особливий смак не тільки овочів, але і локшині, і м'ясо так виходить набагато смачніше. Жир може бути і свинячий, але краще – баранячий, як за традицією. З м'яса часом вибирають яловичину, свинину, а іноді і курку – це вже справа смаку.
Локшина для лагмана готується досить довго і складно, але, навчившись її готувати, можна влаштовувати справжнє кулінарне шоу! Для кращого розуміння, як це робити, рекомендуємо подивитися поетапні відео від майстрів. Кілька тренувань – і будь-який бажаючий зможе стати професіоналом у цій смачному справі.