21 март 2019 930

Як приготувати лагман з курки в домашніх умовах

Лагман – одне з традиційних страв азіатської кухні. Це гармонійне поєднання тонкої довгої локшини з тушкованим м'ясом, овочами і свіжою зеленню, приправлене «нотками» східних спецій.

Способів приготування безліч, в кожній місцевості це блюдо готують по своєму, особливому рецепту. Спробуйте зробити лагман з ніжним курячим м'ясом, це скоротить терміни приготування і зменшить калорійність.

Рецепт домашнього лагмана з курки
Інгредієнти Кількість
свіжа або заморожена куряча тушка - 1 шт.
куряче яйце - 1 шт.
борошна вищого сорту - 400-500 грам
води - 2/3 склянки води
рослинної олії - 250 мілілітрів
соди - 1/2 чайної ложки
стиглих томатів - 3 шт.
цибулина - 1 шт.
морквина - 1 шт.
спеції для лагмана - за смаком
лаврового листя - 5 шт.
запашного перцю - 8-10 горошин
зелень (кінза, петрушка, кріп) - пучок
сіль - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Рецепт готування в домашніх умовах покроково:

  1. На першому етапі займіться приготуванням домашньої локшини для лагмана. Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню (силіконовий килимок, в широку миску). Розчиніть в 150 мілілітрах води щіпку солі. Круговим рухом кисті руки зробіть в гірці широкий кратер і влийте в нього сольовий розчин і вміст яйця. Розмішуйте яйце з водою, поступово додавайте борошно з ближніх країв кратера. Вимішуйте до однорідної податливою маси;
  2. Тесту необхідно трохи відпочити, оберніть його харчовою плівкою (накрийте пакетом або мискою), попереджаючи від освіти сухої кірки, і залиште на 1-1,5 години;
  3. Курячу тушку ретельно вимийте, опустіть в каструлю, залийте 2,5-3 літрами води, покладіть лавровий лист і горошини перцю, посоліть. Поставте варитися. Коли навар закипить, зменшіть вогонь, зніміть ложкою піну. Через 15-20 хвилин видаліть лаврове листя і перець і варіть птицю до готовності;
  4. Розчиніть в 0,5 склянки води соду і щіпку солі. Дістаньте тісто, злегка розкачайте і змастіть розчином. Повторіть процедуру 5-7 разів, поки маса не стане еластичною (консистенції розім'ятої пластиліну);
  5. Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 1-1,5 см Змастіть поверхню олією і складіть змазаній стороною всередину. Гострим ножем наріжте тісто однаковими смужками шириною близько сантиметра. Руками розкачайте смужки нарізки в довгасті ковбаски. Викладіть заготовки спіралями на добре промаслене блюдо і витримайте 20-40 хвилин;
  6. Дістаньте курочку з навару, обробити на порційні шматки;
  7. Очистіть овочі. На розігрітому в казані рослинній олії, злегка обсмажте шматочки курочки, додайте тонко нашатковану цибулю і терту моркву, дрібно нарізані або пюрированные блендером томати. Приправте спеціями, підлийте бульйону і тушкуйте до готовності.
  8. Розтягуйте ковбаски з тіста, прокочуючи їх долонями, по рівній робочої поверхні. Довгі нитки локшини складіть у кілька витків (кінці і серединки). Злегка розтягніть в руках на вазі, кілька разів ритмічно «кидайте» на поверхню столу, скидаючи натяг, тягніть;
  9. Опустіть розтягнуті до прийнятної вами довжини і товщини виробу в киплячу підсолену воду і відваріть близько 5 хвилин;
  10. Готову локшину розкладіть по глибоким піали (суповым тарілках) і полийте м'ясною підливою. Посипте рубаною зеленню.

Фаршировані макарони черепашки — візьміть на замітку цей дивовижно смачний рецепт просто повсякденного страви.

Куряче філе в сметані на сковороді — одне з найбільш простих страв, яке підійде до будь-якого гарніру.

Свинина з печерицями у вершковому соусі — просто, смачно і оригінально. Рецепт у нашій статті.

Готуємо страву з додаванням овочів

Вам знадобиться:

  • 0,5-0,7 кг курячих стегенець;
  • 2-3 солодких болгарських перцю (різних кольорів);
  • 2 невеликих кабачка молочної стиглості (баклажана);
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 4 помідора;
  • 2-3 середніх картоплини;
  • 1 велика морква;
  • 1 зелена редька;
  • 1 упаковка локшини для лагмана;
  • 0,5 склянки рослинного масла;
  • суміш перців;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 0,5 чайної ложки зіри;
  • 1-3 гілочки базиліка;
  • 5-6 гілочок кінзи або щіпка меленого насіння;
  • свіжа рубана зелень.

Час приготування — близько 2 годин. Калорійність на одну стограмову порцію — 120 ккал.

Покроковий рецепт лагмана з куркою і овочами:

  1. Курячі стегенця обмийте, посипте сумішшю перців. Овочі звільніть від шкірки, плодоніжок, перчины від насіння;
  2. Поріжте цибулю і перчики півкільцями, моркву соломкою, помідори і кабачки дрібними кубиками. Зелену редьку потріть на крупній тертці. Картоплю наріжте невеликими скибочками;
  3. Розігрійте в глибокій сковороді (каструлі) з товстим дном і стінками рослинне масло. Обсмажте чверть години стегенця, додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити до золотистого відтінку овочів;
  4. Всипте в піджарку півкільця болгарського перцю і зелену редьку, перемішайте. Додайте кабачки і картоплю, через деякий час помідори, подрібнені зубчики часнику, зіру;
  5. Долийте трохи води, посоліть за смаком і тушкуйте під кришкою протягом півгодини;
  6. За пару хвилин до готовності страви, засипте в підливку порізані кінзу і базилік;
  7. Окремо в підсоленій воді відваріть локшину;
  8. Викладіть локшину на блюдо, полити підливою, зверху розкладіть стегенця і посипте все рубаною зеленню. Приємного апетиту.

Мультиварка в допомогу

Інгредієнти:

  • 800-900 грам курячого філе;
  • цибулина;
  • 2 молодих баклажана;
  • 4-5 бульб картоплі;
  • 80-100 грам томатної пасти;
  • 1 пачка макаронів гнізда чи спагеті;
  • суміш східних спецій;
  • болгарський перець (2-3 шт );
  • пара стебел селери;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пучок петрушки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 50-80 грам вершкового масла;
  • пара гілочок кінзи.

Час приготування — близько півтора годин. Калорійність: на 100 грам 115 ккал.

Як приготувати лагман з курки в мультиварці:

  1. Куряче м'ясо добре промийте під холодною проточною водою. Наріжте невеликими шматочками;
  2. Очистіть цибулину, часник, зніміть шкірку з картоплин і моркви. Видаліть з болгарських перців плодоніжки разом з насінням. Баклажани вимийте, обріжте хвостики. Обполосніть в мисці зелень;
  3. Поріжте овочі: цибулю і моркву – тонкою соломкою, перчики – чверть кільцями, картоплю і баклажани – невеликими кубиками. Гострим ножем порубаєте на дошці зелень (петрушка, кінза, цибульні пір'я);
  4. У чашу мультиварки опустіть шматочок вершкового масла, коли воно підтане, додайте м'ясо і злегка обсмажте до апетитної скоринки в режимі «Смаження»;
  5. Відправте до курки цибулю і морквину, обсмажуйте ще 7-10 хвилин;
  6. Засинайте на основі підливи баклажани і перчик, покладіть томатну пасту. Все перемішайте, посоліть. Після легкого обсмажування овочів, переведіть прилад в режим «Гасіння». Долийте гарячої води до 2/3 ємності. Додайте суміш спецій, подрібнений часник, картопля, тонко нарізані стебла селери і половину від всієї зелені. Готуйте трохи більше півгодини;
  7. Тим часом відваріть в підсоленій воді гнізда;
  8. В глибокі тарілки покладіть кілька відварених гнізд і залийте ароматною підливою. Посипте залишилася зеленню.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: