Як готувати омлет з кабачками на сковороді в духовці і мультиварці
Омлет можна запікати в духовці або готувати на сковорідці, але в будь-якому випадку він повинен бути однорідним, не схожим на кашу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дрібних яєць - | 7 шт. |
кабачків - | 300 г |
рафінованої олії - | 35 г |
лука - | 75 г |
борошна - | 15 г |
молока - | 250 мл |
солі - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Взагалі з кабачками можна зробити багато різних варіантів омлету. Але для початку ми радимо зробити це блюдо в класичному виконанні.
Як готувати:
- Цибулю і кабачок дрібно порізати, потім обсмажити на рафінованій олії, достатньо 10 хв.;
- Яйця розтерти з борошном і сіллю, акуратно помішуючи, влити молоко;
- Отриману масу вилити на підготовлені овочі, смажити омлет на мінімальному вогні від 8 до 10 хв. При цьому, прикривши сковорідку кришкою;
Порада: Під час готування струшувати сковорідку, щоб яєчна суміш рівномірно прогрівалася.
Омлет з овочами на сковороді
Омлети поважають усі. Це ситно, корисно, просто і дуже швидко. У складі білки, трохи жирів і майже ніяких вуглеводів.
Знадобиться для омлету:
- 200 г молока;
- 1 кабачок;
- 100 г помідорів;
- 5-6 яєць;
- 40 р олії рафінованої;
- небагато (2-3 г) солі.
На весь процес знадобиться: 20 хв. Цінність порції 100 г: 125 ккал.
Приготування:
- Якщо кабачок молоденький, його можна навіть не чистити. Досить помити і нарізати кубиком;
- Помідори нашаткувати кубиками або часточками;
- У великій сковороді нагріти масло без запаху. Спочатку обсмажити кабачки, а коли вони придбають золотистий колір додати помідори. Згасити всі разом 2 хвилини;
- Поки овочі обсмажуються, збити яйця віночком або вилкою, потім змішати їх із сіллю і молоком;
- Додати в яєчну суміш овочі (а не навпаки), добре перемішати;
- Вилити масу на розігріту сковорідку. Через хвилинку зменшити вогонь, прикрити кришкою, готувати 6-7 хвилин на мінімальній температурі.
Пишний омлет з кабачків з сиром в духовці
Щоб блюдо вийшло дуже пишним, треба відокремити половину білків, збити їх в піну, потім акуратно змішати з рештою сумішшю перед тим, як відправити в духовку.
Знадобиться:
- 6-7 невеликих яєць;
- 50 г сиру;
- 250 мл свіжого молока;
- 20 г масла без запаху;
- 300 г подрібненого кубиками кабачки.
Знадобиться для приготування: 25 хв. Порція омлету на 100 г: 136 ккал.
Як готувати:
- Нарізати кубиками кабачок. На сковорідку налити рафіновану олію, додати овочі, посолити, смажити до м'якості;
- Поки овоч смажиться, натерти сир і збити яйця. Омлет буде пишним, якщо окремо збивати яєчні білки, а потім акуратно з'єднати їх з жовтками, сиром і молоком;
- У змащену форму перекласти обсмажені овочеві кубики, вилити на них масу для омлету;
- Духовку розігріти до 180 градусів, відправити в неї форму з омлетом. Готувати 15-20 хв.
М'ясні биточки з підливою — навчитеся готувати цю страву правильно.
Візьміть на замітку рецепт салату з смаженими грибами, який стане в нагоді в пост.
Пісний пиріг з яблуками і манкою — напередодні посту ці рецепти будуть корисні.
Омлет з беконом і кабачками з зеленню в духовці
Секрет це страви в тому, що воно повинно бути ніжним, трохи рідкуватим всередині, але зовні обов'язково з золотистою скоринкою. Такий ефект дасть духовка. Цей омлет підійде не тільки для сніданку, але і може використовуватися в якості закуски.
Що вам знадобиться:
- 200 г бекону;
- 200 г кабачків (свіжих або заморожених кубиками);
- 8 яєць;
- 200 г нежирного кефіру;
- на кінчику ножа сода;
- 15 г рафінованої олії для обсмажування;
- за смаком додати зелень і сіль.
Знадобиться час: 25 хв. В готовому блюді на одну порцію 100 г: 165 ккал.
Як приготувати:
- Порізати бекон тонкими смужками, кабачок очистити, потім подрібнити кубиком;
- На сковорідці, яку можна поставити в духовку підрум'янити з одного боку шматочки бекону, покласти овоч, все разом обсмажити;
- Поки інгредієнти смажаться, в чашці збити яйця з нежирним кефіром, додавши соду. Причому кефір треба використовувати холодний. Трохи підсолити, враховуючи, що страва буде солоним за рахунок бекону;
- До бекону і кабачків додати частину подрібненої зелені, перемішати і відразу ж залити яєчно-кефірної сумішшю;
- Знявши ручку зі сковороди відправити її в розігріту духовку, приблизно на 15 хв. Присипати готову страву залишилася зеленню, нарізати трикутниками.
Порада: Що робити, якщо немає сковороди зі знімною ручкою? Перекласти готову начинку в форму, потім залити сумішшю.
Готуємо для дітей в мультиварці
Для здоров'я дитини важливо, щоб їжа була корисною і поживною. При цьому умовити його з'їсти корисний кабачок буває непросто. Що робити? Готувати за нашими рецептами.
Омлет з тушкованих кабачків
Багато дітей не люблять овочі, в тому числі кабачок і відмовляються їсти. Справі можна допомогти, якщо приготувати омлет інакше. Спочатку гарненько загасити подрібнений овоч.
Для цього вам буде потрібно:
- яйце куряче – 4 штуки;
- кабачок невеликий – 1 штука;
- молоко свіже – 150 мл;
- кухонна сіль – 1 щіпка.
На приготування знадобиться: 30 хв. В одній порції 100 г: 112 ккал.
Як готувати омлет з кабачком для дитини в мультиварці:
- Очищений кабачок нашаткувати скибочками, скласти в змащену маслом чашу мультиварки, на програмі «Гасіння» приготувати до готовності;
- Яйце куряче збити з 150 мл молока. Вилити цю суміш зверху на готовий продукт;
- Готувати на пару, приблизно 20 хв.
Омлет з тертим овочем
Можна вчинити по-іншому: додати натертий кабачок. Вийде блюдо абсолютно нового смаку, що напевно сподобається вашій доньці чи сину.
Вам знадобиться:
- яйця відбірної категорії – 4 штуки;
- молоко коров'яче – 180 мл;
- кабачок молодий – 1 штука;
- тертий сир – 50 грам;
- за смаком посолити.
Приготування займе: 25 хв. Калорійність складе: 115 ккал на 100 грам.
Як робити:
- Очищений кабачок натерти на тертці;
- У глибокій мисці змішати міксером молоко з яйцями, додавши трохи солі;
- В отриману суміш покласти натертий сир і кабачок, акуратно змішати;
- Чашу мультиварки обробити олією і влити в неї яєчну масу з овочем;
- Вибрати режим «Пароварка», встановивши час 20 хв.
Класичний європейський омлет
Європейський омлет, завжди грунтовний, але не важкий. Його готують з різними начинками. У нашому рецепті – кабачки і зелень.
Для його приготування знадобиться:
- 40 мл рафінованої олії;
- 350 -400 г кабачків;
- 8 звичайних яєць;
- 4-5 г солі;
- трохи зелені за смаком.
Необхідний час: 20-30 хв. Калорійність на 100 г: 129 ккал.
Як приготувати:
- Дрібно нарізати очищений кабачок шматочками. Обсмажити в розігрітій олії до м'якості і золотистого кольору;
- Розбити яйця, добре розмішати. Увага, збивати не потрібно;
- Додати в яєчну масу нарізаний овоч, сіль за смаком зелень;
- Сковорідку змастити оливковою олією, розжарити і вилити яєчну суміш з овочем. Через хвилинку зменшити вогонь, деякий час помішувати виделкою. Потім присипати сиром (натертим), згорнути навпіл (півмісяцем), викласти на тарілку.
На замітку! Ще можна зробити так: коли нижня частина омлету просмажиться, можна перевернути його на другий бік і теж підсмажити. Потім згорнути і покласти на тарілку.
Омлет – всім знайоме блюдо, має приголомшливу кількість версій і дуже популярне у багатьох країнах. Готуйте його з задоволенням!