01 март 2019 1 494

Як приготувати омлет з сиром на сніданок

Найпопулярніша страва на сніданок, звичайно ж, омлет. Добре збита яєчна суміш з додаванням різноманітних начинок не тільки порадує своїм чудовим смаком, але і подарує відчуття ситості.

Приготувати його може навіть початківець кухар, все рівно буде смачно. Мінімум часу на приготування також додає ентузіазму і натхнення готує. Рецепти можуть бути різноманітними: класичними, сучасними, моментальними вигаданими в момент приготування.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Курячі яйця - 3 шт.
Молоко - 1 ч. ложка
Сир - 50 г
Вершкове масло - 1 ст. ложка
Чорний мелений перець - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал
Омлет з сиром на сковороді представляє класичну французьку кухню. Для приготування страви підійде сир, який сподобається. Бажане вимога до сиру — щоб добре плавився.

Порядок приготування:

  1. Поставити сковороду на вогонь. Добре розігріта сковорода — запорука повітряного омлету. Якщо вилити яєчню на холодну поверхню, вона може підгоріти.
  2. В цей же час старанно збити яйця. Приєднати до яйця, молоко, спеції. Ретельно перемішати отриману суміш.
  3. Покласти вершкове масло в сковороду і розтопити.
  4. Як тільки масло перестало пінитися, зменшити вогонь. Вилити отриману масу на сковорідку. Дуже швидко необхідно лопаткою підчепити частина омлету, яка почала присмажуватися, щоб верхній шар затік під неї. Повторювати цю процедуру, поки яєчня не прихватится з усіх боків.
  5. Накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь до мінімуму. Залишити готуватися.
  6. В кінці смаження омлету одну його сторону присипати тертим сиром. Залишити на вогні ще 15-20 секунд.
  7. Використовуючи лопатку, накрити половинку омлету з сиром, половинкою без тертого сиру. Далі необхідно прибрати сковороду з плити, прикрити кришкою і залишити блюдо готуватися ще 30 секунд.

Смачний омлет з помідорами і сиром на сковороді

Томати урізноманітнюють класичний рецепт, додадуть в ранковий раціон новий смак. Крім того, помідори містять у собі всього 20 ккал на 100 грам, що набагато менше за інших можливих добавок до омлету.

Для приготування 1 порції знадобиться:

  1. Яйця – 2 шт.;
  2. Молоко – 50 мл;
  3. Помідори – 2 невеликі штучки;
  4. Сир – 40 гр.;
  5. Борошно – 1 ст. ложка;
  6. Вершкове масло – 20-30 гр.;
  7. Сіль — за смаком;
  8. Перець – за смаком;
  9. Зелень – за смаком.

На приготування піде 20 хвилин, а калорійність порції омлету з помідорами і сиром складе 440 калорій.

Хід приготування:

  1. Поставити розігріватися сковорідку на вогонь.
  2. В цей час збити яйця, влити потрібну кількість молока, спеції, все ще раз добре перемішати.
  3. Зменшити вогонь на плиті і помістити в розігріту сковороду яєчну суміш. Прикрити кришкою.
  4. Залишити готується на маленькому вогні.
  5. Приблизно за 1-2 хвилини до кінця приготування страви, яєчню присипати натертим на терці сиром. Сковороду прикрити кришкою і залишити готуватися ще хвилину-дві.
  6. Готовий омлет посипати рубаною зеленню за смаком.

Ситний омлет з ковбасою і сиром

Омлет буде ситніше, якщо до класичним рецептом цієї страви додати ковбасу. Ковбасу можна додавати будь-яку, головне умова, щоб вона була улюбленого сорту. Додаючи ковбасу в яєчну суміш, слід врахувати її високу калорійність.

Інгредієнти:

  1. Яйця курячі – 2 шт.;
  2. Молоко – 25 мл;
  3. Ковбаса докторська – 75 гр. (або будь-яка інша, залежно від смаку готує);
  4. Олія соняшникова – 1 ч. ложка;
  5. Сіль, перець – за смаком;
  6. Зелень – за бажанням.

Час приготування — 20 хвилин. Калорійність порції омлету з ковбасою і сиром — приблизно 550 кал. Калорійність буде залежати від вибору ковбаси.

Приготування:

  1. Нагріти сковорідку.
  2. Збити виделкою яйця з молоком і спеціями.
  3. Злегка підсмажити ковбасу на сковороді.
  4. Зменшити вогонь до мінімуму і залити ковбасу яєчної сумішшю.
  5. Накрити кришкою сковороду. Залишити готується, перевіряючи при цьому стан омлету. Він не повинен пригоріти.
  6. За кілька хвилин до готовності посипати страву тертим сиром.
  7. Далі можна просто суміш накрити кришкою і довести до готовності, або, як у класичному рецепті приготування омлету, скласти отриману масу навпіл лопаткою.
  8. Прибрати з вогню, притрусити зеленню.

Пісні котлети з картоплі — смачне блюдо з доступного продукту з різноманітними начинками.

Як приготувати рисову кашу з мультиваркою читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт котлет з картопляного пюре — якщо у вас залишилося пюре, це відмінне блюдо.

Неймовірно корисний рецепт омлету з сиром і спаржевої квасолею

Спаржа славиться набором мікроелементів, які дуже корисні для організму. Вона зробить блюдо ситним, але багато калорій не додати. Слід зауважити, якщо спаржу не приготувати заздалегідь, доведеться витратити на приготування більше часу, ніж зазвичай.

Необхідні продукти:

  1. Яйця – 3 шт.;
  2. Молоко – 6 ст. ложок;
  3. Сир – 50 гр.;
  4. Спаржева квасоля – 200 гр.;
  5. Масло вершкове – 15 гр.;
  6. Спеції – за смаком.

Час приготування — 30 хвилин. Калорійність порції омлету зі спаржею — 684 калорії.

Хід приготування:

  1. Так як омлет – це страва швидкого приготування, спаржу для нього необхідно брати вже готову.
  2. Взяти невелику каструльку, покласти туди спаржеву квасолю. Варити квасолю після закипання 5-7 хвилин. Важливо. Квасолю треба зварити, але не переварити. Вона повинна трохи хрустіти.
  3. Нагріти сковороду.
  4. Збити виделкою або міксером яйця, додати молоко, спеції.
  5. На сковороду покласти масло. Після того, як воно розтопиться, викласти зварену квасолю і залити все яєчної сумішшю.
  6. Зменшити вогонь, страва прикрити кришкою. Довести до готовності.

Дієтичний сирний омлет на пару в мультиварці

Корисність страви досить висока. Ще один плюс омлету в мультиварці – це мінімум зусиль на приготування.

Інгредієнти:

  1. Яйця – 2 шт.;
  2. Молоко – 6 ст. ложок;
  3. Сир – 40 гр.;
  4. Свіжі овочі (на вибір) – 125 гр.;
  5. Сіль, перець – за смаком.

Час приготування — 20 хвилин (залежить від властивостей мультиварки). Калорійність порції — 275 кал.

Приготування:

  1. Підготувати мультиварку.
  2. Збити яйця, додати молоко і спеції.
  3. В яєчну суміш додати сир.
  4. Вилити омлет в чашу для готування.
  5. Готувати страву 20 хвилин. Вибрати режим «Випічка».
  6. Можна приготувати омлет на пару. Для цього суміш потрібно вилити не в чашу, а спеціальну форму, готувати при спеціальному режимі.

Кулінарні підказки

Стандартний набір продуктів, які використовуються в приготуванні будь-якого виду омлету, — це яйця, молоко, спеції, сир. Далі, кухарі можуть видозмінювати блюдо, додаючи я в нього найрізноманітніші начинки.

Секрети ідеального омлету з сиром:

  • яйця збивати потрібно добре. Якщо є час, можна розділити жовтки з білками. Все збити окремо, обережно з'єднати. Така процедура зробить омлет дуже пишним, який потім не впаде;
  • важливо дотримуватися пропорції яєць і молока. Ідеальним буде таке співвідношення: 2 ст. ложки молока (води) на 1 яйце. Велика кількість рідини буде впливати на збереження форми омлету;
  • омлет вийде смачним, якщо при готуванні використовувати два види масла: рослинне і вершкове.
  • сковорода повинна бути добре розігріта, але потрібно готувати на слабкому вогні;
  • при готуванні омлет краще накрити кришкою;
  • необхідні інгредієнти добре б заздалегідь дістати з холодильника, щоб нагрілися;
  • овочі, які використовуються в приготуванні, повинні бути без зайвої вологи, так омлет буде смачніше.

Поради господинь

В домашніх умовах складно дотримуватися всіх тонкощів приготування. Господині так само не мають професійної освіти, але шляхом проб, знаходять ідеальні для себе поєднання продуктів у приготуванні яєчні:

  • замінити молоко на м'ясний бульйон (краще курячий) або воду, якщо є проблеми органів травлення;
  • спеції віддають більше смаку, якщо їх додавати в тарілку вже після приготування;
  • для людей, які дотримуються дієти, підійде омлет тільки з білків;
  • готуючи страву в мультиварці, потрібно стежити за рівнем рідини, яку виділяють продукти з начинки. Зайву кількість рідини негативно позначиться на смак готового блюда, можна зіпсувати всі старання.

Омлет з сиром зіпсувати просто неможливо. Головне завдання – дивитися, щоб не пригорів. У збиті яйця можна додавати те, що душі завгодно: сир, молоко, борошно, овочі, ковбасні вироби, м'ясо. Все одно буде смачно, ситно і корисно. Приємного апетиту!

Що ще почитати: