Як приготувати омлет з кольоровою капустою
Для всіх любителів яєць і цвітної капусти ми підібрали 5 рецептів омлетів, які робляться просто, при цьому виходять смачними та оригінальними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце категорії «Добірне» - | 6 штук |
вершки густі 33%-ві - | 160 мл |
цвітна капуста - | половина середнього качана |
консервовані томати у власному соку - | половина банки |
олія без запаху - | 45 мл |
цибуля-порей - | половина стебла |
червона цибулина - | ½ Головки |
червоний перець чилі - | ½ Стручка |
свіжої кінзи - | за смаком |
часник - | 1 зубчик |
каррі - | половина чайної ложки |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 273 Ккал |
Омлет краще готувати на важкій сковорідці з покриттям, додавши трохи олії. Температуру необхідно встановити середню. Якщо вогонь буде сильним, то яєчна суміш не встигне пропектися і всередині залишиться сирою, а знизу пригорить. Слід врахувати, що шість яєць готуються приблизно півгодини.
Як приготувати:
- Розібрати качан на суцвіття і відправити їх на 2-3 хвилини в закипающую воду, потім викласти в друшляк.
- Червону цибулину почистити і нашаткувати тоненько, краще півкільцями.
- Цибулю-порей (світла частина) нарізати кільцями.
- Зубчик часнику почистити і нарізати пластинами. Якщо часник мілкуватий, можна взяти пару зубчиків.
- У сковорідці розігріти рафіновану олію, покласти червоний лук і пластини часнику, посипати пудрою каррі, перемішати, потім обсмажити до м'якості цибулі.
- Порубати дрібно стручок чилі, не видаляючи насіння, викласти в сковороду до цибулі і часнику.
- Додати в сковороду томати, розім'яти їх дерев'яною лопаткою, приправивши сіллю.
- Відправити до овочів суцвіття, акуратно перемішати і все разом обсмажити на слабкому вогні.
- У миску розбити яйця, налити вершки, покласти трохи солі і злегка збити, вилити яєчну суміш в сковороду з овочами. Листову частину кінзи подрібнити.
- Коли яєчна маса схопиться, посипати її подрібненої кінзою, довести до готовності під кришкою.
Господині на замітку: якщо немає під рукою консервованих томатів, можна використовувати свіжі, трохи присипавши їх дрібним цукром, немає зеленого базиліка – не менш ароматним омлет вийде з кропом.
Омлет з цвітною капустою брокколі
Омлет виходить грунтовний, але не важкий, тому цілком підходить для легкої вечері.
Інгредієнти:
- капуста цвітна – 180 г;
- брокколі – 180 г;
- яйце сільське – 5 шт.;
- жирні вершки – 110 мл;
- олія рафінована – 40 мл;
- сирна стружка – 80 г;
- чорний перець – щіпка;
- дрібна сіль – за смаком.
Потрібно 30-35 хвилин.
Порція: 260 ккал.
Дізнайтеся, скільки варити яйця в мішечок.
За посиланням ви знайдете рецепт пиріжків з рисом, яйцем і зеленою цибулею.
На перше приготуйте суп з щавлю з яйцем по цього рецептом.
Як приготувати:
- Відварити до напівготовності два види капусти.
- В окремому посуді ретельно збити вершки з яйцями до пишної піни. Приправити перцем, дрібною сіллю, додати половину сирної стружки і перемішати.
- Яєчну масу з'єднати з вареною капустою, ще раз добре перемішати.
- Розігріти духову шафу до 170ºC. У сковороді, яка підходить для духовки, розігріти трохи рафінованої олії, потім викласти яєчну масу з капустою і залишити на слабкому вогні 3-4 хвилини. Краю омлету повинні схопитися, при цьому його середина залишається рідкою.
- Присипати блюдо залишилася сирної стружкою і поставити в духову шафу, включивши режим гриль. Час готування складе близько 5 хвилин.
Порада: готовність омлету можна перевірити, проткнув його зубочисткою, якщо консистенція щільна – значить, готовий.
Омлет з кольоровою капустою в духовці
В духовій шафі готують омлет при низькій температурі 140-160 градусів, при цьому треба збільшити час готування і виймати страва не відразу, а залишити хвилин на п'ять в захололому духовій шафі.
Вам знадобляться:
- стиглі томати – 170 г;
- яйце першого сорту – 12 шт.;
- масло «Селянське» – 20 г;
- 33% вершки – 320 мл;
- капуста цвітна – 220 г;
- кухонна сіль – щіпка.
Знадобиться 30 хвилин.
Порція: 269 ккал.
Як готувати:
- З'єднати яйця з 320 мл вершків, додати сіль і ретельно збити.
- Нашаткувати помідори часточками.
- Підготувати форму для духовки, змастивши її кубиком олії. Потім рівномірно розподілити по дну форми суцвіття, часточки помідорів, все залити омлетною сумішшю.
- Поставити в розігріту духовку, запікати 15 хвилин, рекомендована температура — 160ºC.
Готуємо в мультиварці
Для омлету пропонуємо взяти моцарелу, але рекомендуємо не поєднувати її з помідорами, інакше страва вийде водянистим.
Інгредієнти:
- яйця – 5 шт.;
- 33%-і вершки – 120 мл;
- ріпчаста цибулина;
- перо зеленого цибулі – 8 штук;
- цвітна капуста (невеликі суцвіття) – 150 г;
- моцарелла – 100 г;
- сіль – 6 г;
- мелений чорний перець – щіпка;
- олія без запаху – 35 мл
Знадобиться 25 хвилин. Порція омлету: 272 ккал.
Як готувати:
- Налити в чашу мультиварки невелику кількість рафінованої олії, встановити режим «Випічка», викласти спочатку цибулю, а потім суцвіття капусти, обсмажувати декілька хвилин, помішуючи. Час обсмажування — не більше 5 хвилин.
- В окремій ємності збити віночком яйця з вершками до пишноти. Приправити сіллю, меленим чорним перцем, додати тонко нарізаний зелений лук, тертий сир і все перемішати.
- Вилити яєчну суміш у чашу до овочів. Готувати в режимі «Випічка» 15 хвилин.
Порада: готову страву можна посипати зеленню.
Омлет з кольоровою капустою в мікрохвильовій печі
Для цього омлету підійде будь сир. Головне, дотримуватися час готування, щоб не пересушити блюдо або не зробити його водянистим.
Інгредієнти:
- вершки(33%) – 100 мл;
- капуста цвітна – 250 г;
- куряче яйце – 5-6 шт.;
- сир – 100 г;
- шпинат – 100 г;
- олія рафінована – 10 мл;
- зелений базилік – 5 листочків;
- чорний перець + сіль – щіпка.
Потрібно на приготування 30 хвилин. Порція: 278 ккал.
Як приготувати:
- Покласти цвітну капусту в невелику ємність для мікрохвильової печі налити трохи води, готувати 2-3 хвилини.
- В окремій ємності ретельно збити жирні вершки і курячі яйця, приправити спеціями, додати 2 листочка базиліка, шпинат, натертий сир, перемішати.
- З'єднати яєчну масу з відвареною капустою, перемішати.
- Відправити блюдо в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Готовий омлет збризнути рафінованим маслом, посипати зеленою базиліком.
Кулінарні секрети
Є прості правила приготування омлету, які допоможуть кулінару домогтися золотистої скоринки, пишноти і приготувати так, щоб він не обсипався.
8 важливих правил:
- Важливо дотримати пропорції: необхідно взяти 1 частину молока або вершків і 3 частини курячих яєць. Вершки підійдуть густе і жирне (33%). Вони краще збиваються. У процесі збивання додати прянощі і трохи солі. Збивати яєчну масу до пружної піни.
- В ідеалі для омлету краще взяти сільські яйця з великим жовтком. Вони повинні полежати в холодильнику, так вони легше збиваються.
- Найкраще приправляти сіллю розбиті в окрему миску яйця безпосередньо перед відправкою їх на сковорідку, щоб кристали солі рівномірно розійшлися по всій яєчної маси. Що стосується спецій, можна брати чорний мелений перець, каррі, сушений базилік.
- Для омлету в цілому підійдуть практично будь-які сири. Приміром, сир пармезан надає омлету красиву скоринку і приємний солоний смак. М'який сир гауда теж добре доповнить страву.
- Для смаження взяти два види масла – рослинне і вершкове. Тоді останнє не буде горіти, а страва добре просочиться вершковим ароматом, для омлету це важливо.
- Щоб знизу яєчна суміш не підгоріла, треба попередньо розжарити сковорідку.
- Вилити на розігріту сковорідку яєчну суміш, потім у процесі готування підняти краю омлету лопаткою, щоб пропустити повітря.
- До готовності добре доводити блюдо в духовій шафі. Тобто на сковорідці омлет підсмажується до напівготовності, а потім відправляється в розігрітий духову шафу (160ºC) на 5 хвилин. Пропекти якісно страву на сковорідці проблематично, як тільки його знімають з плити, яєчна маса відразу опадає.
На відео розповідається і показується, як приготувати омлет з кольоровою капустою:
Зовсім не обов'язково готувати омлет в сковороді. Для його приготування можна використовувати духовку, мікрохвильову піч або мультиварку. А зробити ідеальний омлет з цвітною капустою, використовуючи ці прилади, допоможуть поради професіоналів.