27 апрель 2019 1 685

Як приготувати омлет із зеленню на сковороді і в духовці

Ароматний омлет із зеленню універсальний! Таке блюдо підійде і в якості сніданку, і в якості обіду, і як дуже ситного денного перекусу. Кажуть, ввечері яйця краще не їсти, мовляв, довго засвоюються і від цього важко заснути. Що ж, давайте не ризикувати.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
адигейського сиру - 130 г
яєць - 5 шт.
фети - 30 г
молока - 70 мл
суміші кропу з петрушкою - 20 г
борошна - 15 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 Ккал

Спосіб приготування омлету з зеленню:

  1. Адигейський сир традиційно натерти на терці;
  2. Суміш зелені сполоснути і дрібно покришити кухонною сокиркою;
  3. Фету дрібно покришити, витерши руки насухо;
  4. Яйця поділити в різні миски;
  5. Білки, звичайно, збити до твердих піків віночком або міксером;
  6. Жовтки теж збити до збільшення в розмірі і побіління;
  7. Додати до них молоко, тертий сир і борошно, перемішати віночком;
  8. Всипати зелень, спеції і акуратно вмішати білки, щоб не пошкодити текстуру;
  9. Нагріти в сковороді масло, вилити отриману масу;
  10. Зверху викласти фету і закрити сковорідку кришкою;
  11. Готувати близько 10-12 хвилин до готовності.

Омлет з помідорами і зеленню

  • 10 мл молока;
  • 2 г чорного перцю;
  • 3 яйця;
  • 30 мл олії;
  • 1 томат;
  • 70 г пармезану;
  • 25 г кропу.

Час – 20 хвилин.

Калорії – 199.

Порядок дій:

  1. Яйця помістити в миску без шкаралупи, збити в пишну масу і додати спеції, молоко;
  2. У сковороді прогріти масло і вилити в неї яєчну суміш;
  3. Омлет не чіпати, поки він буде справлятися один, а за цей час краще зайнятися іншими інгредієнтами. Приміром, томат потрібно сполоснути і зробити на ньому надрізи;
  4. Закип'ятити два кухлі води, залити в миску, помістити туди помідор;
  5. Витримати одну хвилину, потім злити воду або витягнути плід;
  6. Помістити його в крижану воду, можна навіть з додаванням льоду;
  7. Через одну хвилину зняти шкірку, розрізати на дві частини, щоб видалити плодоніжку;
  8. Вийняти всю соковиту «начинку», щоб залишилася тільки оболонка помідора;
  9. Нарізати його півкільцями і викласти на половину омлету, залишаючи другу половину порожньою, а також залишити порожню смугу з боку помідор (не накладати їх на край);
  10. Кріп помити, дрібно порізати його і висипати на помідори;
  11. Смажити протягом двох хвилин, потім посипати пармезаном поверх кропу;
  12. Коли сир почне танути (приблизно через дві хвилини), прикрити начинку порожній половинкою омлету;
  13. Смажити ще три хвилини, після цього перевернути його і смажити стільки ж.

Осетинський пиріг з м'ясом — надзвичайно смачна випічка за нашими рецептами.

Як приготувати неймовірно смачний торт «Медовик» з найніжнішим кремом читайте в нашій статті. Читайте рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Як приготувати ароматний рибний суп з сьомги з вершками або пряними травами. Рецепти тут.

Омлет зі щавлем і зеленню

  • 4 яйця;
  • 20 г петрушки;
  • 2 р солі;
  • 2 пучка щавлю;
  • 3 г чорного перцю;
  • 160 г вершкового сиру;
  • 70 мл олії;
  • 60 г пармезану;
  • 25 г вершкового масла;
  • 15 р петрушки.

Час – 20 хвилин.

Калорій на порцію – 253 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Духова шафа заздалегідь включити на 250 градусів Цельсія;
  2. Сир відразу ж за традицією подрібнити теркою;
  3. Щавель сполоснути і дрібно-дрібно порубати його кухонною сокиркою;
  4. Петрушку і кріп вимити, покришити сокиркою;
  5. Яйця розбити в миску, додати спеції і збити до пишноти;
  6. Всипати до яєць половину щавлю, весь кріп і петрушку, перемішати;
  7. В обрану посуд (врахуйте, що спочатку доведеться готувати на плиті, а потім в духовій шафі) покласти вершкове масло і влити рослинне;
  8. Перемішати, довести до однорідної консистенції;
  9. Вилити яєчну масу і додати половину вершкового сиру;
  10. З'єднати інгредієнти лопаткою;
  11. Коли омлет почне гуснути, додати залишки щавлю;
  12. Зверху розкласти залишки вершкового сиру;
  13. Пармезан натерти і посипати їм верхівку омлету;
  14. Змастити його олією, приправити за смаком і прибрати в духовку на три хвилини.

Омлет з сиром і зеленню

  • 170 г сиру;
  • 130 г курячого філе;
  • 3 яйця;
  • 20 г петрушки;
  • 70 мл молока;
  • 15 г кропу.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 129.

Етапи готування:

  1. Петрушку і кріп сполоснути, дрібно їх порізати;
  2. Сир довести до однорідної консистенції з допомогою сита або блендера;
  3. Додати яйця і розтерти все в однорідну консистенцію;
  4. Влити молоко, додати улюблені спеції і всипати зелень;
  5. Курку очистити, вимити і покласти в сотейник;
  6. Залити водою, додати спеції і прибрати на плиту;
  7. Коли вода закипить, зняти піну і варити м'ясо тридцять хвилин;
  8. Потім охолодити його в бульйоні, після цього вийняти і нарізати;
  9. Додати шматочки філе до яєчної суміші;
  10. Вилити все це в сковороду, смажити до готовності на повільному вогні під кришкою.

Пишний омлет з сиром і зеленню в духовці

  • 320 мл молока;
  • 50 г кропу або іншої зелені;
  • 6 яєць;
  • 10 г вершкового масла;
  • 130 г сиру.

Час – 45 хвилин.

Калорій на порцію – 154 ккал/100 р.

Метод приготування:

  1. В першу чергу розбити яйця в миску, збити до пишноти;
  2. Далі до них влити молоко і розмішати;
  3. Посолити, можна спробувати на смак, влаштовував;
  4. Духовку прогріти до 200 градусів за Цельсієм;
  5. Сир натерти на тертці середнього розміру і додати його в яйця;
  6. Кріп сполоснути, дрібно покришити і всипати слідом за сиром;
  7. Далі форму для випічки змастити вершковим маслом з усіх сторін;
  8. Вилити яєчну масу і поставити в духову шафу;
  9. Запікати його протягом тридцяти хвилин;
  10. Коли час минув, омлет залишити всередині при закритих дверях ще п'ять хвилин;
  11. Після цього його можна дістати, нарізати і подавати до столу.

Корисні поради

Щоб ваш омлет рівномірно пропекался, дуже радимо вам використовувати сковороду з товстим дном і стінками або ж чавунний посуд.

Якщо за рецептом кришку сковороди потрібно закрити, то дотримуйтесь раді, щоб отримати в результаті пишне блюдо. Зайвий раз відкривати кришку не варто, так як омлет може впасти з-за різкого перепаду температури.

Пам'ятайте, що будь-яка начинка (м'ясо, овочі, зелень, сир і так далі) має становити не більше 50% страви, інакше є ризик того, що яйця вийдуть не пишними.

Обов'язково спробуйте приготувати один з представлених пишних омлетів з зеленню на дозвіллі. Це буде смачно, і ви навіть не уявляєте, як це просто! Пробуйте!

Що ще почитати: