Як приготувати омлет із зеленню на сковороді і в духовці
Ароматний омлет із зеленню універсальний! Таке блюдо підійде і в якості сніданку, і в якості обіду, і як дуже ситного денного перекусу. Кажуть, ввечері яйця краще не їсти, мовляв, довго засвоюються і від цього важко заснути. Що ж, давайте не ризикувати.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
адигейського сиру - | 130 г |
яєць - | 5 шт. |
фети - | 30 г |
молока - | 70 мл |
суміші кропу з петрушкою - | 20 г |
борошна - | 15 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 174 Ккал |
Спосіб приготування омлету з зеленню:
- Адигейський сир традиційно натерти на терці;
- Суміш зелені сполоснути і дрібно покришити кухонною сокиркою;
- Фету дрібно покришити, витерши руки насухо;
- Яйця поділити в різні миски;
- Білки, звичайно, збити до твердих піків віночком або міксером;
- Жовтки теж збити до збільшення в розмірі і побіління;
- Додати до них молоко, тертий сир і борошно, перемішати віночком;
- Всипати зелень, спеції і акуратно вмішати білки, щоб не пошкодити текстуру;
- Нагріти в сковороді масло, вилити отриману масу;
- Зверху викласти фету і закрити сковорідку кришкою;
- Готувати близько 10-12 хвилин до готовності.
Омлет з помідорами і зеленню
- 10 мл молока;
- 2 г чорного перцю;
- 3 яйця;
- 30 мл олії;
- 1 томат;
- 70 г пармезану;
- 25 г кропу.
Час – 20 хвилин.
Калорії – 199.
Порядок дій:
- Яйця помістити в миску без шкаралупи, збити в пишну масу і додати спеції, молоко;
- У сковороді прогріти масло і вилити в неї яєчну суміш;
- Омлет не чіпати, поки він буде справлятися один, а за цей час краще зайнятися іншими інгредієнтами. Приміром, томат потрібно сполоснути і зробити на ньому надрізи;
- Закип'ятити два кухлі води, залити в миску, помістити туди помідор;
- Витримати одну хвилину, потім злити воду або витягнути плід;
- Помістити його в крижану воду, можна навіть з додаванням льоду;
- Через одну хвилину зняти шкірку, розрізати на дві частини, щоб видалити плодоніжку;
- Вийняти всю соковиту «начинку», щоб залишилася тільки оболонка помідора;
- Нарізати його півкільцями і викласти на половину омлету, залишаючи другу половину порожньою, а також залишити порожню смугу з боку помідор (не накладати їх на край);
- Кріп помити, дрібно порізати його і висипати на помідори;
- Смажити протягом двох хвилин, потім посипати пармезаном поверх кропу;
- Коли сир почне танути (приблизно через дві хвилини), прикрити начинку порожній половинкою омлету;
- Смажити ще три хвилини, після цього перевернути його і смажити стільки ж.
Осетинський пиріг з м'ясом — надзвичайно смачна випічка за нашими рецептами.
Як приготувати неймовірно смачний торт «Медовик» з найніжнішим кремом читайте в нашій статті. Читайте рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Як приготувати ароматний рибний суп з сьомги з вершками або пряними травами. Рецепти тут.
Омлет зі щавлем і зеленню
- 4 яйця;
- 20 г петрушки;
- 2 р солі;
- 2 пучка щавлю;
- 3 г чорного перцю;
- 160 г вершкового сиру;
- 70 мл олії;
- 60 г пармезану;
- 25 г вершкового масла;
- 15 р петрушки.
Час – 20 хвилин.
Калорій на порцію – 253 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Духова шафа заздалегідь включити на 250 градусів Цельсія;
- Сир відразу ж за традицією подрібнити теркою;
- Щавель сполоснути і дрібно-дрібно порубати його кухонною сокиркою;
- Петрушку і кріп вимити, покришити сокиркою;
- Яйця розбити в миску, додати спеції і збити до пишноти;
- Всипати до яєць половину щавлю, весь кріп і петрушку, перемішати;
- В обрану посуд (врахуйте, що спочатку доведеться готувати на плиті, а потім в духовій шафі) покласти вершкове масло і влити рослинне;
- Перемішати, довести до однорідної консистенції;
- Вилити яєчну масу і додати половину вершкового сиру;
- З'єднати інгредієнти лопаткою;
- Коли омлет почне гуснути, додати залишки щавлю;
- Зверху розкласти залишки вершкового сиру;
- Пармезан натерти і посипати їм верхівку омлету;
- Змастити його олією, приправити за смаком і прибрати в духовку на три хвилини.
Омлет з сиром і зеленню
- 170 г сиру;
- 130 г курячого філе;
- 3 яйця;
- 20 г петрушки;
- 70 мл молока;
- 15 г кропу.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 129.
Етапи готування:
- Петрушку і кріп сполоснути, дрібно їх порізати;
- Сир довести до однорідної консистенції з допомогою сита або блендера;
- Додати яйця і розтерти все в однорідну консистенцію;
- Влити молоко, додати улюблені спеції і всипати зелень;
- Курку очистити, вимити і покласти в сотейник;
- Залити водою, додати спеції і прибрати на плиту;
- Коли вода закипить, зняти піну і варити м'ясо тридцять хвилин;
- Потім охолодити його в бульйоні, після цього вийняти і нарізати;
- Додати шматочки філе до яєчної суміші;
- Вилити все це в сковороду, смажити до готовності на повільному вогні під кришкою.
Пишний омлет з сиром і зеленню в духовці
- 320 мл молока;
- 50 г кропу або іншої зелені;
- 6 яєць;
- 10 г вершкового масла;
- 130 г сиру.
Час – 45 хвилин.
Калорій на порцію – 154 ккал/100 р.
Метод приготування:
- В першу чергу розбити яйця в миску, збити до пишноти;
- Далі до них влити молоко і розмішати;
- Посолити, можна спробувати на смак, влаштовував;
- Духовку прогріти до 200 градусів за Цельсієм;
- Сир натерти на тертці середнього розміру і додати його в яйця;
- Кріп сполоснути, дрібно покришити і всипати слідом за сиром;
- Далі форму для випічки змастити вершковим маслом з усіх сторін;
- Вилити яєчну масу і поставити в духову шафу;
- Запікати його протягом тридцяти хвилин;
- Коли час минув, омлет залишити всередині при закритих дверях ще п'ять хвилин;
- Після цього його можна дістати, нарізати і подавати до столу.
Корисні поради
Щоб ваш омлет рівномірно пропекался, дуже радимо вам використовувати сковороду з товстим дном і стінками або ж чавунний посуд.
Якщо за рецептом кришку сковороди потрібно закрити, то дотримуйтесь раді, щоб отримати в результаті пишне блюдо. Зайвий раз відкривати кришку не варто, так як омлет може впасти з-за різкого перепаду температури.
Пам'ятайте, що будь-яка начинка (м'ясо, овочі, зелень, сир і так далі) має становити не більше 50% страви, інакше є ризик того, що яйця вийдуть не пишними.
Обов'язково спробуйте приготувати один з представлених пишних омлетів з зеленню на дозвіллі. Це буде смачно, і ви навіть не уявляєте, як це просто! Пробуйте!