Як приготувати омлет з печерицями на сковороді і в духовці
Омлет з печерицями – повітряна і ситна їжа, яку варто приготувати.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериць - | 50 г |
яєць - | 2 шт. |
молока - | півсклянки |
соняшникової олії - | для смаження |
зелені, солі і чорного перцю - | за бажанням |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 84 Ккал |
- Очистити і промити гриби. Решту вологу прибрати за допомогою паперу. Порізати гриби тонкими пластинами.
- Рослинна олія розігріти в сковорідці. Гриби підсмажити до апетитного золотистого відтінку.
- До грибів налити одну чверть склянки молока і тушкувати 3 хвилини на повільному вогні.
- У тарілці збити яйця, налити молоко, що залишилося. Не забути про перець і сіль.
- Яєчної сумішшю залити вміст сковороди і готувати приблизно 5 хвилин, закривши кришку.
- Вийшло блюдо прикрасити ароматною зеленню, наприклад петрушкою або кропом.
Варіант приготування з томатами
- 70 г печериць;
- рослинна олія;
- півсклянки молока;
- 1 великий помідор;
- 2 яйця;
- зелень, перець, сіль.
Готування займає 25 хвилин.
Калорійність – 140 ккал, з них 6,5 г складають білки, 11 г – жири і 2 г — вуглеводи.
- Ретельно очистити і промити гриби. Нарізати дрібно.
- Налити масло в гарячу сковороду. Коли олія нагріється, викласти гриби і смажити приблизно 2 хвилини.
- Помідор нарізати маленькими шматочками і викласти до грибів, коли вони просмажаться.
- Міксером збити яйця з додаванням молока, перцю і солі. Залити цією сумішшю гриби і помідори.
- Смажити приблизно 5 хвилин. Прикрасити гілочками зелені.
Омлет з додаванням печериць і цибулі
- 4 курячих яйця;
- 4 печериці;
- 1 цибулина;
- стакан молока;
- 2 ст. л. сметани;
- трохи вершкового масла;
- сіль і зелень.
На готування вистачить 25 хвилин.
Енергетична цінність дорівнює 117 ккал, з них 7,8 г – білки, 8,9 г – жири, 1,7 р – вуглеводи.
- Подрібнити цибулю. Підсмажити з додаванням масла.
- Очищені гриби нарізати кубиками і викласти в сковороду. Смажити 6 хвилин.
- Додати сметану, насипати сіль з перцем. Ретельно розмішати і тушкувати з закритою кришкою.
- Гарненько збити яйця і молоко, потім посолити.
- Коли гриби просмажиться, залити їх збитою сумішшю.
- Готувати на середньому вогні. Зелень буде відмінною прикрасою для готового страви.
Варіант з беконом і вершками
- 10 печериць;
- 5 курячих яєць;
- 130 г сиру;
- невеликий пучок кінзи;
- 1 картоплина;
- 100 г бекону;
- півсклянки молока;
- 1 цибуля-порей;
- 1 ч. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець.
35 хвилин цілком достатньо, щоб його приготувати.
Калорійність — близько 260 ккал.
- Нарізати кільцями стебло цибулі-порею.
- Налити вершкове і оливкове масла в сковороду і підігріти. Посмажити цибулю-порей.
- Невеликими шматочками бекон нарізати і обсмажити з цибулею протягом двох хвилин.
- Картоплю натерти на тертці або дрібно порізати. Викласти на сковороду до цибулі і бекону.
- Нарізати печериці скибочками, додати в сковороду до решти інгредієнтів. Посипати сіллю, в якості приправи використовувати перець і смажити, поки картопля не приготується.
- Збити віночком яйця і молоко, приправити сіллю і перцем. На середній тертці натерти сир. Половину сиру додати в яєчну суміш.
- Залити обсмажені інгредієнти сумішшю.
- Коли омлет буде майже готовий, посипати його залишилися сиром.
- Приготовану страву прикрасити дрібно нарізаною кінзою.
Французький рецепт
- 2 ст. л. сметани;
- 6 печериць;
- 3 яйця;
- 30 г російського сиру;
- половина цибулі;
- по 10 г оливкової і вершкового масла;
- сіль і перець за смаком.
Готування займає півгодини.
Калорійність становить 247 ккал.
У страві налічується 10,2 г білків, 22 г жирів, 1,9 г вуглеводів.
- Нарізати цибулю півкільцями, посмажити з додаванням оливкової олії.
- Очищені і вимиті гриби нарізати пластинами, смажити разом з цибулею до готовності.
- Потім продукти в сковороді, посолити, поперчити і змішати зі сметаною.
- Натерти сир на тертці (краще на дрібній).
- На іншій сковороді на вершковому маслі обсмажити збиті з сіллю яйця.
- Подавати наступним чином: на одну половину омлету гриби, цибулю і сир викласти в якості начинки і накрити іншою половиною.
Як приготувати омлет з печерицями, можна побачити на відео нижче:
Як приготувати в духовці з сиром
- 100 г сиру;
- 3 яйця;
- 30 мл молока;
- 150 г печериць;
- трохи рослинного масла;
- зелена цибуля;
- сіль і перець.
Приготувати це блюдо можна за 45 хвилин.
Калорійність дорівнює 168 ккал, з яких 8,8 г – це білки, 14,1 г – жири, 1,5 г – вуглеводи.
- Гриби тонко нарізати. Цибулю подрібнити.
- Збити яйця з молоком, посолити. Зелена цибуля акуратно подрібнити.
- Сир порізати тонкими скибочками.
- Маслом змастити ємність для запікання, налити в неї збиту суміш. Додати обсмажені гриби, зверху викласти сир і цибулю.
- Запікати в цілому третину години (рекомендована температура – 180 градусів).
Хитрощі приготування
- Щоб отримати смачний омлет, потрібно ретельно змішати яйця і молоко. Крім того, деякі радять для збивання використовувати не міксер, а віночок. Це зробить вийшло страву більш ніжним.
- Для приготування омлету бажано вибирати сковороду з товстим дном. Так омлет просмажиться рівномірно і не підгорить.
- Щоб зробити омлет більш ситним і м'яким, досить додати невелика кількість вершкового масла.
- Важливо дотримувати правильне співвідношення яєць і рідини. Ідеальні пропорції: одне яйце до столовій ложці рідини. Додавати можна не тільки молоко, але і ряжанку, кефір, мінеральну воду (вона зробить готову страву більш пишним).
- Ложка сметани або майонезу додасть омлету вершкові нотки.
- На початку приготування омлет необхідно обсмажувати на сильному вогні, потім зменшити і смажити на слабкому. Готувати необхідно під кришкою. Крім того, бажано не відкривати її в процесі готування, тому що з-за перепаду температур омлет осяде.
- До печерицям підійдуть такі спеції: базилік, фенхель, часник, чебрець, перець. Не слід додавати до печерицям багато спецій, щоб не затінити їх смак.
- З печерицями відмінно поєднується свіжа зелень: це кріп, цибуля-порей, селера, петрушка. Тільки кулінарні експерти радять додавати зелень вже до готового блюда. Так воно збереже свої корисні властивості і додасть свіжості страви.
- Щоб зберегти пишність, не слід класти велику кількість начинки і робити шар омлету не менше 3 див.
- Начинку рекомендується готувати окремо і використовувати інгредієнти, яких не так багато соку. Наприклад, якщо для начинки потрібні помідори, то краще брати м'ясисті. Спочатку краще обсмажувати інгредієнти з високим вмістом соку, такі як помідори, щоб випарувалася зайва рідина.
- Свіжі печериці слід смажити не більше 10 хвилин. Рідина випарувалася, а гриби придбали золотистий колір, значить, вони готові. Якщо гриби заморожені, то їх потрібно смажити відразу, без розморожування. Це займе в середньому 10 хвилин.
- Перед смаженням рекомендується відварити їх у воді, щоб потім вони зберігали свою форму.
На відео розповідається і показується, як приготувати омлет з печерицями:
Як приготувати ніжний омлет з печерицями? Відповідь у цій статті, а ще: рецепти омлету з грибами і помідорами, беконом та іншими інгредієнтами, калорійність страв і час приготування.