Як готувати пишний омлет з молоком на сковороді
Омлет зазвичай розглядають як дитяче блюдо. Але й дорослі не відмовляться від нього, а якщо готувати, використовуючи знежирене молоко, то він підійде навіть тим, хто дотримується дієти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце - | 3 штуки |
молоко - | 0,1 л |
сіль - | за бажанням |
масло рослинне - | 15 мл |
зелень - | 10 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
При освоєнні будь-якого нового рецепта краще всього починати з його класичного варіанта, і цей випадок — не виняток. Трохи продуктів, трохи більше терпіння і у вашому меню з'явиться цікаве і просте блюдо.
Хід приготування:
- Вбити яйця в чисту чашку, збити вилкою;
- За смаком додати сіль, приправи (переважно «хмелі-сунелі»);
- Знову збити яйця, уже посолені і приправлені (домагатися легкості);
- Додати молоко (для більш щільної структури достатньо 100 мл, а у повітряну потрібно близько 150 мл), збити отриману суміш;
- Налити на сковорідку рослинне масло і поставити її розігріватися;
- Вилити в сковорідку суміш з чашки;
- Коли краю омлету почнуть запікатися і підніматися, накрити його кришкою;
- Під кришкою він повинен пробути не більше п'яти хвилин;
- Коли низ омлету підсмажиться, слід перевернути його (щоб було легше це зробити, можна розділити коло на 4 частини);
- Помістити в середину (всього яєчного млинця або кожного шматочка окремо) зелень і скласти омлет, прикриваючи однією половинкою другу;
- Легкий сніданок готовий.
Як приготувати пишний омлет на молоко на сковороді
Таке частування виходить особливо ніжним на смак. Його дуже люблять діти, і воно ідеально підходить для легкого сніданку.
Інгредієнти:
- яйце – 4 штуки;
- борошно – 150 г;
- масло вершкове – 50 г;
- молоко – 50 мл;
- спеції та сіль – за бажанням.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 190 ккал.
Хід приготування:
- У чашку середніх розмірів вбити яйця і збити їх міксером;
- При бажанні додати солі і спецій;
- Влити в чашку холодне молоко і всипати порціями борошно пшеничне;
- Ретельно збити отриману масу (обов'язково з'являться бульбашки);
- Розігріти сковорідку, покласти в неї вершкове масло і розтопити його;
- Туди ж влити молочно-яєчний мікс;
- Прикрити сковорідку кришкою і доготавливать омлет на слабкому полум'ї близько 5-ти хвилин.
Дієтичний білковий омлет з молоком
Для бажаючих випробувати кулінарний шедевр без збільшення у вазі існує рецепт дієтичного (або білкового) омлету. Існує величезна кількість варіацій, але головна ідея полягає в тому, що для створення страви використовують тільки білки яєць, а калорійні жовтки прибирають.
- яйце – 3 штуки;
- молоко (нежирне) – 0,2 л;
- зелень – 10 г;
- олія рафінована – 15 мл;
- сіль і перець – за бажанням.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 115 ккал.
Хід приготування:
- Вбити в чисту миску три яйця, обережно витягти з білка жовтки;
- В білок, що залишився, додати молока, а після з допомогою виделки (віночка) збивати, поки не з'явиться піна;
- Посолити, якщо є бажання, то можна приправити перцем і паприкою, продовжувати збивати ще деякий час;
- Зелень дрібно порубати і обережно змішати з основною частиною;
- Внутрішню поверхню сковорідки покрити шаром масла, розігріти посуд на невеликому вогні;
- Влити в сковорідку заготовку для омлету;
- Залишити на плиті на 10 хвилин (не збільшуючи полум'я);
- Омлет готовий, його можна подавати до столу.
Гриби в сметанному соусі — простий рецепт приготування лісових дарів.
Простий і швидкий рецепт холодцю пирога з рибою.
Паста з вершками і беконом — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.
Рецепт омлету по-французьки
Омлет – спочатку французьке блюдо і на своїй батьківщині він дуже популярний. Однак там її обов'язковими компонентами є не тільки яйця, але і сир, а також особливе значення має форма подачі страви на стіл.
Інгредієнти:
- яйце – 3 штуки;
- сир – 50 г;
- масло вершкове – 30 г;
- молоко – 5 мл;
- перець і сіль — за смаком.
Час приготування: 15 хв.
Калорійність: 195 ккал.
Хід приготування:
- У заготовленої глибокій ємності збовтати яйця виделкою і змішати їх з молоком;
- У сковорідку покласти шматочок вершкового масла і поставити її на вогонь розігріватися;
- Коли пенистость масла пройде, в сковорідку можна вливати вміст миски (слід постаратися, щоб воно рівномірно розподілилося по всьому дну сковорідки);
- Смажити омлет слід на невеликому вогні протягом 5-6 хвилин (обов'язково прикрити кришкою);
- Коли омлет буде майже готовий, потрібно одну його половину посипати подрібненим на тертці сиром і продовжувати смажити ще кілька секунд;
- Не знімаючи зі сковорідки, скласти омлет навпіл, накривши другою половинкою посипану сиром частина, вогонь загасити;
- Через півхвилини подати страву до столу.
Молочний омлет з шинкою і зеленою цибулею
Дане блюдо мало чим відрізняється від звичайного омлету. Однак завдяки шинці воно набуває велику ситність і аромат, а зелень надає йому свіжості.
Інгредієнти:
- молоко – 0,2 л;
- яйце – 5 штук;
- борошно – 50 р;
- сир – 120 г;
- шинка – 150 г;
- помідор – 2 штуки;
- масло рослинне – 30 мл;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- сіль, перець – за смаком.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 174 ккал.
Хід приготування:
- Порубати очищену цибулину на дрібні шматочки;
- Включити під сковорідкою газ, щоб розігріти рослинне масло;
- Висипати цибулю в сковорідку і обсмажити на повільному вогні, чекаючи поки він стане м'якше;
- Помідори помити і порізати на кубики, змішати з жарящимся цибулею;
- Обсмажувати овочі протягом ще двох хвилин, не припиняючи помішувати їх;
- У вигляді невеликих шматочків шинку порізати і змішати з овочами, продовжувати обсмажування ще пару-трійку хвилин;
- В окрему чисту миску вбити яйця і збити його з допомогою віночка;
- Яйця ретельно змішати з борошном, після долити склянку молока, додати солі і знову як слід збити всі інгредієнти;
- До піджарки з овочами і шинкою влити вміст миски, покриваючи дно сковорідки рівномірним шаром суміші;
- Під час приготування перемішувати омлет і збільшувати вогонь не потрібно, а сковорода повинна бути прикрита кришкою;
- Близько п'яти хвилин через кришку потрібно зняти і омлет посипати сумішшю з натертого сиру і перцю;
- Почекати деякий час, поки сирна крихта буде плавитися, після вимкнути вогонь;
- Викласти омлет на досить велике плоске блюдо (при бажанні можна посипати сушеної або свіжої подрібненої зеленню).
Як готувати омлет з ковбасою і помідорами
Наведений нижче рецепт почасти перегукується з омлетом по-французьки, але відрізняється своїми індивідуальними смаковими відтінками і подається зовсім інакше.
Інгредієнти:
- яйце — 3 штуки;
- молоко – 50 мл;
- ковбаса – 0,1 кг;
- помідор — 1 штука;
- масло рослинне – 10-15 мл;
- масло вершкове – 10 г;
- петрушка – 20 г;
- сіль і перець — за смаком.
Час приготування: 10 хв.
Калорійність: 169 ккал.
Хід приготування:
- Яйця з молоком, сіллю і перцем змішати і збити вилкою;
- Помідор вимити, розділити на 2 половини (поперек плода) і витягнути все насіння, після порізати разом з ковбасою на кубики;
- Сковорідку поставити на вогонь, щоб вона почала розігріватися, влити в неї рослинне масло і покласти трохи вершкового, щоб скрасити смак;
- Пару хвилин через приступити до обсмажуванню ковбасної і помідорної крихти;
- Ще через 3 хвилини залити м'ясну та овочеву нарізку яєчним міксом;
- Коли яйця злегка «схопляться» потрібно почати помішувати омлет з допомогою дерев'яної лопатки;
- Вся яєчна маса повинна побіліти, тоді можна робити вогонь зовсім маленьким, накрити омлет кришкою і тушкувати кілька хвилин;
- Готову страву прикрасити дрібно порізаною зеленню петрушки і подати на стіл.
Корисні поради
Кожен хоч раз у житті готував омлет з молоком на сковороді, але навіть це нескладне блюдо може не вийти, якщо ігнорувати такі рекомендації:
- Щоб уникнути можливого попадання в їжу хвороботворних бактерій та інфекцій, слід до початку готування вимити яйця, як і всі інші продукти;
- Щоб структура омлету була максимально повітряної, потрібно збивати яєчний білок окремо від жовтка з допомогою міксера або блендера;
- Якщо ви часто готуєте страву для своєї родини, то постарайтеся урізноманітнити його різними супутніми інгредієнтами або прикрасами із зелені та соусів;
- Вкрай необхідно відвести час на те, щоб страва потомилось, це робиться для закріплення його форми, але надмірно довга готування може призвести до того, що воно виявиться пересушеним, тому дотримуйте обережності;
- Оптимальним варіантом вважається, якщо омлет солять не в процесі готування, а після її закінчення, прямо перед тим, як подати на стіл;
- Не забувайте, що при приготуванні подібні страви не можна перемішувати (якщо на це немає окремих вказівок).
Це основні рекомендації, але цілком можливо, що, набравшись досвіду, ви зможете виробити для себе та інших. Головне, щоб вони сприяли одержання найкращого результату.