Як приготувати смачний суп з курячих крилець
Курка – один з найпоширеніших сортів м'яса, які традиційно використовуються в приготуванні різних страв. Суп найчастіше готують з грудки або крилець, перший варіант – більш дієтичний, другий – більш бюджетний.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих крилець - | 500 г |
води - | 1,3 л |
картоплі - | 200 г |
лука - | 100 г |
моркви - | 100 г |
болгарського перцю - | 50 г |
олії соняшникової - | 25 мл |
солі і перцю - | за смаком |
петрушки і кропу - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 131 Ккал |
Етапи приготування супу з курячих крилець:
- Промити крила, покласти їх в ємність і влити воду, поставити на розігріту плиту, щоб вода закипіла.
- По мірі закипання знімати пінку. Варити близько чверті години на слабкому вогні;
- Почистити овочі і дрібно нарізати. Картоплю викласти в бульйон, що залишилися овочі спасерувати на сковороді в соняшниковій олії. Через пару хвилин перекласти в бульйон;
- Висипати сіль і перець. Готувати приблизно 10 хвилин;
- Подрібненою петрушкою і кропом прикрасити суп в порційних тарілках.
Гороховий суп з курячими крильцями
Інгредієнти:
- 5 курячих крилець;
- 300 г замороженого зеленого гороху;
- 200 г картоплі;
- 100 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 1,3 л води;
- соняшникова олія;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- сушений орегано;
- сушений базилік.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 125 ккал.
Етапи приготування:
- Промити крила, викласти в каструлю, залити водою. Поставити на плиту і довести до кипіння, весь цей час прибирати пінку. Після закипання зменшити газ або потужність електроплити до мінімального значення і готувати близько 15 хвилин;
- Очистити овочі, дрібно порізати картоплю, помістити у воду. Цибулину розділити на четвертинки і нашаткувати, моркву натерти, все спасерувати в олії (першим додавати цибулю). Додати спасеровані овочі і зелений горошок в суп;
- Посолити і додати приправи. Готувати приблизно 10 хвилин. Подавати відразу.
Суп з вермішеллю
Інгредієнти:
- 5 курячих крил;
- 40 г вермішелі;
- 0,9 л води;
- 100 г цибулі;
- 100 г моркви;
- зелень кропу і петрушки;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 155 ккал.
Етапи приготування:
- Крильця промити і викласти в каструлю, влити воду. Закип'ятити, прибираючи пінку, зменшити вогонь або потужність електроплити до мінімуму, готувати 17-18 хвилин;
- Почистити овочі, покришити півкільцями. Подрібнити зелень. Додати в бульйон.
- Всипати приправи і вермішель, готувати приблизно 10 хвилин. Подавати гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Суп з копчених курячих крилець
Інгредієнти:
- 5 копчених курячих крил;
- 250 г картоплі;
- 100 г моркви;
- 100 г цибулі;
- 100 г жовтого болгарського перцю;
- 100 г помідорів;
- зелень кропу;
- 1,3 л води;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- рослинне масло.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 217 ккал.
Етапи приготування:
- Помити і почистити картоплю, розрізати на кубики або соломку. Викласти в каструлю і влити воду, довести до кипіння і варити на повільному вогні або малої потужності електроплити;
- Подрібнити цибулю і перець в тонку соломку, помідори – скибочками, зелень подрібнити. Спасерувати в олії, поступово додаючи овочі в наступному порядку: цибуля, морква, перець, помідор;
- Одночасно з овочами в суп викласти крильця і частину зелені, дати поваритися хвилин 5, потім приправити після зняття проби;
- Подавати зі свіжою зеленню кропу.
Як приготувати курячий суп з рисом
Інгредієнти:
- 4 курячі крильця;
- 200 г картоплі;
- 1,3 л води;
- 70 г рису;
- 100 г цибулі;
- 100 г моркви;
- каррі;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- рослинна олія (краще оливкова);
- будь-яка зелень.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 144 ккал.
Етапи приготування:
- Промити крила, обсмажити до рум'яності на сильному вогні з каррі, викласти в каструлю, влити воду, довести до кипіння, знімаючи пінку, і варити приблизно 15 хвилин;
- Почистити і подрібнити картоплю, промити рис (зливати воду не менше трьох разів), додати до бульйону спочатку картоплю, через 3-4 хвилини – рис;
- Інші овочі підготувати, дрібно нарізати, спасерувати в олії і додати в підготовлюваний суп. Готувати близько 10-15 хвилин;
- Суп до столу подається гарячим з подрібненою зеленню. При наявності часу і бажання можна до такого супу зробити хлібні сухарики, підсушивши шматочки хліба на сковороді з сіллю і каррі, їх можна їсти в прикуску або висипати в суп.
Читайте як приготувати пряну скумбрію в цибулинні за 3 хвилини.
Візьміть на замітку рецепт вишуканого десерту — полуниця в шоколаді.
Тісто для курника приготувати легше, якщо ви скористаєтеся нашими порадами. Рецепти тут.
Томатний суп з курячих крилець
Інгредієнти:
- 5 курячих крил;
- 250 г картоплі;
- 1,3 л води;
- 100 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 100 г часникових стрілок;
- 300 р помідорів;
- рослинна олія;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- каррі.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність 100 грамів – 100 ккал.
Етапи приготування:
- Крильця промити, викласти в каструлю, влити воду і закип'ятити, постійно знімаючи пінку. Готувати приблизно 15 хвилин;
- Вимити і почистити картоплю, нарізати соломкою, додати в бульйон;
- Інші овочі помити, цибулю і моркву очистити. Лук нашаткувати півкільцями, моркву натерти на тертці або порізати кубиками, часникові стрілки розрізати на брусочки довжиною близько сантиметра. Нагріти в сковороді олію і обсмажити в ньому овочі, додати каррі;
- Заправку викласти в суп і варити близько 10 хвилин, посолити і приправити.
- Подавати гарячим, можна зі свіжою зеленню.
Суп-пюре з крильцями і сухариками
Інгредієнти:
- 5 курячих крилець;
- 250 г картоплі;
- 100 цибулі;
- 100 г моркви;
- 1,2 л води;
- петрушка і кріп;
- рослинна олія;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- 200 г батона;
- каррі.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 169 ккал.
Етапи приготування:
- Обсмажити крильця на олії до рум'яної скоринки, викласти в каструлю і готувати приблизно 10 хвилин після закипання;
- Почистити овочі, нарізати, викласти в бульйон, крильця вийняти через третину години після початку варіння. Посолити і поперчити суміш;
- Готувати приблизно 15 хвилин, зняти з вогню і трохи остудити, після чого подрібнити блендером;
- Батон розрізати на кубики і зробити з нього сухарики, посушив на сковороді без масла з каррі сіллю, подрібнити зелень;
- Суп розлити по порційних тарілках, у центр кожного покласти по 1-2 курячих крилець, навколо посипати сухариками і зеленню. Подавати гарячим.
Поради досвідчених кухарів
Суп з курячих крилець – досить просте блюдо. Готується він швидко і не вимагає особливих навичок і вмінь, але невеликі хитрощі зроблять готування ще простіше і цікавіше:
- Якщо суп вариться для дітей, то краще приготувати його на так званому «другому» бульйоні. Для цього після закипання потрібно злити весь бульйон, м'ясо промити і залити новою порцією гарячої води, а далі готувати звичайним способом;
- Так як курячі крильця дають досить наваристий бульйон, не рекомендується подавати суп зі сметаною чи іншими соусами на основі молока і тваринних продуктів;
- Для додання супу яскравості потрібно додавати в нього найрізноманітніші овочі всіх кольорів: морква, цибуля, зелень, помідори, перець та інші. Відмінно поєднуються з томатами часникові стрілки – їх можна також обсмажити на сковороді або відразу додати в приготоване блюдо;
- Рослинної олії в сковороду для пасерування потрібно додавати дуже мало, щоб не надати ще більшу жирність готовому блюду;
- Курка відмінно поєднується з каррі, а тому цю приправу сміливо можна додавати в суп. Також суміш з сушеного орегано, базиліка і чорного меленого перцю змусить заграти суп яскравими фарбами;
- Сухарики з білого хліба, зроблені вдома, чудово доповнять будь-курячий суп. Їх можна посипати безпосередньо в тарілку або розкласти в окремі чашечки замість хліба;
- Оливкова олія зробить смак супу більш яскравим, що дуже важливо, оскільки куряче м'ясо не володіє яскраво вираженим смаком;
- Картопля краще нарізати досить дрібно, щоб не збільшувати час готування і не псувати страву, адже при повторному розігріванні він стає жорстким;
- Курячий бульйон і варені яйця – відмінне поєднання. Доповнити суп з вермішеллю, тим самим ще і прикрасивши його, можна яйцем, розрізаним на дві половинки;
- Якщо суп готується з копчених курячих крилець, приправити його потрібно перед вимиканням, щоб не додати надмірну кількість приправ.
Який би не був обраний рецепт супу з курячими крильцями, він обов'язково вийде корисним і насиченим, варто лише докласти трохи старань і застосувати ці маленькі секрети.