Як приготувати стейк зі свинини в духовці
Класичний стейк готують з добірної мармурового м'яса (наприклад – свиняча шия). Стейк з даної частини свинини виходить з хрусткою скоринкою зверху і, в той же час, надзвичайно ніжним і соковитим всередині.
Як правило, стейк смажать на грилі, але в домашніх умовах ви цілком можете замінити гриль на духова шафа. Даний спосіб приготування дуже зручний тим, що за досить невеликий проміжок часу можна приготувати одночасно кілька стейків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча вирізка - | 1 кг |
сіль кам'яна - | за смаком |
суміш перців - | за смаком |
олія оливкова - | 75 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 124 Ккал |
- Охолоджену свинячу вирізку необхідно ретельно осушити за допомогою кухонних рушників.
- Потім наріжте підготовлене м'ясо упоперек волокон на великі шматки, товщиною в 3-4 див. Такий спосіб нарізки необхідний для того, щоб м'ясо в процесі приготування залишалося соковитим.
- Нарізані шматки м'яса злегка посипте сіллю і сумішшю перців. Після цього змастіть оливковою олією і делікатними, можна навіть сказати, масажними рухами втирайте його в м'ясо.
- Візьміть товстостінну сковороду і ретельно розжарте її. Після цього зменшіть вогонь до середнього, покладіть стейки на сковороду і по 2-3 хвилинки обсмажте з обох боків до появи рум'яної скоринки.
- Як тільки стейки придбають рум'яну, хрустку скоринку, перекладіть їх на злегка змащений маслом деко і відправте в розігріту до 200°С духовку. Запікати стейки необхідно протягом 10 хвилин.
- Потім перекладіть стейки на блюдо, накрийте фольгою і дайте трохи полежати, досягти кондиції, а потім подавайте до столу.
Соковитий стейк зі свинини, приготований у фользі в духовці
Хочете приготувати дуже смачне соковите м'ясо? Тоді стейк зі свинини, запечений у фользі – це саме те, що вам потрібно! Це ароматне, приголомшливо смачне та вишукане блюдо, неодмінно стане вашим улюбленим, а може бути навіть коронним. Любителі м'яса, безумовно, оцінять його по достоїнству!
Інгредієнти:
- свиняче філе – 0,5 кг;
- кухонна сіль, перець – за смаком;
- цибуля ріпчаста – 3 головки;
- масло рослинне – 50 мл;
- пиво – 250 мл
Час приготування страви: 30 хв.
Калорійність на 100 г: 129 кКал.
Як готувати стейк зі свинини в фользі в духовці:
- Свиняче філе осушіть від зайвої вологи, а потім наріжте на порційні шматки товщиною в 2-3 див.
- Натріть кожен шматок сіллю, перцем (у відповідності зі своїми смаковими перевагами) і рослинною олією. Залиште м'ясо для маринування на 10-15 хвилин.
- Тим часом підготуйте фольгу. Її необхідно нарізати на квадрати, за розміром дещо більші, ніж шматки м'яса (так, щоб його можна було легко загорнути в неї).
- Цибулю очистіть, умийтесь і наріжте великими півкільцями.
- Рівномірно розподіліть цибулю на кожен квадрат фольги, потім зверху покладіть стейки замариновані. Полийте кожен стейк 1 ст. л пива і загорніть у фольгу, формуючи «конверт» (кожну окремо).
- Розкладіть стейки в один ряд на лист і відправте в заздалегідь розігріту до 2200З духова шафа. Випікайте протягом 30 хвилин, а потім злегка прочиніть верх фольги. Це необхідно для того, щоб стейки зарум'янилися і придбали апетитну скоринку.
- Подавайте готові стейки до столу, доповнивши їх свіжими овочами, улюбленими соусами і гарніром на ваш смак.
Читайте як приготувати вишуканий кекс на йогурті в мультиварці.
Як приготувати мереживні млинці на заварне тісто читайте тут.
Читайте як приготувати парові котлети в мультиварці.
Використовуємо ґрати
Стейки свинини, запечені на решітці – це в прямому сенсі слова «класика жанру» кулінарії. М'ясо, приготованим даними способом виходить дуже апетитним і ароматним.
Процес приготування займає мінімум часу, а результат доставляє максимум задоволення! Головна умова для стейків – це правильно вибраний хороший шматок м'яса. Отже, приступимо.
Необхідні інгредієнти:
- шийна частина свинини – 1 кг;
- кухонна сіль – щіпка;
- суміш чорного і запашного перцю – за смаком;
- паприка солодка мелена – на смак;
- базилік – щіпка;
- масло пісне – 100 мл
Тривалість приготування: 40 хв.
Калорійність на 100 г: 127 кКал.
Як приготувати стейки свинини, запечені на решітці в духовці:
- М'ясо для стейків наріжте на порційні шматки, їх товщина повинна відповідати 3-4 см. Відбивати його не потрібно.
- Натріть м'ясо з двох сторін сіллю, спеціями та олією. Залиште на 3-4 години для маринування.
- Нагрійте духовку до 2000С, якщо є, то бажано включити режим «Гриль». Свинячі стейки розкладіть на решітку і поставте її в духовку. Під гратами розташуйте піддон для соку, що виділяється з м'яса в процесі приготування. Запікайте стейки протягом 35-40 хвилин.
- Готове м'ясо перекладіть на блюдо, доповніть улюбленим гарніром, овочами і подавайте до столу.
Стейки на кістки в маринаді в духовій шафі
Стейки на кістки не тільки мають відмінний смак, але і виглядають дуже апетитно, їх в самий раз подавати на святковий стіл. Корейка виходить соковитою, з рум'яною підсмаженою скоринкою і в міру пряної, що, безумовно, сподобається навіть найвимогливішому гурманові.
Інгредієнти для приготування:
- свинина на кістці (корейка) – 2 кг;
- лимон – ½ частину;
- сіль – невелика щіпка;
- перець крупномолотый чорний – за смаком;
- майоран – щіпка;
- масло рослинне – 200 мл
Час приготування: 45 хв.
Калорійність на 100 г: 125 кКал.
Як запекти стейки на кістки зі свинини в маринаді в духовці:
- М'ясо наріжте на великі порційні стейки (у кожному з них повинна бути кісточка). Для простоти приготування можна придбати не цільний шматок корейки, а вже оброблені стейки.
- Збризніть м'ясо лимонним соком.
- В окремій мисочці змішайте сіль, перець, майоран і масло.
- Гарненько натріть цією сумішшю м'ясо з усіх боків і залиште на 20-25 хвилин.
- Далі розжарте сковороду, викладіть на неї промариновані стейки і швидко обсмажте з обох боків до утворення золотистої скоринки.
- Перекладіть обсмажені свинячі котлети у вогнетривкий посуд і відправте в розігріту до 2000 духовку. Запікайте стейки протягом 30 хвилин.
- Перекладіть м'ясо на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.
Два важливих ради кулінарам
М'ясо свинини для приготування стейків в духовці не повинно бути парним. Краще брати охолоджене або навіть злегка заморожене. До речі, якщо воно буде трохи замороженим – його буде легше нарізати на однакові порційні стейки.
При приготуванні стейків важливо не пересушити м'ясо – воно повинно залишатися соковитим всередині. Саме тому м'ясо спочатку рекомендується спочатку швидко обсмажити на розпеченій сковороді («запечатати»), а вже потім запікати.
Приємного апетиту!