Рецепти пирогів з цибулею і різними сортами сиру
Пиріг з цибулею і сиром простий у приготуванні. Будь-який бажаючий кулінар запросто впорається з ним. Цибуля володіє величезною кількістю корисних вітамінів. Проте на смак він не дуже приємний, але в випічці цей момент згладжується.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
твердий сир - | 210 г |
цибуля ріпчаста - | 3-4 штуки |
морква - | одна велика |
яйця - | 5 штук |
масло несолоне вершкове - | 200 г |
сметана або кефір - | 200 мл |
борошно пшеничне сортове - | 3 склянки |
зелень - | за бажанням |
спеції - | за бажанням |
сода - | 0,5 ч. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 193 Ккал |
Шматок масла розтопити на плиті, остудити. Вбити курячі яйця, збити до отримання однорідної маси. Додати борошно. Замішати тісто. Всипати борошно потрібно невеликими порціями, щоб не допустити утворення грудочок. Поставити в холодильник.
Цибулю нарізати маленькими кубиками, відправити на розігріту сковорідку. Моркву дрібно нарізати, з'єднати з цибулею. Сметану збити з яйцями, додати спеції, цибулю з морквою і зелень. Сир подрібнити, всипати в начинку.
Тісто дістати з холодильника, розкачати, викласти на круглу форму, так, щоб краї її були закриті. Вилити начинку у форму. Помістити в духовку, випікати півгодини при температурі 180-200проС. Після духовки дати пирогу охолонути і трохи затвердіти сиру.
Пиріг з плавленим сиром і цибулею
Інгредієнти:
- масло вершкове або маргарин – 1 пачка;
- сметана (можна використовувати «Ряжанку») – 50 р;
- борошно сортова пшеничне – 1 склянка;
- розпушувач – 1-2 г;
- цибуля – 2-4 цибулини, залежно від розміру;
- курячі яйця сирі – 3 штуки;
- плавлений сирок – 3 пачки;
- цукровий пісок – щіпка;
- зелень – за бажанням в будь-якій кількості;
- рослинна нерафінована олія – 10 р.
Час приготування: півгодини.
Калорійність: 238 ккал100 р.
Цибулини очистити від лушпиння, нарізати маленькими кубиками.
Для прискорення процесу можна скористатися великою теркою. На сковорідку додати рослинне масло, обсмажити в ньому цибулю з додаванням щіпки цукрового піску.
Цибулю перекласти в інший посуд, дати охолонути. Вбити 3 яйця, зелень, спеції. Плавлені сирки натерти на крупній тертці, перенести в начинку.
Щоб сир легше «ходив» по тертці, попередньо краще витримати його в морозилці 40 хвилин.
Шматок масла розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі, можна просто розтерти в крихту. Додати сметану, розпушувач і борошно, заготовити тісто. Поділити на дві частини. Перша частина повинна бути більше другий.
Та частина, що більше, це основа, а та, що менше, для закриття пирога. Розкачати заготівлю, викласти у змащену форму так, щоб були закриті краю.
Викласти начинку. Закрити зверху другою половиною.
Щоб верхівка пирога не згоріла, її потрібно змастити жовтком яйця. Зверху можна прикрасити чим-небудь, за бажанням. Запікати в духовці 30 хвилин. Температура 200проС. Дістати з духовки, дати страві охолонути і насититися. Подавати до столу.
Пиріг з картоплею, сиром і зеленою цибулею
Інгредієнти:
- дріжджі – 10 г (можна використовувати сухі, достатньо однієї упаковки);
- борошно пшеничне сортове – 400-600 г;
- коров'яче масло – 240 г;
- зелена цибуля;
- плавлений сирок – 3 кубики;
- вода питна – 200 мл;
- пісок цукровий – 1,5 м;
- сіль поварена харчова – 1ч.л.;
- картопля – 5-6 штук, залежно від розміру;
- жовток яєчний – 1 штука;
- спеції – за власним бажанням.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 365 ккал100 р.
Розтопити кубик масла на плиті, додати воду, цукор і сіль, борошно і дріжджі. Місимо тісто. Для бродіння залишаємо на пару годин в теплому місці. Очистити картоплю і відварити. Можна, навпаки, спочатку відварити, а потім почистити. Дати охолонути.
Нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Цибулю подрібнити і відправити на розігріту сковороду, смажити до золотистого кольору. Плавлений сир натираємо на тертці. Його можна заморозити заздалегідь, щоб легше терти на тертці.
Картопля, сир, цибуля з'єднуємо, додаємо масло і формуємо начинку. В начинку додаємо спеції за бажанням. Тісто має піднятися. Дістати його і трохи пом'яти, поділити на дві половини. Одна більше, для основи, друга менше для закриття.
Розкачуємо основу і викладаємо у форму. Краї форми повинні бути закриті. Викладаємо у форму начинку, закриваємо пиріжок другою половиною тіста.
У чашці розділити яєчний жовток і білок. Жовток збити разом з водою. Змастити верхівку, щоб не пригоріла. Пиріг поставити в духовку. Запікати близько півгодини. Температура 200проС. Перед подачею дати постояти. Якщо цього не зробити, випічка може розвалитися.
Страви з свіжого щавлю — цю добірку рецептів потрібно обов'язково випробувати цим літом.
Як приготувати ніжний рецепт заварного крему з молока для торта «Наполеон» читайте в нашій статті.
Рецепт самогону без дріжджів і цукру в нашій статті.
Пиріг з цибулею і ковбасним сиром
Інгредієнти:
- маргарин – 90 г;
- сіль харчова – 1 ч. л.;
- пшеничне сортове борошно – 400 г;
- сода – 0,5 ч. л.;
- сметана 25% жирності – 200 мл;
- олія оливкова – 3 ст. л.;
- ріпчаста цибуля – 3-4 штуки;
- сир ковбасний – 200 г;
- кунжут – за бажанням;
- яйце сире куряче – 3 штуки;
- приправи, зелень – за бажанням;
- яєчний жовток – 1 штука;
- вода – пара ст. л.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність: 226 ккал100 р.
Маргарин розтопити на маленькому вогні на плиті. Додати сіль, соду, а потім і борошно. Додаємо сметану. Замісити тісто. Додати сіль. Розрізати на дві частини заготовку. Перша частина повинна бути більше другий.
Розміщуємо їх в холодильник, щоб трохи застигли. Очищаємо цибулю від лушпиння, ріжемо на невеликі шматочки. Пасеруємо на оливковій олії. Ковбасний сир очищаємо від упаковки, натираємо на крупній тертці. Щоб легше було терти, попередньо його можна помістити в морозилку на півгодини. Змішуємо з яйцями і цибулею. Приправляємо за смаком.
Дістаємо тісто з холодильника. Спочатку розкачуємо більший шматок. Поміщаємо в посудину для запікання, заздалегідь змащену маслом. Краї форми повинні бути закриті тестом. Начинку кладемо у форму. Розкачуємо менший шматок, закриваємо верхівку.
У чашці розділити сире куряче яйце на жовток і білок. Жовток змішати з водою і змастити верхівку, щоб не пригоріла. Для краси верхівку можна посипати кунжутом. Помістити в духовку хвилин на 40. Температура 180проС. Перед тим, як подавати на стіл, остудити.
Рецепт пирога з сиром і цибулею-пореєм
Інгредієнти:
- сортове борошно пшеничне – 400 г;
- масло коров'яче – 120 г;
- вода – півсклянки;
- цибуля–порей – 130 г;
- шматок будь-якого твердого сиру – 120 г;
- оливкова олія – 2-3 ст. л.;
- молоко, пастеризоване коров'яче — 130 мл;
- яйце сире куряче – 2-3 штуки;
- кухонна сіль — за смаком;
- приправи, зелень – за бажанням.
Час приготування: 30 – 40 хвилин.
Калорійність: 378 ккал100 р.
Шматок масла розтопити на плиті. Можна просто розім'яти. Додати борошно і сіль. Добре розім'яти отриману масу. Влити в неї воду, злегка теплу і замісити тісто. Нарізати добре вимитий цибулю-порей. Обсмажити на сковороді в оливковій олії.
Цибуля має розм'якнути. Подрібнити сир, можна використовувати терку. Яйця збити з молоком. Додати сіль і спеції за власним смаком. У масу додаємо цибулю і сир. Змішуємо. Круглу форму для випікання обробити маслом.
Тісто, розкачане тонким шаром, викласти на форму. Краї форми повинні бути закриті. Надлишки обрізати. Якщо надлишків багато, то можна зробити паралельно ще й пиріжок маленький. У форму перемістити начинку.
Все помістити в духовку, бажано заздалегідь розігріту, на 30-40 хв. Температура 170-200проС. Дати пирогу охолонути після духовки. Розрізати на трикутники і подавати до столу.
Корисні поради
- Для економії часу духовку краще включати заздалегідь, наприклад, коли тісто ще тільки замішується. Так пиріг запечеться набагато швидше;
- Для будь-якої випічки краще використовувати маргарин. У тесті він не має абсолютно ніяких відмінностей від вершкового масла, а за вартістю набагато дешевше;
- Щоб не бруднити руки, маргарин краще не розминати вручну, а розтопити в мікрохвильовці, помістивши його туди всього на 1,5 хвилини. Це відмінно заощадить час;
- Форму для пирога з цибулею і сиром можна використовувати будь-якої форми, головне, щоб краї були високими і начинка не витікала;
- В розтоплений маргарин варто спочатку додавати борошно, а тільки потім яйця. Так як від температури розігрітого маргарину яєчний білок може згорнутися і в тесті будуть грудки.
Приємного апетиту!