Прості рецепти кексу на кефірі в духовці
Кекс, приготований в духовці, є дуже гарним домашнім десертом. Приготування цього десерту виконується дуже просто, і впоратися з цим процесом зможе навіть самий недосвідчений початківець кулінар. А при додаванні додаткових складових можна отримати абсолютно нове і незвичайне ласощі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сода, попередньо погашена оцтом - | одна чайна ложка |
цукрова пудра - | один стакан |
сіль - | маленька щіпка |
масло вершкове - | 100 грам |
пшеничне борошно вищого сорту - | два склянки |
курячі яйця - | 4 штуки |
кефір - | 200 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 322 Ккал |
Кекс, приготований на кефірі, підходить як для вечері, так і для сніданку. Приготування дуже просте і займе мінімальну кількість часу.
Приготування смачного кексу на кефірі в духовці:
- Перед початком приготування варто включити відразу духовку – вона повинна дуже добре прогрітися. Необхідна температура — 200С;
- Необхідну кількість вершкового масла вийняти з холодильної камери і залишити в кімнаті хвилин на 20;
- Підготувати ємність з високими бортами і туди борошно просіяти. Додати необхідну кількість цукрової пудри і все разом перемішати;
- В окремій ємності з'єднати яйця, вершкове масло і сіль. Збити за допомогою звичайного міксера. Після утворення піни можна вилити масу до борошна. В кінці додати соду, погашену оцтом;
- Додати кефір, ретельно перемішати до утворення маси однорідного складу;
- Підготує форму, а точніше попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії;
- Перелити в підготовлену форму тісто, відправити в духовку і залишити на 20 хвилин.
Простий рецепт кексу з родзинками на сметані в духовці
Кекс, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним, тому заслуговує особливої уваги. Для приготування знадобиться наступний перелік складових:
- курячі яйця – 3 штуки;
- цукор – один стакан;
- сметана середньої жирності – 200 мл;
- родзинки – 100 грам;
- борошно пшеничне вищого сорту – 1,5-2 склянки;
- ванільний цукор – пакетик стандартних розмірів;
- розпушити (можна замінити содою, гашеної оцтом).
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 278 ккал.
Етапи приготування випічки:
- Закип'ятіть воду і залити їй родзинки, для того щоб в результаті отримати м'яку і розпарену начинку;
- У ємність вбити підготовлені яйця і додати необхідну кількість цукру. Збити склад за допомогою звичайного міксера;
- Додати до складу сметану, розпушувач і ванільний цукор. Ретельно все змішати з допомогою міксера на мінімальних обертах;
- Тепер залишилася тільки борошно. Її необхідно просіяти в підготовлену суміш. В кінцевому результаті повинно вийти тісто не гущі звичайної сметани;
- Для завершення етапу підготовки тесту залишається додати тільки попередньо розпарені родзинки, ретельно перемішати;
- Підготувати форму і трохи змастити її олією рафінованою олією;
- У духовці випікати на вогні мінімальної інтенсивності протягом півгодини. Готовність десерту можна перевірити просто – звичайною зубочисткою.
Читайте як приготувати ніжні ажурні млинці на молоці.
Візьміть на замітку рецепти цікавою закуски для заміського пікніка — тарталетки з крабовими паличками і сиром.
А ви знаєте як приготувати шулюм з баранини? Це дуже смачне блюдо — спробуйте.
Випічка з малиновим варенням у формочках
Розглянемо варіант приготування таких кексів з малиновим джемом. Але можна додати і будь-яке інше варення, яке зможе надати інший незвичайний смак і аромат. Для того щоб приготувати випічку з малиновим джемом потрібно:
- курячі яйця – 2 штуки;
- ванільний цукор – одна чайна ложка;
- цукор – один стакан;
- молоко свіже – один стакан;
- рослинне масло – ½ склянки;
- розпушувач – дві чайних ложки;
- борошно пшеничне вищого сорту – два склянки;
- малиновий джем.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 312 ккал.
Як спекти кекси на молоці з варенням в духовці у формочках:
- Яйця вбити в окрему ємність і змішати з необхідною кількістю цукру і ванільного цукру;
- Додати масло рослинне і молоко, ретельно перемішати. Потім додати розпушувач і знову ретельно перемішати;
- Тепер можна просіяти в суміш потрібну кількість борошна і збити міксером;
- Підготувати маленькі силіконові формочки і налити в них німого підготовленого тіста;
- Потім йде шар малинового джему, який зверху знову накривається шаром тіста;
- Всі підготовлені формочки необхідно відправити в духовку, попередньо розігріту до 180С;
- Час випікання становить не більше 25 хвилин.
Будь кекс є простим у приготуванні. Але зате він визнаний самим улюбленим і смачним десертом, які готуються до будь-якого чаювання.