24 июнь 2019 1 465

Прості рецепти кексу на кефірі в духовці

Кекс, приготований в духовці, є дуже гарним домашнім десертом. Приготування цього десерту виконується дуже просто, і впоратися з цим процесом зможе навіть самий недосвідчений початківець кулінар. А при додаванні додаткових складових можна отримати абсолютно нове і незвичайне ласощі.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
сода, попередньо погашена оцтом - одна чайна ложка
цукрова пудра - один стакан
сіль - маленька щіпка
масло вершкове - 100 грам
пшеничне борошно вищого сорту - два склянки
курячі яйця - 4 штуки
кефір - 200 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 322 Ккал

Кекс, приготований на кефірі, підходить як для вечері, так і для сніданку. Приготування дуже просте і займе мінімальну кількість часу.

Приготування смачного кексу на кефірі в духовці:

  1. Перед початком приготування варто включити відразу духовку – вона повинна дуже добре прогрітися. Необхідна температура — 200С;
  2. Необхідну кількість вершкового масла вийняти з холодильної камери і залишити в кімнаті хвилин на 20;
  3. Підготувати ємність з високими бортами і туди борошно просіяти. Додати необхідну кількість цукрової пудри і все разом перемішати;
  4. В окремій ємності з'єднати яйця, вершкове масло і сіль. Збити за допомогою звичайного міксера. Після утворення піни можна вилити масу до борошна. В кінці додати соду, погашену оцтом;
  5. Додати кефір, ретельно перемішати до утворення маси однорідного складу;
  6. Підготує форму, а точніше попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії;
  7. Перелити в підготовлену форму тісто, відправити в духовку і залишити на 20 хвилин.

Простий рецепт кексу з родзинками на сметані в духовці

Кекс, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним, тому заслуговує особливої уваги. Для приготування знадобиться наступний перелік складових:

  • курячі яйця – 3 штуки;
  • цукор – один стакан;
  • сметана середньої жирності – 200 мл;
  • родзинки – 100 грам;
  • борошно пшеничне вищого сорту – 1,5-2 склянки;
  • ванільний цукор – пакетик стандартних розмірів;
  • розпушити (можна замінити содою, гашеної оцтом).

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 278 ккал.

Етапи приготування випічки:

  1. Закип'ятіть воду і залити їй родзинки, для того щоб в результаті отримати м'яку і розпарену начинку;
  2. У ємність вбити підготовлені яйця і додати необхідну кількість цукру. Збити склад за допомогою звичайного міксера;
  3. Додати до складу сметану, розпушувач і ванільний цукор. Ретельно все змішати з допомогою міксера на мінімальних обертах;
  4. Тепер залишилася тільки борошно. Її необхідно просіяти в підготовлену суміш. В кінцевому результаті повинно вийти тісто не гущі звичайної сметани;
  5. Для завершення етапу підготовки тесту залишається додати тільки попередньо розпарені родзинки, ретельно перемішати;
  6. Підготувати форму і трохи змастити її олією рафінованою олією;
  7. У духовці випікати на вогні мінімальної інтенсивності протягом півгодини. Готовність десерту можна перевірити просто – звичайною зубочисткою.

Читайте як приготувати ніжні ажурні млинці на молоці.

Візьміть на замітку рецепти цікавою закуски для заміського пікніка — тарталетки з крабовими паличками і сиром.

А ви знаєте як приготувати шулюм з баранини? Це дуже смачне блюдо — спробуйте.

Випічка з малиновим варенням у формочках

Розглянемо варіант приготування таких кексів з малиновим джемом. Але можна додати і будь-яке інше варення, яке зможе надати інший незвичайний смак і аромат. Для того щоб приготувати випічку з малиновим джемом потрібно:

  • курячі яйця – 2 штуки;
  • ванільний цукор – одна чайна ложка;
  • цукор – один стакан;
  • молоко свіже – один стакан;
  • рослинне масло – ½ склянки;
  • розпушувач – дві чайних ложки;
  • борошно пшеничне вищого сорту – два склянки;
  • малиновий джем.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 312 ккал.

Як спекти кекси на молоці з варенням в духовці у формочках:

  1. Яйця вбити в окрему ємність і змішати з необхідною кількістю цукру і ванільного цукру;
  2. Додати масло рослинне і молоко, ретельно перемішати. Потім додати розпушувач і знову ретельно перемішати;
  3. Тепер можна просіяти в суміш потрібну кількість борошна і збити міксером;
  4. Підготувати маленькі силіконові формочки і налити в них німого підготовленого тіста;
  5. Потім йде шар малинового джему, який зверху знову накривається шаром тіста;
  6. Всі підготовлені формочки необхідно відправити в духовку, попередньо розігріту до 180С;
  7. Час випікання становить не більше 25 хвилин.

Будь кекс є простим у приготуванні. Але зате він визнаний самим улюбленим і смачним десертом, які готуються до будь-якого чаювання.

Що ще почитати: