29 апрель 2019 1 946

Як приготувати пиріг з куркою і сиром

Свята – час, коли багато господинь замислюються над тим, що приготувати і поставити на стіл. Пиріг з сиром і курячим м'ясом саме таке смачне, але при цьому просте у приготуванні блюдо.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
сіль і спеції - за смаком
борошно - 300 грам
цибулю - 4 штуки
яйце - 1 штука
масло рослинне - 30 мілілітрів
масло вершкове - 150 грам
сир - 150 грам
розпушувач - 10 г
сметана - 150 мілілітрів
куряче філе - 0,4 кілограма
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 192 Ккал

По цьому рецепту виходить випічка, в якій не тільки смачна начинка, але і саме тісто. Його можна подавати на вечерю або ж створити цей кулінарний шедевр на вихідних, щоб потішити всіх членів сім'ї.

  1. У миску вбити одне яйце, покласти сіль, чайну ложку розпушувача, борошно і після цього все перемішати, влити сметану і 100 грам вершкового масла, попередньо розтопивши його в мікрохвильовці, замісити тісто, загорнути його в плівку і покласти на півгодини в холодильник;
  2. Філе помити, покласти в каструлю, залити водою, посолити і варити 40 хвилин, дати трохи охолонути і порізати кубиками;
  3. Залишився шматочок масла покласти на сковорідку, влити до нього рослинну олію, розігріти, покласти порізану півкільцями цибулю, посипати чебрецем, спеціями та сіллю, обсмажити;
  4. Розкачати тісто за розміром форми, викласти в неї, посипати м'ясом, цибулею, тертим сиром, поставити на 40 хвилин у духовку.

Випічка вийде набагато смачніше, якщо замість одного сиру використовувати два різні види, а щоб вона не пригоріла, краще випікати при 190 градусах.

Пиріг з куркою, грибами і сиром

Для пирогів можна використовувати різні начинки, але особливо смачне поєднання виходить з курки, сиру і печериць.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • сіль;
  • 1 яйце;
  • сода;
  • 0,2 кілограма масла вершкового;
  • 30 грам кунжуту;
  • цибулина;
  • 200 г Фети;
  • 0,25 кг печериць;
  • 350 грам курячого м'яса;
  • 200 грам сиру;
  • 0,8 кілограма борошна.

Час приготування: 2 години.

Калорійність на 100 грам: 209 ккал.

  1. Розтопити до кімнатної температури масло, додати до нього молоко, соду, сіль і борошно, замісити щільне, але в той же час м'яке тісто і поставити на 40 хвилин у холодильник;
  2. Обсмажити порізану кубиками цибулю, покласти до нього шампіньйони, нарізані пластинками, готувати 12 хвилин;
  3. Філе куряче сир Фета порізати невеликими кубиками;
  4. Тісто викласти з холодильника, поділити його на дві частини;
  5. Більшу частину розкачати і викласти його у форму, покласти зверху гриби, м'ясо, сир фета, посипати тертим сиром;
  6. Другу частину тіста розкачати і накрити нею тісто, краї защипнути пальцями, змастити верх збитим яйцем, а зверху прикрасити кунжутом;
  7. Помістити пиріг в духовку на 50 хвилин.

У чому час приготування випічки залежить від особливостей духовки, потрібно орієнтуватися не тільки на час, але і на зовнішній вигляд пирога – його скоринка повинна придбати золотистий відтінок.

Пиріг з курячим м'ясом і сиром в мультиварці

Ароматний, соковитий пиріг з куркою обов'язково сподобається дітьми і дорослими. З допомогою мультиварки його можна приготувати досить швидко і просто.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки кефіру;
  • спеції;
  • 0,4 кілограма курячого філе;
  • сіль;
  • 2,5 склянки борошна;
  • сода;
  • 250 грам сиру;
  • 1 пачка масла;
  • 0,5 склянки сметани.

Час приготування: 3 години.

Калорійність на 100 грам: 189 ккал.

  1. Перекласти масло в ємність, поставити її на водяну баню і розтопити;
  2. Кефір і сметану налити в миску, кинути в цю масу щіпку соди, солі і дати 10 хвилин постояти, влити олію;
  3. Додати до кефірно-сметанною рідини просіяне борошно, приготувати тісто і дати йому 2 години часу постояти в холодильнику;
  4. М'ясо порізати шматочками, приправити його і посипати сіллю;
  5. Розкачати тісто в 2 коржа, перший покласти в чашу, зверху на нього викласти м'ясо, тертий сир, накрити другим, защипнути краю і зробити проколи;
  6. Включити мультиварку на 100 хвилин в режим « випічки».

Готовий пиріг потрібно відразу ж дістати і дати йому настоятися під рушником, щоб він став ще м'якше і ніжніше.

Поради кулінарів

Для приготування пирогів з куркою і сиром краще всього використовувати тісто, яке замішується на основі кисло-молочних продуктів: кефіру, сметани, сироватки. Щоб смак випічки став кращим і насиченішим, в нього можна покласти висівки або ж житнє борошно.

Пироги виходять тонкими і хрусткими, якщо в тісто додати лише одне яйце і робити його досить крутим.

Начинку для випічки можна робити тільки з курячого м'яса і сиру або ж додавати інші інгредієнти – цибуля, гриби, а також всілякі соуси, бульйони, а також вершки, що зробить пиріг не тільки пікантним, але і дуже ніжним.

Читайте як приготувати оригінальний, яскравий торт «Хелло Кітті» на дитяче свято.

Як приготувати ароматну буженину з різних видів м'яса в домашніх умовах.

Читайте як приготувати смачний бісквіт з варенням.

Щоб пиріг вийшов ще смачніше, в начинку можна додавати сир не одного, а кількох видів.

Якщо тісто замішане досить круте, то його можна розкачати за допомогою звичайної пляшки, наповненої крижаною водою – так маса не буде приставати до рук, які змащуються маслом. Крім того, зверху на нього можна покласти лист пергаментного паперу і розкачати через неї, потім тісто накручується на качалку і відразу ж викласти у форму.

Куряче м'ясо для пирогів можна використовувати сире, але краще всього заздалегідь відварити у воді з сіллю і дати йому трохи охолонути. Після цього філе ріжеться шматочками потрібного розміру, добре посипається сіллю, а також різними приправами – чебрецем, перцем, сушеною зеленню, і після цього ретельно перемішується.

Що ще почитати: