Що смачного можна спекти з кефіру в духовці і мультиварці
Випічка є відмінним доповненням до будь-якого перекусу. Завжди приємно з'їсти трохи солодкого, а якщо робити випічку на кефірі, то вийде незабутнє і дуже смачне блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
нежирний кефір - | 1 пакет |
яйця - | 3 штуки |
цукор - | 1 склянка |
сода харчова - | 10 г |
оцет - | 15 мл |
пшеничне борошно - | 500 г |
сіль - | за смаком |
какао - | половина столової ложки |
сметана (15%) - | 400 г |
цукрова пудра - | за бажанням |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 338 Ккал |
Для початку розглянемо, що можна спекти на кефірі і яйцях в духовці. Вибір припав на торт.
Процес приготування:
- Поділяємо всі яйця на білки і жовтки;
- У жовтки насипаємо цукор і перемішуємо;
- До жовтків додаємо кефір і ретельно перемішуємо;
- Гасимо соду оцтом і домішують в суміш з жовтками;
- Просіваємо борошно і поступово додаємо в масу;
- Збиваємо білки з сіллю до стійких піків;
- Змішуємо суміші білків і жовтків, добре перемішуємо їх;
- Поділяємо готову масу на 2 частини різних розмірів;
- Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, піч ставимо розігріватися до температури 180°C;
- Більшу частину тіста виливаємо у форму і ставимо випікатися протягом 25-30 хвилин;
- Меншу частину тіста змішуємо з какао і ставимо в піч на 30 хвилин з температурним режимом 180°C;
- Розрізаємо на різноманітні фігурки готову шоколадну частину;
- З білої частини робимо 2 однакових коржа;
- Для приготування крему змішуємо сметану з цукровою пудрою;
- Кожну зроблену фігурку занурюємо в крем;
- На один білий корж складаємо фігурки і заливаємо залишилася сметаною;
- Зверху накриваємо іншим білим коржем.
В середину можна додавати різноманітну начинку: варення, джем, горіхи, родзинки, шоколадну пасту. Зверху можна зробити красиве прикраса з фруктів. Смачний і простий тортик готовий.
Цікаве печиво «Фігурки»
Іноді господині запитують — що можна спекти з кефіру без яєць? На це питання можна відповісти по-різному, адже рецептів випічки без яєць багато. Пропонуємо спекти печиво до чаю.
Необхідні продукти:
- кефір знежирений – 250 мл;
- вівсяне борошно – 400 г;
- рафінад – половина склянки;
- олія для смаження – за бажанням;
- сода харчова – 1 чайна ложка;
- оцет – 10 мл;
- молоко – 100 мл;
- ваніль – за бажанням.
Час приготування такої незвичайної випічки складе 40 хвилин.
Калорійність печива на 100 г готового продукту становить 231 ккал.
Спосіб готування:
- Змішуємо в мисці кефір з цукром, збиваємо до однорідної консистенції і повного розчинення цукру;
- Наливаємо трохи олії і ванілі;
- Гасимо соду в оцті і домішують в масу;
- Просіваємо борошно і поступово додаємо до суміші;
- Замішуємо тісто спочатку ложкою або лопаткою, потім домішують руками до дуже еластичного стану;
- Розкачуємо готове тісто шаром, щоб вийшло 0,5 см;
- Вирізаємо фігурне печиво;
- Деко покриваємо спеціальним папером для випічки;
- Зверху викладаємо печиво;
- Розігріваємо духовку до температури 200°C і ставимо туди деко;
- Випікати смакоту слід протягом 10 хвилин;
- По закінченню цього часу дістаємо печиво, мочаємо його в молоко і посипаємо присипкою;
- Ставимо в духову шафу до утворення невеликої рум'яної скоринки.
Не слід дуже довго залишати випічку в духовці, тому що вона може стати дуже сухою і грубою. Як присипку можна використовувати корицю, шоколадну стружку або какао. Дуже смачне печиво готове для вживання після охолодження.
Як приготувати смачний і ніжні курячий рулет із чорносливом читайте в нашій статті. Сухофрукти роблять м'ясо дуже соковитим і м'яким.
Сало, запечене в духовці — спробуйте приготувати цю закуску.
Медальйони з яловичини — навчитеся готувати це неймовірне блюдо.
Улюблені булочки з сиром «Трояндочка»
Кефір – продукт, який часто присутній у випічці. Зараз розглянемо рецепт смачних булочок з кефіру та сиру.
Необхідні інгредієнти:
- нежирний кефір – 1 пакет;
- борошно пшеничне – 700 г;
- розм'якшене масло – 3 столові ложки;
- великі яйця – 2 штуки;
- цукровий пісок – 150 г;
- сіль – за бажанням;
- сода харчова – 5 м;
- домашній сир – 500 г;
- чиста вода – 300 мл;
- ізюм – за смаком;
- ванілін або ванільний цукор – за бажанням.
На приготування такої смачної випічки знадобиться 50-60 хвилин.
Таке блюдо в 100 г містить у собі 187 ккал.
Процес приготування:
- Кип'ятимо воду і заливаємо весь ізюм на 5 хвилин;
- Зливаємо воду і просушуємо начинку;
- 1 яйце збиваємо з цукром;
- Додаємо в цю суміш кефір і ретельно перемішуємо;
- Насипаємо в масу сіль, соду і 2 столові ложки розтопленого масла;
- Поступово домішують просіяне борошно і добре вимішуємо тісто до дуже еластичного стану;
- Скачуємо готове тісто в кульку і даємо настоятися 15 хвилин в теплі;
- Перетираємо сир разом з цукром;
- Додаємо родзинки і ванілін, ретельно перемішуємо;
- Дуже тонко розкачуємо тісто і викладаємо зверху начинку;
- Звертаємо пласт в рулет і розрізаємо на частини, щоб вийшли трояндочки;
- Викладаємо булочки на деко і мажемо збитим яйцем;
- Духовку розігріваємо до температури 200°C і випікаємо солодкість протягом 15 хвилин;
- Гарячі булочки обмазуємо вершковим маслом.
Таке смачне блюдо можна прикрасити зверху цукровою пудрою. Подавати на стіл булочки необхідно теплими.
Рецепт капустяного пирога «Лінивець»
Тепер спробуємо приготувати пиріг з кислого кефіру. Так що не треба засмучуватися, якщо кисломолочний продукт раптом зажурився, йому теж знайдеться застосування.
Необхідні продукти:
- кислий кефір – 250 мл;
- середні яйця – 3 штуки;
- підсолоджувач – 1 столова ложка;
- пшенична мука – 300-400 г;
- розпушувач для тіста – 2 чайні ложки;
- сода харчова – 1 чайна ложка;
- капуста – 500 г;
- масло розтоплене – 100 г;
- сіль – за бажанням;
- оцет – половина чайної ложки.
Приготування такого надзвичайно смачного пирога становитиме 1 год.
Це дуже смачна страва у 100 г буде містити 228 ккал.
Процес приготування:
- Сіль змішуємо з яйцями;
- Додаємо в суміш кислий кефір, цукор і старанно перемішуємо;
- Поступово втручається борошно, щоб вийшло густо-ллється тісто;
- Насипаємо розпушувач і добре перемішуємо;
- Гасимо оцтом соду і насипаємо в масу;
- Дрібно нарізаємо капусту і викладаємо у форму для випічки;
- Вершкове масло розтоплюємо або нарізаємо маленькими кубиками, насипаємо в капусту;
- Готовою масою заливаємо капусту;
- Включаємо на розігрів духовку, температура 180°-200 C°C;
- Ставимо форму для випічки в духовку і випікаємо до появи золотої скоринки, за часом це буде 30-40 хвилин.
Інший варіант зробити пиріг — це шарами: спочатку наливаємо тісто, потім начинка і залишок тіста. Капусту можна додавати смажену з цибулею, морквою або яйцями. Такий простий пиріг готується швидко, а виходить надзвичайно смачною.
Кефірні пишечки «Ніжність»
Напевно, питати, що можна спекти з кефіру в мультиварці, тепер не доведеться, так як в цій диво-машині можна готувати все те, що раніше випікали в духовці. Навіть пампушки!
Необхідні інгредієнти:
- кислий кефір – 500 мл;
- великі яйця – 2 штуки;
- підсолоджувач – 2 столові ложки;
- борошно ячмінне – 400 г;
- оцет – 1 чайна ложка;
- харчова сода, соняшникова олія – за бажанням.
На приготування апетитних пампушок піде 40 хвилин.
В 100 г готового продукту буде міститися 263 ккал.
Процес приготування:
- З'єднуємо кислий кефір з цукром;
- Далі необхідно додати яйця, соняшникову олію і ретельно перемішуємо;
- Гасимо соду в оцті і наливаємо в суміш;
- Поступово просіваємо і додаємо борошно, щоб вийшло досить густе тісто;
- Залишаємо в теплі масу на 10 хвилин;
- Ставимо розігріватися духовку до температури 180°C;
- Деко змащуємо олією;
- З тіста формуємо пампушок і викладаємо на деко;
- Випікаємо протягом 20 хвилин.
Готова випічка виходить м'якою і повітряної. При бажанні можна додавати всередину пампушок начинку у вигляді сиру, варення, джему, шоколаду. Вживати краще всього теплими.
Кекс на кефірі «Полуничка»
Необхідні продукти:
- кефір нежирний – половина склянки;
- пшеничне борошно – 200 г;
- олія соняшникова – 2 столові ложки;
- середнє яйце – 1 штука;
- підсолоджувач – 100 г;
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
- ізюм, сушена полуниця – за бажанням.
Приготування такого кексу займає 50 хвилин.
Калорійність смачної страви у 100 г буде становити 318 ккал.
Спосіб готування:
- Починаємо збивати яйце з цукром;
- Вливаємо трохи соняшникової олії і кефір в суміш;
- Поступово домішують просіяне борошно і старанно перемішуємо до однорідності;
- Насипаємо в масу сушену полуницю і родзинки, добре перемішуємо ще раз до однорідної маси;
- Готове тісто виливаємо в чашу мультиварки, рівномірно розподіляючи по всій мисці;
- Випікаємо смачний кекс в режимі «Випічка» протягом 35 хвилин.
Готова випічка виходить соковитою, в міру вологою і солодкою. Подавати до столу рекомендується з зеленим чаєм, гарячою кавою або з фруктовим киселем.
Заливний пиріг з м'ясом «Вкуснятинка»
Необхідні продукти:
- кефір будь-якої жирності – половина склянки;
- борошно пшеничне – 200 г;
- великі яйця – 2 штуки;
- сода – пів чайної ложки;
- олія соняшникова – за бажанням;
- сіль – за смаком;
- домашній майонез – за смаком;
- нежирна свинина – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- спеції – за бажанням.
Час приготування такого незвичайного пирога становить 1 годину.
Готовий продукт буде містити 163 ккал в 100 р.
Процес приготування:
- Нарізаємо невеликими шматочками свинину;
- За допомогою блендера подрібнюємо м'ясо до однорідного стану;
- Очищаємо цибулю та нарізаємо маленькими кубиками;
- Ставимо на плиту сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю;
- Додаємо до цибулі готовий фарш зі свинини і обсмажуємо протягом 5 хвилин;
- По закінченню цього часу висипаємо томатну пасту, сіль, трохи спецій;
- Тушкуємо все це 5-7 хвилин;
- У кефір домішують соду і залишаємо настоятися 10 хвилин;
- Збиваємо яйця з сіллю, додаємо майонез і ретельно перемішуємо;
- Домішують поступово в масу борошно, тісто має бути рідким;
- Дно чаші мультиварки змащуємо олією і насипаємо трохи панірувальних сухарів;
- Виливаємо половину тіста в чашу;
- Викладаємо всю начинку і заливаємо зверху рештою тестом;
- Випікаємо на режимі «Випічка» 40 хвилин.
Начинка для пирога може бути різноманітною. Таку кількість продуктів підходить для діаметра чаші 15 см, якщо миска більше, то слід збільшувати кількість інгредієнтів. Випічка з кефіру виходить дуже ніжною і смачною.