Як приготувати тушковані баклажани з помідорами
Баклажани з помідорами відмінно поєднуються і добре, що це давно вже зрозуміли кулінарні майстри. Ці два овоча – як гриби і сметана. Тобто, можна сказати, що це ідеальне поєднання. Спробуйте хоча б разок, щоб визначити для себе, наскільки це все ж смачно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 2 шт. |
цукру - | 5 г |
каперсів - | 15 г |
баклажана - | 4 шт. |
масла - | 30 мл |
маслин - | 15 г |
винного оцту - | 15 мл |
часнику - | 2 шматочка |
петрушки - | 1 гілка |
помідор - | 5 шт. |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 42 Ккал |
Як готувати тушковані баклажани з помідорами і часником:
- Баклажани сполоснути, обсушити їх небагато і нарізати на кубики;
- Скласти кубики в друшляк або сито, посолити, перемішати і дати постояти півгодини;
- Після цього кубики доведеться промити і знову промокнути сухими серветками;
- Луку зняти шкірку, вимити його і тонко нашаткувати;
- Помідори промити, зрізати шапочки і вийняти серцевини, залишивши тільки оболонку;
- Нарізати цю м'якоть кубиками однакового розміру;
- Каперси злити, промити і обсушити, а потім покришити кухонною сокиркою;
- Оливкам теж злити розсіл, нарізати їх кільцями;
- Петрушку подрібнити, ополоснувши під краном;
- Часник почистити і залишити його цілком, видаливши лише попки;
- Масло влити в сотейник, прогріти його гарненько;
- Всипати до нього цибулю, часник і тушкувати, помішуючи, не більше двох хвилин;
- Після цього часник вийняти і додати просушені овочі;
- Перемішати, доповнити їх томатами і спеціями;
- Помішуючи, готувати масу протягом двадцяти хвилин;
- Після цього додати оцет, петрушку, каперси, оливки і цукор;
- Закрити кришкою ще на сім хвилин;
- Після цього закуску можна сміливо подавати до столу.
Рагу з баклажанів з помідорами і перцем
- 3 помідори;
- 1 морква;
- 1 баклажан;
- 2 перцю;
- 40 мл олії;
- 1 цибуля.
Час приготування – 50 хв.
Калорійність однієї порції – 63 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Баклажани промити і нарізати їх кубиками, видаливши хвостики;
- Зняти лушпиння цибулі, вимити його і покришити;
- Перець сполоснути, зачистити і нарізати соломкою;
- Помідори вимити і нарізати часточками;
- Моркву очистити, сполоснути і далі брусками його покришити за допомогою сокири;
- Влити олію і всипати в сковороду моркву;
- Через хвилин десять додати цибулю і тушкувати до м'якості;
- Далі всипати сині овочі і тушкувати до випаровування рідини;
- Потім додати перець і дати йому злегка підсмажитися;
- На черзі спеції і томати, перемішати;
- Довести до кипіння всі рагу і закрити кришкою;
- Тушкувати, поки не випарується більша частина рідини.
Рецепт баклажанів, тушковані з помідорами в сметані
- 4 томата;
- 220 мл сметани;
- 3 баклажана;
- 2 цибулі;
- 25 мл олії.
Час приготування – 65 хв.
Калорійність однієї порції – 54 ккал/100 р.
Порядок дій:
- Баклажани промити, видалити овочів хвостики і покришити їх;
- Зсипати їх в миску, додати сіль і залишити на двадцять хвилин;
- Після цього пересипати всю масу на друшляк, щоб стекла вся рідина;
- Цибуля зняти шкірку, вимити його і нарізати півкільцями;
- Нагріти масло разом зі сковородою, всипати коренеплід;
- Гасити його, помішуючи, близько п'яти хвилин, поки не стане м'яким;
- Додати стекшие овочі, перемішати;
- Помідори вимити, нарізати довільною формою і додати в сковороду;
- Змішати і зайняти заливкою, виливши сметану в миску;
- Додати до неї половину склянки води, змішати;
- Влити заливку до рагу в сковороді, з'єднати і закрити кришкою;
- Тушкувати протягом чверті години, часто заважаючи ложкою;
- В кінці готування приправити за смаком, перемішати і залишити під кришкою ще на десять хвилин, знявши посуд з вогню.
Рецепт вишуканих страв зі свинини, які здивують ваших гостей.
Як зварити горох без замочування — цей рецепт допоможе вам, якщо вам потрібно приготувати обід дуже швидко.
Листковий пиріг з капустою і яйцем — це смачно, спробуйте втілити в життя цей кулінарний шедевр!
Баклажани з грибами і томатами в мультиварці
- 150 г моркви;
- 3 баклажана;
- 2 помідори;
- 20 г солі;
- 1 цибуля;
- 3 г чорного перцю;
- 400 г грибів;
- 80 мл олії;
- 30 г перцю.
Час на приготування – 50 хв.
Калорійність порції – 66 ккал/100 р.
Метод гасіння:
- Мультиварку включити, влити в чашу масло і прогріти його;
- Моркву почистити, сполоснути і натерти теркою;
- Цибулю почистити, помити, нарізати півкільцями;
- Викласти обидва коренеплоду в чашу, тушкувати близько п'яти хвилин, помішуючи;
- За цей час сполоснути і почистити баклажани;
- Нарізати їх кільцями або півкільцями в залежності від розміру;
- Викласти їх зверху на коренеплоди в чашу;
- Гриби зачистити гострим ножем порізати на дві/чотири частини, залежно знову ж таки від розміру;
- Викласти скибочки грибів зверху на овочі;
- Перець помити, зачистити всередині і нарізати смужками;
- Томати вимити, видалити зелені частини і нарізати плоди часточками;
- Приправити майбутнє рагу спеціями, перемішати все;
- Тушкувати протягом чверті години, закривши кришкою.
Корисні поради
Баклажани потрібно солити, щоб сіль вивела з них гіркоту, яка в майбутньому може зіпсувати все блюдо. Ще одна причина – сіль, яка частково залишається всередині овоча, не дає маслу так сильно просочувати собою кубики.
Гриби краще не мити проточною водою для цієї страви, ні для будь-яких інших. Справа в тому, що гриби наберуться води і в страві зовсім позбавленими смаку. Не варто забувати, що цей продукт і без того на 95% складається з води.
Овочі для приготування страви бажано нарізати однакового розміру, щоб всі вони рівномірно і однаково готувалися. Форма овочів може бути будь-яка, але розмір приблизно однаковий.
Якщо ви знаєте, що деякі з овочів готуються довше, а інші швидше, то ви можете попередньо їх підготувати. Наприклад, якщо ви вирішите додати в рагу картоплю, то, звичайно, вам доведеться його трохи відварити заздалегідь. Не втрачайте такі моменти, інакше є ризик зіпсувати страву.
Приготувавши таке легке рагу з баклажанів з помідорами, можна його подати навіть на вечерю або сніданок. Увечері можна запекти до нього свіжу чіабату, а до сніданку доповнити овочі омлетом або яєчнею. Буде смачно і корисно, так що не відмовляйтеся!