07 июнь 2019 3 086

Як смачно приготувати баклажани з сиром і часником

Вже зовсім скоро настане пора баклажанів, з яких можна приготувати величезну кількість страв і закусок. А якими чудовими вони виходять з начинкою з сиру та часнику! Ця закуска буде відмінним пригощанням до різних страв.

Вони ідеально поєднуються як з м'ясними, так і з іншими овочевими стравами. Так як же можна приготувати цю смачну закуску? Все дуже просто! У цьому допоможуть наступні рецепти.

Баклажани з сиром і часником в духовці
Інгредієнти Кількість
баклажанів - 0,5 кг
помідор - 3-4 шт.
сиру твердого виду - 100 грам
часнику - 3 зубчики
солі і чорного меленого перцю - за смаком
олії соняшникової - трохи
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Як приготувати:

Баклажани потрібно промити і розрізати у вигляді кружалець з розміром товщини 1 см;

Далі викладаємо кружечки в глибоку чашку, солимо, добре перемішуємо і наполягаємо хвилин 20-30. Це робиться для того, щоб з овоча вийшла вся гіркота;

Потім кружечки потрібно промити прохолодною водою і помістити на паперову серветку, щоб вони обсохнули;

Помідори також розрізаємо у вигляді тонких кружечків;

З зубчиків часнику потрібно зчистити шкірку і нашаткувати на дрібні шматочки. Також їх можна видавити через прес або протерти дрібної теркою;

Шматочок сиру протирається дрібної теркою;

Деко або форму для запікання потрібно промазати рослинним маслом;

Кожен шматочок баклажана потрібно добре натерти часником і помістити на деко;

Далі на кожен кружечок викладаємо трохи часнику;

Потім викладаємо кружечки помідорів, солимо і перчимо;

Посипаємо овочі зверху протертим сиром, він повинен повністю покрити поверхню;

Ставимо деко в духовку і запікаємо приблизно півгодини при температурі 180 градусів;

Готові овочі можна посипати посіченою зеленню.

Смажені баклажани з сиром і часником

Продукти для приготування:

  • Один середній баклажан;
  • Шматочок сиру твердого виду на 70 грам;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • 5 зубчиків часнику;
  • Майонез;
  • Зелень – 5-6 гілочок;
  • Рослинна олія;
  • Сіль – за смаком.

Рецептура приготування:

  1. Баклажани слід промити і розрізати кружечками;
  2. Всі кружечки викладаємо в глибоку ємність, посипаємо сіллю і наполягаємо 30 хвилин, щоб вийшла вся гіркота;
  3. Після цього їх промиваємо і просушуємо паперовою серветкою;
  4. У чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо;
  5. Далі поміщаємо на газ жаровню, заливаємо олію і розжарюємо;
  6. Кожен кружечок занурюємо в збиті яйця і смажимо з обох сторін. Кожна сторона обсмажується пару хвилин;
  7. Готуємо начинку. Сир протріть через дрібну тертку;
  8. З дольков часнику забирається шкурка. Видавлюємо через землянку або протираємо дрібної теркою;
  9. Сир з часником слід змішати в мисці і заправити майонезом. Все добре перемішується;
  10. Зелень потрібно дрібно порубати;
  11. Потім баклажани викладаються на широку плоску тарілку і на кожен кружечок великою ложкою викладаємо сирно-часниковий соус;
  12. На кожен промазанный кружечок насипаємо невелику кількість посіченою зеленню.

Фаршировані печериці в духовці — приготуйте цю вишукану закуску.

Курка в духовці з апельсинами приготовлена в духовці за нашим рецептом буде вашим улюбленим блюдом.

Як смачно і просто загасити капусту з м'ясом, що ще можна додати. Рецепти.

Рулетики з баклажанів, фаршировані сиром і часником

Продукти:

  • Два баклажана;
  • Сир твердого виду – 150 грам;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • 150 грам майонезу;
  • 5-6 гілочок зелені;
  • Мелені волоські горіхи – 100 грам;
  • Рослинна олія;
  • Суміш з 5 перців – невелика щіпка;
  • Сіль – за смаком.

Як зробити:

  1. Баклажани промити і порізати у вигляді поздовжніх пластинок товщиною близько 4 мм;
  2. Викладаємо пластинки в глибоку миску, солимо, перемішуємо руками і ставимо зверху тарілку з вантажем. Наполягаємо півгодини, за цей час піде вся гіркота з овочів;
  3. Після цього зливаємо з них виділилася рідина і добре очищаємо холодною водою. Потім викладаємо пластинки на рушник з паперової основи для просихання;
  4. Ставимо на плиту жаровню, заливаємо на неї масло і прогріваємо;
  5. На розігріте масло викладаємо пластинки і смажимо з усіх боків. Кожна сторона прожарюється близько 3-4 хвилини, до появи рум'яного кольору;
  6. Потім обсмажені баклажани викладаємо на паперові серветки, щоб з них скло зайве масло;
  7. Тим часом робимо начинку. Сир слід протерти дрібної теркою;
  8. Зубчики часнику очистити і видавлюємо через прес або протираємо дрібної теркою;
  9. Сир з часником у невеликій мисці змішуємо і заправляємо майонезом. Змішуємо до однорідної суміші;
  10. Зелень слід дрібно нашаткувати ножем і засипати в начинку. Також додаємо приправу з 5 перців і все змішуємо;
  11. Потім великою ложкою викладаємо суміш на пластинки і розподіляємо її по всій поверхні;
  12. Звертаємо пластинки у вигляді рулетиків і скріплюємо зубочистками;
  13. Всі рулетики кладемо на плоску тарілку, присипаємо зеленню і горіхами.

Рецепт рулетів з баклажанів з помідорами, сиром і часником

Продукти для приготування:

  • Баклажани – 2-3 штуки;
  • 2 помідори;
  • Шматочок сиру твердого виду – 170 грам
  • Часникові зубці – 3-4 штуки;
  • Пару гілочок зелені;
  • Майонез;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Правила приготування:

  1. Баклажани промиваються і розрізаються повздовжніми пластинками;
  2. Далі їх треба викласти в глибоку ємність, посолити і перемішати. Залишаємо їх на півгодини, щоб вийшла вся гіркота;
  3. Після цього промиваємо і просушуємо;
  4. Ставимо на газ сковороду, заливаємо олію і розжарюємо;
  5. На розігріте масло викладаємо пластинки баклажанів і засмажуємо з обох сторін. Кожну сторону обсмажуємо 2-3 хвилини;
  6. Потім обсмажені язички слід вкласти на паперову серветку, що скло зайве масло;
  7. Готуємо начинку. Помідори ріжемо тонкими кружечками і поділяємо їх на дві частини;
  8. Часник потрібно видавити через землянку або протерти дрібної теркою;
  9. Сир протирають дрібної теркою;
  10. Кожен мову потрібно змастити начинкою, а зверху кладемо шматочок помідора;
  11. Кожну пластинку звертаємо у вигляді рулету і скріплюємо зубочисткою;
  12. Всі рулетики слід викласти на широку плоску тарілку і прибрати в холодне місце на півтори години, щоб вони рясно просочилися.

Корисні поради

  • Обов'язково перед приготуванням кружечки або пластинки баклажанів потрібно посолити, придавити пресом і настоювати 30 хвилин. За цей час з них вийде гіркоту, і вони стануть набагато смачніше;
  • Замість майонезу можна використовувати сметану або вершки;
  • Перед обсмажуванням баклажани можна вмочати в яєчну суміш. Це додасть приємний золотистий колір;
  • Бажано цю закуску є холодною, тому після приготування вона повинна постояти пару годин.

Виявляється, не все так важко і страшно. Приготувати можна все, головне бажання. А така закуска, як баклажани з начинкою з сиру та часнику, завжди виходить відмінною. Та й готується вона досить швидко! Тому якщо до вас раптом вирішили завітати гості, це блюдо доведеться як не можна до речі.

Що ще почитати: