Як смачно приготувати баклажани з сиром і часником
Вже зовсім скоро настане пора баклажанів, з яких можна приготувати величезну кількість страв і закусок. А якими чудовими вони виходять з начинкою з сиру та часнику! Ця закуска буде відмінним пригощанням до різних страв.
Вони ідеально поєднуються як з м'ясними, так і з іншими овочевими стравами. Так як же можна приготувати цю смачну закуску? Все дуже просто! У цьому допоможуть наступні рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
баклажанів - | 0,5 кг |
помідор - | 3-4 шт. |
сиру твердого виду - | 100 грам |
часнику - | 3 зубчики |
солі і чорного меленого перцю - | за смаком |
олії соняшникової - | трохи |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Як приготувати:
Баклажани потрібно промити і розрізати у вигляді кружалець з розміром товщини 1 см;
Далі викладаємо кружечки в глибоку чашку, солимо, добре перемішуємо і наполягаємо хвилин 20-30. Це робиться для того, щоб з овоча вийшла вся гіркота;
Потім кружечки потрібно промити прохолодною водою і помістити на паперову серветку, щоб вони обсохнули;
Помідори також розрізаємо у вигляді тонких кружечків;
З зубчиків часнику потрібно зчистити шкірку і нашаткувати на дрібні шматочки. Також їх можна видавити через прес або протерти дрібної теркою;
Шматочок сиру протирається дрібної теркою;
Деко або форму для запікання потрібно промазати рослинним маслом;
Кожен шматочок баклажана потрібно добре натерти часником і помістити на деко;
Далі на кожен кружечок викладаємо трохи часнику;
Потім викладаємо кружечки помідорів, солимо і перчимо;
Посипаємо овочі зверху протертим сиром, він повинен повністю покрити поверхню;
Ставимо деко в духовку і запікаємо приблизно півгодини при температурі 180 градусів;
Готові овочі можна посипати посіченою зеленню.
Смажені баклажани з сиром і часником
Продукти для приготування:
- Один середній баклажан;
- Шматочок сиру твердого виду на 70 грам;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- 5 зубчиків часнику;
- Майонез;
- Зелень – 5-6 гілочок;
- Рослинна олія;
- Сіль – за смаком.
Рецептура приготування:
- Баклажани слід промити і розрізати кружечками;
- Всі кружечки викладаємо в глибоку ємність, посипаємо сіллю і наполягаємо 30 хвилин, щоб вийшла вся гіркота;
- Після цього їх промиваємо і просушуємо паперовою серветкою;
- У чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо;
- Далі поміщаємо на газ жаровню, заливаємо олію і розжарюємо;
- Кожен кружечок занурюємо в збиті яйця і смажимо з обох сторін. Кожна сторона обсмажується пару хвилин;
- Готуємо начинку. Сир протріть через дрібну тертку;
- З дольков часнику забирається шкурка. Видавлюємо через землянку або протираємо дрібної теркою;
- Сир з часником слід змішати в мисці і заправити майонезом. Все добре перемішується;
- Зелень потрібно дрібно порубати;
- Потім баклажани викладаються на широку плоску тарілку і на кожен кружечок великою ложкою викладаємо сирно-часниковий соус;
- На кожен промазанный кружечок насипаємо невелику кількість посіченою зеленню.
Фаршировані печериці в духовці — приготуйте цю вишукану закуску.
Курка в духовці з апельсинами приготовлена в духовці за нашим рецептом буде вашим улюбленим блюдом.
Як смачно і просто загасити капусту з м'ясом, що ще можна додати. Рецепти.
Рулетики з баклажанів, фаршировані сиром і часником
Продукти:
- Два баклажана;
- Сир твердого виду – 150 грам;
- Часник – 3-4 зубчики;
- 150 грам майонезу;
- 5-6 гілочок зелені;
- Мелені волоські горіхи – 100 грам;
- Рослинна олія;
- Суміш з 5 перців – невелика щіпка;
- Сіль – за смаком.
Як зробити:
- Баклажани промити і порізати у вигляді поздовжніх пластинок товщиною близько 4 мм;
- Викладаємо пластинки в глибоку миску, солимо, перемішуємо руками і ставимо зверху тарілку з вантажем. Наполягаємо півгодини, за цей час піде вся гіркота з овочів;
- Після цього зливаємо з них виділилася рідина і добре очищаємо холодною водою. Потім викладаємо пластинки на рушник з паперової основи для просихання;
- Ставимо на плиту жаровню, заливаємо на неї масло і прогріваємо;
- На розігріте масло викладаємо пластинки і смажимо з усіх боків. Кожна сторона прожарюється близько 3-4 хвилини, до появи рум'яного кольору;
- Потім обсмажені баклажани викладаємо на паперові серветки, щоб з них скло зайве масло;
- Тим часом робимо начинку. Сир слід протерти дрібної теркою;
- Зубчики часнику очистити і видавлюємо через прес або протираємо дрібної теркою;
- Сир з часником у невеликій мисці змішуємо і заправляємо майонезом. Змішуємо до однорідної суміші;
- Зелень слід дрібно нашаткувати ножем і засипати в начинку. Також додаємо приправу з 5 перців і все змішуємо;
- Потім великою ложкою викладаємо суміш на пластинки і розподіляємо її по всій поверхні;
- Звертаємо пластинки у вигляді рулетиків і скріплюємо зубочистками;
- Всі рулетики кладемо на плоску тарілку, присипаємо зеленню і горіхами.
Рецепт рулетів з баклажанів з помідорами, сиром і часником
Продукти для приготування:
- Баклажани – 2-3 штуки;
- 2 помідори;
- Шматочок сиру твердого виду – 170 грам
- Часникові зубці – 3-4 штуки;
- Пару гілочок зелені;
- Майонез;
- Рослинна олія;
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Правила приготування:
- Баклажани промиваються і розрізаються повздовжніми пластинками;
- Далі їх треба викласти в глибоку ємність, посолити і перемішати. Залишаємо їх на півгодини, щоб вийшла вся гіркота;
- Після цього промиваємо і просушуємо;
- Ставимо на газ сковороду, заливаємо олію і розжарюємо;
- На розігріте масло викладаємо пластинки баклажанів і засмажуємо з обох сторін. Кожну сторону обсмажуємо 2-3 хвилини;
- Потім обсмажені язички слід вкласти на паперову серветку, що скло зайве масло;
- Готуємо начинку. Помідори ріжемо тонкими кружечками і поділяємо їх на дві частини;
- Часник потрібно видавити через землянку або протерти дрібної теркою;
- Сир протирають дрібної теркою;
- Кожен мову потрібно змастити начинкою, а зверху кладемо шматочок помідора;
- Кожну пластинку звертаємо у вигляді рулету і скріплюємо зубочисткою;
- Всі рулетики слід викласти на широку плоску тарілку і прибрати в холодне місце на півтори години, щоб вони рясно просочилися.
Корисні поради
- Обов'язково перед приготуванням кружечки або пластинки баклажанів потрібно посолити, придавити пресом і настоювати 30 хвилин. За цей час з них вийде гіркоту, і вони стануть набагато смачніше;
- Замість майонезу можна використовувати сметану або вершки;
- Перед обсмажуванням баклажани можна вмочати в яєчну суміш. Це додасть приємний золотистий колір;
- Бажано цю закуску є холодною, тому після приготування вона повинна постояти пару годин.
Виявляється, не все так важко і страшно. Приготувати можна все, головне бажання. А така закуска, як баклажани з начинкою з сиру та часнику, завжди виходить відмінною. Та й готується вона досить швидко! Тому якщо до вас раптом вирішили завітати гості, це блюдо доведеться як не можна до речі.