11 июнь 2019 2 743

Як смачно приготувати курячі грудки з брокколі

Брокколі прийнято вважати їжею вегетаріанців, і мало хто знає, що з цим овочем є багато смачних і навіть м'ясних страв.

Одне з них – курячі грудки з брокколі. Таке поєднання, звичайно, не стане дуже низькокалорійним, але корисних речовин і вітамінів в ньому з надлишком. І, звичайно ж, таке блюдо буде смачним.

Рецепт смаженого філе на сковороді з брокколі
Інгредієнти Кількість
куряче філе - 3 шт.
брокколі - 400 г
цибулю - 1 шт.
морква - 1 шт.
рослинна олія - для смаження
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Для початку беремо і нарізаємо маленькими кубиками курячу грудку, ретельно її перед цим промивши і підсушивши. Далі чистимо моркву і цибулю. Як це зробимо, відразу ставимо грітися масло в сковороді і нарізаємо овочі. Морква ріжемо тонкою сільницею, а цибулю просто дрібно рубаємо. Закидаємо овочі в сковороду з олією і обсмажуємо – 4-5 хвилин, для того, щоб вони стали злегка золотистого кольору.

Потім ділимо брокколі на маленькі шматочки, якщо він у вас великий, і відправляємо до цибулі з морквою, після чого обсмажуємо ще 5 хвилин.

Далі додаємо до овочів м'ясо і ретельно все перемішуємо. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Тушкуємо блюдо приблизно 10-15 хвилин, не забуваючи помішувати.

Куряча грудка з брокколі у вершковому соусі

Беремо курячу грудку і промиваємо, після чого сушимо її, щоб не залишилося надлишків води. Потім ріжемо її на рівні частини і кладемо в сковороду. Зверху посипаємо подрібненими цибулею і часником. Солимо й додаємо спеції за смаком. Ретельно перемішавши, обсмажуємо до золотавої скоринки – і не більше.

Далі додаємо в сковороду брокколі і стручкову квасолю. Брокколі перед цим слід поділити на маленькі суцвіття. Якщо овочі заморожені – кладемо прямо так.

Обсмажуємо м'ясо разом з овочами – наша мета, щоб брокколі стала м'якою. Головне не перетримати, щоб овочі не розповзлися в кашу.

Коли мета буде досягнута — додаємо у наше блюдо вершки і залишаємо нудитися під кришкою 5-7 хвилин.

Як буде готово, можна посипати страву орегано і спеціями за смаком. Крім того, можна додати трохи тертого сиру, щоб урізноманітнити смак.

Курячі грудки з брюссельської капустою в духовці

Спочатку споліскуємо м'ясо обсушуємо його. Далі обсипаємо з усіх сторін сіллю і спеціями, після чого кладемо в каструльку і залишаємо маринуватися на 4 години, а можна і на ніч – на ваш розсуд.

Далі ставимо каструльку з водою на вогонь і солимо її. Коли закипить, опускаємо в неї брокколі, яку спочатку слід розділити на суцвіття. Тримати у киплячій воді її потрібно близько двох хвилин і не більше – інакше стане кашею, а нам потрібно лише розм'якшити її. Як буде готово – кладемо в друшляк, щоб просохла.

Тим часом моєму перець, відрізаємо хвостики і дістаємо насіння. Після цього слід нарізати його смужками.

Як все буде готово, кладемо овочі в форму для запікання і злегка поливаємо олією, після чого також солимо. Потім відбиваємо курячі грудки, щоб вони стали плоскими і накриваємо ними повністю овочі. Наступною справою накриваємо фольгою – якщо не накривати, то м'ясо вийде більше зажаристым і сухуватим.

Ставимо форму в духовку на 35 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряти так – акуратно знімаємо фольгу і пробуємо м'ясо ножем, воно має бути м'яким. Якщо хочете, щоб м'ясо трохи підрум'янилося, то варто зняти фольгу за 5 хвилин до готовності.

Рулетики з курячого філе з брокколі та сиром

Першим ділом розігріваємо духовку — нам потрібно приблизно 200 градусів.

Далі кладемо брокколі в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння – як закипить, тримаємо ще п'ять хвилин, після чого дістаємо, промиваємо холодною водою і кладемо в друшляк, щоб обсохло.

Потім кладемо курячу грудку між двома поліетиленовими плівками і відбиваємо так, щоб вона стала як можна більш тонкою. Посипаємо зверху філе паприкою і сіллю.

Далі нарізаємо дрібно брокколі і сир, після чого змішуємо їх і ділимо на чотири частини – для кожного рулетика. Викладаємо отриману начинку на шматки філе і звертаємо їх у рулетики – щоб вони не розвернулися, можна скріпити краю за допомогою зубочисток.

Далі розігріваємо на сильному вогні в сковорідці олію і обсмажуємо рулетики до золотистої скоринки і не більше. Рулетики викладаємо на змащену форму і відправляємо їх у духовку на 30 хвилин.

Як смачно приготувати страву в мультиварці

Беремо куряче філе, моєму його, висушуємо і кладемо між двома поліетиленовими плівками, після чого відбиваємо, щоб воно стало тонким. Далі натираємо його сіллю і перцем – плюс можна додати якихось спецій на свій смак.

Потім в окремій тарілці змішуємо роздавлений часник і сметану – потрібно ретельно перемішати.

Потім моєму і висушуємо брокколі. Подрібнюємо його і викладаємо на грудку, яку потім загортаємо конвертиком.

Після цього змащуємо наші конвертики сметаною з часником і викладаємо їх у ємність для готування на пару. Наливаємо воду на дно чаші мультиварки і ставимо режим «Варка» або «Варка на пару». Готувати конвертик слід близько години – можна трохи більше, якщо не будете впевнені в готовності.

Як приготувати рибні котлети з коропа читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт картопляних драніков з курячим фаршем — обалденно смачна страва.

Спробуйте приготувати ніжні котлетки з фаршу лосося за нашими рецептами.

Рис з брокколі і курячим м'ясом

Спочатку варимо куряче філе, після чого нарізаємо його кубиками. Потім відварюємо рис з олією – це триватиме близько 20 хвилин. Потім варимо брокколі протягом 5-6 хвилин і стежимо, щоб не розварилася – інакше перетвориться на кашу.

Далі натираємо сир на дрібній тертці і ділимо його на дві частини. Першу ми змішуємо разом з рисом, куркою і вершками

Потім розподіляємо всю масу по листу і викладаємо зверху брокколі, трохи вдавлюючи його. Після, посипаємо зверху другою частиною сиру.

Далі ставимо деко в духовку на 20-25 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Суп з брокколі з куркою

Спочатку заливаємо в каструлю 2-2,5 літра води і кладемо в неї грудки. Кип'ятимо, знімаємо утворилася пінку і після кипіння, варимо ще приблизно 15-20 хвилин.

Дістаємо м'ясо і нарізаємо невеликими шматочками. Також нарізаємо кубиками моркву і дрібно рубаємо цибулю. Далі обсмажуємо м'ясо з овочами на сковороді до золотистого кольору – обов'язково на вершковому маслі.

Потім чистимо картоплю, промиваємо та нарізаємо його невеликою соломкою.

Після приготувань ставимо на вогонь курячий бульйон, висипаємо в нього картоплю і засмажку – доводимо до кипіння.

Поки закипає бульйон – промиваємо брокколі і ділимо на дрібні суцвіття. Як тільки бульйон закипає – викладаємо в нього брокколі, солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Зменшуємо вогонь, перемішуємо і, накривши кришкою, варимо ще близько п'ятнадцяти хвилин.

Після закінчення часу суп можна розливати по тарілках.

Курячий салат з брокколі

Першим ділом промиваємо куряче філе і просушуємо його. Очищаємо часник. Промиваємо листя салату і помідор.

Далі беремо куряче філе і, посипавши його орегано або інший запашною травою, смажимо на сковороді з закритою кришкою до готовності. Смажити на рослинній олії. Готове м'ясо нарізаємо смужками.

Потім нарізаємо часточками помідор маленького розміру. Брокколі обварюють пару хвилин в солоній киплячій воді і відразу обдаємо холодною водою, щоб вона не втратила колір. Тиснемо часник.

З даної кількості інгредієнтів вийде дві порції салату – тому розкладаємо по двом порційних тарілках листя салату, зверху викладаємо м'ясо, брокколі і помідори, зверху кладемо рівномірно часник. Солимо салат і робимо поверх нього сіточку з майонезу.

Для тих, хто не любить салат в такому вигляді: листя салату можна дрібно нарізати, також нарізати м'ясо і поробити часточки помідорів на дві частини. Змішати всі інгредієнти в тарілки і залити майонезом, після чого знову перемішати.

Корисні поради

  1. Не забувайте промивати м'ясо;
  2. Не слід довго варити брокколі, через м'якої структури вона може легко перетворитися на кашу;
  3. Брокколі після варіння слід обдавати холодною водою, щоб вона не втратила свій колір;
  4. Хоч брокколі і низькокалорійний овоч – не варто думати, що страва з м'ясом теж буде повністю низькокалорійним, однак у разі, якщо ви на дієті, можна замінювати деякі інгредієнти на менш шкідливі для фігури;
  5. Подібні страви легко можуть привчити ваших рідних до цієї незвичайної і дуже корисною капусті.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: