16 апрель 2019
3 665
Як приготувати капусту брокколі у вершковому соусі
Варена брокколі відрізняється своєю м'якістю, а в поєднанні з ніжним вершковим соусом просто тане у роті. Це блюдо – відмінне додаток до ситного обіду і відмінна альтернатива вечірньому перекусу.
Рецепт приготування брокколі у вершковому соусі
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | 3 ст. л. |
улюблена зелень - | 1 пучок |
вершки - | 250 мл |
часник - | 3 зубчики |
брокколі - | 800 г |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 82 Ккал |
- Спаржеву капусту промиваємо водою і, обрізаючи качан, розрізаємо на суцвіття;
- Тим часом в каструлі вже повинна закипати вода;
- У киплячу рідину занурюємо частини овоча і 5 хвилин проварюємо;
- Обрану зелень вимиваємо і шаткуємо;
- З'єднуємо вершки з майонезом, притрушиваем зеленню і тиском часником;
- Присмачую спеціями і взбивающими рухами вимішуємо;
- У вогнетривку ємність перекладаємо готову капусту заливаємо вершково-часниковим соусом;
- 10 хвилин протушиваем.
Брюссельська капуста у вершках
- густі вершки – 150 г;
- бринза – 200 г;
- паприка – 4 г;
- сіль;
- куркума – 2 г;
- брокколі – 400 г;
- мускатний горіх – 2 р.
Час: 35 хвилин.
Калорії: 162,5.
- Поділяємо На суцвіття промиту капусту;
- Підсолюємо воду в каструлю, доводимо до кипіння і 7 хвилин відварюємо підготовлений овоч;
- Відкидаємо на друшляк і укладаємо в зручну форму для запікання;
- Щедро присмачую приготованими спеціями;
- Пряну брокколі заливаємо вершками;
- Зверху укладаємо шар тертої бринзи;
- Накаливаем духовий шафа на 220°С;
- Випікаємо сире блюдо 20 хвилин.
Брокколі з куркою у вершковому соусі
- голландський сир – 50 г;
- олія – 4 ст. л.;
- брокколі – 350 г;
- сіль – 10 г;
- перець – 2 г;
- вершки – 250 мл;
- цибулина;
- куряча грудка – 350 р.
Час: 30 хвилин.
Калорії: 120,6.
- Промиту і висушену курятину рубаємо середніми шматочками;
- Присмачую перцем і присаливаем, вымешав, на 5 хвилин відставляємо;
- Розпечену сковороду поливаємо олією;
- Обсмажуємо курячі шматочки на невеликому вогні, домагаючись їх побіління;
- Хвилин 7 вистачить. Потім викладаємо їх в окрему ємність;
- У цю ж сковорідку відправляємо нашаткований півкільцями цибулину. Не забуваємо її перед цим очистити і промити;
- До подрумянившемуся луку повертаємо курятину і злегка їх разом обсмажуємо;
- Разом з цим поділяємо на шматочки брокколі, обрізаючи максимально товсті ніжки;
- До цибульно-м'ясної суміші приєднуємо відокремлені суцвіття, заправляємо вершками і протушиваем 15 хвилин. Регулярно помішуємо;
- Перед вимиканням усыпаем сиром, подрібненим теркою.
Брокколі з печерицями під соусом
- молоко – ½ ст.;
- шампіньйони – 5 шт;
- брокколі – 1 невеликий качан;
- вершки – 150 мл;
- часник – 3 зуб.;
- сіль, прянощі;
- 50 г сиру.
Час: 35 хвилин.
Калорії: 79,3.
- Відокремлюємо суцвіття від цілого качана, попередньо його обмивши;
- Відправляємо в киплячу воду, присмачивши сіллю;
- 3 хвилини проварюємо і шумівкою перекладаємо капусту в миску;
- Знімаємо з капелюшків грибів верхній шар і кришимо їх дрібним кубиком;
- Розміщуємо на сухій сковороді печериці і добиваємося випаровування з них вологи;
- Потім поливаємо вершками і вмішуємо молоко;
- Туди ж видавлюємо часникові зубці;
- Трохи присаливаем і помішуємо;
- Почав соус густіти – готовий;
- Проварені брокколі укладаємо в глибоке деко і заливаємо вершково-грибним соусом;
- Зверху присипаємо тертим сиром;
- На 15 хвилин поміщаємо в прогріту духовку при 190°С.
Фрикадельки в вершковому соусі — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.
Як зробити піцу за 5 хвилин читайте в нашій статті. Підійдуть будь-які начинки.
Візьміть на замітку неймовірно смачний плов з нутом — несподіване поєднання двох злаків, роблять страву дуже смачним і ситним.
Вершкове брокколі в мультиварці
- вершки – 150 г;
- борошно – 1 ст. л.;
- сир – 120 г;
- зелень;
- спеції;
- броколі – 500 р.
Час: 40 хвилин.
Калорії: 106,9.
- У містко мисці до вершків вмішуємо борошно;
- Присмачивши спеціями і додавши тертий сир, замішуємо до однорідності;
- Розрізаємо Капусту на суцвіття, промивши її;
- Відокремлені частини занурюємо в вершкову субстанцію;
- Акуратно перемішуємо і розподіляємо суміш у чашу мультиварки;
- Півгодини відзначаємо на таймері;
- Встановлюємо програму «Випічка»;
- Готову страву присипаємо посіченою зеленню.
Брюссельська капуста з рибою
- лимон – 2 шт.;
- рибне філе (хека) – 2 кг;
- часник – 6 зуб.;
- вершки – 1,5 ст.;
- цибулина;
- кріп – 5 г;
- чилі – 3 г;
- брокколі – 750 г;
- сіль.
Час: 30 хвилин.
Калорії: 74,6.
- Промиті лимони шаткуємо кружечками;
- М'якоть риби розрізаємо на середні шматочки;
- Чистимо цибулину і кришимо соломкою;
- Промиваємо брокколі і відокремлюємо суцвіття;
- Деко заливаємо вершками, злегка приправляємо і присмачую подрібненим часником;
- Зверху укладіть рибні шматки;
- Устелите порубаним луком;
- Притрусіть спеціями і розкладіть лимонні дольки;
- Розділену капусту викладаємо зверху;
- 190°С виставляємо на регуляторі духовки і запікаємо 20 хвилин.
Кулінарні хитрості
- якщо броколі під вершковим соусом залишити в духовій шафі приблизно на 50 хвилин при 180°С, то страва перетвориться на овочеву запіканку;
- заливальна суміш вийшла занадто рідкою? Її можна загущатися крохмалем або борошном. Рівномірно посипте рідина якимось з цих загусників і вимішуйте, позбавляючись від грудок;
- не заборонено вносити зміни до прянощі і спеції, які додаємо в вершковий соус. Керуйтеся своїми смаковими уподобаннями;
- також дане блюдо можна змінити, збивши його заглибним блендером. Так вийде дивовижний соус;
- доповнювати страви в процесі готування можна практично будь-якими продуктами, починаючи з потертої моркви і закінчуючи копченими ковбасками.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: