02 июнь 2019 2 114

Як смачно приготувати овочеве рагу в духовці

Овочі – це завжди користь і здоров'я. Вони частенько стають головними складовими різних страв, особливо у тих, що худнуть. Сьогодні поговоримо, як можна приготувати улюблене всіма овочеве рагу в духовці. Уявіть це різнобарвне блюдо, яке зробить ваш організм трішки здоровіше, та й як же це смачно і яскраво!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
перець чилі - 1 шт.
картоплі - 3 шт.
масла - 50 мл
моркви - 3 шт.
лука - 2 головки
бальзаміку - 90 мл
томатів - 350 г
часнику - 4 шматочка
кабачків - 650 г
кропу - 40 г
чебрецю - 3 гілки
болгарських перцю - 3 шт.
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 49 Ккал

Порядок дій:

  1. У форму або глибоке деко помістити лист пергаментного паперу;
  2. Змастити її олією або ж змастити пензликом і відставити;
  3. Кабачки вимити, видалити хвостик і нарізати кільцями;
  4. Моркву теж почистити, сполоснути і теж порізати на кільця;
  5. Луку зняти еко-упаковку, сполоснути і нарізати дрібним кубиком;
  6. Солодкі перці сполоснути, вирізати їм центри і порізати соломкою;
  7. Чилі вимити, вирізати насіння і порізати перчик в кашу;
  8. Червоний картопля сполоснути, нарізати довільною формою і розміром;
  9. Перемішати в ємності моркву, картоплю, кабачки, цибулю і чилі;
  10. Додати чебрець і спеції за смаком;
  11. Влити бальзамічний оцет, перемішати;
  12. Викласти в підготовлену ємність і прибрати в духовку на сорок хвилин;
  13. Запікати при температурі 200 за Цельсієм;
  14. За цей час необхідно перемішати овочі і коренеплоди кілька разів;
  15. Томати сполоснути, видалити зелені частини і нарізати довільно;
  16. Коли пройде час, дістати овочі і додати до них томати;
  17. Перемішати і запікати ще двадцять хвилин;
  18. За цей час почистити і подрібнити пресом часник;
  19. Кріп сполоснути і покришити його;
  20. Додати обидва компонента у вже готове овочеве рагу.

Овочеве рагу з сиром в горщику в духовці

  • 300 г сиру;
  • 1 кабачок;
  • 2 солодких перцю;
  • 1 баклажан;
  • 4 гілки кропу;
  • 120 мл білого вина;
  • 2 картоплі;
  • 3 шматочки часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • 60 мл олії оливи;
  • 4 помідора.

Час на приготування – 3 години і 10 хвилин.

Калорії – 83.

Метод готування:

  1. Луку зняти шкірку, вимити його і нарізати пір'ям;
  2. Перець сполоснути, видалити середину і порізати соломкою;
  3. Баклажан сполоснути, нарізати брусками;
  4. У сковороду налити олії, прогріти його;
  5. Всипати цибулю з перцем і тушкувати до м'якості другого інгредієнта;
  6. Перекласти отриману масу в горщики, відставити;
  7. Картоплю почистити, нарізати кубиками і скласти в миску;
  8. Промити проточною водою від крохмалю і викласти поверх інших інгредієнтів;
  9. Баклажани помістити в сковороду до залишків олії;
  10. Обсмажити протягом декількох хвилин;
  11. За цей час кабачок вимити і видалити йому хвостик, нарізати брусками;
  12. Розкласти його поверх картоплі в горщики;
  13. Сир натерти і розсипати його по поверхні;
  14. Зверху все це приправити спеціями за смаком;
  15. Далі необхідно обшпарити помідори і для цього їх потрібно вимити;
  16. Після цього зробити на зворотному боці плодів надрізи і відставити їх;
  17. Закип'ятити сотейник середнього розміру з водою, покласти в нього томати;
  18. Дати покипіти одну хвилину, потім переставити в холодну воду;
  19. Ще через хвилину витягнути плоди, очистити, видалити плодоніжки і нарізати;
  20. Розмістити подрібнені помідори на спеції;
  21. Далі розкласти баклажани і відставити;
  22. Часник почистити, подрібнити його разом з кропом;
  23. Посипати компоненти зверху на баклажани;
  24. Влити вино і стільки ж за кількістю води;
  25. Помістити горщики в духовку, включивши її на 225 за Цельсієм;
  26. Запікати двадцять хвилин, а потім ще півтори години, знизивши градуси до 200 за Цельсієм.

Овочеве рагу з м'ясом в духовці

  • 600 г яловичини;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 морквини;
  • 2 помідори;
  • 4 картоплі;
  • 350 г капусти;
  • 2 головки цибулі.

Час на підготовку – 1 годину і 50 хвилин.

Калорії – 125.

Приготування страви:

  1. М'ясо сполоснути, потім зачистити його гострим ножем;
  2. Обсушити і нарізати довільною формою і розміром;
  3. Масло порізати на кубики і покласти в сотейник;
  4. Розтопити, додати яловичину і обсмажити до рум'яної скоринки;
  5. Поки готується, очистити і нарізати картоплю;
  6. Промити її проточною водою від крохмалю і відставити;
  7. Луку зняти еко-упаковку, порізати його півкільцями;
  8. Моркву вимити, подрібнити на кільця;
  9. Помідори сполоснути, нарізати часточками;
  10. Капусту сполоснути, видалити верхні листи і нашаткувати;
  11. Змішати всі овочі, приправити їх спеціями;
  12. У форму для запікання перекласти м'ясо і бажано разом з маслом;
  13. Зверху розподілити овочі і залити склянку води;
  14. Прибрати в духовку при 190 за Цельсієм до готовності.

Читайте як приготувати вишукані роли з омлетом в нашій статті.

Візьміть на замітку кілька вишуканих рецептів заправок з оливковою олією для салату.

Читайте як приготувати смачний пиріг з вишнею — смачна випічка за домашніми рецептами.

Як приготувати страву з грибами

  • 3 морквини;
  • 75 мл майонезу;
  • 2 солодких перцю;
  • 30 г кропу;
  • 8 картоплин;
  • 200 мл бульйону;
  • 650 г грибів;
  • 550 г цвітної капусти;
  • 3 головки цибулі;
  • 20 г петрушки;
  • 280 г сиру;
  • 40 г вершкового масла.

Час приготування – 1 годину і 40 хвилин.

Калорії – 92.

Етапи приготування овочевого рагу з грибами в духовці:

  1. Всі овочі, коренеплоди та гриби обов'язково попередньо вимити проточною водою;
  2. Далі все що потрібно, очистити – картоплю, моркву, гриби і цибулю;
  3. Картоплю і моркву нарізати кільцями, відставити;
  4. Лук нашаткувати півкільцями, перець подрібнити, а капусту розібрати;
  5. Гриби нарізати дрібним кубиком;
  6. Маслом змастити форму для майбутнього рагу і викласти кільця картоплі. Можна не тільки на дно, але і з боків. Завдяки маслу кільця легко прилипнуть;
  7. Наступним шаром викласти моркву;
  8. Далі капусту і потім солодкий перець;
  9. Після цього розподілити гриби і ріпчасту цибулю;
  10. Бульйон вилити в миску, додати до нього майонез, спеції і перемішати;
  11. Вилити це зверху на рагу і вкрити все фольгою;
  12. Прибрати в духовку на 200 за Цельсієм на сорок хвилин;
  13. За цей час сполоснути і покришити зелень, натерти сир;
  14. Змішати компоненти і посипати страву через сорок хвилин;
  15. Запікати ще п'ять хвилин і подавати до столу.

Корисні поради

Якщо у своїх рецептах ви плануєте використовувати пекучий чилі, то радимо вам мити його в одноразових рукавичках і в них же його подрібнювати. Поверхня, на якій ріжеться перець потрібно ретельно вимити з милом. Все це необхідно, щоб уникнути проблем.

Ця страва чудово тим, що у нього ви можете додавати будь-які овочі, які є на вашій кухні. Навіть якщо це буде моркву, цибулю і кілька картоплин, то вже буде смачно.

Головним секретом овочевого рагу є те, що всі компоненти повинні бути нарізані однаковим розміром. Це може бути різна форма, але розмір повинен відповідати. Це необхідно для того, щоб всі продукти готувалися однаково.

Якщо ви боїтеся, що овочі навіть після запікання залишаться сирими, пропонуємо вам заздалегідь опрацювати їх. Це може бути варіння, тушкування або смаження. До напівготовності буде достатньо, адже решту зробить вже духовка.

Ще один «смачний» секрет приготування соусу до страви. Ви, звичайно, можете готувати будь-який, який вам подобається. Але можна приготувати і класику на основі бульйону. Для нього підсмажте трохи борошна на вершковому маслі, залийте все це бульйоном і додайте спеції за смаком. Уварите до бажаної консистенції і готово.

Спробуйте приготувати те овочеве рагу в духовці, яке вам сподобалося найбільше. Кожне з них дуже смачне, ситне, насичене! Спробувавши лише раз, ви не зможете залишитися байдужими!

Що ще почитати: