Як приготувати овочеве рагу з м'ясом
Сьогодні ми готуємо смачне, насичене і досить ситне блюдо. У ньому будуть і овочі, і м'ясо, і обов'язково соус! Виходить смачно і подобається всім без винятків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морква - | 1 шт. |
рослинна олія - | 50 мл |
баклажан - | 1 шт. |
вода - | 0,4 л |
цибулю - | 1 головка |
болгарський перець - | 1 шт. |
свинина - | 0,4 кг |
сіль - | за смаком |
помідор - | 1 шт. |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Кажуть, якщо додати в блюдо м'ясо, буде смачніше і ситніше. А якщо це ще й свинина, то ціни такої їжі не буде. Спробуєте разом з нами?
Як приготувати:
- Свинину гарненько промити, нарізати кубиками. За бажанням можна очистити її від жиру і плівок.
- У сковороду або сотейник влити масло, прогріти і покласти м'ясо.
- Обсмажити, помішуючи, протягом двадцяти хвилин.
- Як тільки пройде час, влити воду, все посолити і поперчити.
- Довести масу до кипіння, варити одну годину, прикривши кришкою.
- За цей час вимити і почистити всі овочі.
- Нарізати їх невеликими шматочками, щоб було зручно їсти.
- Всипати до м'яса, коли пройде час.
- Готувати, помішуючи, ще двадцять хвилин, щоб все було рівномірно приготовлено.
Яловиче рагу з овочами
Саме яловичина вважається справжнім м'ясом. Гурмани серед усіх видів вибирають саме її. Це дуже смачно і в міру ситно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томати | 3 шт. |
вода | 70 мл |
часник | 1 головка |
кабачок | 2 шт. |
чилі | 2 стручка |
рослинна олія | 15 мл |
яловичина | 0,4 кг |
цибуля | 3 головки |
морква | 2 шт. |
петрушка | 20 г |
коріандр | за смаком |
сіль | за смаком |
цукор | за смаком |
Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.
В одній порції – 59 калорій.
Як приготувати:
- Очистити м'ясо від плівок і жиру, нарізати його невеликими скибочками.
- У сковорідку влити олію, нагріти його і покласти туди яловичину.
- Обсмажити її з усіх боків до рум'яності.
- За цей час почистити і моркву вимити, нарізати її кубиками однакового розміру.
- З часнику зняти лушпиння, розділити його на часточки.
- Чилі вимити, вирізати серединку.
- М'якоть подрібнити в пюре гострим ножем.
- Моркву, часник і перець всипати до м'яса і все перемішати.
- Готувати, помішуючи, хвилин п'ять.
- З лука зняти шкірку, порізати його пір'ям.
- Як тільки морква в сковороді стане хоч трохи м'якою, всипати цибулю.
- Готувати все разом, помішуючи, п'ять хвилин.
- Кабачки ретельно вимити, порізати на кубики. Якщо шкірка щільна, її потрібно зрізати.
- Періодично помішуючи, гасити всі компоненти до повної готовності.
- Томати промити холодною водою, зробити на їх шкірці надрізи.
- Залити окропом або опустити плоди в нього.
- Почекати хвилину, потім шкірку стягнути, вийняти насіння.
- М'якоть помістити в блендер і подрібнити до стану пюре.
- Приправити сіллю, цукром і перцем. Додати трохи коріандру.
- Влити до м'яса масу і трохи води.
- Дати всьому вмісту дійти до кипіння, закрити кришкою.
- Тушкувати все разом ще тридцять хвилин.
Порада: якщо овочі «дорослі», страву доведеться готувати більше тридцяти хвилин. На це може піти і цілу годину.
Овочеве рагу з грибами і м'ясом
І ще більш ситний варіант вечері або обіду! На цей раз у ньому є ще й гриби. Вони надають незабутній аромат і роблять страву ще смачніше.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
соєвий соус | 60 мл |
вода | 400 мл |
яловичина | 0,7 кг |
червоний мелений перець | 2 дрібку |
паприка | 5 г |
цибуля | 2 головки |
печериці | 250 г |
рослинна олія | 0,1 л |
часник | 2 шматочка |
картопля | 0,5 кг |
томатна паста | 30 г |
морква | 2 шт. |
Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.
В одній порції – 118 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо промити, подрібнити його.
- За бажанням можна попередньо очистити від плівок, якщо вони є.
- Луку стягнути лушпиння, вимити його і порізати півкільцями.
- Моркву почистити, помити і порізати шматочками.
- З часнику зняти лушпиння і пропустити через тисняву.
- З грибів зняти плівки з допомогою невеликого ножа.
- Підрізати ніжки і порізати на пластинки або кубики.
- У сковороді нагріти трохи олії, викласти в нього яловичину.
- Обсмажити до рум'яності, потім до випаровування рідини.
- Після цього налити олію, всипати цибулю, моркву і часник.
- Тушкувати все разом, помішуючи, десять хвилин.
- Коли час пройде, додати гриби і смажити ще стільки ж.
- Влити соєвий соус і томатну пасту, додати паприку, червоний перець.
- Туди ж — сіль, воду (половину склянки).
- Дати закипіти, закрити кришку і тушкувати двадцять хвилин.
- Після цього влити залишки води, дати їй закипіти.
- Картоплю очистити, промити і порізати на кубики.
- Обполоснути і викласти до м'яса, готувати все разом півгодини.
Порада: щоб блюдо вийшло ароматним, використовуйте лісові гриби.
Як приготувати з картоплею
Коренеплоди – це завжди ситно! Саме тому ми додали в цей варіант рагу картоплю. Крім неї буде і чилі, так що вийде навіть трохи пікантно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
солодкий перець | 1 шт. |
петрушка | 20 г |
м'ясо | 500 г |
картопля | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
чорний перець-горошок | 5 г |
морква | 1 шт. |
капуста | 0,2 кг |
листи лавра | 2 шт. |
кріп | 20 г |
чилі | 1 стручок |
Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.
В одній порції – 100 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, очистити від плівок і нарізати невеликими шматочками.
- У сковорідку налити трохи олії, покласти скибочки м'яса і обсмажити до рум'яності.
- Моркву очистити, помити і порізати на смужки.
- Додати до м'яса і обсмажити компоненти разом.
- Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками.
- Викласти до моркви, вогонь зменшити трохи.
- З лука зняти лушпиння, вимити його і порізати дрібно.
- Болгарський перець помити, видалити серединку і порізати м'яку частину соломкою.
- Додати сіль і влити води.
- Капусту вимити, дрібно і тонко нашаткувати її.
- Зверху укласти листи лавра і чорний перець-горошок.
- Все перемішати і тушкувати п'ятдесят хвилин, не забуваючи помішувати.
- За десять хвилин до кінця ввести подрібнену зелень.
Порада: для аромату і соковитості можна додати свіжі помідори.
Візьміть на замітку, як смачно приготувати овочеве рагу в духовці.
Обов'язково доповніть свій пікнік рецептами овочів, запечених на мангалі.
Читайте, як приготувати смачний пиріг з капустою — ніжна і ситна випічка за домашніми рецептами.
Приготування в мультиварці
Можете вважати себе переможцем, якщо у вас є кухонні помічниця. Через півтори години у вас буде готове блюдо. Обов'язково спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкий перець | 0,2 кг |
сіль | 10 г |
свинина | 450 г |
вершкове масло | 30 г |
петрушка | 15 г |
томати | 0,2 кг |
цибуля | 150 г |
картопля | 1 кг |
хмелі-сунелі | 5 г |
морква | 0,2 кг |
часник | 15 г |
Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.
В одній порції – 105 калорій.
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити, очистити від плівок і жиру.
- Після цього порізати її невеликими смужками.
- З картоплі зрізати шкірку, вимити його і подрібнити кубиками.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути плід і подрібнити.
- Перець вимити, почистити зсередини, а м'якоть нарізати.
- Помідори помити і подрібнити.
- Цибулю очистити, нарізати пір'ям і відставити.
- У каструлю покласти масло і розпустити його в режимі гасіння.
- Викласти туди свинину, картоплю, моркву, перець, томати і цибулю.
- Часник почистити і подрібнити тиснявою.
- Петрушку вимити і дрібно порубати ножем.
- Додати обидва компоненти в чашу разом з сіллю і спеціями.
- Все перемішати і закрити кришку мультиварки, але встановити клапан для виходу пари.
- В режимі гасіння готувати страву годину.
Порада: в якості спецій можна використовувати все, що доводиться вам за смаком.
Смачний рецепт з квасолею
Якщо у страві є м'ясо, овочі, а ще й квасоля – це буде неймовірно ситно! Приготуйте велику порцію, і її точно вистачить надовго.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблучний оцет | 50 г |
цибуля | 1 головка |
солодкий перець | 1 шт. |
м'ясо | 0,3 кг |
томатна паста | 70 г |
часник | 4 шматочка |
баклажан | 1 шт. |
сіль | за смаком |
морква | 1 шт. |
червона консервована квасоля | 100 г |
цукіні | 1 шт. |
цукор | 10 г |
рослинна олія | 20 мл |
зелень | 20 г |
Піде на приготування – 1 годину і 30 хвилин.
В одній порції – 90 калорій.
Як приготувати:
- Квасоля відкрити, злити її на друшляк і промити проточною водою, дати стекти.
- М'ясо вимити, оочистить від плівок і жиру, нарізати смужками.
- Цибулю почистити, вимити і нарізати пір'ям.
- Солодкий перець помити, вирізати нутрощі і нарізати м'якоть соломкою.
- Часник почистити, видавити через прес.
- Баклажан помити, зрізати хвостик.
- Нарізати кубиками невеликого розміру.
- З моркви зрізати шкірку, вимити її, порізати точно так само.
- Цукіні теж вимити, нарізати, як і баклажан.
- Зелень помити, дрібно порубати гострим ножем.
- У глибокій сковороді або сотейнику розігріти олію.
- Викласти м'ясо, обсмажити до рум'яності.
- Всипати моркву і тушкувати її, помішуючи.
- Через п'ять хвилин додати цибулю, довести до рум'яності.
- Додати солодкий перець і баклажани.
- Наприкінці всипати цукіні, перемішати.
- Поки все це готується, томатну пасту з'єднати з оцтом, цукром, сіллю і часником.
- Все з'єднати і вилити до готових овочів.
- Перемішати, додати квасолю і готувати ще п'ять хвилин.
- Всипати петрушку і можна подавати.
Корисні поради
Не бійтеся експериментувати зі спеціями. Вони зможуть надати вашому рагу не тільки новий зовнішній вигляд, але і смак, аромат! Використовуйте часник, чилі, солодку паприку, сухий цибуля, коріандр, кмин та ін. Вийде смачно!
Влийте трохи води під час приготування рагу. Тоді в готовому варіанті у вас буде соус. З-за овочів і м'яса він вийде ситним і насиченим.
Рагу з м'ясом і овочами – це смачно! Обов'язково готуйте для себе і рідних такі прості страви, щоб по-справжньому наситити їх. Приємного апетиту!