10 апрель 2019 2 367

Як приготувати овочеве рагу з м'ясом

Сьогодні ми готуємо смачне, насичене і досить ситне блюдо. У ньому будуть і овочі, і м'ясо, і обов'язково соус! Виходить смачно і подобається всім без винятків.

Овочеве рагу зі свининою
Інгредієнти Кількість
морква - 1 шт.
рослинна олія - 50 мл
баклажан - 1 шт.
вода - 0,4 л
цибулю - 1 головка
болгарський перець - 1 шт.
свинина - 0,4 кг
сіль - за смаком
помідор - 1 шт.
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал

Кажуть, якщо додати в блюдо м'ясо, буде смачніше і ситніше. А якщо це ще й свинина, то ціни такої їжі не буде. Спробуєте разом з нами?

Як приготувати:

  1. Свинину гарненько промити, нарізати кубиками. За бажанням можна очистити її від жиру і плівок.
  2. У сковороду або сотейник влити масло, прогріти і покласти м'ясо.
  3. Обсмажити, помішуючи, протягом двадцяти хвилин.
  4. Як тільки пройде час, влити воду, все посолити і поперчити.
  5. Довести масу до кипіння, варити одну годину, прикривши кришкою.
  6. За цей час вимити і почистити всі овочі.
  7. Нарізати їх невеликими шматочками, щоб було зручно їсти.
  8. Всипати до м'яса, коли пройде час.
  9. Готувати, помішуючи, ще двадцять хвилин, щоб все було рівномірно приготовлено.
Порада: подавати зі свіжим хлібом або охолодженим соусом.

Яловиче рагу з овочами

Саме яловичина вважається справжнім м'ясом. Гурмани серед усіх видів вибирають саме її. Це дуже смачно і в міру ситно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томати 3 шт.
вода 70 мл
часник 1 головка
кабачок 2 шт.
чилі 2 стручка
рослинна олія 15 мл
яловичина 0,4 кг
цибуля 3 головки
морква 2 шт.
петрушка 20 г
коріандр за смаком
сіль за смаком
цукор за смаком

Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.

В одній порції – 59 калорій.

Як приготувати:

  1. Очистити м'ясо від плівок і жиру, нарізати його невеликими скибочками.
  2. У сковорідку влити олію, нагріти його і покласти туди яловичину.
  3. Обсмажити її з усіх боків до рум'яності.
  4. За цей час почистити і моркву вимити, нарізати її кубиками однакового розміру.
  5. З часнику зняти лушпиння, розділити його на часточки.
  6. Чилі вимити, вирізати серединку.
  7. М'якоть подрібнити в пюре гострим ножем.
  8. Моркву, часник і перець всипати до м'яса і все перемішати.
  9. Готувати, помішуючи, хвилин п'ять.
  10. З лука зняти шкірку, порізати його пір'ям.
  11. Як тільки морква в сковороді стане хоч трохи м'якою, всипати цибулю.
  12. Готувати все разом, помішуючи, п'ять хвилин.
  13. Кабачки ретельно вимити, порізати на кубики. Якщо шкірка щільна, її потрібно зрізати.
  14. Періодично помішуючи, гасити всі компоненти до повної готовності.
  15. Томати промити холодною водою, зробити на їх шкірці надрізи.
  16. Залити окропом або опустити плоди в нього.
  17. Почекати хвилину, потім шкірку стягнути, вийняти насіння.
  18. М'якоть помістити в блендер і подрібнити до стану пюре.
  19. Приправити сіллю, цукром і перцем. Додати трохи коріандру.
  20. Влити до м'яса масу і трохи води.
  21. Дати всьому вмісту дійти до кипіння, закрити кришкою.
  22. Тушкувати все разом ще тридцять хвилин.

Порада: якщо овочі «дорослі», страву доведеться готувати більше тридцяти хвилин. На це може піти і цілу годину.

Овочеве рагу з грибами і м'ясом

І ще більш ситний варіант вечері або обіду! На цей раз у ньому є ще й гриби. Вони надають незабутній аромат і роблять страву ще смачніше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
соєвий соус 60 мл
вода 400 мл
яловичина 0,7 кг
червоний мелений перець 2 дрібку
паприка 5 г
цибуля 2 головки
печериці 250 г
рослинна олія 0,1 л
часник 2 шматочка
картопля 0,5 кг
томатна паста 30 г
морква 2 шт.

Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.

В одній порції – 118 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, подрібнити його.
  2. За бажанням можна попередньо очистити від плівок, якщо вони є.
  3. Луку стягнути лушпиння, вимити його і порізати півкільцями.
  4. Моркву почистити, помити і порізати шматочками.
  5. З часнику зняти лушпиння і пропустити через тисняву.
  6. З грибів зняти плівки з допомогою невеликого ножа.
  7. Підрізати ніжки і порізати на пластинки або кубики.
  8. У сковороді нагріти трохи олії, викласти в нього яловичину.
  9. Обсмажити до рум'яності, потім до випаровування рідини.
  10. Після цього налити олію, всипати цибулю, моркву і часник.
  11. Тушкувати все разом, помішуючи, десять хвилин.
  12. Коли час пройде, додати гриби і смажити ще стільки ж.
  13. Влити соєвий соус і томатну пасту, додати паприку, червоний перець.
  14. Туди ж — сіль, воду (половину склянки).
  15. Дати закипіти, закрити кришку і тушкувати двадцять хвилин.
  16. Після цього влити залишки води, дати їй закипіти.
  17. Картоплю очистити, промити і порізати на кубики.
  18. Обполоснути і викласти до м'яса, готувати все разом півгодини.

Порада: щоб блюдо вийшло ароматним, використовуйте лісові гриби.

Як приготувати з картоплею

Коренеплоди – це завжди ситно! Саме тому ми додали в цей варіант рагу картоплю. Крім неї буде і чилі, так що вийде навіть трохи пікантно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
солодкий перець 1 шт.
петрушка 20 г
м'ясо 500 г
картопля 0,5 кг
сіль за смаком
чорний перець-горошок 5 г
морква 1 шт.
капуста 0,2 кг
листи лавра 2 шт.
кріп 20 г
чилі 1 стручок

Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

В одній порції – 100 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, очистити від плівок і нарізати невеликими шматочками.
  2. У сковорідку налити трохи олії, покласти скибочки м'яса і обсмажити до рум'яності.
  3. Моркву очистити, помити і порізати на смужки.
  4. Додати до м'яса і обсмажити компоненти разом.
  5. Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками.
  6. Викласти до моркви, вогонь зменшити трохи.
  7. З лука зняти лушпиння, вимити його і порізати дрібно.
  8. Болгарський перець помити, видалити серединку і порізати м'яку частину соломкою.
  9. Додати сіль і влити води.
  10. Капусту вимити, дрібно і тонко нашаткувати її.
  11. Зверху укласти листи лавра і чорний перець-горошок.
  12. Все перемішати і тушкувати п'ятдесят хвилин, не забуваючи помішувати.
  13. За десять хвилин до кінця ввести подрібнену зелень.

Порада: для аромату і соковитості можна додати свіжі помідори.

Візьміть на замітку, як смачно приготувати овочеве рагу в духовці.

Обов'язково доповніть свій пікнік рецептами овочів, запечених на мангалі.

Читайте, як приготувати смачний пиріг з капустою — ніжна і ситна випічка за домашніми рецептами.

Приготування в мультиварці

Можете вважати себе переможцем, якщо у вас є кухонні помічниця. Через півтори години у вас буде готове блюдо. Обов'язково спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 0,2 кг
сіль 10 г
свинина 450 г
вершкове масло 30 г
петрушка 15 г
томати 0,2 кг
цибуля 150 г
картопля 1 кг
хмелі-сунелі 5 г
морква 0,2 кг
часник 15 г

Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.

В одній порції – 105 калорій.

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити, очистити від плівок і жиру.
  2. Після цього порізати її невеликими смужками.
  3. З картоплі зрізати шкірку, вимити його і подрібнити кубиками.
  4. З моркви зрізати шкірку, обполоснути плід і подрібнити.
  5. Перець вимити, почистити зсередини, а м'якоть нарізати.
  6. Помідори помити і подрібнити.
  7. Цибулю очистити, нарізати пір'ям і відставити.
  8. У каструлю покласти масло і розпустити його в режимі гасіння.
  9. Викласти туди свинину, картоплю, моркву, перець, томати і цибулю.
  10. Часник почистити і подрібнити тиснявою.
  11. Петрушку вимити і дрібно порубати ножем.
  12. Додати обидва компоненти в чашу разом з сіллю і спеціями.
  13. Все перемішати і закрити кришку мультиварки, але встановити клапан для виходу пари.
  14. В режимі гасіння готувати страву годину.

Порада: в якості спецій можна використовувати все, що доводиться вам за смаком.

Смачний рецепт з квасолею

Якщо у страві є м'ясо, овочі, а ще й квасоля – це буде неймовірно ситно! Приготуйте велику порцію, і її точно вистачить надовго.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблучний оцет 50 г
цибуля 1 головка
солодкий перець 1 шт.
м'ясо 0,3 кг
томатна паста 70 г
часник 4 шматочка
баклажан 1 шт.
сіль за смаком
морква 1 шт.
червона консервована квасоля 100 г
цукіні 1 шт.
цукор 10 г
рослинна олія 20 мл
зелень 20 г

Піде на приготування – 1 годину і 30 хвилин.

В одній порції – 90 калорій.

Як приготувати:

  1. Квасоля відкрити, злити її на друшляк і промити проточною водою, дати стекти.
  2. М'ясо вимити, оочистить від плівок і жиру, нарізати смужками.
  3. Цибулю почистити, вимити і нарізати пір'ям.
  4. Солодкий перець помити, вирізати нутрощі і нарізати м'якоть соломкою.
  5. Часник почистити, видавити через прес.
  6. Баклажан помити, зрізати хвостик.
  7. Нарізати кубиками невеликого розміру.
  8. З моркви зрізати шкірку, вимити її, порізати точно так само.
  9. Цукіні теж вимити, нарізати, як і баклажан.
  10. Зелень помити, дрібно порубати гострим ножем.
  11. У глибокій сковороді або сотейнику розігріти олію.
  12. Викласти м'ясо, обсмажити до рум'яності.
  13. Всипати моркву і тушкувати її, помішуючи.
  14. Через п'ять хвилин додати цибулю, довести до рум'яності.
  15. Додати солодкий перець і баклажани.
  16. Наприкінці всипати цукіні, перемішати.
  17. Поки все це готується, томатну пасту з'єднати з оцтом, цукром, сіллю і часником.
  18. Все з'єднати і вилити до готових овочів.
  19. Перемішати, додати квасолю і готувати ще п'ять хвилин.
  20. Всипати петрушку і можна подавати.
Порада: можна додати трохи паприки, страва буде і красивим, і ароматним.

Корисні поради

Не бійтеся експериментувати зі спеціями. Вони зможуть надати вашому рагу не тільки новий зовнішній вигляд, але і смак, аромат! Використовуйте часник, чилі, солодку паприку, сухий цибуля, коріандр, кмин та ін. Вийде смачно!

Влийте трохи води під час приготування рагу. Тоді в готовому варіанті у вас буде соус. З-за овочів і м'яса він вийде ситним і насиченим.

Рагу з м'ясом і овочами – це смачно! Обов'язково готуйте для себе і рідних такі прості страви, щоб по-справжньому наситити їх. Приємного апетиту!

Що ще почитати: