24 март 2019 2 593

Як приготувати овочеве рагу з баклажанами

Немає нічого простіше, ніж приготування рагу. А щоб страва заграло новими смаковими якостями і змінило зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти і вид нарізки.

Наприклад, влітку найулюбленішою різновидом страви стає рагу, приготоване з різних овочів, у тому числі і баклажанів з кабачками.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
кабачок - 2 шт.
зелень - за смаком
кориця - щіпка
сіль з перцем - по дрібці
морква - 2 шт.
помідор - 3 шт.
цибулю - 3 шт.
баклажан - 2 шт.
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 25 Ккал

Різноманіття варіантів приготування залежить від фінансових можливостей господині, особистих уподобань і сезону. Проте класичним вважається рецепт, представлений нижче.

Приготування овочевого рагу з кабачками і баклажанами покроково:

  1. Нарізані вздовж синенькі залишити на чверть години в підсоленій воді;
  2. За цей час нарізати овочі: кабачок – великими кубиками, моркву – кружальцями, перець на великі шматки; помідори спочатку бланшувати, а потім нарізати кубиками (дрібно), цибулю – півкільцями, зелень подрібнити;
  3. Воду у баклажан злити, а сам овоч нарізати так само, як і кабачок;
  4. На розігрітій олії у сковорідці спочатку обсмажити баклажани. Трохи посипати меленим перцем – перекласти їх в гусятницю;
  5. По черзі обсмажити окремо овочі, що залишилися;
  6. Викладати інгредієнти на баклажани наступній послідовності:
  • моркву, перець, сіль, рубана зелень;
  • кабачки, сіль, зелень;
  • цибуля;
  • помідори;
  1. Покласти гвоздику посипати корицею і тушкувати півгодини на самому мінімальному вогні.

У цьому рецепті не потрібно доливати рідину. У процесі теплової обробки овочі випустять сік.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками в мультиварці

Свою любов до цього блюдо прийнято виражати влітку, а з наявністю на кухні мультиварці процес приготування рагу стає набагато простіше і швидше.

Необхідні компоненти:

  • картопля – 3 шт.;
  • кабачок;
  • морква;
  • часник за смаком;
  • перець — 2 шт (болгарська);
  • сіль з перцем;
  • стиглий помідор – 2 шт.;
  • для смаження масло – 25 мл;
  • баклажан – 2 шт.

Витрачений час: година 30 хвилин на підготовку.

Калорійність: 29 ккал.

Як готувати овочеве рагу в мультиварці:

  1. Синенькі очистити, розділити на 4 частини і опустити на півгодини в підсолену воду;
  2. Картопля з кабачком і перцем нарізати на однакові кубики;
  3. Моркву кружальцями, а помідори часточками;
  4. Злити воду, в якій знаходилися баклажани, а сам овоч також нарізати кубиками;
  5. Лук нашаткувати півкільцями і смажити протягом 15 хвилин в режимі «Смаження»;
  6. Овочі викладати в такому порядку: картопля, болгарський перець, кабачки з баклажанами, томати і моркву;
  7. Овочі поперчити і посолити;
  8. Режим «Гасіння». Таймер 35 хвилин;
  9. По готовності покласти подрібнений часник і готувати ще 10 хвилин в режимі «Підігрів».

Смачне рагу з кабачками, капустою і баклажанами

Необхідні компоненти:

  • капуста – 200 г;
  • баклажан – 2 шт.;
  • столовий 9% оцет – за смаком;
  • томатна паста – 50 р;
  • морква – 2 шт.;
  • цибулина;
  • масло – 40 мл;
  • кабачок;
  • сіль за смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Кількість калорій: 46 ккал.

Процес приготування страви:

  1. Вздовж на 2 частини розрізати кабачок і баклажани. Овочі покласти на деко зрізом вниз, промазанный кулінарним жиром;
  2. Запікати компоненти при 180С до м'якої консистенції. По охолодженні, у баклажана зняти шкірку;
  3. Моркву натерти, капусту з цибулиною нашаткувати. Всі овочі згасити ;
  4. Додати томат, посолити, влити оцет і за бажанням поперчити;
  5. На останньому етапі ввести нарізані кабачки і баклажани;
  6. Готувати рагу з кабачками, капустою і баклажанами ще хвилин 10.

Варіант приготування страви з гарбузом

Мало хто повірить, але кабачки з баклажанами поєднуються з таким елементом, як гарбуз. І це не дивно, адже в приготуванні рагу неважливий складу овочів – у будь-якому випадку страва виходить ароматним, корисним і дуже ситним.

Необхідні компоненти:

  • баклажани – 400 г;
  • маленька гарбуз;
  • цибуля;
  • зелень на вибір – 200 г;
  • помідори – 200 г;
  • волоські горіхи – 2 шт.;
  • сіль з перцем;
  • лимонний сік;
  • олія – 15 мл

Витрачений час: 35 хвилин.

Калорійність: 36 ккал.

Кулінарний процес:

  1. Гарбуз, кабачки і баклажани нарізати на кубики однакового розміру;
  2. Цибулину максимально дрібно нашаткувати і протушкувати разом з попередніми інгредієнтами;
  3. Ввести подрібнені томати;
  4. Поперчити рагу, влити оцет і посолити;
  5. Через хвилину ввести подрібнені горіхи і готувати страву ще хвилин 5, не більше.

Рагу подавати в гарячому викладеному гіркою вигляді. Рясно посипати рубаною зеленню і подавати до столу.

Візьміть на замітку добірку дивовижних салатів зі свининою а будь-який випадок.

Читайте як правильно приготувати стейк з сьомги.

Читайте як приготувати м'ясні зрази з начинкою з яйця. Візьміть на замітку цей рецепт.

Готуємо рагу в духовці

Що може бути смачніше овочевого рагу, яке готується з доступних продуктів, за мінімальну кількість часу? Мабуть, тільки рагу, приготоване не на плиті, а в духовій шафі по-домашньому.

Необхідні компоненти:

  • маленький качан білої капусти;
  • кабачок;
  • цибуля;
  • морква;
  • перець болгарський;
  • баклажан;
  • картопля;
  • перець з сіллю;
  • помідор – 2 шт.

Витрачений час: 1,5 години на запікання + 20 хвилин на підготовку.

Калорійність: 29 ккал.

Як приготувати овочеве рагу з баклажанами в духовці:

  1. Всі овочі промити і очистити;
  2. Нарізка: цибулю нашаткувати, але не дрібно, моркву натерти, перець з капустою нарізати соломкою, картоплю з томатом – пластинами, а кабачки з баклажаном – не крупною соломкою;
  3. У горщик для запікання овочі розкладаються в такому порядку:
  • капуста;
  • половину моркви з перцем;
  • баклажани;
  • цибуля;
  • картопля;
  • морква і помідори;
  1. Далі в склянці води необхідно розчинити чайну ложку солі і влити рідину в горщик з овочами;
  2. Накрити кришку. Якщо немає, то можна замінити фольгою;
  3. Запікається страву при температурному режимі 180С до 1,5 годин.

Рагу з солодким перцем

Представлений рецепт досить багатокомпонентний, але результат виходить не тільки смачним, але і цікавим.

Необхідні компоненти:

  • невеликий кабачок – 2 шт.;
  • солодкий червоний перець – 2 шт.;
  • великий помідор – 1 шт.;
  • горошки перцю;
  • баклажан – 2 шт.;
  • сіль з меленим чорним перцем;
  • дрібнокристалічний цукор – за смаком;
  • цибуля – 2 шт.;
  • жовтий перець болгарський – 1 шт.;
  • лаврове листя – 2 шт;
  • морква – 1 шт.

Витрачений час: 55 хвилин.

Калорійність: 25 ккал.

Процес приготування:

  1. Нашаткувати соломкою кабачки і синенькі;
  2. Обсмажити інгредієнти в різних сковородах. Кабачки до смаження необхідно присипати невеликою кількістю борошна;
  3. У третій сковороді згасити, терту моркву, нарізану тонкими полуколечками цибулю;
  4. Як тільки овочі стануть м'якими ввести кабачки з баклажанами, нарізані соломкою томат і болгарські перці;
  5. Овочі перемішати, покласти лаврові листи, поперчити, кинути перець горошком;
  6. Овочі протушкувати протягом 40 хвилин;
  7. В кінці посолити і всипати дрібку цукру;
  8. Після вимкнення плити можна посипати блюдо рубаною зеленню.

Підказки досвідчених кулінарів

  1. Всі овочі повинні мати схожу, а головне, велику нарізку, щоб у готовому варіанті вони не зварилися і зберегли привабливий зовнішній вигляд;
  2. Кожен компонент має свій час теплової обробки. Тому спочатку готують тверді продукти, а потім м'які;
  3. Для ніжного смаку іноді овочеве рагу з баклажанами і кабачками заправляють соусом. Як правило, його готують на основі вершків або борошна. Але самої смачної вважається сирна заправка. Для її приготування інгредієнт потрібно натерти на тертці і ввести на самому останньому етапі;
  4. Якщо використовується сушена зелень, то її додають в середині процесу, свіжу – практично перед вимиканням;
  5. Не заливайте велику кількість рідини. Для насиченості можна обмежитися м'ясним бульйоном, але гурмани воліють замінювати його келихом білого вина.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: