Як приготувати овочеве рагу з баклажанами
Немає нічого простіше, ніж приготування рагу. А щоб страва заграло новими смаковими якостями і змінило зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти і вид нарізки.
Наприклад, влітку найулюбленішою різновидом страви стає рагу, приготоване з різних овочів, у тому числі і баклажанів з кабачками.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачок - | 2 шт. |
зелень - | за смаком |
кориця - | щіпка |
сіль з перцем - | по дрібці |
морква - | 2 шт. |
помідор - | 3 шт. |
цибулю - | 3 шт. |
баклажан - | 2 шт. |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 25 Ккал |
Різноманіття варіантів приготування залежить від фінансових можливостей господині, особистих уподобань і сезону. Проте класичним вважається рецепт, представлений нижче.
Приготування овочевого рагу з кабачками і баклажанами покроково:
- Нарізані вздовж синенькі залишити на чверть години в підсоленій воді;
- За цей час нарізати овочі: кабачок – великими кубиками, моркву – кружальцями, перець на великі шматки; помідори спочатку бланшувати, а потім нарізати кубиками (дрібно), цибулю – півкільцями, зелень подрібнити;
- Воду у баклажан злити, а сам овоч нарізати так само, як і кабачок;
- На розігрітій олії у сковорідці спочатку обсмажити баклажани. Трохи посипати меленим перцем – перекласти їх в гусятницю;
- По черзі обсмажити окремо овочі, що залишилися;
- Викладати інгредієнти на баклажани наступній послідовності:
- моркву, перець, сіль, рубана зелень;
- кабачки, сіль, зелень;
- цибуля;
- помідори;
У цьому рецепті не потрібно доливати рідину. У процесі теплової обробки овочі випустять сік.
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками в мультиварці
Свою любов до цього блюдо прийнято виражати влітку, а з наявністю на кухні мультиварці процес приготування рагу стає набагато простіше і швидше.
Необхідні компоненти:
- картопля – 3 шт.;
- кабачок;
- морква;
- часник за смаком;
- перець — 2 шт (болгарська);
- сіль з перцем;
- стиглий помідор – 2 шт.;
- для смаження масло – 25 мл;
- баклажан – 2 шт.
Витрачений час: година 30 хвилин на підготовку.
Калорійність: 29 ккал.
Як готувати овочеве рагу в мультиварці:
- Синенькі очистити, розділити на 4 частини і опустити на півгодини в підсолену воду;
- Картопля з кабачком і перцем нарізати на однакові кубики;
- Моркву кружальцями, а помідори часточками;
- Злити воду, в якій знаходилися баклажани, а сам овоч також нарізати кубиками;
- Лук нашаткувати півкільцями і смажити протягом 15 хвилин в режимі «Смаження»;
- Овочі викладати в такому порядку: картопля, болгарський перець, кабачки з баклажанами, томати і моркву;
- Овочі поперчити і посолити;
- Режим «Гасіння». Таймер 35 хвилин;
- По готовності покласти подрібнений часник і готувати ще 10 хвилин в режимі «Підігрів».
Смачне рагу з кабачками, капустою і баклажанами
Необхідні компоненти:
- капуста – 200 г;
- баклажан – 2 шт.;
- столовий 9% оцет – за смаком;
- томатна паста – 50 р;
- морква – 2 шт.;
- цибулина;
- масло – 40 мл;
- кабачок;
- сіль за смаком.
Час приготування: 30 хвилин.
Кількість калорій: 46 ккал.
Процес приготування страви:
- Вздовж на 2 частини розрізати кабачок і баклажани. Овочі покласти на деко зрізом вниз, промазанный кулінарним жиром;
- Запікати компоненти при 180С до м'якої консистенції. По охолодженні, у баклажана зняти шкірку;
- Моркву натерти, капусту з цибулиною нашаткувати. Всі овочі згасити ;
- Додати томат, посолити, влити оцет і за бажанням поперчити;
- На останньому етапі ввести нарізані кабачки і баклажани;
- Готувати рагу з кабачками, капустою і баклажанами ще хвилин 10.
Варіант приготування страви з гарбузом
Мало хто повірить, але кабачки з баклажанами поєднуються з таким елементом, як гарбуз. І це не дивно, адже в приготуванні рагу неважливий складу овочів – у будь-якому випадку страва виходить ароматним, корисним і дуже ситним.
Необхідні компоненти:
- баклажани – 400 г;
- маленька гарбуз;
- цибуля;
- зелень на вибір – 200 г;
- помідори – 200 г;
- волоські горіхи – 2 шт.;
- сіль з перцем;
- лимонний сік;
- олія – 15 мл
Витрачений час: 35 хвилин.
Калорійність: 36 ккал.
Кулінарний процес:
- Гарбуз, кабачки і баклажани нарізати на кубики однакового розміру;
- Цибулину максимально дрібно нашаткувати і протушкувати разом з попередніми інгредієнтами;
- Ввести подрібнені томати;
- Поперчити рагу, влити оцет і посолити;
- Через хвилину ввести подрібнені горіхи і готувати страву ще хвилин 5, не більше.
Рагу подавати в гарячому викладеному гіркою вигляді. Рясно посипати рубаною зеленню і подавати до столу.
Візьміть на замітку добірку дивовижних салатів зі свининою а будь-який випадок.
Читайте як правильно приготувати стейк з сьомги.
Читайте як приготувати м'ясні зрази з начинкою з яйця. Візьміть на замітку цей рецепт.
Готуємо рагу в духовці
Що може бути смачніше овочевого рагу, яке готується з доступних продуктів, за мінімальну кількість часу? Мабуть, тільки рагу, приготоване не на плиті, а в духовій шафі по-домашньому.
Необхідні компоненти:
- маленький качан білої капусти;
- кабачок;
- цибуля;
- морква;
- перець болгарський;
- баклажан;
- картопля;
- перець з сіллю;
- помідор – 2 шт.
Витрачений час: 1,5 години на запікання + 20 хвилин на підготовку.
Калорійність: 29 ккал.
Як приготувати овочеве рагу з баклажанами в духовці:
- Всі овочі промити і очистити;
- Нарізка: цибулю нашаткувати, але не дрібно, моркву натерти, перець з капустою нарізати соломкою, картоплю з томатом – пластинами, а кабачки з баклажаном – не крупною соломкою;
- У горщик для запікання овочі розкладаються в такому порядку:
- капуста;
- половину моркви з перцем;
- баклажани;
- цибуля;
- картопля;
- морква і помідори;
- Далі в склянці води необхідно розчинити чайну ложку солі і влити рідину в горщик з овочами;
- Накрити кришку. Якщо немає, то можна замінити фольгою;
- Запікається страву при температурному режимі 180С до 1,5 годин.
Рагу з солодким перцем
Представлений рецепт досить багатокомпонентний, але результат виходить не тільки смачним, але і цікавим.
Необхідні компоненти:
- невеликий кабачок – 2 шт.;
- солодкий червоний перець – 2 шт.;
- великий помідор – 1 шт.;
- горошки перцю;
- баклажан – 2 шт.;
- сіль з меленим чорним перцем;
- дрібнокристалічний цукор – за смаком;
- цибуля – 2 шт.;
- жовтий перець болгарський – 1 шт.;
- лаврове листя – 2 шт;
- морква – 1 шт.
Витрачений час: 55 хвилин.
Калорійність: 25 ккал.
Процес приготування:
- Нашаткувати соломкою кабачки і синенькі;
- Обсмажити інгредієнти в різних сковородах. Кабачки до смаження необхідно присипати невеликою кількістю борошна;
- У третій сковороді згасити, терту моркву, нарізану тонкими полуколечками цибулю;
- Як тільки овочі стануть м'якими ввести кабачки з баклажанами, нарізані соломкою томат і болгарські перці;
- Овочі перемішати, покласти лаврові листи, поперчити, кинути перець горошком;
- Овочі протушкувати протягом 40 хвилин;
- В кінці посолити і всипати дрібку цукру;
- Після вимкнення плити можна посипати блюдо рубаною зеленню.
Підказки досвідчених кулінарів
- Всі овочі повинні мати схожу, а головне, велику нарізку, щоб у готовому варіанті вони не зварилися і зберегли привабливий зовнішній вигляд;
- Кожен компонент має свій час теплової обробки. Тому спочатку готують тверді продукти, а потім м'які;
- Для ніжного смаку іноді овочеве рагу з баклажанами і кабачками заправляють соусом. Як правило, його готують на основі вершків або борошна. Але самої смачної вважається сирна заправка. Для її приготування інгредієнт потрібно натерти на тертці і ввести на самому останньому етапі;
- Якщо використовується сушена зелень, то її додають в середині процесу, свіжу – практично перед вимиканням;
- Не заливайте велику кількість рідини. Для насиченості можна обмежитися м'ясним бульйоном, але гурмани воліють замінювати його келихом білого вина.
Приємного апетиту!