Як приготувати рагу з курки з картоплею
Рагу смачне, ситне і дуже корисне блюдо, в якому міститься багато вітамінів. Воно готується з різних овочів, а також м'яса, яке робить його ще смачніше. Існує безліч варіантів приготування рагу, його можна готувати кожен день і використовувати для цього будь-які овочі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 100 г |
моркви - | 250 г |
часнику - | 2 зубчики |
спеції - | за смаком |
картоплі - | 7 штук |
масла - | 25 мл |
солі - | за смаком |
томатної пасти; - | 70 мілілітрів |
курячих стегон - | 0,6 кілограма |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 87 Ккал |
Рагу з курки з картоплею – блюдо, в якому всі інгредієнти спочатку обсмажують, а потім тушкують, що робить його дуже смачним і насиченим. Готується воно з різних продуктів і можна використовувати все, що є в будинку.
- М'ясо промити, видалити з нього шкіру і жировий прошарок, добре протерти паперовим рушником;
- Нарізати моркву кружечками, цибулю – півкільцями, перекласти на сковороду, посолити і обсмажити 10 хвилин;
- Викласти на сковороду стегна, посипати їх сіллю, улюбленими приправами, смажити до золотистого кольору з двох сторін по 8 хвилин;
- Великими порізати брусочками картоплю, перекласти її на сковороду, додати спеції, подрібнений часник, якщо ще потрібно – сіль, тушкувати 5 хвилин, додати томатну пасту і трохи води, тушкувати під кришкою 40 хвилин.
Замість томатної пасти можна використовувати сік або соус, але у такому разі його треба трохи більше.
Читайте як приготувати шашлик з сьомги — спробуйте приготувати рибний варіант, який урізноманітнює варіант.
Рецепти котлет з домашнього фаршу — соковиті, ароматні, дивно ніжні і смачні, вони підійдуть до будь-якого гарніру.
Як зробити млинці без молока і кефіру — смачна випічка до чаю або ж відмінна основа для закуски.
Рецепт рагу з курки з картоплею і овочами
Щоб смак страви був як можна пахучіше, готувати його краще всього в казанку і на невеликому вогні, але є і інший спосіб – в духовці, в цьому випадку овочі збережуть свою форму і не розваряться.
Інгредієнти:
- 0,6 кілограма м'яса;
- петрушка;
- 200 грам баклажанів;
- 250 грам кабачків;
- цибуля – 1 штука;
- картопля – 400 грам;
- масло;
- приправи;
- морква;
- сіль;
- 2 помідори;
- перець – 2 штуки.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 93 ккал.
- Духовку включити, розігріти до 180 градусів;
- Кабачки, баклажани, картоплю і перець помити, видалити неїстівні частини і порізати овочі кубиками середнього розміру;
- Часник натерти на тертці, подрібнити цибулю і зелень, кільцями порізати моркву;
- Промити під проточною водою м'ясо, нарізати його шматочками;
- Викласти всі інгредієнти в миску, посипати приправами і сіллю, полити олією, перемішати, перекласти у форму;
- Поставити на півгодини в духовку;
- Великими шматками нарізати помідори, викласти їх зверху на овочі, готувати ще 20 хвилин.
Овочеве рагу обов'язково сподобається і дорослим і дітям, а завдяки тому, що в ньому мало масла і воно запечене в духовці, його легко можна вводити в раціон навіть самих маленьких членів сім'ї.
Овочеве рагу з куркою, капустою і картоплею
Коли немає часу, щоб приготувати вечерю, кожна господиня шукає рецепти швидких і ситних страв – рагу, одне з них. Воно дуже корисне, багате на вітаміни і добре зміцнює організм.
Інгредієнти:
- капуста – 0,7 кілограма;
- 2 моркви;
- приправи;
- 0,5 кілограма курячого філе;
- зелень;
- часник – 3 зубчики;
- цибулина;
- 60 мл томатної пасти;
- масло;
- 0,7 кілограма картоплі.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 г: 45 ккал.
- Видалити з картоплі шкірку, помити його, нарізати кубиками, скласти в каструлю, залити водою і проварити 15 хвилин;
- М'ясо порізати шматками середнього розміру, обсмажити на олії, перекласти в каструлю;
- Нашаткувати дрібними смужками капусту, обсмажити її, додати до картоплі;
- На сковороді обсмажити терту моркву і кубики цибулі, в самому кінці влити воду з розведеною в ній томатною пастою, посипати подрібненим часником, перемішати;
- В рагу перелити овочеву заправу, посипати приправами, нарізаною петрушкою, витримати ще 5 хвилин і вимкнути.
Рагу буде ще смачніше, якщо подавати його на стіл не відразу, а хвилин через 15 після закінчення приготування. Так воно встигне настоятися, просочиться ароматами і вбере в себе смак приправ.
Готуємо швидко в мультиварці
Якщо хочеться спробувати щось смачне, але часу стояти на кухні зовсім немає, завжди можна скористатися мультиварка, в якій нічого не пригорає і готується рівномірно. Це застосовно і до рагу з курки з картоплею.
Інгредієнти:
- 0,4 кілограма м'яса;
- кабачок – 120 грам;
- картопля — 0,5 кілограма;
- масло;
- цибуля – 1 штука;
- помідори – 200 грам;
- спеції;
- часник – 2 зубчики;
- моркву.
Час приготування: 110 хвилин.
Калорійність на 100 г: 76 ккал.
- Порізати середніми шматочками м'ясо, нарізати півкільцями цибулю;
- Налити в чашу невелику кількість рослинної олії, викласти в неї курку і цибулю, включити на 20 хвилин режим «випічки»;
- Всі інші овочі – картопля, морква, помідори і кабачки порізати кубиками, покласти в каструлю, посипати приправами, сіллю, тертим на тертці часником, перемішати;
- Влити в чашу 100 мілілітрів води і на 1,5 години включити режим «гасіння».
Незважаючи на тривале приготування, рагу виходить дуже соковитим, ароматним і не пригорає, але час від часу його все-таки треба помішувати і краще за все робити це за допомогою дерев'яної лопатки.
Поради професійних кухарів
У приготуванні рагу немає нічого складного, потрібно тільки трохи розібратися з рецептами і представити для себе порядок дій.
Під час приготування змішаного рагу, в якому є не тільки овочі, а й м'ясо, необхідно всі інгредієнти окремо обсмажують, а потім вже з'єднувати і доводити до готовності. Якщо ж на це немає часу, то тоді можна порізати овочі великими шматочками, а м'ясо дуже дрібними, так всі інгредієнти приготуються одночасно і не залишаться сирими.
Щоб овочі не перетворилися на кашу, краще всього використовувати куряче м'ясо, яке готується швидко і залишається ніжним і соковитим. Овочі з ніжною консистенцією, такі як помідори, капуста, необхідно додавати в рагу в самому кінці, так вони не втратять своїх смакових якостей і консистенцію.
Всі продукти, з яких складається рагу, обов'язково повинні нарезаться в одному стилі – кубиками, соломкою, брусочками. Стиль нарізки можна кожен раз міняти на новий, але за зовнішнім виглядом продукти повинні виглядати однаково.
Рагу з курки з картоплею – не соус і не суп, тому у нього не потрібно наливати занадто багато води, яку легко можна замінити на м'ясний бульйон, що зробить блюдо ще більш насиченою. У деяких випадках варто використовувати біле вино.
Смак рагу буде набагато краще, якщо всі інгредієнти будуть обсмажуватися на окремих сковорідках або сотейниках і тільки перед самим гасінням вони складаються всі разом.
Якщо для страви використовуються баклажани, їх потрібно заздалегідь обробити – порізати, залити водою, посолити і залишити на півгодини, потім промити під краном, витерти паперовим рушником і тільки після цього починати готувати.
Навчившись готувати рагу і зрозумівши всю технологію та особливості, кожна господиня зможе легко імпровізувати під час його створення, використовуючи ті продукти, що є під рукою – овочі, зелень, м'ясо. Кожен раз його смак буде зовсім новий і це обов'язково сподобається всім дорослим та дітям.