29 май 2019 4 740

Як приготувати рагу з курки з картоплею

Рагу смачне, ситне і дуже корисне блюдо, в якому міститься багато вітамінів. Воно готується з різних овочів, а також м'яса, яке робить його ще смачніше. Існує безліч варіантів приготування рагу, його можна готувати кожен день і використовувати для цього будь-які овочі.

Приготування страви за всіма традиціями
Інгредієнти Кількість
лука - 100 г
моркви - 250 г
часнику - 2 зубчики
спеції - за смаком
картоплі - 7 штук
масла - 25 мл
солі - за смаком
томатної пасти; - 70 мілілітрів
курячих стегон - 0,6 кілограма
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 87 Ккал

Рагу з курки з картоплею – блюдо, в якому всі інгредієнти спочатку обсмажують, а потім тушкують, що робить його дуже смачним і насиченим. Готується воно з різних продуктів і можна використовувати все, що є в будинку.

  1. М'ясо промити, видалити з нього шкіру і жировий прошарок, добре протерти паперовим рушником;
  2. Нарізати моркву кружечками, цибулю – півкільцями, перекласти на сковороду, посолити і обсмажити 10 хвилин;
  3. Викласти на сковороду стегна, посипати їх сіллю, улюбленими приправами, смажити до золотистого кольору з двох сторін по 8 хвилин;
  4. Великими порізати брусочками картоплю, перекласти її на сковороду, додати спеції, подрібнений часник, якщо ще потрібно – сіль, тушкувати 5 хвилин, додати томатну пасту і трохи води, тушкувати під кришкою 40 хвилин.

Замість томатної пасти можна використовувати сік або соус, але у такому разі його треба трохи більше.

Читайте як приготувати шашлик з сьомги — спробуйте приготувати рибний варіант, який урізноманітнює варіант.

Рецепти котлет з домашнього фаршу — соковиті, ароматні, дивно ніжні і смачні, вони підійдуть до будь-якого гарніру.

Як зробити млинці без молока і кефіру — смачна випічка до чаю або ж відмінна основа для закуски.

Рецепт рагу з курки з картоплею і овочами

Щоб смак страви був як можна пахучіше, готувати його краще всього в казанку і на невеликому вогні, але є і інший спосіб – в духовці, в цьому випадку овочі збережуть свою форму і не розваряться.

Інгредієнти:

  • 0,6 кілограма м'яса;
  • петрушка;
  • 200 грам баклажанів;
  • 250 грам кабачків;
  • цибуля – 1 штука;
  • картопля – 400 грам;
  • масло;
  • приправи;
  • морква;
  • сіль;
  • 2 помідори;
  • перець – 2 штуки.

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 93 ккал.

  1. Духовку включити, розігріти до 180 градусів;
  2. Кабачки, баклажани, картоплю і перець помити, видалити неїстівні частини і порізати овочі кубиками середнього розміру;
  3. Часник натерти на тертці, подрібнити цибулю і зелень, кільцями порізати моркву;
  4. Промити під проточною водою м'ясо, нарізати його шматочками;
  5. Викласти всі інгредієнти в миску, посипати приправами і сіллю, полити олією, перемішати, перекласти у форму;
  6. Поставити на півгодини в духовку;
  7. Великими шматками нарізати помідори, викласти їх зверху на овочі, готувати ще 20 хвилин.

Овочеве рагу обов'язково сподобається і дорослим і дітям, а завдяки тому, що в ньому мало масла і воно запечене в духовці, його легко можна вводити в раціон навіть самих маленьких членів сім'ї.

Овочеве рагу з куркою, капустою і картоплею

Коли немає часу, щоб приготувати вечерю, кожна господиня шукає рецепти швидких і ситних страв – рагу, одне з них. Воно дуже корисне, багате на вітаміни і добре зміцнює організм.

Інгредієнти:

  • капуста – 0,7 кілограма;
  • 2 моркви;
  • приправи;
  • 0,5 кілограма курячого філе;
  • зелень;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибулина;
  • 60 мл томатної пасти;
  • масло;
  • 0,7 кілограма картоплі.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 г: 45 ккал.

  1. Видалити з картоплі шкірку, помити його, нарізати кубиками, скласти в каструлю, залити водою і проварити 15 хвилин;
  2. М'ясо порізати шматками середнього розміру, обсмажити на олії, перекласти в каструлю;
  3. Нашаткувати дрібними смужками капусту, обсмажити її, додати до картоплі;
  4. На сковороді обсмажити терту моркву і кубики цибулі, в самому кінці влити воду з розведеною в ній томатною пастою, посипати подрібненим часником, перемішати;
  5. В рагу перелити овочеву заправу, посипати приправами, нарізаною петрушкою, витримати ще 5 хвилин і вимкнути.

Рагу буде ще смачніше, якщо подавати його на стіл не відразу, а хвилин через 15 після закінчення приготування. Так воно встигне настоятися, просочиться ароматами і вбере в себе смак приправ.

Готуємо швидко в мультиварці

Якщо хочеться спробувати щось смачне, але часу стояти на кухні зовсім немає, завжди можна скористатися мультиварка, в якій нічого не пригорає і готується рівномірно. Це застосовно і до рагу з курки з картоплею.

Інгредієнти:

  • 0,4 кілограма м'яса;
  • кабачок – 120 грам;
  • картопля — 0,5 кілограма;
  • масло;
  • цибуля – 1 штука;
  • помідори – 200 грам;
  • спеції;
  • часник – 2 зубчики;
  • моркву.

Час приготування: 110 хвилин.

Калорійність на 100 г: 76 ккал.

  1. Порізати середніми шматочками м'ясо, нарізати півкільцями цибулю;
  2. Налити в чашу невелику кількість рослинної олії, викласти в неї курку і цибулю, включити на 20 хвилин режим «випічки»;
  3. Всі інші овочі – картопля, морква, помідори і кабачки порізати кубиками, покласти в каструлю, посипати приправами, сіллю, тертим на тертці часником, перемішати;
  4. Влити в чашу 100 мілілітрів води і на 1,5 години включити режим «гасіння».

Незважаючи на тривале приготування, рагу виходить дуже соковитим, ароматним і не пригорає, але час від часу його все-таки треба помішувати і краще за все робити це за допомогою дерев'яної лопатки.

Поради професійних кухарів

У приготуванні рагу немає нічого складного, потрібно тільки трохи розібратися з рецептами і представити для себе порядок дій.

Під час приготування змішаного рагу, в якому є не тільки овочі, а й м'ясо, необхідно всі інгредієнти окремо обсмажують, а потім вже з'єднувати і доводити до готовності. Якщо ж на це немає часу, то тоді можна порізати овочі великими шматочками, а м'ясо дуже дрібними, так всі інгредієнти приготуються одночасно і не залишаться сирими.

Щоб овочі не перетворилися на кашу, краще всього використовувати куряче м'ясо, яке готується швидко і залишається ніжним і соковитим. Овочі з ніжною консистенцією, такі як помідори, капуста, необхідно додавати в рагу в самому кінці, так вони не втратять своїх смакових якостей і консистенцію.

Всі продукти, з яких складається рагу, обов'язково повинні нарезаться в одному стилі – кубиками, соломкою, брусочками. Стиль нарізки можна кожен раз міняти на новий, але за зовнішнім виглядом продукти повинні виглядати однаково.

Рагу з курки з картоплею – не соус і не суп, тому у нього не потрібно наливати занадто багато води, яку легко можна замінити на м'ясний бульйон, що зробить блюдо ще більш насиченою. У деяких випадках варто використовувати біле вино.

Смак рагу буде набагато краще, якщо всі інгредієнти будуть обсмажуватися на окремих сковорідках або сотейниках і тільки перед самим гасінням вони складаються всі разом.

Якщо для страви використовуються баклажани, їх потрібно заздалегідь обробити – порізати, залити водою, посолити і залишити на півгодини, потім промити під краном, витерти паперовим рушником і тільки після цього починати готувати.

Навчившись готувати рагу і зрозумівши всю технологію та особливості, кожна господиня зможе легко імпровізувати під час його створення, використовуючи ті продукти, що є під рукою – овочі, зелень, м'ясо. Кожен раз його смак буде зовсім новий і це обов'язково сподобається всім дорослим та дітям.

Що ще почитати: