21 апрель 2019 2 415

Як приготувати овочеве рагу з кабачками

Страви з овочів є джерелом вітамінів, клітковини і мікроелементів. Але, крім користі, вони несуть в собі величезну різноманітність смаків, особливо це стосується овочевого рагу. Володіє порівняно низькою калорійністю рагу також привабливо для тих, хто стежить за фігурою. Діабетикам теж рекомендовано включати його в своє меню.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
олії оливкової - 75 мл
капусти - 400 г
кабачка - 0,5 кг
цибулі ріпчастої - 1 штука
моркви (середньої величини) - 1 штука
помідорів (можна замінити томатною пастою) - 0,5 кг
часнику - 3 зубчики
кропу - 35 г
солі - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 Ккал
Приготування овочевого рагу з кабачками — справа незатруднительное, а в результаті виходить смачне блюдо, яке однаково добре підходить і для обідньої трапези, і для ситної вечері.

Хід приготування:

  • розігріти масло в толстодонной каструлі;
  • дрібно нарізати капусту, покласти в каструлю з розігрітим маслом;
  • кабачок нарізати кубиками і теж відправити в каструлю, не перемішуючи залишити тушкуватися все на повільному вогні;
  • натерти моркву і нашаткувати цибулю, зробити з них засмажку;
  • почати перемішувати вміст каструлі, де тушкують овочі;
  • приблизно через чверть години, коли будуть готові кабачки, дрібно нарізати помідори і додати їх у каструлю;
  • ще приблизно 5 хвилин продовжувати помішувати і тушкувати овочі, потім додати натертий на дрібній тертці часник і обжарку, знову все перемішати;
  • по завершенні готування, вогонь вимикається, рагу посипається дрібно нарізаною зеленню і закривається кришкою, щоб настоятися протягом п'яти хвилин;
  • страва готова!

Овочеве рагу з куркою, картоплею і кабачками

Ще один нескладний рецепт. Призначається для тих, кому меню, позбавлене м'яса, не здається досить привабливим.

Страва буде складатися з (на 6 порцій):

  • курки – 1 штука;
  • олії – 2 столові ложки;
  • картоплі – 3 бульби;
  • кабачки – 1 штука;
  • помідори – 3 штуки;
  • цибуля – 2 штуки;
  • моркви – 3 штуки;
  • болгарського перцю – 3 штуки;
  • сметана – 150 г;
  • води – 100 мл;
  • перцю горошком – 5-6 горошин;
  • лаврового листа – 3-4 штуки;
  • солі – за смаком.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 135 ккал.

Хід приготування:

  • відварити курку, остудити і порізати куряче м'ясо;
  • намити і всі овочі почистити, нарізати кубиками;
  • на сковороді розігріти олію і шар за шаром викласти в неї нарізані овочі, при викладанні чергового шару слід перемішувати вміст сковороди;
  • перший шар – картопляний, другий – морквяний, третій – з кабачка, цибулі, перцю;
  • останніми викладаються помідори;
  • хвилин через 5-7, коли всі овочі вже підсмажаться – додати сметану;
  • далі овочі тушкують на невеликому вогні до стану повної готовності (у разі, якщо рагу починає приставати до поверхні сковорідки – треба додати невелику кількість води;
  • додати приправи, вимкнути вогонь, накрити кришкою і настоювати 5 хвилин;
  • готове рагу!

Рецепт овочевого рагу в мультиварці

Співвідношення інгредієнтів цього блюда можна змінювати на свій розсуд. Даний рецепт однаково гарний як з куркою, так і з альтернативними м'ясними компонентами, а можна обійтися і зовсім без таких. Нижче наступний рецепт описаний для мультиварки з чашею на 4,5 л і потужністю 670 Ват.

Необхідно підготувати:

  • баклажанів – 2 штуки;
  • кабачки – 2 штуки;
  • картоплі – 3 штуки;
  • філе курки – 0,5 кг;
  • помідор – 4 штуки;
  • цибуля – 2 штуки;
  • моркви – 2 штуки;
  • часнику – 3 зубчики;
  • олії – 2 столові ложки;
  • солі, спецій – за смаком.

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність: 124 ккал.

Хід приготування:

  • вимити і очистити всі овочі (для молодих кабачків і баклажанів другий пункт не актуальне – їх можна готувати разом з шкіркою);
  • підготовлені продукти нарізати дрібними кубиками;
  • філе також нарізати і помістити в мультиварочную чашу, попередньо додавши туди рослинне масло;
  • вибрати режим «Випічка» («Смаження») і смажити філе близько 8-9 хвилин;
  • через зазначений час додати нарізані цибулю з морквою;
  • ще через 10 хвилин в мультиварку поміщаються всі інші овочі разом зі спеціями і перемішуються;
  • у разі потреби додають 0,5 склянки води;
  • мультиварка переводиться в режим «Гасіння і залишається на 60 хвилин (час може відрізнятися в залежності від потужності і моделі мультиварки);
  • по закінченні готування додати натертий на дрібній тертці часник, все перемішати і залишити настоюватися;
  • рагу можна розкладати по тарілках.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками в духовці

При приготуванні овочевого рагу з допомогою духовки примітно те, що овочі не розварюються, а запікаються цілими шматочками. А м'ясо, приготоване таким чином, стає особливо м'яким і смачним.

Підготуйте:

  • курячих стегенець – 4 штуки;
  • баклажана середніх розмірів – 2 штуки;
  • перцю болгарського – 2 штуки;
  • картоплі – 3 штуки;
  • помідор – 2 штуки;
  • моркви – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • часнику – 2 зубчики;
  • свіжої зелені (петрушки та кропу): 20 г;
  • масла рослинного – 20-30 мл;
  • солі і перцю – за смаком.

Час приготування: 60-70 хвилин.

Калорійність: 130 ккал.

Хід приготування:

  • поставити в духовку на розігрів (180 º с);
  • вимити і очистити картоплини і моркву;
  • крупно нарізати картопляні бульби;
  • великими кубиками порізати баклажани, кабачки і болгарський перець;
  • моркви нарізати у вигляді кружечків;
  • цибулю дрібно нашаткувати, часник натерти з допомогою дрібної терки;
  • нашаткувати зелень;
  • зсипати всі овочі у велику ємність, додати сіль і перець, полити олією, ретельно все перемішати;
  • підготувати великий лист, який теж змащується маслом;
  • на деку рівномірно розподілити овочевий салат», а в куточках розташувати курячі стегенця;
  • помістити деко в духовку на 30 хвилин;
  • поки рагу готується — крупно нарізати помідори, посипати сіллю-перцем і трохи полити олією, залишити просочуватися;
  • півгодини потому дістати рагу, як слід перемішати і викласти зверху помідори і знову поставити запікатися на чверть години;
  • 15 хвилин потому – рагу готовий повністю.

Котлети з начинкою — цікаве блюдо, яке вразить вас своїм смаком і поєднанням незвичайних начинок.

Рецепт піци з фаршем та сиром — це дуже смачно і швидко. Спекти таке блюдо можна за кілька хвилин.

Ще один варіант закуски — шаурма з куркою по домашньому. Візьміть добірку рецептів.

Овочеве рагу по-італійськи

Страва має пікантний відтінок за рахунок із-за того, що в рецепті є оливки і каперси. Італійське овочеве рагу доведеться за смаком і вегетаріанцям, і м'ясоїдам (в якості гарніру до м'ясної складової трапези).

Необхідно закупити (на 6 порцій):

  • баклажани – 600 г;
  • кабачків – 400 г;
  • помідор – 400 г;
  • цибулі ріпчастої (червоного) – 1 штука;
  • оливок — 4 столові ложки;
  • каперси – 2 столові ложки;
  • червоного винного оцту – 3 столові ложки;
  • цукру – 1 чайна ложка;
  • кедрових горішків – 3 столові ложки;
  • базиліка (свіжого) – 10-20 м;
  • олії оливкової – 30 мл

Час приготування: близько 40 хвилин.

Калорійність: 63 ккал.

Хід приготування:

  • овочі помити, почистити, нарізати кубиками (розмір приблизно 1х1 см), лук нашаткувати як можна дрібніше;
  • щоб приготувати рагу потрібно буде озброїтися сковородою або сотейник;
  • в першу чергу слід обсмажити цибулю;
  • далі на сковороду викласти нарізаний баклажан (він дуже добре адсорбує масло, тому по мірі приготування доведеться додати ще трохи олії);
  • коли баклажан придбає деяку м'якість, слід додати кабачки і продовжувати обсмажувати, потроху помішувати;
  • далі додаються помідори, все перемішується, і далі гаситься 10 хвилин;
  • після додати оливки, каперси, цукор і винний оцет, знову перемішати і доготавливать близько п'яти хвилин;
  • не варто солити рагу, оскільки від оливок і каперсів вже виходить достатня загальна солоність страви;
  • вимкнути вогонь і порізати подрібненим базиліком, трохи настояти і подавати на стіл.

Корисні поради

  1. Рецепти рагу дозволяють виявляти фантазію, можна спробувати слідувати чужим рецептом, а його можна з легкістю вигадати новий, зіпсувати таке блюдо досить важко, тому можна сміливо експериментувати;
  2. Головна умова для правильного приготування овочевого рагу з кабачками – ретельна і акуратна нарізка інгредієнтів, на це може піти досить багато часу, але воно того варте;
  3. При дефіциті часу, оптимальним рішенням буде загасити всі овочі разом, але в ідеалі і кабачки, і курку, і баклажани слід гасити окремо, а лише потім змішувати;
  4. Низька калорійність страви не розташовує до того, щоб присмачувати його майонезами та іншими жирними соусами, найкращим варіантом стане використання для заправки соєвого соусу або м'ясного бульйону з приправами;
  5. Якщо для рагу беруться баклажани, то знадобиться додавати більше масла, ніж в інших випадках, а при додаванні молоденьких кабачків (особливо цукіні) зовсім не обов'язково знімати з них шкірку;
  6. Фантазувати можна не тільки при приготуванні, але при подачі страви на стіл, прикрашати зеленню, підбирати особливу посуд (наприклад, порційні горщики).

Приємного апетиту!

Що ще почитати: