Як приготувати овочеве рагу з кабачками
Страви з овочів є джерелом вітамінів, клітковини і мікроелементів. Але, крім користі, вони несуть в собі величезну різноманітність смаків, особливо це стосується овочевого рагу. Володіє порівняно низькою калорійністю рагу також привабливо для тих, хто стежить за фігурою. Діабетикам теж рекомендовано включати його в своє меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
олії оливкової - | 75 мл |
капусти - | 400 г |
кабачка - | 0,5 кг |
цибулі ріпчастої - | 1 штука |
моркви (середньої величини) - | 1 штука |
помідорів (можна замінити томатною пастою) - | 0,5 кг |
часнику - | 3 зубчики |
кропу - | 35 г |
солі - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 Ккал |
Хід приготування:
- розігріти масло в толстодонной каструлі;
- дрібно нарізати капусту, покласти в каструлю з розігрітим маслом;
- кабачок нарізати кубиками і теж відправити в каструлю, не перемішуючи залишити тушкуватися все на повільному вогні;
- натерти моркву і нашаткувати цибулю, зробити з них засмажку;
- почати перемішувати вміст каструлі, де тушкують овочі;
- приблизно через чверть години, коли будуть готові кабачки, дрібно нарізати помідори і додати їх у каструлю;
- ще приблизно 5 хвилин продовжувати помішувати і тушкувати овочі, потім додати натертий на дрібній тертці часник і обжарку, знову все перемішати;
- по завершенні готування, вогонь вимикається, рагу посипається дрібно нарізаною зеленню і закривається кришкою, щоб настоятися протягом п'яти хвилин;
- страва готова!
Овочеве рагу з куркою, картоплею і кабачками
Ще один нескладний рецепт. Призначається для тих, кому меню, позбавлене м'яса, не здається досить привабливим.
Страва буде складатися з (на 6 порцій):
- курки – 1 штука;
- олії – 2 столові ложки;
- картоплі – 3 бульби;
- кабачки – 1 штука;
- помідори – 3 штуки;
- цибуля – 2 штуки;
- моркви – 3 штуки;
- болгарського перцю – 3 штуки;
- сметана – 150 г;
- води – 100 мл;
- перцю горошком – 5-6 горошин;
- лаврового листа – 3-4 штуки;
- солі – за смаком.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 135 ккал.
Хід приготування:
- відварити курку, остудити і порізати куряче м'ясо;
- намити і всі овочі почистити, нарізати кубиками;
- на сковороді розігріти олію і шар за шаром викласти в неї нарізані овочі, при викладанні чергового шару слід перемішувати вміст сковороди;
- перший шар – картопляний, другий – морквяний, третій – з кабачка, цибулі, перцю;
- останніми викладаються помідори;
- хвилин через 5-7, коли всі овочі вже підсмажаться – додати сметану;
- далі овочі тушкують на невеликому вогні до стану повної готовності (у разі, якщо рагу починає приставати до поверхні сковорідки – треба додати невелику кількість води;
- додати приправи, вимкнути вогонь, накрити кришкою і настоювати 5 хвилин;
- готове рагу!
Рецепт овочевого рагу в мультиварці
Необхідно підготувати:
- баклажанів – 2 штуки;
- кабачки – 2 штуки;
- картоплі – 3 штуки;
- філе курки – 0,5 кг;
- помідор – 4 штуки;
- цибуля – 2 штуки;
- моркви – 2 штуки;
- часнику – 3 зубчики;
- олії – 2 столові ложки;
- солі, спецій – за смаком.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність: 124 ккал.
Хід приготування:
- вимити і очистити всі овочі (для молодих кабачків і баклажанів другий пункт не актуальне – їх можна готувати разом з шкіркою);
- підготовлені продукти нарізати дрібними кубиками;
- філе також нарізати і помістити в мультиварочную чашу, попередньо додавши туди рослинне масло;
- вибрати режим «Випічка» («Смаження») і смажити філе близько 8-9 хвилин;
- через зазначений час додати нарізані цибулю з морквою;
- ще через 10 хвилин в мультиварку поміщаються всі інші овочі разом зі спеціями і перемішуються;
- у разі потреби додають 0,5 склянки води;
- мультиварка переводиться в режим «Гасіння і залишається на 60 хвилин (час може відрізнятися в залежності від потужності і моделі мультиварки);
- по закінченні готування додати натертий на дрібній тертці часник, все перемішати і залишити настоюватися;
- рагу можна розкладати по тарілках.
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками в духовці
При приготуванні овочевого рагу з допомогою духовки примітно те, що овочі не розварюються, а запікаються цілими шматочками. А м'ясо, приготоване таким чином, стає особливо м'яким і смачним.
Підготуйте:
- курячих стегенець – 4 штуки;
- баклажана середніх розмірів – 2 штуки;
- перцю болгарського – 2 штуки;
- картоплі – 3 штуки;
- помідор – 2 штуки;
- моркви – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- часнику – 2 зубчики;
- свіжої зелені (петрушки та кропу): 20 г;
- масла рослинного – 20-30 мл;
- солі і перцю – за смаком.
Час приготування: 60-70 хвилин.
Калорійність: 130 ккал.
Хід приготування:
- поставити в духовку на розігрів (180 º с);
- вимити і очистити картоплини і моркву;
- крупно нарізати картопляні бульби;
- великими кубиками порізати баклажани, кабачки і болгарський перець;
- моркви нарізати у вигляді кружечків;
- цибулю дрібно нашаткувати, часник натерти з допомогою дрібної терки;
- нашаткувати зелень;
- зсипати всі овочі у велику ємність, додати сіль і перець, полити олією, ретельно все перемішати;
- підготувати великий лист, який теж змащується маслом;
- на деку рівномірно розподілити овочевий салат», а в куточках розташувати курячі стегенця;
- помістити деко в духовку на 30 хвилин;
- поки рагу готується — крупно нарізати помідори, посипати сіллю-перцем і трохи полити олією, залишити просочуватися;
- півгодини потому дістати рагу, як слід перемішати і викласти зверху помідори і знову поставити запікатися на чверть години;
- 15 хвилин потому – рагу готовий повністю.
Котлети з начинкою — цікаве блюдо, яке вразить вас своїм смаком і поєднанням незвичайних начинок.
Рецепт піци з фаршем та сиром — це дуже смачно і швидко. Спекти таке блюдо можна за кілька хвилин.
Ще один варіант закуски — шаурма з куркою по домашньому. Візьміть добірку рецептів.
Овочеве рагу по-італійськи
Страва має пікантний відтінок за рахунок із-за того, що в рецепті є оливки і каперси. Італійське овочеве рагу доведеться за смаком і вегетаріанцям, і м'ясоїдам (в якості гарніру до м'ясної складової трапези).
Необхідно закупити (на 6 порцій):
- баклажани – 600 г;
- кабачків – 400 г;
- помідор – 400 г;
- цибулі ріпчастої (червоного) – 1 штука;
- оливок — 4 столові ложки;
- каперси – 2 столові ложки;
- червоного винного оцту – 3 столові ложки;
- цукру – 1 чайна ложка;
- кедрових горішків – 3 столові ложки;
- базиліка (свіжого) – 10-20 м;
- олії оливкової – 30 мл
Час приготування: близько 40 хвилин.
Калорійність: 63 ккал.
Хід приготування:
- овочі помити, почистити, нарізати кубиками (розмір приблизно 1х1 см), лук нашаткувати як можна дрібніше;
- щоб приготувати рагу потрібно буде озброїтися сковородою або сотейник;
- в першу чергу слід обсмажити цибулю;
- далі на сковороду викласти нарізаний баклажан (він дуже добре адсорбує масло, тому по мірі приготування доведеться додати ще трохи олії);
- коли баклажан придбає деяку м'якість, слід додати кабачки і продовжувати обсмажувати, потроху помішувати;
- далі додаються помідори, все перемішується, і далі гаситься 10 хвилин;
- після додати оливки, каперси, цукор і винний оцет, знову перемішати і доготавливать близько п'яти хвилин;
- не варто солити рагу, оскільки від оливок і каперсів вже виходить достатня загальна солоність страви;
- вимкнути вогонь і порізати подрібненим базиліком, трохи настояти і подавати на стіл.
Корисні поради
- Рецепти рагу дозволяють виявляти фантазію, можна спробувати слідувати чужим рецептом, а його можна з легкістю вигадати новий, зіпсувати таке блюдо досить важко, тому можна сміливо експериментувати;
- Головна умова для правильного приготування овочевого рагу з кабачками – ретельна і акуратна нарізка інгредієнтів, на це може піти досить багато часу, але воно того варте;
- При дефіциті часу, оптимальним рішенням буде загасити всі овочі разом, але в ідеалі і кабачки, і курку, і баклажани слід гасити окремо, а лише потім змішувати;
- Низька калорійність страви не розташовує до того, щоб присмачувати його майонезами та іншими жирними соусами, найкращим варіантом стане використання для заправки соєвого соусу або м'ясного бульйону з приправами;
- Якщо для рагу беруться баклажани, то знадобиться додавати більше масла, ніж в інших випадках, а при додаванні молоденьких кабачків (особливо цукіні) зовсім не обов'язково знімати з них шкірку;
- Фантазувати можна не тільки при приготуванні, але при подачі страви на стіл, прикрашати зеленню, підбирати особливу посуд (наприклад, порційні горщики).
Приємного апетиту!