Як швидко і смачно запекти картоплю в аерогрилі
Аерогриль не настільки популярний, як мультиварка. І все-таки деякі господині принципово віддають йому перевагу. А все тому, що всі раніше жирні і важкі страви зараз можна приготувати з набагато меншим ризиком для організму.
Дієтичний картоплю фрі? Смажений стейк при дієті? Ось за ці можливості і люблять аерогриль. А сьогодні подамо кілька приголомшливих варіантів запеченої картоплі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | 3 шт. |
масла - | 30 мл |
солі - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 137 Ккал |
Як запекти картоплю в аерогрилі:
- Зняти з вимитого картоплі шкірку і нарізати довільними шматочками. Можна і часточками, і кружечками;
- Перешкодити їх з олією, посолити. Можна додати різні приправи або скористатися звичайним чорним перцем;
- Перекласти в один шар картопля на нижню решітку аэрогриля;
- Готувати двадцять хвилин при 200 за Цельсієм. Після цього перевернути шматочки на іншу сторону і випікати ще хвилин десять. Витягнути і відразу подавати.
Картопля фрі в аерогрилі
- 4 картоплини;
- 20 мл олії;
- сіль.
Час на підготовку – 30 хв.
Калорійність – 108 ккал/100 р.
Процес запікання:
- Очищений і вимитий картоплю слід нарізати тонкими брусочками. Можна купити вже готовий картопля фрі, він продається у відділах з напівфабрикатами;
- Включити аерогриль розігріватися;
- Покласти брусочки в стиммер і злегка збризнути їх маслом, а потім присолити. Цікаво виходить, якщо використовувати велику морську сіль;
- На верхній решітці готувати десять хвилин при 250 за Цельсієм, максимальні оберти;
- Перевернути і смажити ще хвилин п'ятнадцять. Можна і менше, залежить від уподобань. Це впливає на ступінь зажаристости. Як варіант, можна просто поставити на середню грати на двадцять хвилин при високій температурі і сильної потужності, перевертати не треба.
Спробуйте приготувати ароматний в'єтнамський суп Фо — рецепт хороший, простий і смачний.
Рецепт дивовижно смачних налисников на молоці в нашій статті.
Читайте як приготувати і як правильно вживати лимонну воду для схуднення.
Печена картопля по-селянськи
- 1 зубчик часнику;
- 6 картоплин;
- зелень;
- 10 мл олії.
Час на приготування – 35 хв.
Калорійність – 87 ккал/100 р.
Принцип запікання:
- Вимиті коренеплоди слід нарізати на шматочки, попередньо зчистив шкірку;
- Після цього їх потрібно перемішати з невеликою кількістю солі і спецій. Можна використовувати суміш перців, різні пряні трави, навіть трохи паприки – кому як подобається;
- З часнику зняти лушпиння і пропустити його через давильню прямо до часточок, після чого перешкодити. Залишити на п'ять хвилин промаринуватися;
- Грати пристрою змастити маслом, а потім викласти на нього картоплю;
- Встановити таймер на двадцять п'ять хвилин при температурі 250;
- Зелень сполоснути під водою і дрібно порубати. Посипати нею зверху вже готову страву.
Запечена картопля з куркою
- 45 мл соку апельсина;
- 30 мл солодкого сиропу чилі;
- 600 г картоплі;
- 4 зубчики часнику;
- 45 мл меду;
- 1 кг курки;
- 15 мл соку лимона;
- 20 мл соєвого соусу.
Час на підготовку – 3 ч.
Калорійність – 134 ккал/100 р.
Принцип приготування:
- У великій мисці приготувати маринад. Для цього слід взяти сік апельсина і лимона, соєвий соус, сироп чилі, мед і перемішати все разом. Якщо немає сиропу, нічого страшного. Можна просто дуже дрібно порубати свіжий чилі або скористатися його сушеним меленим варіантом;
- Також в маринад додати дрібно порізаний часник. Все перемішати і помістити курку в миску. Залишити маринуватися години на два. Курка може бути як цілком, так і окремі її частини, наприклад, ніжки;
- Картоплю необхідно очистити, а потім розрізати навпіл. Його слід викласти на нижню решітку пристрою;
- На середню грати потрібно помістити вже промаринованную курку;
- Встановити температуру до 230 за Цельсієм і запікати все приблизно годину;
- Час від часу необхідно перевертати м'ясо і додатково поливати його маринадом. Подавати відразу ж після приготування.
Запіканка з картоплі з кабачками
- 1 кабачок;
- 1 цибуля;
- 2 яйця;
- 470 г фаршу;
- 1 кг картоплі;
- 90 г твердого сиру.
Час на підготовку – 1 год 15 хв.
Калорійність – 98 ккал/100 р.
Послідовність дій:
- Спершу необхідно почистити картоплю, після чого розрізати його на кілька частин і поставити варитися на плиту до готовності. Злегка посолити;
- В цей час звільнений від лушпиння цибулю слід дрібно порубати;
- Фарш двічі пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером, щоб зробити його ніжніші. Вмішати сюди рубаний лук;
- Кабачок помити. У старого плода шкірку зрізати. Плодоніжку прибрати, після чого нарізати його тонкими кружечками;
- Картопля перебити в пюре, після чого даємо час охолонути. Далі додати до нього обидва яйця і розмішати, можна приправити;
- Половину всієї маси викласти у форму для аэрогриля, а зверху розкласти весь фарш. Його можна трохи втопити в картоплю;
- Виставити температуру в 225 за Цельсієм і запікати хвилин двадцять;
- На невеликій кількості олії обсмажити кабачки. Вони просто повинні стати м'якше, сильно смажити їх не потрібно;
- По закінченню часу витягнути форму і зверху на фарш рівним шаром викласти кабачки, після чого закрити другою половиною пюре і розрівняти;
- Сир натерти зверху на все блюдо;
- На тій же температурі випікати ще двадцять п'ять хвилин. Зверху утвориться рум'яна кірочка.
Картопля у фользі
- 180 г сала;
- 1 кг картоплі;
- оливкова олія;
- 10 мл рідкого диму.
Час на приготування – 40 хв.
Калорійність – 184 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Вимити картоплю і розрізати його навпіл;
- Кожну половинку слід змастити маслом і присипати улюбленими спеціями. Можна використовувати готову суміш прянощів для картоплі;
- Фольгу пензликом змастити рідким димом, зовсім небагато;
- Сало нарізати невеликими слайсами. Можна нарізати товстими пластинами, по одній покласти між двома половинками коренеплоду. А можна порізати тонко і покласти по кілька пластин точно так само;
- Загорнути по дві половинки з салом у фольгу і покласти їх на ґрати пристрою;
- При 190 за Цельсієм запікати приблизно півгодини. Витягнути за допомогою щипців. Смак нагадує печену на вогнищі картоплю. Дати злегка охолонути і подавати прямо у фользі.
Корисні поради
При запіканні в аерогрилі коренеплід зверху набуває приємну хрустку скоринку, а всередині залишається досить м'яким. Цього складно досягти на сковороді або в духовці. Але щоб покращити результат, радимо використовувати не тільки соняшникову олію.
Для оригінального аромату і смаку при запіканні можна використовувати гірчичне, конопляне, арахісова та інші олії. Кірка, що утворилася від іншого масла, моментально змінить смак страви. Те ж саме стосується не лише картоплі, а овочів і м'яса.
Печену картоплю смачно подавати з соусом. Не варто обмежуватися тільки кетчупом. По-перше, існує багато інших готових соусів на полицях магазинів. А ще краще – приготувати їх самостійно. Так знаменитий соус «барбекю» може приготувати кожен бажаючий з доступних продуктів. Підходять також білий часниковий соус і гострий томатний.
Якщо навчитися правильно використовувати аерогриль, він не тільки заощадить час і сили на підготовку. Але і принесе сотні нових страв і смаків. Навіть у звичайній картоплі можна відкрити щось нове і дуже ароматне!