Як смачно приготувати шашлик в аерогрилі
Всі люблять смачний і соковитий шашлик, який попередньо замаринований в ароматному маринаді з овочами. Зазвичай шашлики роблять на мангалі на вугіллі, тому після приготування м'ясо стає ароматним, просякнутий запахом диму.
А адже такого смаку неможливо отримати при приготуванні цієї страви в домашніх умовах. Однак спеціальний прилад аерогриль дозволить здійснити це вдома.
Смаження здійснюється за рахунок обдування гарячим повітрям, тому в ньому можна приготувати шашлик так само, як і на природі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'якоті свинячого м'яса - | кілограм |
лука - | 2 невеликі головки |
оцет столового види 9 % - | 3 великі ложки |
перець духмяний в горошинах - | 5-6 штучок |
лаврушки - | пара листочків |
солі - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Процес приготування:
- Промиваємо шматок м'яса без кісток в прохолодній воді;
- Нарізаємо свинину на середні шматочки прямокутної форми;
- Викладаємо в ємність м'ясо, посипаємо сіллю і поливаємо оцтом. М'ясо розмішуємо;
- Після цього потрібно приготувати суміш маринаду для шашлику в аерогрилі;
- Для приготування маринаду потрібно вода, її кількість повинна повністю закривати шматочки м'яса;
- У воду слід додати столовий оцет, викладаємо горошини запашного перцю, кілька штук лаврового листа і розмішуємо маринад;
- Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо головки цибулі на кільця;
- Викладаємо цибульні кільця до м'яса і розмішуємо;
- Далі заливаємо м'ясо з цибулею маринадом і прибираємо в холодильник на півгодини;
- Тим часом готуємо аерогриль. На дно ємності під гратами потрібно постелити фольгу, на неї буде стікати весь жир і маринад з м'яса під час готування;
- На нижню решітку потрібно викласти шматочки промаринованной свинини;
- Зверху слід поставити піддон з вільховими тирсою. Тирсу можна купити в будь-якому мисливському або рибальському магазині або в спеціальному відділі супермаркету;
- У середньому шашлик в аерогрилі потрібно готувати протягом 17-20 хвилин при температурі 175 градусів;
- Щоб у результаті вийшов справжній соковитий шашлик, м'ясо слід поливати маринадом кожні 5 хвилин;
- Після цього витягуємо свинину, розкладаємо на тарілці і подаємо на стіл разом з овочами, соусом і кетчупом.
Сирно-рисова запіканка з горіхами, чорносливом чи курагою, спробуйте приготувати десерт за нашими рецептами.
Рецепт котлет з підливою — таке блюдо підійде до будь-якого гарніру.
Візьміть на замітку рецепт швидкої засолювання капусти — її можна використовувати як основа для страв і як начинка для пирогів або вареників.
Свинячий шашлик в маринаді з кефіром
Які компоненти будуть потрібні:
- свинина – 1 кілограм;
- кефір – 1 склянка;
- 3-4 головки цибулі;
- суміш приправ для м'яса;
- перець запашний – кілька горошин;
- 3-4 лаврушки;
- сіль – 15 грам.
Час приготування — 1 годину на приготування і 3 години для маринування.
Калорійність – 295 ккал.
Як потрібно готувати:
- Свиняче м'ясо краще брати з області шиї. Його слід промити в прохолодній воді;
- Зрізаємо зі свинини плівки, хрящики. Розділяємо на великі шматочки;
- З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо головки на середні шматочки;
- Викладаємо цибульні шматочки в чашу блендера і перемелюємо до стану кашки;
- В кашку підсипаємо сіль і розмішуємо;
- Виливаємо кефір в чашку, викладаємо до кефіру цибульну кашку, підсипаємо спеції, горошини запашного перцю, лавровий лист і розмішуємо;
- Викладаємо шматочки м'яса в кефірний маринад. Маринувати м'ясо потрібно при кімнатній температурі протягом 3 годин;
- Готуємо аерогриль, на дно ємності можна постелити фольгу;
- Промаринованное нанизуємо м'ясо на шампури і викладаємо на решітки в аерогрилі;
- Включаємо аерогриль, вибираємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися протягом 25-30 хвилин;
- Під час приготування м'ясо потрібно періодично перевертати, щоб воно рівномірно просмажене;
- Готовий шашлик виймаємо, знімаємо з шампур і подаємо на стіл разом зі свіжими овочами, соусом для м'яса і кетчупом.
Як приготувати шашлик з баранини
Для приготування шашлику потрібні такі компоненти:
- баранина – 800 грам;
- цибуля – 2-3 головки;
- помідори – 2 штуки;
- вино біле сухе – 130 мл;
- 60 грам винного або виноградного оцту;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- сіль на свій смак;
- пара пучок чорного меленого перцю.
Час приготування – 1 години на приготування і 3 години на маринування.
Калорійність – 255 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Краще всього використовувати м'яса з задньої ноги або зі спини;
- Баранину треба промити прохолодною водою, зрізаємо плівку, зайвий жир;
- Шматочки м'яса посипаємо сіллю, меленим перцем і перемішуємо;
- Лук очищаємо про шкірки, 2 головки нарізаємо невеликими шматочками;
- Викладаємо цибулю до м'яса і перемішуємо;
- В іншій ємності слід перемішати вино, рослинне масло і оцет;
- Заливаємо рідкою сумішшю м'ясо і прибираємо в холодильник на кілька годин;
- Решту головку слід нарізати кружечками;
- Помідори споліскуємо і ріжемо на кружечки;
- Як тільки баранина промаринується, її потрібно надіти на шампури. М'ясо чергується з помідорами і кільцями цибулі;
- Викладаємо шампура на решітку в аерогриль і залишаємо готуватися на високій швидкості при температурі 240 градусів;
- Потім знижуємо температуру до 160 градусів і зменшуємо швидкість на середню;
- Готувати шашлик потрібно протягом 45 хвилин.
Рецепт з курки
Які компоненти будуть потрібні:
- 4 курячі грудки;
- один лимон;
- 10 грам орегано;
- 1 ч. ложка чебрецю;
- два часникових зубця;
- 60 мл оливкової олії.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 110 ккал.
Процес приготування:
- Курячу грудку потрібно промити холодною водою і нарізати середніми шматочками;
- У пакеті робимо маринад. Наливаємо в пакет рослинна олія;
- Моєму лимон і ріжемо навпіл. Віджимаємо сік з лимона;
- Заливаємо сік в пакет до рослинного масла;
- Часточки часнику необхідно очистити від шкірки і порізати маленькими пластинками;
- Поміщаємо в пакет часник, спеції, сіль і розмішуємо маринад;
- Шматочки курячого м'яса складаємо в пакет з маринадом, закриваємо і маринуємо протягом 20 хвилин;
- Нанизуємо шматочки м'яса на шпажки;
- Викладаємо шпажки з м'ясом на решітку в аерогрилі;
- Виставляємо температуру 180-190 градусів і залишаємо запікатися;
- Готуватися шашлик повинен протягом 15-20 хвилин;
- Як тільки м'ясо стане золотистим, виймаємо шашлик;
- Подаємо зі свіжими овочами та соусом для шашлику.
Рибний шашлик
Які компоненти будуть потрібні:
- філе морської риби – 700-800 грам;
- один лимон;
- 4 головки цибулі;
- 30 мл рослинного масла;
- щіпка зерен кінзи або кардамону;
- трохи чорного меленого перцю;
- сіль на свій смак.
Час на приготування – півтори години.
Калорійність – 152 ккал.
Як потрібно готувати:
- Філе риби слід заздалегідь розморозити і добре сполоснути холодною водою;
- Нарізаємо рибу поперечними смужками шириною 1,5 см, шкірку не потрібно зрізати;
- Викладаємо шматочки риби в ємність;
- Прибираємо з цибулин цибулі й ріжемо на тонкі кільця;
- Розкладаємо цибулю на рибу;
- Розрізаємо лимон на дві частини і вичавлюємо весь сік;
- Заливаємо шматочки риби з цибулею соком лимона;
- Підливаємо рослинно масло, посипаємо зернами кінзи або кардамону, чорним меленим перцем і сіллю;
- Добре перемішуємо рибу і залишаємо маринуватися протягом години;
- Після цього потрібно надіти шматочки риби на шампури, при цьому їх слід чергувати з промаринованными кільцями цибулі;
- Поміщаємо шампура в аерогриль на поверхню середньої решітки;
- Обов'язково попередньо аерогриль потрібно прогріти;
- При 260 градусів на високій швидкості риба готується 6 хвилин, при температурі 235 градусів 10-15 хвилин;
- Потім шампура слід перевернути і готувати ще 5 хвилин;
- Готовий шашлик з аэрогриля подаємо з овочами і соусом для риби.
Корисні поради
- м'ясо слід використовувати м'якоть і реберця. Бажано з області шиї або спини, в цих місцях м'ясо ніжне;
- маринувати можна в маринаді з оцту, соку лимона, майонезу, кефіру;
- обов'язково додайте в маринад спеції, вони надають м'яса або риби аромат і соковитість.
Шашлик в аерогрилі виходить дуже смачним, соковитим, м'яким і ароматним. Його можна готувати цілий рік, при цьому по своїй якості він буде нічим не гірше, ніж м'ясо, зроблене на природі на вугіллі. Головне — правильно зробити маринад і витримати в ньому м'ясо.