09 июнь 2019 1 730

Як смачно приготувати шашлик в аерогрилі

Всі люблять смачний і соковитий шашлик, який попередньо замаринований в ароматному маринаді з овочами. Зазвичай шашлики роблять на мангалі на вугіллі, тому після приготування м'ясо стає ароматним, просякнутий запахом диму.

А адже такого смаку неможливо отримати при приготуванні цієї страви в домашніх умовах. Однак спеціальний прилад аерогриль дозволить здійснити це вдома.

Смаження здійснюється за рахунок обдування гарячим повітрям, тому в ньому можна приготувати шашлик так само, як і на природі.

Рецепт шашлику з свинини в аерогрилі
Інгредієнти Кількість
м'якоті свинячого м'яса - кілограм
лука - 2 невеликі головки
оцет столового види 9 % - 3 великі ложки
перець духмяний в горошинах - 5-6 штучок
лаврушки - пара листочків
солі - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Процес приготування:

  1. Промиваємо шматок м'яса без кісток в прохолодній воді;
  2. Нарізаємо свинину на середні шматочки прямокутної форми;
  3. Викладаємо в ємність м'ясо, посипаємо сіллю і поливаємо оцтом. М'ясо розмішуємо;
  4. Після цього потрібно приготувати суміш маринаду для шашлику в аерогрилі;
  5. Для приготування маринаду потрібно вода, її кількість повинна повністю закривати шматочки м'яса;
  6. У воду слід додати столовий оцет, викладаємо горошини запашного перцю, кілька штук лаврового листа і розмішуємо маринад;
  7. Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо головки цибулі на кільця;
  8. Викладаємо цибульні кільця до м'яса і розмішуємо;
  9. Далі заливаємо м'ясо з цибулею маринадом і прибираємо в холодильник на півгодини;
  10. Тим часом готуємо аерогриль. На дно ємності під гратами потрібно постелити фольгу, на неї буде стікати весь жир і маринад з м'яса під час готування;
  11. На нижню решітку потрібно викласти шматочки промаринованной свинини;
  12. Зверху слід поставити піддон з вільховими тирсою. Тирсу можна купити в будь-якому мисливському або рибальському магазині або в спеціальному відділі супермаркету;
  13. У середньому шашлик в аерогрилі потрібно готувати протягом 17-20 хвилин при температурі 175 градусів;
  14. Щоб у результаті вийшов справжній соковитий шашлик, м'ясо слід поливати маринадом кожні 5 хвилин;
  15. Після цього витягуємо свинину, розкладаємо на тарілці і подаємо на стіл разом з овочами, соусом і кетчупом.

Сирно-рисова запіканка з горіхами, чорносливом чи курагою, спробуйте приготувати десерт за нашими рецептами.

Рецепт котлет з підливою — таке блюдо підійде до будь-якого гарніру.

Візьміть на замітку рецепт швидкої засолювання капусти — її можна використовувати як основа для страв і як начинка для пирогів або вареників.

Свинячий шашлик в маринаді з кефіром

Які компоненти будуть потрібні:

  • свинина – 1 кілограм;
  • кефір – 1 склянка;
  • 3-4 головки цибулі;
  • суміш приправ для м'яса;
  • перець запашний – кілька горошин;
  • 3-4 лаврушки;
  • сіль – 15 грам.

Час приготування — 1 годину на приготування і 3 години для маринування.

Калорійність – 295 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Свиняче м'ясо краще брати з області шиї. Його слід промити в прохолодній воді;
  2. Зрізаємо зі свинини плівки, хрящики. Розділяємо на великі шматочки;
  3. З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо головки на середні шматочки;
  4. Викладаємо цибульні шматочки в чашу блендера і перемелюємо до стану кашки;
  5. В кашку підсипаємо сіль і розмішуємо;
  6. Виливаємо кефір в чашку, викладаємо до кефіру цибульну кашку, підсипаємо спеції, горошини запашного перцю, лавровий лист і розмішуємо;
  7. Викладаємо шматочки м'яса в кефірний маринад. Маринувати м'ясо потрібно при кімнатній температурі протягом 3 годин;
  8. Готуємо аерогриль, на дно ємності можна постелити фольгу;
  9. Промаринованное нанизуємо м'ясо на шампури і викладаємо на решітки в аерогрилі;
  10. Включаємо аерогриль, вибираємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися протягом 25-30 хвилин;
  11. Під час приготування м'ясо потрібно періодично перевертати, щоб воно рівномірно просмажене;
  12. Готовий шашлик виймаємо, знімаємо з шампур і подаємо на стіл разом зі свіжими овочами, соусом для м'яса і кетчупом.

Як приготувати шашлик з баранини

Для приготування шашлику потрібні такі компоненти:

  • баранина – 800 грам;
  • цибуля – 2-3 головки;
  • помідори – 2 штуки;
  • вино біле сухе – 130 мл;
  • 60 грам винного або виноградного оцту;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • сіль на свій смак;
  • пара пучок чорного меленого перцю.

Час приготування – 1 години на приготування і 3 години на маринування.

Калорійність – 255 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Краще всього використовувати м'яса з задньої ноги або зі спини;
  2. Баранину треба промити прохолодною водою, зрізаємо плівку, зайвий жир;
  3. Шматочки м'яса посипаємо сіллю, меленим перцем і перемішуємо;
  4. Лук очищаємо про шкірки, 2 головки нарізаємо невеликими шматочками;
  5. Викладаємо цибулю до м'яса і перемішуємо;
  6. В іншій ємності слід перемішати вино, рослинне масло і оцет;
  7. Заливаємо рідкою сумішшю м'ясо і прибираємо в холодильник на кілька годин;
  8. Решту головку слід нарізати кружечками;
  9. Помідори споліскуємо і ріжемо на кружечки;
  10. Як тільки баранина промаринується, її потрібно надіти на шампури. М'ясо чергується з помідорами і кільцями цибулі;
  11. Викладаємо шампура на решітку в аерогриль і залишаємо готуватися на високій швидкості при температурі 240 градусів;
  12. Потім знижуємо температуру до 160 градусів і зменшуємо швидкість на середню;
  13. Готувати шашлик потрібно протягом 45 хвилин.

Рецепт з курки

Які компоненти будуть потрібні:

  • 4 курячі грудки;
  • один лимон;
  • 10 грам орегано;
  • 1 ч. ложка чебрецю;
  • два часникових зубця;
  • 60 мл оливкової олії.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 110 ккал.

Процес приготування:

  1. Курячу грудку потрібно промити холодною водою і нарізати середніми шматочками;
  2. У пакеті робимо маринад. Наливаємо в пакет рослинна олія;
  3. Моєму лимон і ріжемо навпіл. Віджимаємо сік з лимона;
  4. Заливаємо сік в пакет до рослинного масла;
  5. Часточки часнику необхідно очистити від шкірки і порізати маленькими пластинками;
  6. Поміщаємо в пакет часник, спеції, сіль і розмішуємо маринад;
  7. Шматочки курячого м'яса складаємо в пакет з маринадом, закриваємо і маринуємо протягом 20 хвилин;
  8. Нанизуємо шматочки м'яса на шпажки;
  9. Викладаємо шпажки з м'ясом на решітку в аерогрилі;
  10. Виставляємо температуру 180-190 градусів і залишаємо запікатися;
  11. Готуватися шашлик повинен протягом 15-20 хвилин;
  12. Як тільки м'ясо стане золотистим, виймаємо шашлик;
  13. Подаємо зі свіжими овочами та соусом для шашлику.

Рибний шашлик

Які компоненти будуть потрібні:

  • філе морської риби – 700-800 грам;
  • один лимон;
  • 4 головки цибулі;
  • 30 мл рослинного масла;
  • щіпка зерен кінзи або кардамону;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • сіль на свій смак.

Час на приготування – півтори години.

Калорійність – 152 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Філе риби слід заздалегідь розморозити і добре сполоснути холодною водою;
  2. Нарізаємо рибу поперечними смужками шириною 1,5 см, шкірку не потрібно зрізати;
  3. Викладаємо шматочки риби в ємність;
  4. Прибираємо з цибулин цибулі й ріжемо на тонкі кільця;
  5. Розкладаємо цибулю на рибу;
  6. Розрізаємо лимон на дві частини і вичавлюємо весь сік;
  7. Заливаємо шматочки риби з цибулею соком лимона;
  8. Підливаємо рослинно масло, посипаємо зернами кінзи або кардамону, чорним меленим перцем і сіллю;
  9. Добре перемішуємо рибу і залишаємо маринуватися протягом години;
  10. Після цього потрібно надіти шматочки риби на шампури, при цьому їх слід чергувати з промаринованными кільцями цибулі;
  11. Поміщаємо шампура в аерогриль на поверхню середньої решітки;
  12. Обов'язково попередньо аерогриль потрібно прогріти;
  13. При 260 градусів на високій швидкості риба готується 6 хвилин, при температурі 235 градусів 10-15 хвилин;
  14. Потім шампура слід перевернути і готувати ще 5 хвилин;
  15. Готовий шашлик з аэрогриля подаємо з овочами і соусом для риби.

Корисні поради

  • м'ясо слід використовувати м'якоть і реберця. Бажано з області шиї або спини, в цих місцях м'ясо ніжне;
  • маринувати можна в маринаді з оцту, соку лимона, майонезу, кефіру;
  • обов'язково додайте в маринад спеції, вони надають м'яса або риби аромат і соковитість.

Шашлик в аерогрилі виходить дуже смачним, соковитим, м'яким і ароматним. Його можна готувати цілий рік, при цьому по своїй якості він буде нічим не гірше, ніж м'ясо, зроблене на природі на вугіллі. Головне — правильно зробити маринад і витримати в ньому м'ясо.

Що ще почитати: