Кращі рецепти приготування кабачків в аерогрилі
Сьогодні ми приготуємо закуску, яку не можна просто їсти. Нею треба насолоджуватися! Ніжні кабачки, м'який сир, соковиті томати, ароматні гриби – хіба може бути краще?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачків - | 1 шт. |
часнику - | 1 зубець |
солі - | за смаком |
олії соняшникової - | 15 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 35 Ккал |
Як приготувати:
- Молодий кабачок помити і нарізати його кружечками, не дуже тонкими.
- Зняти з лушпиння часнику і дрібно порубати його, але можна і пропустити через давильню.
- Додати до кабачків сіль і часник, перемішати, щоб суміш рівномірно лягла на кружечки.
- Викласти кружечки на решітку аэрогриля в один шар. Помістити в пристрій і включити його.
- Досить запікати двадцять хвилин при 200 градусах. Подавати з зеленню або соусом.
Човники з молодих цукіні з твердим сиром в аерогрилі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
молодих кабачків | 2 шт. |
твердого сиру | 0,2 кг |
помідорів | 3 шт. |
олії оливи | 15 мл |
солі | за смаком |
Часу: 30 хв.
Калорій: 55.
- Кабачки вимити і розрізати їх один раз уздовж, а другий раз – поперек. У підсумку вийде вісім четвертинок.
- З кожної четвертинки ложкою вийняти насіння. Важливо не проткнути дно вийшла човники.
- Кожен шматочок змастити оливковою олією. Посолити і покласти на решітку пристрою.
- Запікати близько п'ятнадцяти хвилин в режимі підігріву. Витягнути.
- Сир крупно натерти.
- М'ясисті помідори звільнити від шкірки і плодоніжки. Для цього необхідно зробити внизу надрізи у вигляді хреста, обдати плоди окропом, а потім відразу охолодити на льоду або просто в холодній воді. Тоді шкірка легко зніметься, а потрібно просто вирізати плодоніжку.
- Нашаткувати томатну м'якоть на кубики і перекласти її на дно «човників» з кабачків.
- Зверху посипати щедрою порцією сиру.
- Повернути все на решітку і поставити в аерогриль. Встановити температуру до 260 градусів, швидкість вентилятора встановити на середню. Готувати шість хвилин.
- Витягнути з пристрою і подавати, поки сир теплий.
Рецепт з сиром і волоськими горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фети | 150 г |
помідорів | 1 шт. |
маленьких кабачків | 3 шт. |
меленого чилі | за смаком |
твердого сиру | 50 г |
волоських горіхів | 60 г |
оливкової олії | 15 мл |
коріандру | 2 г |
часнику | 3 зубця |
Часу: 35 хв.
Калорій: 52.
Як приготувати:
- Кабачки вимити, зчистити з них шкірку, прибрати всю вологу.
- Нарізати вздовж на пластини, шириною приблизно 6 мм.
- Змастити кожну пластину невеликою кількістю масла.
- Перекласти на решітку аэрогриля. Поставити в пристрій і вибрати режим підігріву. Готувати близько дванадцяти хвилин. Витягнути.
- Горіхи трохи прожарити на сковороді, потім потовкти їх у ступі, площиною ножа або качалкою.
- Очищені зубці часнику пропустити через давильню.
- Розім'яти фету руками на маленькі шматочки. Змішати з часником і горіхами. Додати сюди чилі і коріандр, сіль не додавати, перемішати.
- Остиглі пластинки кабачків необхідно покласти хрест-навхрест. У центр викласти приблизно чайну ложку сирної начинки.
- «Запакувати» кабачки у вигляді конверта, можна використовувати зубочистку в якості кріплення.
- Помідор невеликого розміру порізати на кружечки, не використовуючи плодоніжку.
- Такими ж тонкими пластинами нарізати і твердий сир.
- На кожен конверт з кабачків покласти по кружечку помідора і сиру.
- Поставити на середню грати і на тому ж режимі готувати протягом шести хвилин.
- Подавати гарячими, прикрасити кінзою.
Як приготувати рулетики з цукіні, начинені помідорами і часником
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
олії оливи | 15 мл |
фети | 0,2 кг |
помідорів | 2 шт. |
кабачків | 3 шт. |
солі | за смаком |
часнику | 4 зубця |
Часу: 25 хв.
Калорій: 43.
- Кабачки вимити. Якщо хочеться, можна зняти шкірку. Прибрати вологу серветками.
- Нарізати довгими пластинами уздовж всього плоду, не дуже тонко.
- Змастити їх маслом і покласти на середню грати аэрогриля. Готувати п'ятнадцять хвилин. Витягнути і дати охолонути.
- За цей час приготувати начинку. Для цього фету треба розім'яти виделкою.
- Часник звільнити від лушпиння і пропустити через прес, додати до сиру і знову перешкодити.
- М'ясисті помідори помити, видалити плодоніжки, нарізати м'якоть кубиками.
- Коли пластини охололи, їх потрібно змастити сирним шаром, а зверху покласти кілька шматочків помідора.
- Акуратно загорнути кожен пласт в рулет. Можна закріпити зубочистками.
- Перекласти на ту ж решітку. Готувати в режимі розігріву п'ять хвилин.
- Подавати до столу відразу.
Кабачки, фаршировані грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
варених грибів | 0,2 кг |
кабачків | 3 шт. |
цибулин | 1 шт. |
моркви | 1 шт. |
спецій | за смаком |
олії оливи | 20 мл |
Часу: 1 ч.
Калорій: 29.
Як приготувати:
- Кабачки вимити, зчистити з них шкірку за бажанням. Розрізати на дві-три частини поперек.
- Чайною ложкою з одного боку трохи вибрати середину, щоб отримати подібність стаканчиків або діжок. Важливо не проткнути дно, стінки теж не повинні бути тонкими.
- Змастити формочки з кабачків маслом.
- Гриби перемолоти в кашу за допомогою м'ясорубки або блендера.
- Точно так само потрібно подрібнити і овочі, попередньо очистивши від шкірки.
- Змішати отриману масу з трьох інгредієнтів, сюди ж додати м'якоть кабачків, порізану кубиками.
- Надіслати всю суміш на сковорідку і тушкувати близько півгодини, не більше. Дати охолонути.
- В аерогриль помістити піддон з гарячою водою.
- Отриманим фаршем начинити стаканчики з овочів. Поставити на середню решітку і готувати приблизно двадцять хвилин в режимі підігріву.
- Якщо хочеться, можна присипати зверху сир і готувати ще протягом п'яти хвилин. Подавати стаканчики до столу відразу.
Як приготувати смачний печена картопля в аерогрилі?
Смачна і швидка сирна запіканка з макаронів з яблуками стане одним з ваших улюблених страв!
Думаєте чим урізноманітнити святковий стіл? Приготуйте салат з соєвого м'яса по корейськи.
Особливості приготування
У рецепті з сиром ви можете використовувати абсолютно будь-який продукт за вашим смаком. Але смачніше всього вийде з бринзою та сиром.
Якщо ви хочете, щоб сир щільно і апетитно тягнувся, візьміть чеддер, грюйер або моцарелу. В кінці все можна присипати дрібно натертим пармезаном.
В рецепт з часником можна додати перець чилі, щоб смак вийшов ще більш пікантним. Це може бути як свіжий стручок, так і мелений порошок. Якщо чилі – для вас занадто, використовуйте велику кількість свіжого часнику або чорного меленого перцю. Чим більше – тим гостріше. Але це лише для справжніх шанувальників азіатської кухні.
В якості грибів можна використовувати абсолютно будь-які з тих, що вам подобаються. Це можуть бути білі гриби, сироїжки, опеньки, підосичники, рижики, лисички і т. д. Тут важливо пам'ятати, що саме лісові гриби надають той незабутній аромат і насичений смак вашої страви. З магазинними печерицями такого не буде.
Як смачно запекти кабачки в аерогрилі, дивіться на відео нижче:
Кабачки, приготовані в аерогрилі, – незвичайна закуска, погодьтеся. Тим більше коли вона наповнена горіхами або якимось пікантним сиром. Це потрібно швидше спробувати. Приємного апетиту!