04 апрель 2019 4 270

Як приготувати соковиті котлети в аерогрилі

Якщо у вас є аерогриль, то вважайте себе щасливчиком. Ви більше не відчуєте запах смажених у маслі котлет і не витратите час на їх приготування. Так як все це зробить аерогриль, ми пропонуємо вам універсальні рецепти самих різних котлет, які можуть бути подані навіть до свята. Тим більше, готуються вони за лічені хвилини!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свинини - 650 г
кропу - 25 г
будь масла - 20 мл
зелені петрушки - 15 г
лука - 1 шт.
молока - 130 мл
часнику - 2 шматочка
хліба - 70 г
сухарів - 150 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 236 Ккал

Готуємо котлети з свинини в аерогрилі:

  1. В першу чергу м'ясо вимити, обсушити його;
  2. Далі помістити на обробну дошку і зачистити від жиру;
  3. Нарізати свинину невеликими шматочками і скласти в миску;
  4. Цибулю і часник почистити, промити;
  5. Цибулю порізати часточками, а часник пустити через тисняву;
  6. Обидва компонентів додати до м'яса, перемішати;
  7. Молоко злегка підігріти в мікрохвильовій печі;
  8. Хліб порвати як можна дрібніше і залити його молоком;
  9. Дати постояти хвилин десять, потім додати до свинини, не віджимаючи;
  10. Всі масу перемішати і викласти частинами м'ясорубку, щоб пропустити;
  11. Кріп і петрушку помити, дрібно порубати гострим ножем;
  12. Додати зелень до фаршу, доповнити спеціями;
  13. Все гарненько перемішати, при бажанні і можливості відбити;
  14. Сухарі насипати в тарілку;
  15. З маси сформувати котлети і обваляти кожну в сухарях;
  16. Аерогриль укрити фольгою, змастити його олією і наколоти зубочисткою;
  17. Викласти зверху котлетки на двадцять хвилин при 230 градусах.

Рецепт курячих котлет по-київськи в аерогрилі

  • 480 г курячого м'яса;
  • 120 г сухарів;
  • 15 г спецій;
  • 85 г вершкового масла;
  • 70 г борошна;
  • 20 г зелені;
  • 2 курячих яйця;
  • 40 мл олії.

Час на спільне приготування: 1 год 15 хв.

Калорії: 240.

Як готувати котлети:

  1. М'ясо відразу ж промити проточною водою, обсушити його і помістити на робочу поверхню;
  2. За допомогою гострого ножа зрізати всі прошарки жиру;
  3. Далі, якщо філе товсте, можна порізати його вздовж на дві частини;
  4. Робочу поверхню накрити харчовою плівкою;
  5. Викласти зверху один шматок м'яса, зверху накрити його плівкою;
  6. За допомогою кухонного молоточка відбити курку;
  7. Далі м'ясо приправити спеціями з обох сторін і дати постояти десять хвилин;
  8. Повторити процес з усім м'ясом;
  9. Вершкове масло треба дістати з холодильника за пару годин до початку приготування котлет;
  10. Сформувати з м'якої маси ковбаски на харчовій плівці;
  11. Зелень помити і дуже дрібно порубати її, буквально в порошок;
  12. Висипати на плівку і обваляти в ній ковбаску з масла;
  13. Далі можна працювати з маслом відразу, а можна підморозити його. У другому випадку продукт загорнути в цукерочку і прибрати в морозилку на дві години;
  14. Потім дістати і нарізати на стільки частин, скільки буде котлет;
  15. Викласти шматочки масла на м'ясо і загорнути все филешки так, щоб у начинки не було жодних шансів на втечу;
  16. Яйця збити в широкій мисці, борошно сухарі розсипати на різні тарілки;
  17. Обваляти кожну котлету спочатку в борошні, потім в яйці і сухарях. Для отримання більш щільною, міцною і хрусткої скориночки повернутися до яєць і потім знову в сухарі;
  18. У сковорідку влити масло, прожарити його і викласти котлети;
  19. Обсмажити з усіх боків до рум'яності і викласти на середню грати аэрогриля;
  20. При 235 градусах готувати їх двадцять хвилин.

Яловичі парові котлетки

  • 150 г яловичини;
  • 60 мл води;
  • 100 г хліба;
  • 130 мл молока;
  • 10 г спецій.

Час: 50 хв.

Калорії: 137.

Як приготувати яловичі котлети на пару в аерогрилі:

  1. Хліба нарізати брусками і помістити його в миску;
  2. Молоко підігріти і залити до хліба, накрити на чверть години;
  3. Після цього віджати шматочки і скласти в миску;
  4. Яловичину промити, просушити і нарізати кубиками або соломкою;
  5. Скласти м'ясо з віджатим хлібом в м'ясорубку і пропустити, щоб отримати фарш;
  6. Отриману масу добре перемішати руками;
  7. Додати спеції, ще раз вимішати і все готове;
  8. Змочити руки і почати готувати котлети, формуючи з фаршу овальні коржики;
  9. Викласти їх у форму аэрогриля, налив вниз достатньо води;
  10. Готувати 25 хвилин на високій швидкості при 250 за Цельсієм.

Пиріг з сиром і зеленню — один з кращих рецептів у вашу колекцію.

Як приготувати суп з курячих крилець в нашій статті.

Читайте як приготувати торт «Три молока» — дивовижний рецепт найніжнішого рецепта.

Рибні котлети в аерогрилі

  • 1200 г риби;
  • 80 г сухарів;
  • 200 г хліба;
  • 130 мл олії;
  • 3 цибулини;
  • 140 мл молока;
  • 1 яйце.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 154.

Подробиці готування:

  1. Отже, для початку потрібно вимити рибу і обсушити її серветками;
  2. Помістити її на поверхню, щоб обробити;
  3. Необхідно зрізати голову і хвіст, видалити плавники;
  4. Далі, уздовж хребта розрізати тушку на два філе;
  5. Після цього акуратно зрізати шкірку і перевірити рибу на наявність кісток;
  6. Якщо вони є, скористатися спеціальним рибним пінцетом;
  7. Потім вже чисте філе ще раз промити і нарізати шматочками;
  8. Пропустити їх через м'ясорубку прямо в миску;
  9. Цибулю почистити, вимити і нарізати дрібними кубиками;
  10. Всипати в сковороду, влити олію і обсмажити на низькому вогні до рум'яності;
  11. Додати золотий коренеплід до фаршу;
  12. Молоко підігріти і залити їм подрібнений хліб;
  13. Його в свою чергу віджати і теж викласти до риби;
  14. Додати яйце, спеції і ретельно вимішати масу, можна відбити;
  15. Намочити руки і акуратно сформувати котлетки одного розміру;
  16. Сухарі висипати на тарілку, обваляти в них кожну котлету;
  17. Грати аэрогриля укрити фольгою, проколоти її і змастити маслом;
  18. Викласти котлетки і готувати двадцять хвилин при 230 за Цельсієм;
  19. Потім кришку зняти, перевернути їх і готувати ще стільки ж.

Овочеві котлети в аерогрилі Хоттер

  • 530 г кабачків;
  • 20 мл олії;
  • 450 р картоплі.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 62.

Обробка продуктів:

  1. Кабачки помити, видалити ним хвостики і почистити від шкірки;
  2. Картоплі теж зрізати шкірку гострим ножем, вимити бульби;
  3. Нарізати їх невеликими кубиками, ще раз промити, але вже від крохмалю;
  4. Зсипати в сотейник, посолити і залити водою;
  5. Поставити на плиту, при сильному вогні закип'ятити;
  6. Як тільки закипить, зняти піну і варити двадцять хвилин до м'якості;
  7. Потім воду злити і приготувати картопляне пюре з допомогою товкучки;
  8. Перекласти масу в миску, щоб швидше охолола;
  9. Кабачки подрібнити, як зазвичай, теркою;
  10. Посолити масу і дати настоятися чверть години;
  11. Коли пройде час, рідину злити і змішати її з картоплею;
  12. Руки змастити маслом і сформувати однакові котлетки;
  13. Піддон аэрогриля змастити маслом і викласти зверху отримані вироби;
  14. Помістити на піддон середню грати і в режимі підігріву готувати котлети двадцять хвилин при 260 за Цельсієм;
  15. Потім температуру знизити до 235 градусів і готувати ще стільки ж.

Корисні поради

Радимо в обов'язковому порядку додавати хліб у котлети, так як саме вони вбирають в себе сік масла при термічній обробці. В цей же час запікається рум'яна кірочка, так що сік витекти вже не встигне. І виходить, що у вас в аерогрилі соковиті і шалено смачні котлетки.

Щоб приготувати дійсно якісний продукт, пропонуємо готувати фарш самостійно. Ми так і зробили у всіх рецептах. Якщо будете готувати так, то вам точно не попадуться хрящики і шматочки жиру. Так набагато смачніше!

Якщо ви будете відбивати фарш для котлет, то вони вийдуть більш легкими і повітряними, а не забитими. У підсумку ви виб'єте з фаршу весь зайвий повітря. Це практикують багато господинь і всі залишаються задоволеними.

Для отримання якогось трохи зміненого смаку, пропонуємо додати в центр котлетки щось незвичайне. Наприклад, це може бути сир, солодкий перець, томати або горіхи. Якщо бере сир, то краще з м'яких, щоб розтанув. Помідори, перець і горішки краще дрібно порубати, щоб було легше загорнути.

Нехай власники аэрогриля спробують приготувати котлетки прямо зараз. Всі вони звичайні, а тому дуже смачні і легкі не тільки в приготуванні. Ми використовуємо прості інгредієнти, щоб кожен з вас зміг без проблем справитися з завданням.

Що ще почитати: