28 март 2019 2 111

7 рецептів приготування солодких десертів з груш

Коли справа йде про десертах, то найчастіше ми уявляємо собі звичайний пиріг або, в крайньому випадку, торт з прошарком з варення. Але треба йти далі! І саме тому зараз перед вами цілих сім десертів, які дійсно незвичайні собою. Кожен варіант потрібно обов'язково спробувати, так як всі вони смачні і неповторні!

Рецепт десерту з груші і сиру
Інгредієнти Кількість
кориця - 3 дрібку
малина - 30 г
вершкове масло - 20 г
груші - 4 шт.
мигдальне печиво - 4 шт.
мед - 60 мл
домашній сир - 0,1 кг
лимон - 65 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 121 Ккал

Перед вами оригінальний запечений десерт з ніжною начинкою з сиру. Трохи меду при подачі і можна відразу приступати!

Як приготувати:

  1. Груші промийте, розріжте їх навпіл.
  2. Виріжте серцевину ложкою.
  3. Круглі боку фруктів трохи подрежьте, щоб десерт був стійким.
  4. Збризніть соком половинки цитруса.
  5. У сковороді розпустіть вершкове масло.
  6. Викладіть туди груші і обсмажте з усіх боків по дві хвилини.
  7. Перемістіть після цього у форму для випічки, укриту папером.
  8. Сир з'єднайте з медом і корицею.
  9. Отриману начинку» розподіліть по грушах.
  10. Приберіть все це в духовку на десять хвилин при середній температурі.
  11. Печиво поломайте або трохи подрібніть в блендері.
  12. Дістаньте груші, як тільки пройде час.
  13. Присипте їх мигдальною стружкою і поверніть ще на десять хвилин.
  14. Потім десерт дістаньте, додайте по тарілках.
  15. Полийте медом і присипте залишками крихти.
  16. Декоруйте свіжою малиною і подавайте.

Порада: замість малини можна використовувати будь-які ягоди за смаком.

Груші в сиропі

Такий варіант десерту дуже люблять діти. Груші – це смачно, а коли вони в сиропі? Цей смак неможливо уявити, тому потрібно пробувати. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванільний цукор 10 г
цукор 200 г
біле сухе вино 0,4 л
аніс 1 шт.
заварений чай 200 мл
груші 6 шт.
кориця 1 паличка
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 88 Ккал

Як приготувати:

  1. У невеликій сотейник влийте вино, додайте ванільний цукор, чай і цукровий пісок.
  2. Приберіть на плиту, увімкніть вогонь і готуйте до розчинення цукру.
  3. Груші вимийте і очистіть від шкірки, але хвостики залиште.
  4. Помістіть в вино, доповніть корицею і бадьяном.
  5. Зменшіть вогонь і тушкуйте груші до м'якості.
  6. Коли вони будуть готові, дістаньте їх і покладіть на тарілку для подачі.
  7. Залишився сироп уварите в два рази і полийте їм груші перед подачею.
Порада: для яскравого аромату в сироп можна додати вміст свіжого ванільного стручка.

Десерт «П'яна груша»

Цей варіант підійде навіть для свята. Ніжний шоколадний бісквіт, всередині якого ціла груша. Виглядає дуже апетитно, а виходить дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
коньяк 20 мл
цукор 0,1 кг
кориця 1 шт.
вода 500 мл
розпушувач 5 г
біле сухе вино 380 мл
яйця 2 шт.
вершкове масло 90 г
груші 3 шт.
борошно 60 г
ванілін 2 г
лимон 1 шт.
чорний шоколад 90 г
сіль 2 дрібку
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Як приготувати:

  1. Воду залити в сотейник і додайте до неї вино.
  2. Туди ж половину цукру, ванілін, корицю.
  3. Лимон промийте і натріть його цедру.
  4. Введіть в сироп разом з лимонним соком.
  5. Відправте на плиту і доведіть до кипіння.
  6. За цей час груші промийте і очистіть їх від шкірки.
  7. Зріжте «попки» і покладіть в сироп.
  8. Дайте закипіти і варіть ще протягом десяти хвилин.
  9. Шоколад поломайте і засипте в миску.
  10. Додайте масло і коньяк, розтопіть і з'єднайте всі на водяній бані.
  11. Яйця розбийте окремо, і жовтки збийте з половиною цукру, що залишився.
  12. З залишками цукру з'єднайте білки до стійкої піни.
  13. До шоколаду додайте солодку жовткову піну.
  14. Потім введіть борошно, розпушувач і частинами додайте білки.
  15. Готову шоколадну масу розлийте по порційним формами.
  16. Зверху викладіть груші і приберіть в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.

Порада: у тісто можна додати шматочки шоколаду для смаку.

Ласощі з карамеллю

Простий десерт у вигляді м'яких груш, политих гарячої карамеллю. Дуже смачно і легко. Гурмани можуть приготувати справжню карамель – більш складний варіант. Вона зробить смак яскравіше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 250 г
вода 45 мл
груші 6 шт.
вода 1 л
карамельна есенція 5 крапель
лимон 1 шт.
цукор 0,3 кг
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Як приготувати:

  1. Фрукти очистіть і обов'язково залиште їм хвостики.
  2. Лимон вимийте і видавіть з нього сік.
  3. Збризніть соком цитруса і відставте.
  4. З більшої кількості води і цукру зваріть сироп.
  5. Опустіть в нього груші і варити десять хвилин на середньому вогні.
  6. Коли пройде час, груші дістаньте.
  7. Остудіть їх і в цей час підготуйте карамель.
  8. Для цього в сотейник засипте цукор і доповніть його водою.
  9. Готуйте до бурштинового кольору, додати есенцію.
  10. Груші подавайте відразу, полити карамеллю.

Порада: в карамель можна додати трохи солі і тоді вийде оригінальний сучасний десерт.

Корисні властивості і хімічний склад груші можна дізнатися прямо на нашому сайті!

У наступній статті ми розмістили рецепти сирних запіканок з грушею для смачного і ситного сніданку.

А тут читайте, як зробити морозиво з сиру у домашніх умовах.

Пиріг з карамелізованими грушами

Перед вами класичний заливний пиріг, а на його поверхні красуються карамелізовані скибочки груш. Дуже яскраво, смачно і в міру солодко!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувач 10 г
цукор 250 г
вода 50 мл
сіль 2 дрібку
груші 4 шт.
борошно 200 г
вершкове масло 0,3 кг
яйця 4 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 288 Ккал

Як приготувати:

  1. Груші промийте і очистіть від шкірки.
  2. Розріжте поди на четвертинки і за допомогою ложки видалити з кожної серцевину.
  3. У сковороду всипте 100 грам цукру, додайте воду і 50 грам масла.
  4. Приберіть на плиту і дайте компонентів повністю розтанути і з'єднатися.
  5. На цьому етапі додайте груші і тушкуйте, помішуючи, до золотистого кольору соусу.
  6. Зніміть з вогню, остудіть вміст сковороди.
  7. Масло розтопіть на плиті, з'єднайте з залишками цукру.
  8. Поступово введіть всі яйця, збиваючи масу до однорідності після кожного разу.
  9. Введіть через сито сіль, розпушувач і борошно.
  10. Змішайте компоненти до гладкості з допомогою віника або міксера.
  11. Готове тісто вилийте у форму і розподіліть його.
  12. Зверху викладіть груші в карамелі.
  13. Приберіть пиріг в духовку на 35-40 хвилин при середній температурі.

Порада: сирий пиріг за бажанням можна присипати порубаними горіхами.

Приготування з рікоттою

Справжній торт, тільки в мініатюрі. Горіхові коржі просочуються солодкими грушами, а між них солодка рікотта перетворює десерт в справжню насолоду!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фундук 90 г
цукор 60 г
вершкове масло 0,1 кг
борошно 50 г
пудра цукру 150 г
яйця 3 шт.
рікотта 0,4 кг
ваніль 1 стручок
вода скільки знадобиться
груша 180 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в невелику ємність.
  2. Додайте цукор і збийте компоненти до пишноти.
  3. Масло дістаньте і розкрийте.
  4. Наріжте його кубиками і покладіть в сотейник.
  5. Приберіть на плиту і розтопіть.
  6. Потім остудіть до кімнатної температури.
  7. З'єднайте його з яєчної піною.
  8. Всипте горіхи на сковороду, прогрійте до яскравого аромату і рум'яності.
  9. Потім подрібніть в блендері і з'єднайте з борошном.
  10. Додайте до яєць і замісіть однорідне тісто.
  11. З отриманої маси розкачати два коржі.
  12. Приберіть в духовку і запікайте десять хвилин при 180 градусах.
  13. Для начинки грушу очистіть від шкірки, попередньо вимивши її.
  14. Наріжте м'якоть кубиками невеликого розміру.
  15. Висипте в сковороду третю частину пудри.
  16. Помістіть до неї грушу, додайте води і обсмажте фрукти трохи.
  17. Ваніль розріжте і насіння з неї перекладіть до грушам.
  18. Залишки пудри з'єднайте з рікоттою.
  19. Грушеву масу перелийте в друшляк або сито, щоб стекла зайва рідина.
  20. В кулінарне кільце укладіть корж, зверху грушеву начинку.
  21. Потім рікотту і зверху другий корж.
  22. Приберіть в холодильник на шість годин, потім подавайте.
Порада: замість фундука в бісквіт можна використовувати й інші горіхи або не використовувати їх взагалі.

Десерт з грушами, бананами і сиром

Наступний десерт готується дуже швидко і виходить він у кожного новачка. Багато компонентів зливаються воєдино і разом створюють щось неймовірне!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пудра цукру за смаком
банан 1 шт.
вершкове масло 50 г
яблука 2 шт.
вівсяне печиво 0,2 кг
ром 10 мл
сир 150 г
кориця 3 дрібку
груша 1 шт.
цукор 60 г
жирні вершки 0,1 л
горіхи за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал

Як приготувати:

  1. Яблука промийте і очистіть від шкірки.
  2. М'якоть наріжте дрібними кубиками.
  3. Вершкове масло розпустіть на сковороді.
  4. Всипте яблука, додайте ром, корицю і половину цукру.
  5. Тушкуйте, помішуючи, до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.
  6. Після цього зніміть з вогню, трохи остудіть.
  7. Подрібніть блендером до стану пюре і повністю остудіть.
  8. Вершки дістаньте з холодильника і збийте до піків.
  9. З'єднайте їх з сиром і невеликою кількістю пудри (головне, щоб вийшло солодко).
  10. Отриману масу приберіть в холодильник, поки готується все інше.
  11. Горіхи помістіть в блендер разом з печивом.
  12. Пробийте компоненти разом до отримання крихти.
  13. Бананам зніміть шкірку і наріжте їх тонко.
  14. Грушу очистіть, попередньо вимивши.
  15. Наріжте м'якоть дрібними кубиками.
  16. Висипте все в сковороду, додайте олії та залишки цукру.
  17. Тушкуйте, помішуючи, до розчинення цукру.
  18. Далі збирайте десерт шарами. Найкраще дивіться у скляній банці.
  19. Перший шар – половина печиво з горіхами.
  20. Далі пюре, а зверху половина залишилася крихти.
  21. Потім банан (майже весь), груша, сирно-вершкова маса з холодильника.
  22. В кінці присипте залишками крихти і декорують бананом.

Порада: щоб вершки не довелося додавати пудру, візьміть кондитерський продукт.

Корисні поради

Десерт з грушею – це вже незвично. Адже найчастіше готують їх з яблук, полуниці, слив. Часом навіть виноград буває, але груші дуже рідко. Тому радимо взяти найсмачніші, щоб по-справжньому насолодитися смаком. Для цього попросіть у продавця шматочок фрукта на пробу.

В будь-який з рецептів можна додати компоненти за смаком або бажанням. Це можуть бути будь-які подрібнені горішки, кокосова стружка, скибочки шоколаду. Також сміливо використовуйте вершки, сир, вершковий сир та інше, щоб зробити смак насиченішим!

Всі десерти, які ми сьогодні запропонували дуже смачні, яскраві, апетитні і незабутні. Їх обов'язково повинен спробувати кожен з вас, щоб переконатися в цьому. Все готується швидко і виходить дуже смачно, так що дерзайте без сумнівів!

Що ще почитати: