7 рецептів приготування солодких десертів з груш
Коли справа йде про десертах, то найчастіше ми уявляємо собі звичайний пиріг або, в крайньому випадку, торт з прошарком з варення. Але треба йти далі! І саме тому зараз перед вами цілих сім десертів, які дійсно незвичайні собою. Кожен варіант потрібно обов'язково спробувати, так як всі вони смачні і неповторні!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кориця - | 3 дрібку |
малина - | 30 г |
вершкове масло - | 20 г |
груші - | 4 шт. |
мигдальне печиво - | 4 шт. |
мед - | 60 мл |
домашній сир - | 0,1 кг |
лимон - | 65 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 121 Ккал |
Перед вами оригінальний запечений десерт з ніжною начинкою з сиру. Трохи меду при подачі і можна відразу приступати!
Як приготувати:
- Груші промийте, розріжте їх навпіл.
- Виріжте серцевину ложкою.
- Круглі боку фруктів трохи подрежьте, щоб десерт був стійким.
- Збризніть соком половинки цитруса.
- У сковороді розпустіть вершкове масло.
- Викладіть туди груші і обсмажте з усіх боків по дві хвилини.
- Перемістіть після цього у форму для випічки, укриту папером.
- Сир з'єднайте з медом і корицею.
- Отриману начинку» розподіліть по грушах.
- Приберіть все це в духовку на десять хвилин при середній температурі.
- Печиво поломайте або трохи подрібніть в блендері.
- Дістаньте груші, як тільки пройде час.
- Присипте їх мигдальною стружкою і поверніть ще на десять хвилин.
- Потім десерт дістаньте, додайте по тарілках.
- Полийте медом і присипте залишками крихти.
- Декоруйте свіжою малиною і подавайте.
Порада: замість малини можна використовувати будь-які ягоди за смаком.
Груші в сиропі
Такий варіант десерту дуже люблять діти. Груші – це смачно, а коли вони в сиропі? Цей смак неможливо уявити, тому потрібно пробувати. Вам сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ванільний цукор | 10 г |
цукор | 200 г |
біле сухе вино | 0,4 л |
аніс | 1 шт. |
заварений чай | 200 мл |
груші | 6 шт. |
кориця | 1 паличка |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 88 Ккал |
Як приготувати:
- У невеликій сотейник влийте вино, додайте ванільний цукор, чай і цукровий пісок.
- Приберіть на плиту, увімкніть вогонь і готуйте до розчинення цукру.
- Груші вимийте і очистіть від шкірки, але хвостики залиште.
- Помістіть в вино, доповніть корицею і бадьяном.
- Зменшіть вогонь і тушкуйте груші до м'якості.
- Коли вони будуть готові, дістаньте їх і покладіть на тарілку для подачі.
- Залишився сироп уварите в два рази і полийте їм груші перед подачею.
Десерт «П'яна груша»
Цей варіант підійде навіть для свята. Ніжний шоколадний бісквіт, всередині якого ціла груша. Виглядає дуже апетитно, а виходить дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
коньяк | 20 мл |
цукор | 0,1 кг |
кориця | 1 шт. |
вода | 500 мл |
розпушувач | 5 г |
біле сухе вино | 380 мл |
яйця | 2 шт. |
вершкове масло | 90 г |
груші | 3 шт. |
борошно | 60 г |
ванілін | 2 г |
лимон | 1 шт. |
чорний шоколад | 90 г |
сіль | 2 дрібку |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 Ккал |
Як приготувати:
- Воду залити в сотейник і додайте до неї вино.
- Туди ж половину цукру, ванілін, корицю.
- Лимон промийте і натріть його цедру.
- Введіть в сироп разом з лимонним соком.
- Відправте на плиту і доведіть до кипіння.
- За цей час груші промийте і очистіть їх від шкірки.
- Зріжте «попки» і покладіть в сироп.
- Дайте закипіти і варіть ще протягом десяти хвилин.
- Шоколад поломайте і засипте в миску.
- Додайте масло і коньяк, розтопіть і з'єднайте всі на водяній бані.
- Яйця розбийте окремо, і жовтки збийте з половиною цукру, що залишився.
- З залишками цукру з'єднайте білки до стійкої піни.
- До шоколаду додайте солодку жовткову піну.
- Потім введіть борошно, розпушувач і частинами додайте білки.
- Готову шоколадну масу розлийте по порційним формами.
- Зверху викладіть груші і приберіть в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Порада: у тісто можна додати шматочки шоколаду для смаку.
Ласощі з карамеллю
Простий десерт у вигляді м'яких груш, политих гарячої карамеллю. Дуже смачно і легко. Гурмани можуть приготувати справжню карамель – більш складний варіант. Вона зробить смак яскравіше.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 250 г |
вода | 45 мл |
груші | 6 шт. |
вода | 1 л |
карамельна есенція | 5 крапель |
лимон | 1 шт. |
цукор | 0,3 кг |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Як приготувати:
- Фрукти очистіть і обов'язково залиште їм хвостики.
- Лимон вимийте і видавіть з нього сік.
- Збризніть соком цитруса і відставте.
- З більшої кількості води і цукру зваріть сироп.
- Опустіть в нього груші і варити десять хвилин на середньому вогні.
- Коли пройде час, груші дістаньте.
- Остудіть їх і в цей час підготуйте карамель.
- Для цього в сотейник засипте цукор і доповніть його водою.
- Готуйте до бурштинового кольору, додати есенцію.
- Груші подавайте відразу, полити карамеллю.
Порада: в карамель можна додати трохи солі і тоді вийде оригінальний сучасний десерт.
Корисні властивості і хімічний склад груші можна дізнатися прямо на нашому сайті!
У наступній статті ми розмістили рецепти сирних запіканок з грушею для смачного і ситного сніданку.
А тут читайте, як зробити морозиво з сиру у домашніх умовах.
Пиріг з карамелізованими грушами
Перед вами класичний заливний пиріг, а на його поверхні красуються карамелізовані скибочки груш. Дуже яскраво, смачно і в міру солодко!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
розпушувач | 10 г |
цукор | 250 г |
вода | 50 мл |
сіль | 2 дрібку |
груші | 4 шт. |
борошно | 200 г |
вершкове масло | 0,3 кг |
яйця | 4 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 288 Ккал |
Як приготувати:
- Груші промийте і очистіть від шкірки.
- Розріжте поди на четвертинки і за допомогою ложки видалити з кожної серцевину.
- У сковороду всипте 100 грам цукру, додайте воду і 50 грам масла.
- Приберіть на плиту і дайте компонентів повністю розтанути і з'єднатися.
- На цьому етапі додайте груші і тушкуйте, помішуючи, до золотистого кольору соусу.
- Зніміть з вогню, остудіть вміст сковороди.
- Масло розтопіть на плиті, з'єднайте з залишками цукру.
- Поступово введіть всі яйця, збиваючи масу до однорідності після кожного разу.
- Введіть через сито сіль, розпушувач і борошно.
- Змішайте компоненти до гладкості з допомогою віника або міксера.
- Готове тісто вилийте у форму і розподіліть його.
- Зверху викладіть груші в карамелі.
- Приберіть пиріг в духовку на 35-40 хвилин при середній температурі.
Порада: сирий пиріг за бажанням можна присипати порубаними горіхами.
Приготування з рікоттою
Справжній торт, тільки в мініатюрі. Горіхові коржі просочуються солодкими грушами, а між них солодка рікотта перетворює десерт в справжню насолоду!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фундук | 90 г |
цукор | 60 г |
вершкове масло | 0,1 кг |
борошно | 50 г |
пудра цукру | 150 г |
яйця | 3 шт. |
рікотта | 0,4 кг |
ваніль | 1 стручок |
вода | скільки знадобиться |
груша | 180 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 261 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в невелику ємність.
- Додайте цукор і збийте компоненти до пишноти.
- Масло дістаньте і розкрийте.
- Наріжте його кубиками і покладіть в сотейник.
- Приберіть на плиту і розтопіть.
- Потім остудіть до кімнатної температури.
- З'єднайте його з яєчної піною.
- Всипте горіхи на сковороду, прогрійте до яскравого аромату і рум'яності.
- Потім подрібніть в блендері і з'єднайте з борошном.
- Додайте до яєць і замісіть однорідне тісто.
- З отриманої маси розкачати два коржі.
- Приберіть в духовку і запікайте десять хвилин при 180 градусах.
- Для начинки грушу очистіть від шкірки, попередньо вимивши її.
- Наріжте м'якоть кубиками невеликого розміру.
- Висипте в сковороду третю частину пудри.
- Помістіть до неї грушу, додайте води і обсмажте фрукти трохи.
- Ваніль розріжте і насіння з неї перекладіть до грушам.
- Залишки пудри з'єднайте з рікоттою.
- Грушеву масу перелийте в друшляк або сито, щоб стекла зайва рідина.
- В кулінарне кільце укладіть корж, зверху грушеву начинку.
- Потім рікотту і зверху другий корж.
- Приберіть в холодильник на шість годин, потім подавайте.
Десерт з грушами, бананами і сиром
Наступний десерт готується дуже швидко і виходить він у кожного новачка. Багато компонентів зливаються воєдино і разом створюють щось неймовірне!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
пудра цукру | за смаком |
банан | 1 шт. |
вершкове масло | 50 г |
яблука | 2 шт. |
вівсяне печиво | 0,2 кг |
ром | 10 мл |
сир | 150 г |
кориця | 3 дрібку |
груша | 1 шт. |
цукор | 60 г |
жирні вершки | 0,1 л |
горіхи | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Як приготувати:
- Яблука промийте і очистіть від шкірки.
- М'якоть наріжте дрібними кубиками.
- Вершкове масло розпустіть на сковороді.
- Всипте яблука, додайте ром, корицю і половину цукру.
- Тушкуйте, помішуючи, до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.
- Після цього зніміть з вогню, трохи остудіть.
- Подрібніть блендером до стану пюре і повністю остудіть.
- Вершки дістаньте з холодильника і збийте до піків.
- З'єднайте їх з сиром і невеликою кількістю пудри (головне, щоб вийшло солодко).
- Отриману масу приберіть в холодильник, поки готується все інше.
- Горіхи помістіть в блендер разом з печивом.
- Пробийте компоненти разом до отримання крихти.
- Бананам зніміть шкірку і наріжте їх тонко.
- Грушу очистіть, попередньо вимивши.
- Наріжте м'якоть дрібними кубиками.
- Висипте все в сковороду, додайте олії та залишки цукру.
- Тушкуйте, помішуючи, до розчинення цукру.
- Далі збирайте десерт шарами. Найкраще дивіться у скляній банці.
- Перший шар – половина печиво з горіхами.
- Далі пюре, а зверху половина залишилася крихти.
- Потім банан (майже весь), груша, сирно-вершкова маса з холодильника.
- В кінці присипте залишками крихти і декорують бананом.
Порада: щоб вершки не довелося додавати пудру, візьміть кондитерський продукт.
Корисні поради
Десерт з грушею – це вже незвично. Адже найчастіше готують їх з яблук, полуниці, слив. Часом навіть виноград буває, але груші дуже рідко. Тому радимо взяти найсмачніші, щоб по-справжньому насолодитися смаком. Для цього попросіть у продавця шматочок фрукта на пробу.
В будь-який з рецептів можна додати компоненти за смаком або бажанням. Це можуть бути будь-які подрібнені горішки, кокосова стружка, скибочки шоколаду. Також сміливо використовуйте вершки, сир, вершковий сир та інше, щоб зробити смак насиченішим!
Всі десерти, які ми сьогодні запропонували дуже смачні, яскраві, апетитні і незабутні. Їх обов'язково повинен спробувати кожен з вас, щоб переконатися в цьому. Все готується швидко і виходить дуже смачно, так що дерзайте без сумнівів!