17 март 2019 1 493

Сирна запіканка з грушею для смачного і ситного сніданку

Випічку люблять всі, а ніжну випічку люблять подвійно! Саме таку ми вирішили вам сьогодні запропонувати. Ми приготуємо дуже ніжні запіканки на основі сиру з додаванням груш. Варто тільки уявити це повітряне, легке тісто, можна закохатися відразу!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яйце - 1 шт.
цукор - 30 г
вершкове масло - 20 г
сир - 250 г
манна крупа - 30 г
мак - 15 г
груша - 1 шт.
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 Ккал

Як приготувати:

  1. Мак насипати у невелику піалу, залити його окропом і закрити кришкою або прикрити невеликий тарілкою.
  2. Коли пройде п'ятнадцять хвилин, злити масу на сито або марлю, складену двічі.
  3. На глибоку миску помістити велику сито, висипати туди сир. Пропустити з допомогою ложки або лопатки. Так він стане більш однорідним, розсипчастим. Можна його також збити за допомогою блендера, в такому випадку він теж стане однорідним, але за текстурою вже буде схожий на крем.
  4. В отриману сирну масу додати манку, цукор, яйце і м'яке вершкове масло. Щоб воно стало м'яким, його потрібно попередньо дістати. Помістити все це в блендер і збити до гладкою текстурою.
  5. Грушу прополоскати проточною водою, за бажанням очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками.
  6. Додати в сирну масу, що вийшла разом з маком. Форму для випічки застелити листом пекарської папери, вилити туди тісто.Рівномірно розподілити його лопаткою. Прибрати в духовку, запікати 30-35 хвилин при 180 градусах.

Рецепт сирної запіканки з грушею і зефіром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зефір 1 шт.
яйця 2 шт.
пудра цукрова 5 г
сир 0,5 кг
груша 1 шт.
молоко 0,1 л

По часу: 1 ч.

Калорій: 139.

Як приготувати:

  1. Яйця розділити в окремі ємності. Білки прибрати в холодильник.
  2. До жовтків додати молоко і трохи збити.
  3. Сир протерти через дрібне сито або збити блендером.
  4. Додати до жовтків і перемішати, можна використовувати віночок.
  5. Грушу вимити, при необхідності звільнити від шкірки.
  6. Нарізати плід кубиками невеликого розміру, як і зефір.
  7. Додати обидва інгредієнта в сирну масу, перемішати.
  8. Викласти все у форму для випічки, розподілити.
  9. Білки дістати, додати до них пудру і збити масу до стійких піків.
  10. Вилити на запіканку, розрівняти, при бажанні зробити гострі піки.
  11. Прибрати пиріг в духовку при 170 градусах на 35-40 хвилин.

Варіант приготування з грушею і яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
манна крупа 100 г
мед 15 мл
сир 0,4 кг
молоко 50 мл
цедра апельсина 15 г
яблуко 1 шт.
вершкове масло 20 г
груша 1 шт.
сіль 2 дрібку
пудра цукру 0,1 кг
лимон 1 шт.

По часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 153.

Як приготувати:

  1. Сир висипати у велику сито, пропустити його в миску з допомогою лопатки або ложки. Можна збити його заглибним блендером, якщо є можливість. Так буде швидше і простіше.
  2. Яйця розбити в іншу миску, додати до них сіль і цукор. Збити віночком в пишну, легку і повітряну піну.
  3. Влити молоко, додати манну крупу і сирну масу. Все це збити віночком ще раз і прибрати в холодильник на одну годину.
  4. Грушу прополоскати проточною водою, почистити його і подрібнити. Яблуко теж вимити, зняти з нього шкірку і нарізати його так само, як і грушу.
  5. У сковороду покласти вершкове масло і прибрати на плиту. Включити маленький вогонь і дати розійтися.
  6. Викласти грушу і яблуко, тушкувати, помішуючи, протягом двох хвилин, але вже на сильному вогні.
  7. Лимон вимити, видавити з нього весь сік.
  8. Вилити його в сковорідку, додати мед і цедру апельсина. Помішуючи, готувати ще три хвилини.
  9. Форму для випічки змастити невеликою кількістю олії. Вилити в неї половину сирного тіста з холодильника.
  10. Далі викласти фрукти з сковорідки (без сиропу), розподілити їх. Накрити залишками тіста і прибрати в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
  11. Потім духовку вимкнути, відкрити дверцята і не чіпати запіканку ще чверть години. Після цього дістати її, нарізати порційно і подавати, поливши сиропом.

На відео — ще один варіант приготування запіканки з грушею і яблуком:

Для тих, хто сидить на дієті

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
груша 150 г
замінник цукру 10 г
сир 0,7 кг
грецький йогурт 50 г

По часу: 50 хв.

Калорій: 139.

Як приготувати:

  1. Сир подрібнити блендером в крем або пропустити через сито.
  2. Додати до нього яйця, замінник цукру і йогурт.
  3. Усі ці компоненти добре перемішати, щоб маса стала однорідною.
  4. Грушу вимити, за бажанням очистити, потім нарізати пластинками.
  5. У форму для запікання викласти сирну масу, розрівняти її.
  6. Зверху викласти скибочки груші і прибрати пиріг в духовку.
  7. Запікати його 20-25 хвилин при 190 градусах.
Подавайте запіканку на стіл не відразу. Нехай вона охолоне хоча б протягом 10-ти хвилин.

Рецепт для мультиварки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 5 мл
сир 0,3 кг
манна крупа 50 г
яйце 1 шт.
груша 200 г

По часу: 55 хв.

Калорій: 98.

Як приготувати:

  1. Сир, як і завжди, подрібнити блендером до кремового стану. Можна також скористатися великим ситом, якщо є час і бажання.
  2. Помістити його в миску, вбити туди яйця і збити все віночком або міксером на маленькій швидкості.
  3. Груші почистити, вимити і дрібно нарізати.
  4. Вмішати з допомогою лопатки до сирної маси.
  5. Всипати так само і манну крупу, добре з'єднати компоненти.
  6. Каструлю змазати маслом і викласти в неї отриману масу.
  7. Рівномірно розподілити за допомогою лопатки.
  8. В режимі випічки готувати сорок хвилин.

Спосіб приготування запіканки з грушею та бананом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
груша 1 шт.
розпушувач 5 г
сир 0,5 кг
вершкове масло 10 г
манна крупа 30 г
банан 2 шт.
ванілін 5 г
цукор 150 г
білки 5 шт.

По часу: 1 год 30 хв.

Калорій: 162.

Як зробити сирне тісто для пиріжків в духовці.

Як приготувати сирний рулет з бананом, можна прочитати за цим посиланням.

Рецепт сиру з часником і зеленню можна подивитися тут.

Як приготувати:

  1. Для цього рецепта бажано взяти жирний сир. Його відразу ж необхідно пропустити через сито. Або ж перетворити в крем з допомогою заглибного блендера.
  2. Додати до нього манку, ванілін, цукор (100 г) і розпушувач.
  3. Все це ввести в сир і збити віночком до однорідності.
  4. Три білка в окремій ємності збити до міцних піків. Частинами ввести отриману масу до сиру, акуратно перемішати, щоб не пошкодити ніжну структуру.
  5. Банани очистити від шкірки, нарізати кільцями однакової товщини.
  6. Груші вимити, за бажанням позбавити від шкірки, тонко порізати.
  7. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти туди половину тіста.
  8. Розподілити зверху кільця бананів і скибочки груші.
  9. Залити все залишками сирної маси, розподілити її рівномірно. Прибрати в духовку на годину при 175 градусах.
  10. Залишки білків збити з залишками цукру до піків.
  11. Готовий пиріг дістати, змастити його отриманої меренгою і прибрати в духовку ще на чверть години. За цей час верхівка повинна стати золотою.

Шоколадна сирна запіканка з грушами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
манна крупа 70 г
кориця 5 г
яйця 2 шт.
ваніль 1 стручок
груша 5 шт.
сир 450 г
сода 5 г
цукор 40 г
сметана 40 мл
какао 15 г

По часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 124.

Як приготувати:

  1. Груші вимити і очистити їх, якщо потрібно.
  2. Нарізати кубиками бажаного розміру і на час відставити.
  3. Сир протерти через сито або подрібнити блендером.
  4. Змішати його зі сметаною, цукром і содою.
  5. Стручок ванілі розрізати уздовж, лезом ножа «витягнути» серцевину.
  6. Додати до сиру, все гарненько перемішати або збити міксером.
  7. Яйця збити, додати в сирну масу разом з манною крупою.
  8. Висипати ще груші, какао і корицю. Ще раз перемішати все.
  9. Вилити отриману масу у форму, запікати 45-50 хвилин при середній температурі.

Корисні поради

Щоб запіканка вийшла ще смачніше, додайте в неї різні компоненти. Це можуть бути свіжі ягоди, смажені горішки, цукати, сухофрукти.

Також вийде незвично, якщо додати шматочки шоколаду або шоколадні краплі, цедру лимона або апельсина, кокосову стружку.

Якщо переживаєте, що пиріг пристане до дека або формі, то дно і стінки потрібно змастити маслом.

Потім за бажанням можна присипати борошном, сухарями або манною крупою. Крім цього, можна використовувати пергамент. Тоді змащувати нічого не доведеться.

Сирна запіканка – це не тільки дуже ніжно, але і шалено смачно, ароматно і легко! Скибочка такого пирога можна подати до ранкової кави, взяти на роботу або подати гостям.

Щоб по-справжньому здивувати їдців, приготуйте до подачі шоколадний соус або використовуйте кленовий сироп. Захват забезпечений!

Подивившись відео, ви дізнаєтеся ще один простий рецепт приготування запіканки з грушами:

Що ще почитати: