Запечені груші в духовці з різними начинками
Груші, запечені в духовці, можна підготувати, використовуючи різні способи. І це не дивно, оскільки цей фрукт можна поєднувати з багатьма продуктами. Для правильного харчування-це прекрасний варіант десерту, який містить в собі безліч корисних компонентів. Про найбільш поширених варіантах приготування ласощів нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжих груш великого або середнього розміру - | ½ Кг |
цукру-піску - | 10 г |
ваніліну - | невелика щіпка |
м'якого масла вершкового - | 20 г |
лимона - | ¼ Частина |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Десерт, приготований за цим рецептом, володіє неймовірно смачним ароматом, адже сам фрукт доповнюється ніжним і солодким ваніліном. При бажанні можна виключити додавання цього інгредієнта.
Про приготуванні ласощі:
- Підготовлені фрукти необхідно добре промити і з допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа прибрати дуже тонкий шар шкірки.
- Також необхідно видалити «хвости» і в поздовжньому напрямку розділити кожну грушу на дві рівні частини.
- З кожної частини осторожнейшим чином прибрати серцевину разом з насінням.
- З підготовленої частини лимона віджати сік, яким потрібно полити кожну грушу.
- У сухою і чистою ємності змішати цукор з ваніліном і присипати отриманим порошком внутрішню частину кожної з половинок.
- У внутрішню частину форми помістити спеціальну папір (пергамент) для випічки і можна розкласти на ній підготовлені фрукти.
- Масло розділити на шматочки, кількість яких має відповідати кількості підготовлених половинок груш. У заглиблення, отримані після видалення насіння, викласти по шматочку масла.
- Нагріти духовку до температури 180С і відправити туди деко з фруктами.
- Через 20 хвилин дістати форму і з допомогою чайної ложки набрати сироп і полити перевернуту половинку. Таку ж процедуру проробити з кожним фруктом.
- Знову відправити десерт в духовку і випікати ще протягом 15 хвилин.
Рецепти запечених груш з різними начинками
Як вже говорилося раніше, груші можуть чудово поєднуватися з багатьма продуктами. Найчастіше для випікання разом з цим ароматним фруктом використовуються сир, сир, джем, мед, печиво. Розглянемо докладніше кожний з перерахованих варіантів.
З сиром
Десерт, приготований з додаванням сиру, виходить дуже ніжним, смачним і корисним.
Тут будуть потрібні:
- 1 ч. л. рідкого натурального меду;
- 2 груші великого розміру;
- 100 г знежиреного сиру;
- 1 ст. л. сметани;
- 1 ч. л. свіжого лимонного соку;
- 50 г попередньо подрібнених волоських горіхів;
- кориця (невелика щіпка).
Час приготування – ½ години.
Калорійність – 53,3 ккал.
Як приготувати десерт:
- Груші вимити і розрізати за допомогою гострого ножа на дві рівні частини. Застосувавши чайну ложку, обережно вичистити серцевину з насінням.
- Кожну половинку обробити соком лимона і присипати ароматною корицею.
- В чистій ємності змішати знежирений сир з медом, сметаною і подрібненими волоськими горіхами.
- У заглиблення від вичищених насіння викласти отриманий склад.
- Кожну половинку загорнути в харчову фольгу і викласти на деко.
- Відправити в нагріту духовку і випікати протягом півгодини. Для перевірки готовності можна використовувати зубочистку.
З сиром
Цей десерт має дуже вишуканим смаком. Для нього необхідні:
- 5 твердих груш великого розміру;
- 250 г сиру рікотта;
- 10 ч. л. натурального меду (рідкого);
- 1 ч. л. кориці;
- 5 ч. л. подрібнених волоських горіхів.
Час приготування – ½ години.
Калорійність – 122 ккал.
Як приготувати десерт:
- Підготовлені фрукти дуже добре вимити, обсушити і розділити на дві однакові половини;
- Вичистити чайною ложкою серцевину, тим самим виконуючи поглиблення в половинках;
- Деко застелити пергаментом і розкласти підготовлені половинки;
- У поглиблення викласти підготовлений сир з допомогою чайної ложки;
- Поверх сиру налити натуральний мед;
- Далі трохи приправити корицею;
- Духовку нагріти до 200С і відправити туди деко. Через 15 хвилин від початку випікання дістати деко і присипати кожну половинку подрібненими горіхами;
- Відправити фрукти випікатися ще на 5 хвилин;
- Потім вимкнути духовку і залишити там десерт ще на 10 хвилин.
Найвимогливішим гурманам сподобаються груші у вині з паштетом з чорносливу.Зверніть увагу на простий рецепт шарлотки з грушами. Це прекрасний десерт для будь-якого чаювання.
Дуже смачним виходить компот з груш, тут ви знайдете рецепт.
З медом
Для приготування потрібні такі складові:
- 4 великі груші;
- 3 ч. л. меленої кориці;
- 3 ст. л. натурального меду (рідкого);
- 1/2 лимона.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 198 ккал.
Хід приготування:
- Фрукти ретельно вимити, зняти, застосувавши гострий ніж, шкірку, розрізати на четвертинки і видалити з кожної частини насіння.
- Викласти їх в підготовлену форму для випікання. Видавити на них сік підготовленої частини лимона і добре перемішати.
- Додати до фруктів мед і знову все ретельно перемішати.
- Присипати меленою корицею.
- Випікати протягом 20 хвилин при температурі 200С.
З печивом і джемом
Цей цікавий рецепт вимагає попередньої підготовки наступного набору продуктів:
- 4 груші великого розміру;
- 1 ст. л. цукру-піску;
- 3 ст. л. м'якого вершкового масла;
- 5 ст. л. будь-якого джему;
- 4 ст. л. десертного білого вина;
- 6 шт. бісквітного або пісочного печива середніх розмірів.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 73 ккал.
Технологія приготування ласощів:
- Відповідну форму обробити розм'якшеним вершковим маслом і присипати цукром-піском.
- Очистити фрукти від шкірки і подрібнити на невеликі шматки, товщина яких повинна перебувати в межах 1 див.
- Викласти подрібнені фрукти на деко рівномірним шаром.
- В окремій ємності з'єднати джем з десертним білим вином і вилити отриманий склад поверх фруктів.
- Печиво подрібнити на шматочки і викласти його поверх фруктів.
- Також трохи вершкового масла розділити на дрібні шматочки і розкласти після печива.
- Помістити в духовку. Час випікання має скласти не менше 20 хвилин.
Запечений десерт в листковому тісті
Груші, запечені з листковим тестом, виходять дуже смачними. В рецепті не використовується цукор, оскільки готовий десерт і так дуже солодкий.
Для нього потрібні:
- 10 свіжих твердих груш;
- ½ Кг листкового бездріжджового тіста.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 112 ккал.
Покрокове приготування:
- Підготовлені плоди потрібно вимити і добре просушити.
- Готове листкове тісто розморозити, розкачати в тонкий пласт і нарізати на смуги, ширина яких не повинна перевищувати 1,5 див.
- Грушу, тримаючи за гілочку, необхідно обмотати смужкою тіста.
- На деко покласти папір для випікання і помістити туди по черзі фрукти, загорнуті в листкове тісто.
- Нагріти духовку до 180С і відправити туди деко. Час випікання складе півгодини.
Рецепт запечених яблук і груш в духовці
Для приготування потрібні:
- 3 великих зелених яблука;
- 3 щільних груші великого розміру;
- 200 г свіжої чорної смородини;
- 20 г цукру-піску;
- 200 г дріжджового листкового тіста.
Час приготування – ½ години
Калорійність – 126 ккал
Докладний приготування десерту:
- З фруктів зрізати верхівку у вигляді своєрідних кришечок і вичистити чайною ложкою серцевини з насінням.
- Чорну смородину змішати з цукровим піском і заповнити нутрощі фруктів.
- Закрити зрізаними верхівками.
- І поверх ще накрити нарізаними тонкими квадратами листкового тіста.
- Нагріти духовку до 180 º с і відправити туди деко з підготовленими фруктами. Час випікання складе не менше 20 хвилин.
На відео — поради по приготуванню груші в духовці:
Корисні поради
- Не можна використовувати для випікання занадто м'які сорти фруктів. Те ж саме стосується перезрілих плодів. Після термічної обробки такі фрукти стануть надто м'якими, а то і зовсім розповзуться. Краще всього підійдуть плоди, які не встигли дозріти до моменту приготування.
- При виборі занадто твердих фруктів варто використовувати свіже коров'яче молоко. Його застосування тут полягає в додаванні на деко для випікання фруктів.
- Для приготування дієтичного десерту цукор варто замінити медом.
- Для того щоб запобігти потемнінню фрукта в процесі приготування, варто використовувати свіжовичавлений лимонний сік.