16 май 2019 4 391

Запечені груші в духовці з різними начинками

Груші, запечені в духовці, можна підготувати, використовуючи різні способи. І це не дивно, оскільки цей фрукт можна поєднувати з багатьма продуктами. Для правильного харчування-це прекрасний варіант десерту, який містить в собі безліч корисних компонентів. Про найбільш поширених варіантах приготування ласощів нижче.

Як приготувати запечені груші в духовці
Інгредієнти Кількість
свіжих груш великого або середнього розміру - ½ Кг
цукру-піску - 10 г
ваніліну - невелика щіпка
м'якого масла вершкового - 20 г
лимона - ¼ Частина
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Десерт, приготований за цим рецептом, володіє неймовірно смачним ароматом, адже сам фрукт доповнюється ніжним і солодким ваніліном. При бажанні можна виключити додавання цього інгредієнта.

Про приготуванні ласощі:

  1. Підготовлені фрукти необхідно добре промити і з допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа прибрати дуже тонкий шар шкірки.
  2. Також необхідно видалити «хвости» і в поздовжньому напрямку розділити кожну грушу на дві рівні частини.
  3. З кожної частини осторожнейшим чином прибрати серцевину разом з насінням.
  4. З підготовленої частини лимона віджати сік, яким потрібно полити кожну грушу.
  5. У сухою і чистою ємності змішати цукор з ваніліном і присипати отриманим порошком внутрішню частину кожної з половинок.
  6. У внутрішню частину форми помістити спеціальну папір (пергамент) для випічки і можна розкласти на ній підготовлені фрукти.
  7. Масло розділити на шматочки, кількість яких має відповідати кількості підготовлених половинок груш. У заглиблення, отримані після видалення насіння, викласти по шматочку масла.
  8. Нагріти духовку до температури 180С і відправити туди деко з фруктами.
  9. Через 20 хвилин дістати форму і з допомогою чайної ложки набрати сироп і полити перевернуту половинку. Таку ж процедуру проробити з кожним фруктом.
  10. Знову відправити десерт в духовку і випікати ще протягом 15 хвилин.

Рецепти запечених груш з різними начинками

Як вже говорилося раніше, груші можуть чудово поєднуватися з багатьма продуктами. Найчастіше для випікання разом з цим ароматним фруктом використовуються сир, сир, джем, мед, печиво. Розглянемо докладніше кожний з перерахованих варіантів.

З сиром

Десерт, приготований з додаванням сиру, виходить дуже ніжним, смачним і корисним.

Тут будуть потрібні:

  • 1 ч. л. рідкого натурального меду;
  • 2 груші великого розміру;
  • 100 г знежиреного сиру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. свіжого лимонного соку;
  • 50 г попередньо подрібнених волоських горіхів;
  • кориця (невелика щіпка).

Час приготування – ½ години.

Калорійність – 53,3 ккал.

Як приготувати десерт:

  1. Груші вимити і розрізати за допомогою гострого ножа на дві рівні частини. Застосувавши чайну ложку, обережно вичистити серцевину з насінням.
  2. Кожну половинку обробити соком лимона і присипати ароматною корицею.
  3. В чистій ємності змішати знежирений сир з медом, сметаною і подрібненими волоськими горіхами.
  4. У заглиблення від вичищених насіння викласти отриманий склад.
  5. Кожну половинку загорнути в харчову фольгу і викласти на деко.
  6. Відправити в нагріту духовку і випікати протягом півгодини. Для перевірки готовності можна використовувати зубочистку.

З сиром


Цей десерт має дуже вишуканим смаком. Для нього необхідні:

  • 5 твердих груш великого розміру;
  • 250 г сиру рікотта;
  • 10 ч. л. натурального меду (рідкого);
  • 1 ч. л. кориці;
  • 5 ч. л. подрібнених волоських горіхів.

Час приготування – ½ години.

Калорійність – 122 ккал.

Як приготувати десерт:

  1. Підготовлені фрукти дуже добре вимити, обсушити і розділити на дві однакові половини;
  2. Вичистити чайною ложкою серцевину, тим самим виконуючи поглиблення в половинках;
  3. Деко застелити пергаментом і розкласти підготовлені половинки;
  4. У поглиблення викласти підготовлений сир з допомогою чайної ложки;
  5. Поверх сиру налити натуральний мед;
  6. Далі трохи приправити корицею;
  7. Духовку нагріти до 200С і відправити туди деко. Через 15 хвилин від початку випікання дістати деко і присипати кожну половинку подрібненими горіхами;
  8. Відправити фрукти випікатися ще на 5 хвилин;
  9. Потім вимкнути духовку і залишити там десерт ще на 10 хвилин.


Найвимогливішим гурманам сподобаються груші у вині з паштетом з чорносливу.

Зверніть увагу на простий рецепт шарлотки з грушами. Це прекрасний десерт для будь-якого чаювання.

Дуже смачним виходить компот з груш, тут ви знайдете рецепт.

З медом

Для приготування потрібні такі складові:

  • 4 великі груші;
  • 3 ч. л. меленої кориці;
  • 3 ст. л. натурального меду (рідкого);
  • 1/2 лимона.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 198 ккал.

Хід приготування:

  1. Фрукти ретельно вимити, зняти, застосувавши гострий ніж, шкірку, розрізати на четвертинки і видалити з кожної частини насіння.
  2. Викласти їх в підготовлену форму для випікання. Видавити на них сік підготовленої частини лимона і добре перемішати.
  3. Додати до фруктів мед і знову все ретельно перемішати.
  4. Присипати меленою корицею.
  5. Випікати протягом 20 хвилин при температурі 200С.

З печивом і джемом

Цей цікавий рецепт вимагає попередньої підготовки наступного набору продуктів:

  • 4 груші великого розміру;
  • 1 ст. л. цукру-піску;
  • 3 ст. л. м'якого вершкового масла;
  • 5 ст. л. будь-якого джему;
  • 4 ст. л. десертного білого вина;
  • 6 шт. бісквітного або пісочного печива середніх розмірів.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 73 ккал.

Технологія приготування ласощів:

  1. Відповідну форму обробити розм'якшеним вершковим маслом і присипати цукром-піском.
  2. Очистити фрукти від шкірки і подрібнити на невеликі шматки, товщина яких повинна перебувати в межах 1 див.
  3. Викласти подрібнені фрукти на деко рівномірним шаром.
  4. В окремій ємності з'єднати джем з десертним білим вином і вилити отриманий склад поверх фруктів.
  5. Печиво подрібнити на шматочки і викласти його поверх фруктів.
  6. Також трохи вершкового масла розділити на дрібні шматочки і розкласти після печива.
  7. Помістити в духовку. Час випікання має скласти не менше 20 хвилин.

Запечений десерт в листковому тісті

Груші, запечені з листковим тестом, виходять дуже смачними. В рецепті не використовується цукор, оскільки готовий десерт і так дуже солодкий.

Для нього потрібні:

  • 10 свіжих твердих груш;
  • ½ Кг листкового бездріжджового тіста.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 112 ккал.

Покрокове приготування:

  1. Підготовлені плоди потрібно вимити і добре просушити.
  2. Готове листкове тісто розморозити, розкачати в тонкий пласт і нарізати на смуги, ширина яких не повинна перевищувати 1,5 див.
  3. Грушу, тримаючи за гілочку, необхідно обмотати смужкою тіста.
  4. На деко покласти папір для випікання і помістити туди по черзі фрукти, загорнуті в листкове тісто.
  5. Нагріти духовку до 180С і відправити туди деко. Час випікання складе півгодини.

Рецепт запечених яблук і груш в духовці

Для приготування потрібні:

  • 3 великих зелених яблука;
  • 3 щільних груші великого розміру;
  • 200 г свіжої чорної смородини;
  • 20 г цукру-піску;
  • 200 г дріжджового листкового тіста.

Час приготування – ½ години

Калорійність – 126 ккал

Докладний приготування десерту:

  1. З фруктів зрізати верхівку у вигляді своєрідних кришечок і вичистити чайною ложкою серцевини з насінням.
  2. Чорну смородину змішати з цукровим піском і заповнити нутрощі фруктів.
  3. Закрити зрізаними верхівками.
  4. І поверх ще накрити нарізаними тонкими квадратами листкового тіста.
  5. Нагріти духовку до 180 º с і відправити туди деко з підготовленими фруктами. Час випікання складе не менше 20 хвилин.

На відео — поради по приготуванню груші в духовці:

Корисні поради

  1. Не можна використовувати для випікання занадто м'які сорти фруктів. Те ж саме стосується перезрілих плодів. Після термічної обробки такі фрукти стануть надто м'якими, а то і зовсім розповзуться. Краще всього підійдуть плоди, які не встигли дозріти до моменту приготування.
  2. При виборі занадто твердих фруктів варто використовувати свіже коров'яче молоко. Його застосування тут полягає в додаванні на деко для випікання фруктів.
  3. Для приготування дієтичного десерту цукор варто замінити медом.
  4. Для того щоб запобігти потемнінню фрукта в процесі приготування, варто використовувати свіжовичавлений лимонний сік.
Що ще почитати: