Як приготувати кабачки, запечені в духовці
Ніжному цукіні часто віддають перевагу перед кабачками. Він менше, акуратніше, соковитіше. Однак при смаженні втрачає свої корисні і смакові якості. Рішення є! Можна просто запекти овоч – і тоді все цінне можна зберегти.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| сушеного орегано - | 2 г | 
| цукіні - | 4 шт. | 
| олії оливкової - | 25 мл | 
| сушеного чебрецю - | 2 г | 
| сушеного базиліка - | 3 р | 
| часникового порошку - | 1 г | 
| Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 37 Ккал | 
Як готувати кабачки, запечені в духовці:
- Вимити плоди, зрізати плодоніжку. Нарізати на довгі часточки;
 - У мисці змішати всі спеції і трохи солі. Якщо хочеться, сюди можна додати трохи тертого сиру для м'якої скоринки;
 - Застелити деко пергаментом, а включити духовку розігріватися. Достатньо температури 180 за Цельсієм;
 - Кожен шматочок овоча обваляти в суміші спецій і викласти на пергамент;
 - Зверху, тонкою цівкою, полити масло. Якщо є спрей, можна використовувати її;
 - Відправити в духовку хвилин на двадцять, після чого включити функцію «гриль» і запекти ще хвилини дві. Після цього можна подавати відразу.
 
Цукіні з часником, зеленню і сиром в духовці
- 120 г сиру пармезан;
 - 4 цукіні;
 - 180 мл сметани;
 - 1 зубок часнику;
 - 20 г зелені.
 
30 хв.
Калорійність – 61 ккал/100 р.
Процес запікання:
- Овочі вимити і зрізати плодоніжки. Потім нарізати на кільця, досить великі;
 - Сир необхідно натерти, можна теж крупно;
 - Потім вмішати його в сметану, додати сюди очищений рубаний часник і трохи солі;
 - Застелити пергаментом деко і на нього покласти кружечки;
 - Зверху їх необхідно змастити сирно-сметанною сумішшю. Відправити в духовку;
 - При 180 за Цельсієм запікати близько двадцяти хвилин;
 - За цей час дрібно нашаткувати зелень. Це може бути і кінза, і петрушка, і розмарин, і кріп – що завгодно;
 - Присипати зверху кружечки зеленню відразу після того, як їх дістали з духовки.
 
Баклажани і цукіні, запечені під сиром
- 3 помідори;
 - 120 г моцарели;
 - 2 баклажана;
 - 3 г меленого коріандру;
 - 2 цукіні;
 - 2 зубчики часнику;
 - 2 г меленого чилі.
 
Час – 50 хв.
Калорійність – 40 ккал/100 р.
Етапи приготування:
- Вимити овочі. Всі вони повинні бути приблизно одного діаметра і досить молоді;
 - Баклажани помити і порізати їх на кружальця, не менш сантиметра товщиною;
 - Покласти кружечки в миску і присипати їх рясно сіллю, залишити хвилин на п'ятнадцять;
 - Потім їх необхідно промити водою і прибрати всю вологу рушником;
 - Цукіні нарізати таким же способом, але присипати сіллю не варто;
 - Томати слід бланшувати. Для цього на них внизу зробити хрестоподібний надріз, опустити в крутий окріп на хвилину, витягнути і різко охолодити. Після цього за допомогою ножа легко поцупити шкірку;
 - Саму м'якоть помістити в чашу блендера, додати трохи солі, чилі, коріандр, очищений часник. Все перебити в однорідне пюре;
 - Моцарелу нарізати такими ж кружечками, як і баклажани, просто тонкими;
 - Взяти скляну форму і в неї вилити майже всю томатну масу;
 - Потім приступити до збору декількох башточок. На баклажан присипати трохи солі, зверху додати томатну заправку, потім йде колечко цукіні, знову сіль, томатна заправка, баклажан, цукіні. Таких башточок вийде кілька;
 - Викласти їх в ту ж посудину, де знаходиться томатний соус, відправити в духовку на півгодини при 180 за Цельсієм;
 - Витягнути, зверху покласти по кружечку моцарели і повернути в духовку ще на сім хвилин максимум. Подавати порційно з зеленню.
 
Цукіні з куркою
- 750 г цукіні;
 - 220 мл сметани;
 - 800 г молодої картоплі;
 - 1 філе;
 - 2 цибулі;
 - 20 г масла;
 - 40 г твердого сиру;
 - 1 пучок зелені.
 
Час – 2 ч.
Калорійність – 68 ккал/100 р.
Спосіб приготування:
- Вимити картоплю. Шкірку з нього знімати не потрібно. Нарізати коренеплід кільцями, не надто тонко;
 - Точно так само порізати помиті цукіні. Плодоніжку не використовувати;
 - Філе промити, зрізати всі плівки і прожилки. Порізати на невеликі шматочки;
 - Звільнений від лушпиння цибулю слід порубати на півкільця. Можна взяти цибулю-порей, він більш соковитий;
 - У великій мисці змішати всі овочі та м'ясо;
 - Зелень вимити і дрібно нашаткувати, додати до решти продуктів;
 - Так само додати приправи і сіль, перемішати;
 - Влити сметану, перемішати, залишити промаринуватися мінімум на годину. Замість сметани можна взяти вершки;
 - Змастити керамічну або скляну форму маслом, а потім перекласти туди всі продукти;
 - Рівномірно розподілити і накрити фольгою. Якщо використовується лист фольги, то матова сторона повинна бути знизу;
 - Поставити в холодну духовку і включити температуру до 200 за Цельсієм. Коли сметана закипіла, її потрібно знизити до 180. Випікати ще тридцять п'ять хвилин, картопля повинна стати м'якше;
 - Витягнути і відразу натерти сир зверху.
 
Як приготувати фаршировані цукіні
- 4 цукіні;
 - 280 г панірувальних сухарів;
 - 20 г цибулі-порею;
 - 30 г олії;
 - 2 яйця;
 - 90 г сиру;
 - петрушка.
 
Час – 45 хв.
Калорійність – 116 ккал/100 р.
Етапи приготування:
- Вимиті цукіні розрізати навпіл, зрізати плодоніжку. Якщо всередині є насіння, їх потрібно витягнути; 

 - Поставити каструлю з водою на плиту, почекати, поки закипить. Укласти туди половинки і варити їх до м'якості. Це займе хвилин п'ятнадцять;
 - Витягнути і дати трохи охолонути. Потім ложкою вирізати невеликі поглиблення. Важливо не проткнути наскрізь. Вийдуть маленькі човники;
 - З заду м'якоть дрібно порізати і змішати її з сухарями;
 - Дрібно подрібнити вимиту петрушку і додати до м'якоті; 

 - Цибулю теж помити, дрібно нарізати кубиками, додати до решти продуктів; 

 - Весь сир натерти і більшу його частину теж вмішати до м'якоті; 

 - Все посолити і перемішати. Можна додати приправи;
 - Отриману начинку викласти в човники;
 - Масло нарізати тонкими слайсами і покласти їх зверху на човники. Завершальний штрих – залишки тертого сиру сиплються зверху;
 - Відправити в духовку приблизно на півгодини при 180 за Цельсієм. Подавати порційно. 

 
Цукіні з фаршем
- 1 цибуля;
 - 2 цукіні;
 - 80 г твердого сиру;
 - 1 червоний солодкий перець;
 - 30 г томатної пасти;
 - 2 зубчики часнику;
 - 450 г яловичого фаршу;
 - оливкова олія.
 
Час – 40 хв.
Калорійність – 125 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Почищену цибулину порізати на дуже маленькі кубики;
 - Перець помити, витягнути його плодоніжку з насінням, нарізати кубиками побільше;
 - Налити в сковороду трохи олії і покласти туди перець з цибулею. Продукти обсмажувати протягом трьох хвилин;
 - За цей час очистити часник і дрібно порубати його. Додати в сковороду і смажити ще дві хвилини, помішуючи. Зняти з вогню, перекласти в миску остигати;
 - Тепер на сковороду покласти фарш, посолити його. Можна додати приправи;
 - Смажити м'ясо на середньому вогні, воно має підрум'янитися. Потім сюди додати перець з цибулею, томатну пасту, все перемішати і протушкувати ще протягом десяти хвилин. Після чого дати охолонути;
 - В цей час цукіні помити, розрізати на кілька частин. Вийдуть великі кільця. Необхідно витягнути ложкою половину м'якоті, щоб вийшло зразок склянки. Важливо не вичистити занадто сильно;
 - Поставити «стаканчики» на деко, заповнити їх постигла м'ясною начинкою;
 - Перекласти деко у вже розігріту духовку до 190 за Цельсієм. Запікати двадцять хвилин;
 - Сир натерти. Витягнути деко, посипати сир зверху, відправити запікатися ще хвилин на десять.
 
Що можна приготувати з молока і яєць швидко і смачно — візьміть на замітку страви, які з легкістю можна приготувати на сніданок.
Навчіться правильно заварювати зелений чай. Рецепти тут.
Прості рецепти пирогів з фото і різноманітними начинками. Ці рецепти підкорять вас.
Рецепт пирога з цукіні
- 3 яйця;
 - 140 г сиру;
 - 220 г борошна;
 - 180 мл вершків;
 - 120 р масла;
 - 45 мл молока;
 - 1 цибуля;
 - 600 г цукіні;
 - 20 мл олії.
 
Час – 1 год 25 хв.
Калорійність – 187 ккал/100 р.
Як спекти пиріг:
- Цукіні помити, якщо шкірка тверда, її потрібно зрізати. Нарізати м'якоть на невеликі шматочки;
 - Дрібно нарізати очищену цибулину;
 - На маленькому вогні обсмажити цибулю, приблизно п'ять хвилин, після чого його потрібно посолити і додати сюди кабачки. Перемішати і готувати ще п'ятнадцять хвилин. Цукіні повинні стати м'якше;
 - Холодне масло вручну або комбайном змішати борошно. Вийде крихта. Як варіант, краще на десять хвилин поставити масло в морозилку, а потім натерти його прямо в борошно і розмішати;
 - Далі додати одне яйце, посолити, влити молоко і замісити тісто;
 - Відправити куля з тіста в холодильник мінімум на двадцять хвилин;
 - Після цього тісто розкачати і викласти у форму, обов'язково сформувати бортики. Відправити в духовку випікатися на п'ятнадцять хвилин при 170 за Цельсієм;
 - Решта яйця слід збити з вершками і з сіллю;
 - Сир натерти і вмішати в вершкову масу;
 - Витягнути тісто, покласти на його дно масу з сковороди, рівномірно розподілити її;
 - Зверху вилити вершкову заправку і відправити випікатися пиріг ще на півгодини при тій же температурі;
 - Витягнути, дати охолонути, нарізати.
 
Корисні поради
Цукіні готуються швидше кабачків. Вони менше за розміром, і структура у них ніжніше. Однак ці продукти взаємозамінні. У всіх зазначених рецептах головний інгредієнт легко замінюється кабачками, бажано молодими плодами.
Сир і цукіні – прекрасне поєднання, тому воно повсюдно використовується. Сир можна використовувати практично будь-який. Тверді сири можна замінити м'якими або солоними. А зелень вдало доповнює це поєднання. Навіть із цих трьох продуктів можна створити з десяток нових рецептів – і вони завжди будуть вдалими.
Цукіні легко поєднується з багатьма інгредієнтами і при цьому не втрачає свій особливий присмак. Запікання в духовці допомагає зберегти всі смаки і сприяє їх гармонії. Це варто спробувати!







