10 июнь 2019 1 670

Як приготувати кабачки, запечені в духовці

Ніжному цукіні часто віддають перевагу перед кабачками. Він менше, акуратніше, соковитіше. Однак при смаженні втрачає свої корисні і смакові якості. Рішення є! Можна просто запекти овоч – і тоді все цінне можна зберегти.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
сушеного орегано - 2 г
цукіні - 4 шт.
олії оливкової - 25 мл
сушеного чебрецю - 2 г
сушеного базиліка - 3 р
часникового порошку - 1 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 37 Ккал

Як готувати кабачки, запечені в духовці:

  1. Вимити плоди, зрізати плодоніжку. Нарізати на довгі часточки;
  2. У мисці змішати всі спеції і трохи солі. Якщо хочеться, сюди можна додати трохи тертого сиру для м'якої скоринки;
  3. Застелити деко пергаментом, а включити духовку розігріватися. Достатньо температури 180 за Цельсієм;
  4. Кожен шматочок овоча обваляти в суміші спецій і викласти на пергамент;
  5. Зверху, тонкою цівкою, полити масло. Якщо є спрей, можна використовувати її;
  6. Відправити в духовку хвилин на двадцять, після чого включити функцію «гриль» і запекти ще хвилини дві. Після цього можна подавати відразу.

Цукіні з часником, зеленню і сиром в духовці

  • 120 г сиру пармезан;
  • 4 цукіні;
  • 180 мл сметани;
  • 1 зубок часнику;
  • 20 г зелені.

30 хв.

Калорійність – 61 ккал/100 р.

Процес запікання:

  1. Овочі вимити і зрізати плодоніжки. Потім нарізати на кільця, досить великі;
  2. Сир необхідно натерти, можна теж крупно;
  3. Потім вмішати його в сметану, додати сюди очищений рубаний часник і трохи солі;
  4. Застелити пергаментом деко і на нього покласти кружечки;
  5. Зверху їх необхідно змастити сирно-сметанною сумішшю. Відправити в духовку;
  6. При 180 за Цельсієм запікати близько двадцяти хвилин;
  7. За цей час дрібно нашаткувати зелень. Це може бути і кінза, і петрушка, і розмарин, і кріп – що завгодно;
  8. Присипати зверху кружечки зеленню відразу після того, як їх дістали з духовки.

Баклажани і цукіні, запечені під сиром

  • 3 помідори;
  • 120 г моцарели;
  • 2 баклажана;
  • 3 г меленого коріандру;
  • 2 цукіні;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 г меленого чилі.

Час – 50 хв.

Калорійність – 40 ккал/100 р.

Етапи приготування:

  1. Вимити овочі. Всі вони повинні бути приблизно одного діаметра і досить молоді;
  2. Баклажани помити і порізати їх на кружальця, не менш сантиметра товщиною;
  3. Покласти кружечки в миску і присипати їх рясно сіллю, залишити хвилин на п'ятнадцять;
  4. Потім їх необхідно промити водою і прибрати всю вологу рушником;
  5. Цукіні нарізати таким же способом, але присипати сіллю не варто;
  6. Томати слід бланшувати. Для цього на них внизу зробити хрестоподібний надріз, опустити в крутий окріп на хвилину, витягнути і різко охолодити. Після цього за допомогою ножа легко поцупити шкірку;
  7. Саму м'якоть помістити в чашу блендера, додати трохи солі, чилі, коріандр, очищений часник. Все перебити в однорідне пюре;
  8. Моцарелу нарізати такими ж кружечками, як і баклажани, просто тонкими;
  9. Взяти скляну форму і в неї вилити майже всю томатну масу;
  10. Потім приступити до збору декількох башточок. На баклажан присипати трохи солі, зверху додати томатну заправку, потім йде колечко цукіні, знову сіль, томатна заправка, баклажан, цукіні. Таких башточок вийде кілька;
  11. Викласти їх в ту ж посудину, де знаходиться томатний соус, відправити в духовку на півгодини при 180 за Цельсієм;
  12. Витягнути, зверху покласти по кружечку моцарели і повернути в духовку ще на сім хвилин максимум. Подавати порційно з зеленню.

Цукіні з куркою

  • 750 г цукіні;
  • 220 мл сметани;
  • 800 г молодої картоплі;
  • 1 філе;
  • 2 цибулі;
  • 20 г масла;
  • 40 г твердого сиру;
  • 1 пучок зелені.

Час – 2 ч.

Калорійність – 68 ккал/100 р.

Спосіб приготування:

  1. Вимити картоплю. Шкірку з нього знімати не потрібно. Нарізати коренеплід кільцями, не надто тонко;
  2. Точно так само порізати помиті цукіні. Плодоніжку не використовувати;
  3. Філе промити, зрізати всі плівки і прожилки. Порізати на невеликі шматочки;
  4. Звільнений від лушпиння цибулю слід порубати на півкільця. Можна взяти цибулю-порей, він більш соковитий;
  5. У великій мисці змішати всі овочі та м'ясо;
  6. Зелень вимити і дрібно нашаткувати, додати до решти продуктів;
  7. Так само додати приправи і сіль, перемішати;
  8. Влити сметану, перемішати, залишити промаринуватися мінімум на годину. Замість сметани можна взяти вершки;
  9. Змастити керамічну або скляну форму маслом, а потім перекласти туди всі продукти;
  10. Рівномірно розподілити і накрити фольгою. Якщо використовується лист фольги, то матова сторона повинна бути знизу;
  11. Поставити в холодну духовку і включити температуру до 200 за Цельсієм. Коли сметана закипіла, її потрібно знизити до 180. Випікати ще тридцять п'ять хвилин, картопля повинна стати м'якше;
  12. Витягнути і відразу натерти сир зверху.

Як приготувати фаршировані цукіні

  • 4 цукіні;
  • 280 г панірувальних сухарів;
  • 20 г цибулі-порею;
  • 30 г олії;
  • 2 яйця;
  • 90 г сиру;
  • петрушка.

Час – 45 хв.

Калорійність – 116 ккал/100 р.

Етапи приготування:

  1. Вимиті цукіні розрізати навпіл, зрізати плодоніжку. Якщо всередині є насіння, їх потрібно витягнути;
  2. Поставити каструлю з водою на плиту, почекати, поки закипить. Укласти туди половинки і варити їх до м'якості. Це займе хвилин п'ятнадцять;
  3. Витягнути і дати трохи охолонути. Потім ложкою вирізати невеликі поглиблення. Важливо не проткнути наскрізь. Вийдуть маленькі човники;
  4. З заду м'якоть дрібно порізати і змішати її з сухарями;
  5. Дрібно подрібнити вимиту петрушку і додати до м'якоті;
  6. Цибулю теж помити, дрібно нарізати кубиками, додати до решти продуктів;
  7. Весь сир натерти і більшу його частину теж вмішати до м'якоті;
  8. Все посолити і перемішати. Можна додати приправи;
  9. Отриману начинку викласти в човники;
  10. Масло нарізати тонкими слайсами і покласти їх зверху на човники. Завершальний штрих – залишки тертого сиру сиплються зверху;
  11. Відправити в духовку приблизно на півгодини при 180 за Цельсієм. Подавати порційно.

Цукіні з фаршем

  • 1 цибуля;
  • 2 цукіні;
  • 80 г твердого сиру;
  • 1 червоний солодкий перець;
  • 30 г томатної пасти;
  • 2 зубчики часнику;
  • 450 г яловичого фаршу;
  • оливкова олія.

Час – 40 хв.

Калорійність – 125 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Почищену цибулину порізати на дуже маленькі кубики;
  2. Перець помити, витягнути його плодоніжку з насінням, нарізати кубиками побільше;
  3. Налити в сковороду трохи олії і покласти туди перець з цибулею. Продукти обсмажувати протягом трьох хвилин;
  4. За цей час очистити часник і дрібно порубати його. Додати в сковороду і смажити ще дві хвилини, помішуючи. Зняти з вогню, перекласти в миску остигати;
  5. Тепер на сковороду покласти фарш, посолити його. Можна додати приправи;
  6. Смажити м'ясо на середньому вогні, воно має підрум'янитися. Потім сюди додати перець з цибулею, томатну пасту, все перемішати і протушкувати ще протягом десяти хвилин. Після чого дати охолонути;
  7. В цей час цукіні помити, розрізати на кілька частин. Вийдуть великі кільця. Необхідно витягнути ложкою половину м'якоті, щоб вийшло зразок склянки. Важливо не вичистити занадто сильно;
  8. Поставити «стаканчики» на деко, заповнити їх постигла м'ясною начинкою;
  9. Перекласти деко у вже розігріту духовку до 190 за Цельсієм. Запікати двадцять хвилин;
  10. Сир натерти. Витягнути деко, посипати сир зверху, відправити запікатися ще хвилин на десять.

Що можна приготувати з молока і яєць швидко і смачно — візьміть на замітку страви, які з легкістю можна приготувати на сніданок.

Навчіться правильно заварювати зелений чай. Рецепти тут.

Прості рецепти пирогів з фото і різноманітними начинками. Ці рецепти підкорять вас.

Рецепт пирога з цукіні

  • 3 яйця;
  • 140 г сиру;
  • 220 г борошна;
  • 180 мл вершків;
  • 120 р масла;
  • 45 мл молока;
  • 1 цибуля;
  • 600 г цукіні;
  • 20 мл олії.

Час – 1 год 25 хв.

Калорійність – 187 ккал/100 р.

Як спекти пиріг:

  1. Цукіні помити, якщо шкірка тверда, її потрібно зрізати. Нарізати м'якоть на невеликі шматочки;
  2. Дрібно нарізати очищену цибулину;
  3. На маленькому вогні обсмажити цибулю, приблизно п'ять хвилин, після чого його потрібно посолити і додати сюди кабачки. Перемішати і готувати ще п'ятнадцять хвилин. Цукіні повинні стати м'якше;
  4. Холодне масло вручну або комбайном змішати борошно. Вийде крихта. Як варіант, краще на десять хвилин поставити масло в морозилку, а потім натерти його прямо в борошно і розмішати;
  5. Далі додати одне яйце, посолити, влити молоко і замісити тісто;
  6. Відправити куля з тіста в холодильник мінімум на двадцять хвилин;
  7. Після цього тісто розкачати і викласти у форму, обов'язково сформувати бортики. Відправити в духовку випікатися на п'ятнадцять хвилин при 170 за Цельсієм;
  8. Решта яйця слід збити з вершками і з сіллю;
  9. Сир натерти і вмішати в вершкову масу;
  10. Витягнути тісто, покласти на його дно масу з сковороди, рівномірно розподілити її;
  11. Зверху вилити вершкову заправку і відправити випікатися пиріг ще на півгодини при тій же температурі;
  12. Витягнути, дати охолонути, нарізати.

Корисні поради

Цукіні готуються швидше кабачків. Вони менше за розміром, і структура у них ніжніше. Однак ці продукти взаємозамінні. У всіх зазначених рецептах головний інгредієнт легко замінюється кабачками, бажано молодими плодами.

Сир і цукіні – прекрасне поєднання, тому воно повсюдно використовується. Сир можна використовувати практично будь-який. Тверді сири можна замінити м'якими або солоними. А зелень вдало доповнює це поєднання. Навіть із цих трьох продуктів можна створити з десяток нових рецептів – і вони завжди будуть вдалими.

Цукіні легко поєднується з багатьма інгредієнтами і при цьому не втрачає свій особливий присмак. Запікання в духовці допомагає зберегти всі смаки і сприяє їх гармонії. Це варто спробувати!

Що ще почитати: