29 март 2019 1 471

Як смачно приготувати макарони з кабачками

Кабачки завжди дають хороший урожай, і це прекрасна можливість приготувати з них сотні страв протягом усього сезону. Один з найбільш простих і швидких рецептів – макарони з кабачками. Така паста з'їдається за один присід, вона виходить дуже ніжною і живильної!

Макарони з кабачками і часником
Інгредієнти Кількість
макаронів - 350 г
сиру - 0,1 кг
олії соняшникової - 40 мл
вершків - 0,1 л
кабачків - 1 шт.
спецій - за смаком
базиліка - 10 г
часнику - 3 зубця
цибулин - 1 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 63 Ккал

Як приготувати:

  1. Молодий кабачок вимити, зрізати плодоніжку, покришити м'якоть тонкою соломкою або кубиками.
  2. Очищені від лушпиння цибулину і часник слід дрібно посікти.
  3. Влити в глибоку сковороду кілька ложок олії і помістити сюди часник з цибулею. Злегка обсмажити.
  4. Після цього додати кабачки, перемішати. Смажити на середньому вогні.
  5. Закип'ятити кілька літрів води в каструлі, посолити, покласти макарони і зварити їх. Час зазвичай вказується на упаковці, близько десяти хвилин. Злити на друшляк. Якщо хочеться, можна додати трохи олії і перемішати, щоб не злиплися.
  6. Приправити овочі. Базилік вимити, дрібно порубати його, відправити на сковорідку.
  7. Перешкодити і перекласти сюди макарони, знову перемішати. Залити все вершками.
  8. Прогріти на вогні ще хвилини чотири, не даючи закипіти, а потім подавати до столу.
  9. Сир натерти і присипати зверху кожному в тарілку.

Макаронна запіканка з овочами в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 1 зубець
цибулин 1 шт.
помідорів 1 шт.
макаронів 0,2 кг
зелені 20 г
болгарського перцю 1 шт.
паприки солодкої меленої 5 г
кабачків 2 шт.
спецій за смаком
твердого сиру 90 г

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 61.

Як приготувати:

  1. Помідор вимити, вирізати його плодоніжку, саму м'якоть нарізати кубиками. Якщо шкірка плоду досить товста, її краще зняти. Для цього потрібно надрізати помідор знизу, опустити в окріп, через кілька секунд перекласти в крижану воду або просто в лід. Потім зняти шкірку ножем, вона повинна легко відійти.
  2. Болгарський перець вимити, вирізати його плодоніжку, видалити насіння. М'якоть покришити кубиками дрібніші.
  3. Дуже дрібно порізати цибулину без лушпиння. Таким же чином і часник подрібнити.
  4. Зелень нашаткувати, попередньо вимивши її. Досить використовувати кріп і петрушку, але можна й інші трави.
  5. Сир натерти.
  6. Кабачок порізати невеликими кубиками. Це мають бути два невеликих плоду, молодих, щоб шкіра була м'якою, а насіння всередині не було.
  7. Поставити варитися макарони по інструкції. Підійдуть будь-які вироби. Воду обов'язково посолити.
  8. Обсмажити в невеликій кількості олії цибулю, додати часник і кабачок. Ще через три хвилини викласти помідор, зелень, щіпка паприки і болгарський перець. Перемішати. Тушкувати ще кілька хвилин. Вимкнути плиту.
  9. Підготувати форму для запікання з бортиками. Готові макарони без води перемішати з обсмаженими овочами і перекласти у форму.
  10. Всі присипати зверху сиром, щоб був рівний шар.
  11. Відправити в духовку при середній температурі на двадцять п'ять хвилин, після чого запіканку з макаронів з кабачками можна подавати.

Смажені кабачки з макаронами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 40 г
кабачків 4 шт.
олії соняшникової 45 мл + 50 мл
макаронів 170 г
цибулин 3 шт.
води 120 мл
спецій за смаком
зелені 15 г

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 52.

Як приготувати:

  1. Молоді кабачки необхідно вимити, зрізати їх плодоніжку. Після цього м'якоть нашаткувати брусочками.
  2. Присипати їх спеціями, а потім перемішати з борошном. Її може знадобитися і більше.
  3. У сковорідці розігріти меншу частину соняшникової олії. Перекласти сюди кабачки в паніровці.
  4. Обсмажувати декілька хвилин до рум'яного кольору, час від часу перемішуючи лопаткою.
  5. Закип'ятити літр води, додати спеції, зварити в ній макарони до повної готовності.
  6. Готові промиті макарони потрібно змішати зі смаженими кабачками, а потім помістити все в жароміцну форму.
  7. Дуже дрібно нашаткувати очищені цибулини.
  8. Влити більшу частину масла в сковорідку і помістити сюди коренеплоди. Обсмажити їх протягом трьох хвилин на середньому вогні.
  9. Налити сюди вказану кількість води, розмішати. Можна замінити воду сметаною. Накрити кришкою і тушкувати близько восьми хвилин.
  10. Духовку включити розігріватися.
  11. Отриманий цибульний соус залити в ту ж форму до інших продуктів, трохи перемішати, приправити.
  12. Помістити в духовку при високій температурі на п'ять хвилин, потім відразу подавати, прикрасивши зеленню.

Можливо, вас зацікавить, як приготувати італійську пасту з кабачками.

А як щодо італійської класики? Ознайомтеся з рецептами пасти з соусом песто.

А тут ви знайдете рецепти смачних домашніх страв з кабачків на швидку руку. Приємного апетиту!

Курка з кабачками і макаронами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пармезану 70 г
часнику 1 зубець
спагетті 0,2 кг
курячих ніжок 2 шт.
спецій за смаком
олії оливи 35 мл
кабачків 1 шт.
яєць 3 шт.
вершків 10% 50 мл

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 123.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, прибрати всю шкіру. З ніжок потрібно дістати тільки філе. Воно вийде соковитіше, ніж у грудок. Всі жилки і кісточки слід викинути. Порізати м'ясо невеликими шматочками.
  2. Зварити спагетті по інструкції на упаковці у великій кількості солоної води. Їх потім потрібно злити і залишити під кришкою, щоб не охолонули. Приблизно 100 мл відвару потрібно залишити в склянці, він стане в нагоді пізніше для соусу.
  3. Розрізати кабачок уздовж на чотири частини, видаливши його кінці з двох сторін. Потім порізати поперек на невеликі шматочки, не занадто тонкі.
  4. Розігріти в сковороді оливкову олію. Зняти з лушпиння часнику, розчавити його ножрм і покласти в масло. Обсмажити протягом хвилини, поки він не змінить колір, потім викинути.
  5. В отримане ароматне масло перекласти шматочки курки. Не чіпати їх три хвилини, а потім перемішати і готувати ще хвилин сім.
  6. Після цього додати до м'яса подрібнений кабачок. Приправити і продовжити готувати до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. З спецій варто скористатися сумішшю італійських трав.
  7. Яйця розбити в миску. Потрібно лише два білка і всі три жовтка. Їх потрібно збити виделкою. Якщо хочеться, можна підлити трохи вершків, але це необов'язково.
  8. Дрібно натерти пармезан, додати до яєчної суміші, приправити і ще раз збити.
  9. До суміші в сковороді пересипати спагетті і перешкодити. Вимкнути плиту і почекати кілька хвилин, щоб страва лише трохи охололо.
  10. Ввести до продуктів сирно-яєчну суміш і добре перемішати. Якщо додати суміш раніше, яйця можуть згорнутися.
  11. Додати залишений відвар з-під макаронів, знову перешкодити. Відвар може знадобитися не весь.
  12. Подавати до столу відразу.

Корисні поради

Якщо молодих кабачків немає, можна взяти цукіні. Їх не треба чистити. Старі ж плоди обов'язково потрібно очистити від твердої шкірки, а потім ложкою вирізати все насіння.

Для більш яскравого виду страв варто спробувати використовувати патисони, за смаком вони майже не відрізняються.

Замість курки можна взяти і інше м'ясо, але тоді страва буде більш жорстким, смак буде різкий. Тому в якості експерименту варто приділити увагу тільки перепелиному м'яса або індичка, вони мають специфічний смак, який може зіграти тільки в кращу сторону.

Це ніжне блюдо дуже легко приготувати. До нього не потрібно підбирати ніяких особливих інгредієнтів, а макарони підійдуть абсолютно будь-які!

Що ще почитати: