Як смачно приготувати макарони з кабачками
Кабачки завжди дають хороший урожай, і це прекрасна можливість приготувати з них сотні страв протягом усього сезону. Один з найбільш простих і швидких рецептів – макарони з кабачками. Така паста з'їдається за один присід, вона виходить дуже ніжною і живильної!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
макаронів - | 350 г |
сиру - | 0,1 кг |
олії соняшникової - | 40 мл |
вершків - | 0,1 л |
кабачків - | 1 шт. |
спецій - | за смаком |
базиліка - | 10 г |
часнику - | 3 зубця |
цибулин - | 1 шт. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 63 Ккал |
Як приготувати:
- Молодий кабачок вимити, зрізати плодоніжку, покришити м'якоть тонкою соломкою або кубиками.
- Очищені від лушпиння цибулину і часник слід дрібно посікти.
- Влити в глибоку сковороду кілька ложок олії і помістити сюди часник з цибулею. Злегка обсмажити.
- Після цього додати кабачки, перемішати. Смажити на середньому вогні.
- Закип'ятити кілька літрів води в каструлі, посолити, покласти макарони і зварити їх. Час зазвичай вказується на упаковці, близько десяти хвилин. Злити на друшляк. Якщо хочеться, можна додати трохи олії і перемішати, щоб не злиплися.
- Приправити овочі. Базилік вимити, дрібно порубати його, відправити на сковорідку.
- Перешкодити і перекласти сюди макарони, знову перемішати. Залити все вершками.
- Прогріти на вогні ще хвилини чотири, не даючи закипіти, а потім подавати до столу.
- Сир натерти і присипати зверху кожному в тарілку.
Макаронна запіканка з овочами в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 1 зубець |
цибулин | 1 шт. |
помідорів | 1 шт. |
макаронів | 0,2 кг |
зелені | 20 г |
болгарського перцю | 1 шт. |
паприки солодкої меленої | 5 г |
кабачків | 2 шт. |
спецій | за смаком |
твердого сиру | 90 г |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 61.
Як приготувати:
- Помідор вимити, вирізати його плодоніжку, саму м'якоть нарізати кубиками. Якщо шкірка плоду досить товста, її краще зняти. Для цього потрібно надрізати помідор знизу, опустити в окріп, через кілька секунд перекласти в крижану воду або просто в лід. Потім зняти шкірку ножем, вона повинна легко відійти.
- Болгарський перець вимити, вирізати його плодоніжку, видалити насіння. М'якоть покришити кубиками дрібніші.
- Дуже дрібно порізати цибулину без лушпиння. Таким же чином і часник подрібнити.
- Зелень нашаткувати, попередньо вимивши її. Досить використовувати кріп і петрушку, але можна й інші трави.
- Сир натерти.
- Кабачок порізати невеликими кубиками. Це мають бути два невеликих плоду, молодих, щоб шкіра була м'якою, а насіння всередині не було.
- Поставити варитися макарони по інструкції. Підійдуть будь-які вироби. Воду обов'язково посолити.
- Обсмажити в невеликій кількості олії цибулю, додати часник і кабачок. Ще через три хвилини викласти помідор, зелень, щіпка паприки і болгарський перець. Перемішати. Тушкувати ще кілька хвилин. Вимкнути плиту.
- Підготувати форму для запікання з бортиками. Готові макарони без води перемішати з обсмаженими овочами і перекласти у форму.
- Всі присипати зверху сиром, щоб був рівний шар.
- Відправити в духовку при середній температурі на двадцять п'ять хвилин, після чого запіканку з макаронів з кабачками можна подавати.
Смажені кабачки з макаронами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошна | 40 г |
кабачків | 4 шт. |
олії соняшникової | 45 мл + 50 мл |
макаронів | 170 г |
цибулин | 3 шт. |
води | 120 мл |
спецій | за смаком |
зелені | 15 г |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 52.
Як приготувати:
- Молоді кабачки необхідно вимити, зрізати їх плодоніжку. Після цього м'якоть нашаткувати брусочками.
- Присипати їх спеціями, а потім перемішати з борошном. Її може знадобитися і більше.
- У сковорідці розігріти меншу частину соняшникової олії. Перекласти сюди кабачки в паніровці.
- Обсмажувати декілька хвилин до рум'яного кольору, час від часу перемішуючи лопаткою.
- Закип'ятити літр води, додати спеції, зварити в ній макарони до повної готовності.
- Готові промиті макарони потрібно змішати зі смаженими кабачками, а потім помістити все в жароміцну форму.
- Дуже дрібно нашаткувати очищені цибулини.
- Влити більшу частину масла в сковорідку і помістити сюди коренеплоди. Обсмажити їх протягом трьох хвилин на середньому вогні.
- Налити сюди вказану кількість води, розмішати. Можна замінити воду сметаною. Накрити кришкою і тушкувати близько восьми хвилин.
- Духовку включити розігріватися.
- Отриманий цибульний соус залити в ту ж форму до інших продуктів, трохи перемішати, приправити.
- Помістити в духовку при високій температурі на п'ять хвилин, потім відразу подавати, прикрасивши зеленню.
Можливо, вас зацікавить, як приготувати італійську пасту з кабачками.
А як щодо італійської класики? Ознайомтеся з рецептами пасти з соусом песто.
А тут ви знайдете рецепти смачних домашніх страв з кабачків на швидку руку. Приємного апетиту!
Курка з кабачками і макаронами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
пармезану | 70 г |
часнику | 1 зубець |
спагетті | 0,2 кг |
курячих ніжок | 2 шт. |
спецій | за смаком |
олії оливи | 35 мл |
кабачків | 1 шт. |
яєць | 3 шт. |
вершків 10% | 50 мл |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 123.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, прибрати всю шкіру. З ніжок потрібно дістати тільки філе. Воно вийде соковитіше, ніж у грудок. Всі жилки і кісточки слід викинути. Порізати м'ясо невеликими шматочками.
- Зварити спагетті по інструкції на упаковці у великій кількості солоної води. Їх потім потрібно злити і залишити під кришкою, щоб не охолонули. Приблизно 100 мл відвару потрібно залишити в склянці, він стане в нагоді пізніше для соусу.
- Розрізати кабачок уздовж на чотири частини, видаливши його кінці з двох сторін. Потім порізати поперек на невеликі шматочки, не занадто тонкі.
- Розігріти в сковороді оливкову олію. Зняти з лушпиння часнику, розчавити його ножрм і покласти в масло. Обсмажити протягом хвилини, поки він не змінить колір, потім викинути.
- В отримане ароматне масло перекласти шматочки курки. Не чіпати їх три хвилини, а потім перемішати і готувати ще хвилин сім.
- Після цього додати до м'яса подрібнений кабачок. Приправити і продовжити готувати до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. З спецій варто скористатися сумішшю італійських трав.
- Яйця розбити в миску. Потрібно лише два білка і всі три жовтка. Їх потрібно збити виделкою. Якщо хочеться, можна підлити трохи вершків, але це необов'язково.
- Дрібно натерти пармезан, додати до яєчної суміші, приправити і ще раз збити.
- До суміші в сковороді пересипати спагетті і перешкодити. Вимкнути плиту і почекати кілька хвилин, щоб страва лише трохи охололо.
- Ввести до продуктів сирно-яєчну суміш і добре перемішати. Якщо додати суміш раніше, яйця можуть згорнутися.
- Додати залишений відвар з-під макаронів, знову перешкодити. Відвар може знадобитися не весь.
- Подавати до столу відразу.
Корисні поради
Для більш яскравого виду страв варто спробувати використовувати патисони, за смаком вони майже не відрізняються.
Замість курки можна взяти і інше м'ясо, але тоді страва буде більш жорстким, смак буде різкий. Тому в якості експерименту варто приділити увагу тільки перепелиному м'яса або індичка, вони мають специфічний смак, який може зіграти тільки в кращу сторону.
Це ніжне блюдо дуже легко приготувати. До нього не потрібно підбирати ніяких особливих інгредієнтів, а макарони підійдуть абсолютно будь-які!