Як запекти фаршировані кабачки в духовці
Для кабачків можна підібрати будь-яку начинку. Це може бути і м'ясної жирний фарш, і дієтична курка. Також можна використовувати шинку або гриби. Дуже часто готуються кабачки, фаршировані овочами. Таку страву можна вживати тим, хто дотримується дієти.
Не можна не помітити, що кабачки, запечені в духовці, є дуже корисним і поживним стравою. Тому обов'язково потрібно включити якусь страву з рецептів нижче в раціон.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачки, свіжі, молоді - | 3 шт. |
свіжі або заморожені печериці - | 200 грам |
цибулини великих розмірів - | 3 шт. |
вершки (жирність 20%) - | 200 мл |
біле сухе вино - | половина склянки |
сир «Пармезан» - | 20 грам |
рулька (варено-копчена) - | 150 грам |
панірувальних сухарів - | чверть склянки |
олія оливкова - | до п'яти столових ложок |
зелених яблук - | два невеликих |
шпинат - | 3 гілки |
свіжовичавленого лимонного соку - | половина чайної ложки |
свіжомеленого чорного перцю - | чверть чайної ложки |
солі - | третина чайної ложки |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 Ккал |
Кабачки, наповнені начинкою із печериць, дуже прості в приготуванні і займуть невелику кількість часу. Крім цього страва має дуже апетитним виглядом і ароматом.
Підготовка страви:
- Кабачки вимити, а грибочки почистити, вимити і розділити на тоненькі пластиночки;
- Цибуля звільнити від луски, промити і нарізати у формі півкілець. Сир подрібнити на тертці дрібного розміру. З'єднати його з сухарями і добре перемішати;
- Розігріти сковороду на плиті і викласти туди підготовлений цибулю. Додати оливкову олію – приблизно дві столові ложки;
- Обсмажити до прозорості і викласти гриби, тушкувати до випаровування всієї кількості утворилася рідини;
- Додати підготовлене вино і залишити ще на три хвилини;
- Додати вершки і ще залишити на п'ять хвилин;
- Рульку подрібнити на кубики і обсмажити в окремій сковороді. У процесі смаження додати подрібнену цибулю;
- Додати до грибів і добре перемішати;
- З кабачків зняти верхній шар шкірки;
- Шпинат порізати гострим ножем, додати до грибів і знову ретельно перемішати підготовлювану начинку;
- Кабачки розрізати в поздовжньому напрямку на дві частини. Вийняти серединку і заповнити простір підготовленої грибною начинкою;
- Викласти фаршировані овочі в деко, попередньо змащений оливковим маслом;
- Посипати зверху все кабачки підготовленим сиром з сухарями і помістити в попередньо розігріту до 180°С духовку. Час випікання має скласти близько 50 хвилин.
Кабачки «Човники» з фаршем
До складу страви входять наступні складові:
- два свіжих молодих кабачка, можна також використовувати цукіні;
- свіжий фарш, можна поєднати в ньому свинину і яловичину – 400 грам;
- одна цибулина середніх розмірів;
- два часникових зубки;
- твердий сир кількістю в 100 грам;
- невеликий пучок свіжої петрушки;
- рослинна або оливкова олія;
- кухонна сіль і мелений перець.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 128,7 ккал.
Робота по приготуванню «Човників»:
- В першу чергу, необхідно зайнятися підготовкою кабачків: ретельно вимити, висушити, розділити на дві частини поздовжнім розрізом;
- Обережно видалити з половинок нутрощі. Для цього зручно застосовувати звичайну чайну ложку. Залишилася товщина кабачка повинна скласти близько 10 мм;
- Внутрішню поверхню кабачків змастити рослинним або оливковою олією, викласти на деко і поставити в духовку на 15 хвилин. Температура при цьому повинна знаходиться в межах 180С;
- Тепер можна приступити до приготування начинки. Для цього цибулю звільнити від лушпиння, помити і нарізати у формі невеликих кубиків;
- З часнику також зняти шкірку і подрібнити за допомогою гострого ножа;
- Витягнуті нутрощі кабачків порізати також у формі невеликих кубиків;
- Розігріти сковороду, налити оливкової або рослинного масла і викласти туди цибулю, через хвилину додати часник. Смажити до тих пір, поки цибуля не стане м'яким;
- Викласти до овочів підготовлену м'якоть кабачків. Смажити протягом п'яти хвилин;
- Викласти обсмажені овочі в окрему ємність;
- На сковороду викласти фарш і обсмажувати до повної готовності;
- Охолодити його і додати до підготовленим кабачків і цибулі, перемішати;
- Сир окремо подрібнити з допомогою великої терки;
- Петрушку подрібнити з допомогою ножа;
- Зелень петрушки і підготовлені сир додати до фаршу, додати поварену сіль і мелений чорний перець і знову ретельно перемішати складу;
- «Човники» трохи посолити і наповнити фаршем;
- Викласти на попередньо змащене олією деко;
- Помідори помити і розділити на тонкі пластинки;
- Викласти їх на «Човники», трохи посолити і поперчити;
- Помістити деко в розігріту духовку до 180 ° с і випікати протягом півгодини;
- За п'ять хвилин до завершення дістати деко і присипати кабачки тертим сиром;
- Дістати з духовки і надати кілька хвилин для відпочинку, потім присипати подрібненою зеленню і подавати до столу.
Кабачки з рисово-м'ясною начинкою
Для виконання цієї страви необхідно:
- шинка, попередньо нарізана у формі кубиків – 200 грам;
- чотири кабачка невеликих розмірів;
- одна цибулина;
- оливкова олія – приблизно дві столові ложки;
- попередньо зварений рис – два склянки;
- шпинат заморожений – близько 400 грам;
- твердий сир – 70 грам;
- кухонна сіль, мелений перець і інші приправи на особистий розсуд.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 133 ккал.
Процес приготування:
- Кабачки вимити, відрізати трохи з обох сторін і зробити поздовжній розріз, розділяючи таким чином овоч на дві половини. Витягти з кожної частини нутрощі з допомогою чайної ложечки;
- Цибулю нарізати у формі дрібних кубиків і обсмажити трохи на сковороді;
- Шпинат також додати до цибулі і обсмажити протягом п'яти хвилин;
- Змішати в ємності рис, шинку, підготовлений шпинат з цибулею. Додати сіль, перець, приправи і добре перемішати;
- Наповнити одержаним складом кабачки і присипати зверху тертим сиром;
- Розігріти духовку до 220С і поставити туди деко з кабачками. Залишити до готовності, приблизно хвилин на 40.
Візьміть на замітку рецепт лимончелло в домашніх умовах.
Смачні страви з кабачків, які можна приготувати дуже швидко. Рецепти тут.
Як відміряти двісті грам борошна столовою ложкою — корисна стаття, господиням на замітку.
Кабачок з овочами: покроковий рецепт
Дане блюдо виходить досить оригінальним, для того щоб його приготувати, потрібно:
- один молодий кабачок, розміри середні;
- одна цибулина, попередньо подрібнена;
- два помідора, нарізаних у формі кубиків;
- два часникових зубки;
- невеликий пучок петрушки;
- твердий сир кількістю в 60 грам;
- оливкова олія – приблизно дві чайних ложки;
- сіль і перчик чорний мелений.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 51,66 ккал.
Приготування:
- Кабачки помити і поздовжньо розрізати на дві половини. Нутрощі вичистити чайною ложкою до отримання стінок товщиною в п'ять міліметрів;
- Середину кабачка присипати перцем і сіллю;
- Деко змастити маслом і викласти туди кабачки;
- Середину кабачка нарізати на невеликі кубики;
- Додати до них цибулю і помідори;
- Часник пропустити через чеснокодавку і також додати до овочів;
- Петрушку подрібнити, також натерти сир на тертці і додати до овочевої суміші;
- Приправити все сіллю і перцем, ретельно перемішати;
- Отриманий склад викласти у підготовлені кабачки;
- Деко поставити в попередньо розігріту духовку і випікати протягом 20 хвилин.
Кабачки з курячим м'ясом і помідорами
Склад страви:
- три невеликих кабачка;
- один болгарський перець;
- одна ріпчаста цибулина;
- твердий сир – приблизно 150 грам;
- невеликий пучок зеленої цибулі і петрушки;
- вершкове масло – близько 50 грам;
- сіль – приблизно одна чайна ложка;
- свіже куряче філе – 0,5 кг;
- три невеликих помідора;
- чотири часникового зубчики;
- вершки (жирність 20%) – 200 мл;
- три пучечки чорного меленого перцю;
- рослинна олія об'ємом 50 мл
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність – 88 ккал.
Приготування фаршированих кабачків:
- Кабачки помити і розділити в поздовжньому напрямку на дві рівні частини;
- Вичистити нутрощі;
- Зсередини кабачки натерти сіллю і перцем;
- Залишити на 20 хвилин;
- Потім викласти їх на деко, налити трохи води і поставити на десять хвилин у розігріту духовку. За цей час овоч має стати м'яким і трохи рум'яним;
- Нутрощі кабачків подрібнити на кубики;
- Болгарський перець очистити від насіння, помити і також подрібнити невеликими кубиками. Те ж саме проробити з цибулею;
- Зелень вимити, висушити і дуже дрібно нарізати гострим ножем;
- Помідори потримати трохи в окропі і зняти з них шкірку. Частина з них подрібнити в блендері, а другу – нарізати на кубики невеликих розмірів;
- Подрібнити часник;
- На сковороді обсмажити цибулю до отримання прозорого кольору, додати попередньо нарізане куряче філе. Смажити до отримання золотистого кольору;
- Посолити, поперчити і додати до м'яса кабачки. Смажити до готовності;
- Додати перець і помідори і згасити протягом п'яти хвилин;
- Додати зелень і подрібнений часник;
- Перемішати і зняти з вогню;
- В окремій ємності змішати отриманий з помідор томат і вершки. Додати необхідні спеції;
- Кабачки викласти на змащене деко і наповнити їх підготовленою начинкою з м'яса і овочів;
- Зверху полити приготованим соусом. На дно дека також варто налити соус. Зверху кабачки присипати тертим сиром;
- Поставити деко в духовку і залишити на сорок хвилин.
Фаршировані кабачки, запечені в духовці – це дуже смачне, корисне і оригінальне блюдо. Його можна готувати як для сімейного застілля, так і для святкового столу.