Як приготувати сметанно-часниковий соус
Соус – це напіврідка приправа-додаток, яка призначена для того, щоб підсилити і підкреслити смак і аромат готового блюда, а так само надати йому нових смакових відтінків. Сьогодні ми розглянемо рецепти приготування соусів на основі сметани і часнику.
Сметанно-часниковий соус – це, можна сказати, кулінарна класика. Він завжди виходить свіжим, легким і ароматним – ідеальне доповнення до м'ясних/рибних страв, а так само страв з картоплі. Крім цього, ви можете використовувати цей соус в якості заправки до улюблених салатів.
Підібравши вдалі нотки з'єднуються інгредієнтів, ви здивуєтеся, як заграють новими надзвичайними смаковими відтінками вже звичні вам страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметана 20% - | 400 мл |
часник - | 1 головка |
листя петрушки і кропу - | по невеликому пучку |
кухонна сіль - | за смаком |
мелений чорний перець - | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 382 Ккал |
Як робити сметанно-часниковий соус класичним способом:
- Процес приготування класичного сметанного соусу надзвичайно простий. Для початку вам необхідно подрібнити зелень і часник. Зелень наріжте, як можна дрібніше, а часник подрібніть за допомогою пропускання через спеціальний прес. Якщо у вас такого немає в наявності, ви можете подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Або взагалі – просто натерти його на тертці з дрібними зубцями;
- Сметану з'єднайте з подрібненою зеленню і часником. Приправте за смаком дрібкою солі і меленого чорного перчика. Ретельно перемішайте і поставте на 5-7 хвилин у холодильник;
- Класичний сметанно-часниковий соус повністю готовий до вживання! Подавайте його в якості доповнення до картопляним дерунам, смаженій картоплі або ж страв з курки. Приємного апетиту!
Сметанно-часниковий соус
Інгредієнти:
- жирна сметана – 250 мл;
- часник – 4-5 зубчиків;
- свіжий сік лимона – 10 мл;
- соняшникова рафінована олія – 30 мл;
- сіль харчова;
- суміш перців;
- пір'я зеленої цибулі – 2 шт.;
- майоран – 1 ч. л.
Активну час приготування: 25 хв.
Калорійність на 100 г: 385 кКал.
Поетапне опис приготування:
- Перше, що необхідно зробити – це запекти часник. Для цього, покладіть очищені зубчики на невеликий відріз харчової фольги, полийте їх рослинною олією і посипте невеликою кількістю солі і майорану. Загорніть у фольгу «кульок» і відправте на 15 хвилин у розігріту до 2000З духову шафу;
- Подрібніть запечений часник за допомогою блендера або ж протріть через сито;
- Подрібнену часникову суміш з'єднайте зі сметаною. Потім заправте лимонним соком, нашаткованими пір'ям зеленого лука, а так само дрібкою суміші духмяних перців. Ретельно вимісіть масу, рівномірно розподіляючи всі внесені в неї спеції, після чого охолодіть;
- Сметанний соус з запеченим часником особливо добре поєднується з рибними стравами, безліччю морських делікатесів, а так само свіжими овочевими салатами.
Сметанно-майонезний соус з часником
Необхідні інгредієнти:
- сметана 15% — 200 мл;
- майонез 67% — 200 мл;
- часник – 5 зубків;
- гілочки кропу – 2 шт;
- листя петрушки – пучок;
- сіль, чорний перець.
Час приготування: 10 хвилин.
Енергетична цінність на 100 г: 333 кКал.
Опис:
- У невеликій піалі з'єднайте сметану і майонез. Ретельно перемішайте до однорідного стану;
- Часник ви можете подрібнити 2 способами, на ваш розсуд: за допомогою преса або ж дрібно-дрібно нарубати. Вибирайте той, який вам більше до душі;
- Зелень кропу і петрушки умийтесь, обтрусіть від зайвої рідини, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа або ж спеціальних ножиць для зелені;
- Введіть подрібнені інгредієнти в сметанно-майонезну основу, потім приправте всі невеликий дрібкою солі і ароматного чорного перчика. Ретельно вимісіть;
- Сметанно-майонезний соус з часником готовий. Його рекомендується подавати до м'ясних страв, а так само страв з картоплі.
Сметанно-часниковий соус з грибами
Необхідні інгредієнти:
- сметана 10% – 200 мл;
- свіжі печериці – 90-100 г;
- білий цибуля – 1 шт.;
- часник – ½ головки;
- сіль, перець;
- рафінована олія – 2 ст. л.;
- кріп.
Час приготування: 25 хв.
Цінність на 100 г: 169 кКал.
Опис:
- Для приготування даного виду соусу, перше, що необхідно зробити – це підготувати гриби. Їх необхідно обмити, ретельно осушити, промокнувши паперовим рушником, а потім, як можна дрібніше нашаткувати;
- Цибулину так само необхідно дрібно нарізати, а потім разом з грибами відправити в розігріту сковороду. Додайте рослинне масло і обсмажте овочі на протязі 2-3 хвилин, до появи рум'яного відтінку;
- Потім додайте до обсмажених грибів сіль з перцем. Зверніть увагу на те, що до цього моменту є в грибах рідина вже повинна випаруватися;
- З'єднайте обсмажені з цибулею гриби зі сметаною. Додайте часник і подрібнену зелень кропу. Ретельно все перемішайте, а потім збийте за допомогою блендера. У вас повинна вийти повітряна однорідна маса. Помістіть її в холодильник;
- Сметанно-часниковий соус з грибами готовий! Він дуже добре поєднується з хрусткими грінками, а так само стравами з курки.
Як смачно приготувати баклажани на грилі — чудовий варіант для пікніка.
Рецепт котлет з минтая — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Як приготувати вишуканий суп-пюре з нуту читайте в нашій статті.
Гострий соус із сиром і зеленою цибулею
Інгредієнти:
- сметана 15% — 250 мл;
- сир «Голландський» – 100 г;
- сіль;
- суміш ароматних перців;
- зелена цибуля – 1-2 пір'їнки;
- часник – 1 головка.
Активна приготування: 15 хв.
Енергетична цінність на 100 г: 248 кКал.
Приготування:
- В піалу покладіть сметану. Додайте до неї трохи солі і перцю;
- Часник натріть на тертці з самими дрібними зубцями;
- Сир натріть на тертці. Дуже красиво буде виглядати, якщо ви натрете його на тертці для приготування корейської моркви;
- Зелену цибулю дрібно нарубаєте;
- Введіть підготовлені інгредієнти в сметану і ретельно перемішайте;
- Сметанно-часниковий соус із сиром готовий. Його можна подавати до столу безпосередньо у такому вигляді, або ж можете додатково збити за допомогою блендера.
Рецепт пряного часникового соусу з томатом
Інгредієнти:
- густа домашня сметана – 300 г;
- томат-паста – 100 г;
- сіль;
- солодка паприка – ½ ч. л.;
- пекучий перець – щіпка;
- часник – 1 головка;
- вода – 1 ст.;
- борошно – 1,5 ст. л.;
- спред – 1,5 ст. л.
Час приготування: 20 хв.
Калорійність в 100 г: 133 кКал.
Приготування:
- У сковороду покладіть шматочок спреду і поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки він розтопиться, а потім додайте борошно і ретельно розмішайте, розбиваючи всі утворюються грудочки. Обсмажуйте борошно протягом 2-3 хвилин;
- Далі влийте в сковороду воду і введіть сметану. Розмішайте до однорідності;
- Додайте томат-пасту, сіль, солодку паприку і пекучий червоний перець. Перемішайте інгредієнти і доведіть до кипіння. Кип'ятіть протягом 5 хвилин, після чого зніміть з вогню;
- Часник натріть на тертці з дрібними зубами і введіть у вже остигає соус;
- Гострий сметанно-часниковий соус з томатом подається до столу в охолодженому вигляді і особливо добре поєднується зі стравами зі свинини або яловичини.
Приємного апетиту!