06 апрель 2019 1 653

Як смачно приготувати овочеве рагу з індички

Соковита і ніжна індичка – смачна альтернатива будь-якого м'яса. А ще її дуже люблять ті, хто сидить на дієті. Вона привносить овочів свій особливий смак і деяку м'якість з-за бульйону, а овочі підкреслюють її ніжну структуру.

Рецепт рагу з індички з картоплею
Інгредієнти Кількість
картоплі - 800 г
помідори - 2 шт.
лука - 1 шт.
петрушки - 20 г
моркви - 1 шт.
капусти - 180 г
болгарського перцю - 2 шт.
індички - 380 г
часнику - 5 зубчиків
кабачка - 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 47 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і порізати його на однакові шматочки. Покласти в сковороду, де вже є трохи розігрітого масла. Обсмажити їх, поки не придбають золотистий колір;
  2. З моркви зняти шкірку і порізати її напівкружечками;
  3. У болгарського перцю спочатку потрібно видалити насіння і плодоніжку, а потім порізати плоди широкими смугами. Для краси можна взяти перці різного кольору;
  4. Кабачок вимити. Бажано брати молодий плід. Його треба порізати півкільцями або четвертинками;
  5. З лука зчистити цибулі, порізати його дрібними кубиками або чверть-кільцями;
  6. Капусту дрібно нашаткувати. Можна використовувати навіть пекінську, але тільки білу її частина;
  7. Часник звільнити від лушпиння;
  8. Помідори помити, вирізати їх плодоніжки, потім порізати на шматочки довільного розміру;
  9. В іншій сковороді потрібно обсмажити цибулю, а коли він стане прозорим, додати кабачок і моркву. Смажити потрібно на рослинному маслі;
  10. Через кілька хвилин додати болгарський перець і перешкодити. Всі інгредієнти потрібно довести до повної готовності;
  11. Картоплю очистити, далі порізати на шматочки, не занадто дрібні;
  12. До обсмаженої індичці додати картоплю і капусту. Додати трохи води і тушкувати приблизно двадцять хвилин;
  13. Після цього додати овочеву масу зі сковороди до м'яса і перешкодити;
  14. Дрібно порубати петрушку і додати до решти маси, всипати туди спеції, можна трохи пряних трав;
  15. Пропустити через давильню часник і покласти його до решти інгредієнтів. Всю суміш тушкувати ще двадцять хвилин;
  16. Дати трохи охолонути і можна подавати.

Рагу з індички з овочами

  • 4 маленьких кабачка;
  • 85 мл олії;
  • 1 морква;
  • 900 г індички;
  • 10 г базиліка;
  • 1 цибуля;
  • 4 пера зеленого цибулі;
  • 10 г кропу.

Час – 1 год 15 хв.

Калорійність – 46 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Філе промити, почекати, поки вода стече. Після цього порізати на невеликі шматочки;
  2. Взяти глибоку сковороду і влити трохи олії, а потім перекласти сюди м'ясо;
  3. Через хвилину повернути шматочки на іншу сторону, залишити ще на пару хвилин. Вони повинні поміняти колір;
  4. Влити склянку води і зменшити вогонь до мінімуму, залишити протушкувати десь на півгодини;
  5. Очищену моркву необхідно порізати соломкою, додати до м'яса;
  6. Цибулю нашаткувати, не занадто дрібно, і теж покласти до м'яса у сковорідку;
  7. Молоді кабачки порізати на кубики, додати до загальної маси;
  8. Приправити спеціями. Крім солі, можна додати різні трави, суміш перців, часник сушений або імбир;
  9. Накрити кришкою. Масу слід протушкувати приблизно двадцять п'ять хвилин;
  10. Дрібно порізати вимиті кріп, базилік і зелений лук;
  11. За п'ять хвилин до готовності овочів висипати до них всю зелень, перешкодити, згасити декілька хвилин.

Овочеве рагу з індички з грибами

  • 1 солодкий перець;
  • 480 г філе індички;
  • 25 г кропу;
  • 1 цибуля;
  • 2 томата;
  • 370 г печериць.

Час – 1 ч.

Калорійність – 48 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Цибулю, очищений від лушпиння, потрібно дрібно нарізати;
  2. А почищені від сміття гриби слід різати крупно, можна всього на кілька частин;
  3. Промите і обсушенное м'ясо треба нарізати середніми шматочками, після чого їх посолити, можна трохи поперчити і прибрати в холодильник, вони повинні бути холодними;
  4. Спочатку на сковороді обсмажити цибулю до прозорості. Після цього відсунути його до країв, а в центр викласти охолоджене м'ясо;
  5. На сильному вогні обсмажувати до п'яти хвилин, іноді заважати. Після цього зменшити вогонь, м'ясо готувати ще хвилин десять;
  6. Далі додати в центр порізані гриби, готувати ще п'ять хвилин;
  7. Розрізати перець навпіл і витягнути його насіння з плодоніжкою. Сполоснути, порізати соломкою;
  8. У помідорів видалити плодоніжки і розрізати плоди на часточки;
  9. Дрібно нашаткувати вимитий кріп;
  10. Покласти всі овочі і зелень зверху на гриби, додати сіль, перешкодити і готувати ще хвилин п'ять.

Як приготувати печиво з кукурудзяного борошна читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт ароматних курячих ніжок, зі спеціями і соусом на сковороді.

Спробуйте приготувати вівсянку на воді в мікрохвильовці — це набагато швидше, крім того смак страви вийде оригінальним.

Дієтичний варіант страви за Дюкану

  • 120 мл пісного курячого бульйону;
  • 260 г капусти;
  • 1 морква;
  • 470 г індички;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 помідор;
  • 1 червоний лук.

Час – 1 год 10 хв.

Калорійність – 45 ккал/100 р.

Приготування овочевого рагу з кабачками за Дюкану:

  1. Філе індички промити, після чого залити її склянкою води і поставити на вогонь;
  2. Коли вода закипить, вийшов перший бульйон потрібно злити, в ньому багато токсинів;
  3. Знову покласти м'ясо в каструлю і залити водою, довести до кипіння. Після цього на маленькому вогні готувати хвилин десять;
  4. Звільнений від лушпиння цибулю порізати соломкою;
  5. Почищену моркву крупно натерти;
  6. Шматочок білокачанної капусти тонко порізати;
  7. В чавунній сковороді обсмажити всі три овоча до напівготовності. Масло краще не використовувати, якщо є сковорідка з антипригарним покриттям. Капуста повинна порожевіти з-за червоного цибулі;
  8. Остигле м'ясо індички розібрати на волокна або порізати кубиком. Перемішати з сумішшю перців;
  9. Болгарський перець очистити і промити його. Коли підсохне, нарізати великою соломкою;
  10. Додати до овочів і накрити кришкою, на повільному вогні залишити сковороду, щоб овочі пустили сік. Гасити менше п'яти хвилин;
  11. На іншу сковороду викласти злегка промаринованное м'ясо. Сковорода повинна бути сухою;
  12. Обсмажують шматочки, поки вони не придбають золотистість. Їх потрібно постійно заважати;
  13. Помідори слід бланшувати. Потрібно всього лише зробити надріз на плоді, опустити її на кілька секунд в окріп, потім витягнути і стягнути шкірку;
  14. Перебити в пюре м'якоть помідора. Можна його просто перетерти через сито;
  15. Додати м'ясо і влити до овочів вказану кількість бульйону;
  16. Далі додати помідорну масу, все перемішати, накрити кришкою. Протушкувати десять хвилин. Після цього подавати зі свіжою зеленню, наприклад, естрагоном.

Спосіб приготування в мультиварці

  • 2 картоплини;
  • 30 г томатної пасти;
  • 460 г філе індички;
  • 40 мл олії;
  • 1 кабачок;
  • 1 цибуля.

Час – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 63 ккал/100 р.

Як приготувати рагу з індички з овочами в мультиварці:

  1. Порізати філе на кубики і відправити їх з маслом в чашу мультиварки. Встановити режим «Запікання»;
  2. Коли м'ясо буде готове, до нього потрібно додати нарізаний картопля, очищений;
  3. Цибулю дрібно нашаткувати і теж додати до м'яса;
  4. Помитий кабачок теж нарізати невеликими шматочками, додати до решти маси і тушкувати кілька хвилин, поки овочі не стануть м'якими;
  5. Далі додати томатну пасту і трохи перцю, а сіль додавати за смаком;
  6. Влити трохи більше половини склянки води, вибрати режим «Гасіння»;
  7. Після сигналу про закінчення програми можна подавати страву.

Корисні поради

Якщо хочеться вибуху смаку, рагу потрібно додавати спеції. Обмежувати себе тільки чорним перцем не потрібно. Додавати можна перець чилі, він дасть не стільки гостроти, скільки копченого аромату. Можна брати зіру, кунжут, куркуму, бадьян, рожевий перець, імбир і т. д. А можна використовувати відразу готові набори спецій, наприклад, хмелі-сунелі.

Важливо не перетримати м'ясо на сковороді, інакше воно стане сухим і жорстким. Як та курка, індичка готується досить швидко. Щоб вона була ще більш м'якою, перед приготуванням її можна натерти содою. Після п'ятнадцяти хвилин її потрібно просто змити, далі м'ясо готувати за рецептом.

Овочі бажано залишати в стані напівготовності. Тоді страва виглядає естетичне. Італійці називають цей стан «аль денте», овочі тоді трохи хрумтять всередині, але зверху м'які і ароматні, вони пустили частину соку. Не варто перетворювати все в однорідну масу.

Приготування рагу з індичкою займає мінімум часу, зате дарує максимум смаку. Це зазвичай літнє блюдо, коли багато овочів, але можна використовувати і сезонні продукти. Приміром, експериментувати з гарбузом і картоплею. Виходить завжди дуже соковито і колоритно!

Що ще почитати: