13 апрель 2019 1 590

Як приготувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці

Жульєн міцно увійшов у нашу кухню. Зазвичай його готують в духовці, але не всі плити передбачають духова шафа. Для цього були винайдені рецепти жульєна на сковороді – досить прості і швидкі страви.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
вершків - 120 мл
опеньків - 340 г
борошна - 15 г
лука - 1 шт.
сиру твердого - 180 г
масла - 40 мл
сметани - 120 мл
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 Ккал

Процес приготування класичного жульєна з грибами на сковорідці:

  1. Гриби звільнити від сміття, промити. Великі опеньки потрібно порізати на шматочки поменше. Замість опеньків можна взяти печериці, але їх потрібно в два рази більше;
  2. Гриби перекласти на суху сковороду і смажити їх, поки волога не випарується;
  3. Після цього в сковороду можна вливати масло і додати рубаний лук;
  4. Додати сіль, смажити кілька хвилин, періодично помішуючи;
  5. Коли цибуля знайшов золотий колір, в сковороду потрібно додати борошно, рівномірно її розсіявши і перемішавши;
  6. Постійно заважаючи інгредієнти, їх потрібно обсмажити протягом хвилини, після чого залити в сковороду вершки, додати сметану, розмішати;
  7. Зверху слід натерти сир, рівномірно розподіливши його по всім продуктам;
  8. Накрити кришкою і на невеликому вогні запікати страву приблизно двадцять хвилин. Повинна з'явитися скоринка на сирі. Перемішувати не треба.

Жульєн з куркою і грибами на сковорідці

  • 2 середніх курячих філе;
  • 40 р борошна;
  • 2 цибулини;
  • 240 мл вершків 20%;
  • 40 г масла;
  • 160 г сиру;
  • 420 г печериць;
  • 60 мл рослинного масла.

Час – 45 хв.

Калорійність – 159 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. М'ясо потрібно вимити і просушити. Далі порізати великими шматочками. Перекласти в сковороду, додати частину рослинного масла, обсмажити з обох боків на середньому вогні;
  2. В іншій сковорідці необхідно обсмажити дрібно порізану цибулю на другій частині соняшникової олії;
  3. Очищені від сміття гриби слід нарізати пластинами, після чого додати до цибулі. Смажити, поки гриби повністю не приготуються;
  4. Готове і трохи остигле філе потрібно нарізати шматочками трохи менше, в ідеалі – брусочками;
  5. Додати м'ясо до грибів і цибулі, перемішати і приправити. Досить солі і перцю, по чайній ложці;
  6. У невеликій ємності змішати вершки з просіяним борошном. Це краще робити віночком, з його допомогою можна швидко домогтися однорідної маси;
  7. Влити цю вершкову суміш в сковороду до інших продуктів, додати вершкове масло. Все перемішати і готувати протягом дванадцяти хвилин;
  8. Далі по всій поверхні потрібно розкласти тертий сир, накрити кришкою, готувати ще три хвилини, щоб сир розплавився. Після цього можна подавати.

Жульєн з грибами і куркою в сметані на сковороді в духовці

  • 2 курячих філе;
  • 260 мл молока;
  • 260 мл сметани;
  • 340 г печериць;
  • 10 г борошна;
  • 20 г твердого сиру;
  • 70 р масла.

Час – 1 ч.

Калорійність – 118 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно трохи обсмажити борошно, а потім додати до неї масло, поки що потрібна лише половина від усієї маси. Заважати потрібно постійно;
  2. Влити молоко і почекати, поки вона закипить. Як тільки це сталося, слід додати сметану;
  3. Все перемішати, відставити убік. Це буде соус;
  4. Гриби промити, очистити від сміття. Далі порізати їх на шматочки, в ідеалі – тонкими пластинами;
  5. Курку промити, зняти плівку, порізати м'ясо рівними шматочками, не дуже дрібними;
  6. У другій половині масла в іншій сковороді потрібно обсмажити курку, а коли з'явиться скориночка, потрібно додати гриби. Обидва продукту смажити, поки курка повністю не приготується;
  7. Після цього курку та гриби потрібно залити сметанним соусом, а зверху натерти сир;
  8. Щоб з'явилася апетитна скоринка, потрібно перекласти сковороду в духовку. Достатня температура – 180 за Цельсієм, витримати півгодини.

Жульєн з грибами і копченою курячою грудкою на сковороді

  • 220 мл курячого бульйону;
  • 60 г борошна;
  • 380 г копченої курячої грудки;
  • 1 велика цибулина;
  • 240 г сиру голландського;
  • 320 г печериць;
  • 220 мл жирного молока.

Час – 1 год 10 хв.

Калорійність – 117 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Цибулину слід нашаткувати тонкими пір'ям;
  2. Печериці промити, з капелюшків зняти шкірку, порізати їх слайсами, максимально тонко;
  3. У глибокій сковороді потрібно розігріти невелику кількість олії;
  4. Викласти в нього гриби і обсмажити їх. З грибів повинна піти вся рідина;
  5. Далі додати до грибів цибулю і смажити, поки він не стане прозорим;
  6. Грудку порвати руками на довільні шматочки. Занадто довгі волокна слід розрізати;
  7. Перекласти їх в сковороду, всі компоненти обсмажувати декілька хвилин;
  8. Додати приправи і борошно, активно всі заважати, залити курячим бульйоном;
  9. Далі влити молоко, знову перешкодити і тушкувати страву приблизно десять хвилин;
  10. Сир натерти і посипати їм всі продукти зверху;
  11. Накрити кришкою, готувати ще хвилин двадцять на повільному вогні, поки не з'явиться апетитна скориночка.

Скільки запікати курячу грудку в духовці щоб вона залишалася такою ж соковито і смачною.

Як приготувати ліниві бризольки з курячого фаршу. Візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Дізнайтеся, як правильно готувати курку на пляшці. Цей рецепт вражає своєю простотою, але в той же час м'ясо виходить неймовірно ніжним.

Жульєн з кальмарами і грибами на сковороді в духовці

  • 470 г заморожених кальмарів;
  • 180 мл сметани;
  • 1 цибуля;
  • 130 г твердого сиру;
  • 180 г свіжих печериць;
  • 40 мл олії.

30 хв.

Калорійність – 140 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Заморожені кальмари слід помістити в миску і залити їх прохолодною водою, щоб вони швидше розморозилися;
  2. Далі їх треба промити, обсушити, нарізати кільцями або півкільцями. Товщина не повинна перевищувати 0,5 див. Перекласти в миску;
  3. Очищену цибулину слід дрібно порубати;
  4. Гриби промити, зрізати їх ніжки, нарізати слайсами;
  5. У сиру зрізати парафінову скоринку, все інше крупно натерти;
  6. У сковороду налити невелику кількість олії, розігріти його, перекласти туди цибулю і пасерувати його максимум чотири хвилини;
  7. Далі додати гриби і приправити їх, смажити десять хвилин, періодично помішуючи;
  8. Зняти з плити сковорідку з грибами. Включити духовку з температурою до 180 за Цельсієм;
  9. Взяти іншу сковорідку і поставити її на вогонь;
  10. У неї потрібно перекласти кальмари, без додавання олії і обсмажити їх, щоб рідина випарувалася. Потім додати решту масла і обсмажити морепродукти всього пару секунд, щоб вони схопилися;
  11. Після цього до кальмарам потрібно перекласти грибну масу, влити сметану, приправити. Все перемішати і зверху посипати сиром;
  12. Перекласти сковороду з плити в духову шафу, де страву потрібно витримати хоча б п'ять хвилин, у сиру повинна з'явитися скоринка. Розкладати По тарілках, коли трохи охолоне.

Поради шеф-кухарів

Для підвищення поживності страви і для цікавого смаку, замість сметани можна використовувати майонез. Чим він жирніше, тим смачніше виходить. Однак, тоді жульєн потрібно їсти вдень, інакше ввечері це дуже обтяжить шлунок.

Сіль можна замінити соєвим соусом. Він однаково добре підходить як до курки, так і до морепродуктів. В цілому, в жульєн можна додавати не тільки звичайну сіль або перець. В ній добре відчувається будь-яка зелень. Залежно від використовуваного продукту, можна використовувати приправу для курки, для грибів, морепродуктів і т. д.

Ніжний, ароматний, ситний жульєн, приготований на сковороді – чудова альтернатива запіканню в формах. Виглядає таке блюдо нічим не гірше, так і за смаком не поступається навіть оригінальному французьким рецептом.

Що ще почитати: